![]() |
Cytat:
I oczywiście wiedział to od dawna ale zapomniał powiedzieć :haha: |
Hybuś powodzenia!
|
Cytat:
Forum od dawna jest niemoderowane i myślę, że całkiem nieźle nam tu idzie, czasem ktoś się wyzywa, często piszemy głupoty, ale jest ok. |
I dobrze. Niech wy...dala do Niemiec na ogórki.
Ktokolwiek nie przyjdzie, Brzęczek czy Sobolewski, będzie lepszy, bo mniej konfliktowy. Śmieją się niektórzy że z Brzęczka śmiał się Lewandowski. A z hyballi by się nie śmiał? Brzęczek był selekcjonerem kadry, Niemiec był trenerem NEC Nijmegen. PS1 . Słyszałem niedawno że Probierz leci i Ojrzyński ma iść do Cracovii, ew. Jagiellonii. Pożyjemy zobaczymy. Może jednak trafi na Reymonta? PS2. Mówi się też o Broszu, ale po mojemu Górnik zrobiłby wielki błąd pozbywając się go. Myślę, że do tego jednak nie dojdzie. No, chyba że przyjdzie znowu ktoś "z zewnątrz", tj. zza granicy. |
A co byście powiedzieli na Jopa?
Edit: pytanie od początku było hipotetyczne, a po zastanowieniu jest takie jeszcze bardziej - on może nie mieć papierów, skoro w ostatnim meczu prowadzi nas duet Kmiecik-Jop. |
Jop twoja mać!
|
No to odmieniona Wisła pod wodz Kazka "Legenda" Kmiecika i Mariusza "Samobój" Jopa pyknie Piasta na looziku. W koncu zawodnicy dobrzy i solidnie przykładali sie do treningów, tylko zły trener imnie pozwalałk grac. :D
|
Z dwojga złego to już ten Sobol jest lepszy od Jopa. Ma przynajmniej jakieś doświadczenie, marne ale zawsze to więcej niż Jop.
W CLJ mamy jeszcze Filipka, może jakiś awans? |
Cytat:
Znany ze strzelenia pięknego samobója, nie do obrony, w samo okienko w ostatniej sekundzie, w meczu z przyjacielem zza miedzy, odbierając Wiśle tytuł mistrzowski. Odszedł z klubu z zupełnie niewiadomych przyczyn. Ulubieniec kibiców Wisły. |
|
Panie Link, napisz coś lepiej, a nie tylko wklejasz :P
Jop ma tą przewagę nad Sobolem, że nie zdążył jeszcze niczego nigdzie spieprzyć. Po przemyśleniu wszystkich powyższych kandydatur najchętniej bym zobaczył Wuja na stanowisku :-) Choćby po to, by w przypadku dobrych wyników mógł przytrzeć nosa wszystkim tym, którzy go wyśmiewają tu na forum. Fakty jednak są takie, że wyśmiewany tu Brzęczek osiągał bardzo dobre wyniki z kadrą (gra wyglądała już gorzej - ale wyniki były całkowicie adekwatne do naszych możliwości). Co miał przegrać to przegrał, co miał wygrać - wygrał. Zaliczył bodajże jedną ponadprogramową porażkę, która koniec końców nas nic nie kosztowała. Eliminacje zakończyły się sukcesem. Z drugiej strony mający świetną prasę (jak na razie) Sousa pierwszą wpadkę zaliczył już w debiucie. Możliwe, że zaraz skrobnie kolejną i kolejną (miejmy nadzieję, że nie) - i ciekaw jestem co w takim razie będą śpiewać nasi etatowi antyPMSowcy. |
Przesłuchałem ostatnie Tego Słuchaj Wiślaku i zmieniłem zdanie.
Warto przesłuchać. |
tak z ciekawości.. czy Kazimierz Kmiecik był tak zestresowany, czy to już "ten" wiek ? albo choruje ?
wyglądał na bardzo zestresowanego na konferencji.. tylko się utwierdziłem, że na asystenta to już za wysokie progi, z całym szacunkiem |
Jop, Sobolewski czy inny Moskal to skończy się 1 ligę. Jak mamy zatrudniać tego typu trenera to niechże zostanie nim Kmiecik a chłopaki będą się sami naradzać co maja grać. Na jedno wyjdzie przy takim wyborze.
|
Słowo się rzekło, Hyballa odchodzi to jest i mój ostatni wpis na forum.
Co do przyszłości Wisły to niestety rysuje się w czarnych barwach. Lepiej już było, teraz będzie tylko gorzej... Była szansa na profesjonalne podejście i zrobienie kroku w kierunku Zachodu to teraz będziemy się cofać i kisić we własnym sosie- przyjdzie kolega Sobolewski, który po plecach poklepie i trening odpuści ;) Nie tędy droga Panowie, legendy legendami, szanuję, ale nie można ciągle spoglądać w przeszłość tylko trzeba iść do przodu, a z takim podejściem nie wróżę żadnego sukcesu, chyba, że za sukces uznamy kolejne utrzymanie się w Ekstraklasie parę kolejek przed końcem ligi? A Hyballi życzę powodzenia, poradzi sobie, niestety głową muru nie przebije, oby powtórzyła się mu historia jak z Petrescu, że po nas osiągnie sukcesy. Na koniec zacytuję Jana Kochanowskiego: Cieszy mię ten rym: "Polak mądr po szkodzie"; Lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie, Nową przypowieść Polak sobie kupi, Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi. https://images90.fotosik.pl/501/aa0a579261c55e74.png W Wiśle przed szkodą i po szkodzie głupi. |
Petrescu był początkującym trenerem, który dopiero uczył się trenerki, Hyballa jest w tej pracy od ponad 20 lat i skoro do teraz niewiele osiągnął to nie wróże większych sukcesów. Jak w ogóle można ich porównywać? Jakiś absurd.
