Z opóźnieniem ale czuję się w obowiązku odnieść do radosnej "twórczość" kolegi palikota
Cytat:
Dobra. Koniec zabawy. Nie ma się co z wami cackać z wami trzeba konkretnie, bo się panoszycie.
|
No toś się odniósł "konkretnie". Zniszczyłeś nas mniej więcej tak samo jak Sadam zniszczył Busha. Byłbyś chyba bardziej przekonujący gdybyś zrobił srogą minę i powiedział buuuu...
Cytat:
Rozumiem, że Kerim prosił o przykłady?
|
Jak na kogoś kto uważa się za "konsekwentnego logicznie" to żenująca wpadka. Kolega Kerim prosił o
konkretne nazwisko, którego przez dwa tygodnie nie byłeś w stanie podać. Rzucasz tylko jakimiś ogólnikami o "mafii węglowej" i o tym że "wszyscy są umoczeni". Bardzo słabo
Cytat:
1) Ponoć nie pisałeś tu od niepamiętnych czasów to daruj sobie treści o tym kto na tym forum chce ze mną pisać i o czym
|
Jeżeli ze stwierdzenia że "pisałeś tu od niepamiętnych czasów" ma wynikać "daruj sobie treści o tym kto na tym forum chce ze mną pisać i o czym" to wchodzimy w jakąś megalogikę, w której z tego że ktoś jest wysoki może wynikać np: że kury znoszą złote jajka a np z tego że myje się zęby ma wynikać że żona prawnika jest w ciąży. Jednym słowem kompletny bełkot. Co tylko uzasadnia moje wcześniejsze stwierdzenie że przy Twoim stylu argumentacji zainteresowanie Twoimi wpisami mogą wyrażać tylko 15-latki, które na hasło Korwin wpadają w amok.
Cytat:
2) Dowody za korupcję zbiera prokuratura ja je mogę tylko przytoczyć. Jak sobie wpiszesz w internet hasło: korupcja w polskim górnictwie, to ci wyskoczy setki artykułów o oskarżeniu chyba kilkudziesięciu prezesów i ich współpracowników spółek węglowych w latach 1998-2006. Kolega chciał przykład to mu dałem, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr.
|
Oczywiście że rzucasz. Kolega prosił nie o przykład ale o konkretne nazwisko uzasadniające stwierdzenie że PiS tkwił w "mafii węglowej". Zamiast tego serwujesz kompletne banały, podając dodatkowo jako bazę lata 98-06 (dla przypomnienia: rząd PiS powstał końcem 2005, 2006 to raczej okres sprzątania po przednikach niż wchodzenie w "mafię węglową")
Cytat:
O ...... ja też się bardzo zacząłem śmiać. Tak nawiązując do powyższego ataku to może udowodnisz jego intencje, bo to bardzo poważny zarzut?
|
Ataku?? Znaj proporcje Mocium Panie. Intencje?? Cały czas te same: proszę o przykład nazwiska osoby która Twoim zadaniem uzasadnia stwierdzenie że PiS partycypował w "mafii węglowej".
Cytat:
1. Interesuje mnie zmiana. To żeby coś się działo nie wyklucza że interesuje mnie zmiana. Ja komentuje strategię, nie mam pojęcia czy słuszną. Zresztą jasno napisałem. Kto ma czytanie ze zrozumieniem ogarnięte ten wie co w trawie mi chodzi
|
Kompletny bełkot. A co bardzie zabawne okraszony stwierdzeniem że kto tego słowotoku nie zrozumie: "nie ma czytania ze zrozumieniem ogarniętego i nie wie co w trawie mi chodzi" :rotfl:. A smutna prawda jest taka że "jedyne co w trawie Ci chodzi" to pasikoniki i mrówki.
Cytat:
2. Rozumiem, że ty jesteś strategiem od przygotowania taktyki politycznej? Są plusy i minusy tej strategii o której napisałem. Ja wymieniłem tylko kilka plusów. Są oczywiście i plusy i minusy również w tej drugiej koncepcji tzw. "jednoczącej". O tym która jest lepsza ciężko mówić teraz. Czas pokaże, więc twoje złośliwe wnioski zostaw sobie na przynajmniej potem.
|
Farsy ciąg dalszy. "Strateg od przygotowania taktyki", wygląda niestety na to że nawet nie rozumiesz słów którymi się posługujesz :rotfl:. I jednozdaniowe streszczenie głębi Twojej konkluzji: co prawda robienie afery zamiast polityki, które proponowałem kilka postów wcześniej nie koniecznie musi być najlepszym rozwiązaniem, jednak w sumie ciężko powiedzieć co jest lepsze, a ponieważ wszystko i tak okaże się w przyszłości, dlatego nie komentuj moich "złotych myśli". Ręce opadają. Jeśli nie chcesz aby odnosić się do Twoich przemyśleń to rozwiazanie jest bardzo proste: daj sobie spokój z pisaniem na forum.
Cytat:
3. No tak siedzisz na forum odkąd FraMat nie jest modem... a był bardzo długo, więc nie wiesz co znaczy ta nowomowa.
|
I dlatego robię wszystko co w mojej mocy, aby jak najszybciej wyplenić ten postmodernistyczny bełkot, którym przesiąknięte są miedzy innymi Twoje posty.
Cytat:
Zmiana systemu - oznacza zmianę wszystkich podzespołów, części składowych wzajemnie ze sobą powiązanych elementów całości, tak aby powstał lepszy system, który będzie bardziej efektywniejszy ekonomicznie.
Należy zmienić ogół organów państwowych, zmienić przynajmniej na razie system wyborów na JOWy(docelowo zlikwidować demokrację), zlikwidować kilka ministerstw, urzędów)ZUS/NFZ/US(a co za tym idzie cały system opieki zdrowotnej, emerytalnej, podatkowej), znieść socjalizm(zasiłki, dofinansowania, "wsparcia", "programy"), zmienić większość prawa(podatki, społeczne, karne- kara śmierci itp.), wnieść zasady o których mówi JKM(dlatego się z nim zgadzam), zmienić konstytucję itp itp.
|
Co znaczy " zmienić ogół organów państwowych" - bez uszczegółowienia to taki sam bełkot jak "walka o pokój" czy "demokracja bezpośrednia"
Dlaczego jowy mają być lepsze od systemu proporcjonalnego?
"zlikwidować kilka ministerstw" - których i dlaczego akurat tych?
"ZUS/NFZ/US(a co za tym idzie cały system opieki zdrowotnej, emerytalnej, podatkowej)" - kto w takim razie, i z czego, ma wypłacać świadczenia obecnym emerytom (którzy przypomnę przez całe życie wpłacali swoje pieniądze swoje na emerytury i opiekę zdrowotną), z czego mamy utrzymywać armię, policję i sądy jeśli "zlikwidujemy US i podatki"?
"znieść socjalizm(zasiłki, dofinansowania, "wsparcia", "programy")" - pomijając fakt ze wyjątkowo naiwnie definiujesz "zniesie socjalizmu" to które konkretnie "zasiłki, dofinansowania, "wsparcia", "programy"" chciał być zlikwidować? Również np: ten dozbrajający polską armię?
"zmienić większość prawa(podatki, społeczne, karne- kara śmierci itp.)" - czyli konkretnie co chciałbyś zmienić?
"wnieść zasady o których mówi JKM(dlatego się z nim zgadzam)" - nie jestem pewien czy chodzi Ci o zasadę zgodnie z którą zdziadziały "krul" organizuje sobie wśród młodych działaczek "konkurs" na nową klaczkę rozpłodową?
"zmienić konstytucję itp itp." - w jaki sposób chciałbyś ją zmienić?
Cytat:
Czyli chodzi mniej więcej o to by przygotować projekt państwa taki jaki funkcjonował na zachodzie i za oceanem 50-100 lat temu ze wszystkimi jego mechanizmami, które wprowadziły tamtejszą cywilizację na skale mocarstwa a dziś podobnie czyni to daleki wschód(Chiny, Singapur, Malezja).
|
Kompletna nieznajomość historii. Kraje Europy zachodniej i USA stały się przejściowo potęgami na skalę światową tylko i wyłącznie dlatego że w pewnym momencie ich historii państwo (pisane przez małe "p") podjęło mądrą politykę wspierającą przemysł. Czym byłaby dziś Wlk Brytania gdyby nie potężne inwestycje państwa we flotę i umożliwienie przemysłowi brytyjskiemu światowej ekspansji? Czym byłaby Francja gdyby nie kolbertyzm i wspieranie rodzimego przemysłu? Gdzie były Niemcy gdyby nie wydatki na armię i wpompowanie przez państwo w gospodarkę kontrybucji francuskiej? Itp, itd. W każdym z tych krajów rozwój gospodarczy był następstwem mądrej polityki państwa wspierającego krajowy biznes. Tą tendencję jeszcze bardziej widać w historii rozwoju krajów Dalekiego Wschodu: Japonia, Korea, Tajwan, Chiny wszędzie tam przede wszystkim jest Państwo (tu świadomie z dużej litery) które jest podstawowym czynnikiem determinującym rozwój gospodarczy.
Cytat:
Więc nie wygląda to na jakąś nowomowę, tylko na jasny postulat
|
Nazwanie Twojej produkcji "nowomową" było by obraźliwe dla Orwella. To co piszesz to lista życzeń nastolatka, któremu wydaje się że ma jakieś pojęcie o polityce. A "wolności" i "rozwoju" jest w tym dokładnie tyle samo ile było go w "programach" komunistów. I dokładnie takie same byłyby efekty wdrożenia tych "postulatów".
Cytat:
Zresztą była o tym mowa kilkadziesiąt stron wstecz, i znowu trzeba powtarzać, bo wparuje tu jakiś co FraMata się bał...
|
No teraz to już wiem że nie muszę się bać bo na forum jest kozak-palikot.
Cytat:
Obraliście sobie ze Smugą zły cel ataku. Jeden taki o nicku zaczynającym się na G. też kiedyś mnie atakował i z braku argumentów dał sobie spokój, wam też radzę spasować jeśli zamiast merytoryki macie zamiar mnie atakować personalnie, jechać po moim nicku 13-latkach itp
|
I oto mamy piękną literacką pętle. Że zacytuje sam siebie z początku tego postu: "Byłbyś chyba bardziej przekonujący gdybyś zrobił srogą minę i powiedział buuuu...". A jeśli chodzi o "merytorykę" to w Twoim wypadku chodzi chyba bardziej o "traktorykę".