|
Nie no ja też nie uważam że sytuacja z Hyballą jest taka oczywista ale ....a bądźmy poważni xDDD Nie będę płakał po jakimś przybłędzie ( bo Guardiola ani Klopp to nie był ). Taki post jak pana Cycu to chyba za grubo xDDD
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dalej broń buraka za bycie burakiem.
Jak ktoś się w ten sposób (nie) żegna z drużyną to pokazuje cały charakter faceta. Fujara była z niego nie trener. Z Wisły większe nazwiska odchodziły, ale przychodziły się pożegnać z drużyną. Facet nie potrafił dobrać odpowiednich obciążeń do materiału ludzkiego. Tutaj nie chodziło, że piłkarzom nie chciało się trenować i biegać. Chodzi o to, że przez niedostosowanie swoich metod do możliwości piłkarzy oni biegali w jednym tempie jak muchy w smole przez 90 minut po tych jego treningach. Całkowite zero dynamiki. Wszystko to zakończyło się zarąbistą średnią prawie punkta na mecz. Super trener. Byłby jeszcze fajniejszy jakby nas spuścił z ligi pewnie. Pokłócił się ze wszystkimi - nawet z takimi super spokojnymi gościami jak Rafał Boguski czy Kazimierz Kmiecik. Z ludźmi z którymi wejść w konflikt to jest SZTUKA. Otrzeźwiej wreszcie. |
Widze, ze sa jeszcze zwolennicy HYbali. Dziwne. Niektorzy sie pieknie nabieraja na wywiady i jak sie mowi gegenpressing
Wypowiedz dyr sportowej Dunskiej Sredy. z grudnia 2020 https://weszlo.com/2020/12/12/showma...oczami-innych/ "Świetnie opowiada historie, wypada w wywiadach, robi znakomite prezentacje, to wszystko wygląda wspaniale. Ale potem trzeba pracować każdego dnia z tą samą pasją. Miałem wrażenie, że po paru miesiącach był zmęczony pracą u nas. Nie żył rozwojem klubu. To trochę showman. Jego osobiste stawki są ważniejsze niż klubowe." Sprawdzilo sie w 100%. |
To osoby które go zatrudniały nie wiedziały jaki to typ człowieka? Przecież takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień. Świadczy to o niekompetencji osób decyzyjnych. Teraz zobaczymy jak Pan Brosz to ogarnie, wyjdzie kto miał rację, czy Niemiec czy jednak będzie dalej taka sama padaka w grze co by oznaczało że to jednak piłkarze są do wymiany.
|
Dokładnie, niektórzy to chyba jakiś kompleks mają. Rozumiem, jakby wyniki lub chociaż gra zespołu go broniły, to można by przymknąć oko, że jest zwykłym bucem i wariatem. Ale tutaj nie broni go nic. Dajcie sobie już z nim spokój, historia skończona - całe szczęście w miarę szybko.
Niektórzy to chyba jedyne co w tej rundzie widzieli, to pierwsze 30 minut z Piastem. |
Ale niewielu chyba broni tak naprawdę Hyballi. Duża część (w tym ja) poprostu uwaza, ze cały ten plan się nie powiódł. I to nie tylko z jego winy.
"Eksperyment wykonany, lecz niestety nie udany A więc powrót do przeszłości, chwytać to, co już uciekło I wymyślić sobie niebo, i wymyślić innym piekło" |
Cytat:
No i te koszulki „gegenpressing” wydane przez kibiców. A nie... czekaj... :lol: |
Cytat:
Byliśmy w dupie, jesteśmy i zdaje się że nadal w niej będziemy. I to jest problem. W tym klubie nie ma nikogo kto by wział całe towarzystwo za mordę i powiedział, że maja zapierdalać, a jak nie to won, nie ma ludzi z charakterem (oprócz Kuby), a jak sa legendy to takie miękkie fajeczki, taki dobry wujo albo cichy Boguś. |
Pomysl to oni maja na Wisle. Jak najbardziej. Tylko wybrali chorego psychicznie czowieka na trenera. To byl problem.
Drugi powod to transfery. ZImowe to porazka. Hyballa w ZDFie sie pewnei sprawdzi. Tam wyniki nie werfykuja jego pieprzenia |
Aha, to za Skowronka i Stolarczyka było zajebiście, a tylko ten Hyballa to taka klapa?
|
Na Skowronka nalegał Kuba , na Hyballe zdaje się Jażdzyński i Królewski. Obie opcje były nietrafione więc jest na "0"
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl