Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Blaszczu16 06.03.2013 10:32

Niekiedy to większą krzywdę robią sobie piłkarze podczas cieszynek jak strzelą gola.

studio 06.03.2013 11:10

Jak nie widzialem filmiku to myslalem ze mu Malek jebnal, a tutaj praktycznie tylko reke wystawil aby go odsunac z cyklu "idz smierdziec gdzie indziej", troche glupio za takie cos go zawieszac, gdzie za bledy typowo sedziowskie juz dawno powinien wyleciec z czarnej mafii.

zizou 09.03.2013 22:31

Dziś postanowiłem spędzić popołudnie z TME (wiem, skrajny masochizm:D). Cóż...

... Ruch - Śląsk: dużo szczęścia Wrocławian. Tam mogło (i powinno) być ze 4:1 dla Ruchu. Bronienie wyniku od 10 minuty meczu to raczej nie jest mega wyrafinowana taktyka dla drużyny podobno walczącej o obronę tytułu - ale prawie się udało. Tyle że prawie, jak wiadomo, robi różnicę:p

Groclin - Wisła: wiem, że większość forumowiczów najbardziej lubi narzekać na swój zespół (chyba na każdym klubowym forum tak jest:D), ale... z meczów Wisły na wiosnę nie widziałem tylko tego z Bełchatowem. A obserwując pozostałe, widzę wielką różnicę między tym co jest teraz a co było jesienią. Dziś ( i w poniedziałek także) naprawdę długimi chwilami podobała mi się Wasza gra, czego jesienią nie bylem w stanie powiedzieć po żadnym meczu. Zasłużone zwycięstwo.

suchy19 10.03.2013 01:03

gratulacje dla Kazia, szkoda, ze tylko remis...
http://fangol.pl/view/2331/bramka-kazimierczaka

Maciuś 10.03.2013 11:56

Pięknie pojechał Stokowiec Kołtoniowi w cafe futbol.

silver03 10.03.2013 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1302909)
Pięknie pojechał Stokowiec Kołtoniowi w cafe futbol.

Dopiero włączyłem. Co konkretnego powiedział?

killzone 10.03.2013 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1302911)
Dopiero włączyłem. Co konkretnego powiedział?

Ogolnie nie dał sobie w kasze smuchac. Ja jednak zapamietam jedna wymiane zdan:

Kołton: Smolarek to świetny chłopak, legenda reprezentacji, zawsze haruje na treningach... -

Stokowiec: A to jakaś pańska rodzina?

:lol:

szprotson 10.03.2013 13:01

ogólnie dzisiejsze CF to przekomarzanie sie pracowników CF ze Stokowcem, że niby to Oni wiedzą wiecej i lepiej co sie dzieje/działo w Polonii niż Stokowiec ;]

mitmichael 10.03.2013 13:50

A to jakas nowosc bo Oni zawsze liza tyłki swoim gosciom.

For_FuN_ 10.03.2013 17:02

Bo Stokowiec rznal takiego glupa, jak by mial cos do powiedzenia w starym Groclinie :D...chodzilo tylko o to, ze facet nie potrafil sie przyznac, ze to JW zeslal Smolarka do ME(sam przeciez o tym mowil w ktoryms z wywiadow).

AYALA 10.03.2013 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1302943)
Bo Stokowiec rznal takiego glupa, jak by mial cos do powiedzenia w starym Groclinie :D...chodzilo tylko o to, ze facet nie potrafil sie przyznac, ze to JW zeslal Smolarka do ME(sam przeciez o tym mowil w ktoryms z wywiadow).

ja bym tego Stokowca w Wiśle widział jak Kulawikowi sie noga podwinie.Gra Dyskoppolo fajny, ofensywny futbol z dobrze zoorganizwaną gra w defensywnie.Gdyby mu w zimie druzyny nie rozebrano to byłby murowany kandydat do mistrzostwa 2013

Tobi1906 10.03.2013 18:57

Górnik przegrywa z Lechem a karnego w 89 nie strzela Nakulma.

Zgodnie z zasada na wyjęździe wygrane u siebie porażki :)

Zobaczymy co bedzie za tydzień

AntyMod 10.03.2013 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1302947)
ja bym tego Stokowca w Wiśle widział jak Kulawikowi sie noga podwinie.Gra Dyskoppolo fajny, ofensywny futbol z dobrze zoorganizwaną gra w defensywnie.Gdyby mu w zimie druzyny nie rozebrano to byłby murowany kandydat do mistrzostwa 2013

tylko czy nasze "gwiazdki" szanowalyby pana Stokowca ??? szczerze watpie .....:-p

Dariook 11.03.2013 05:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1302971)
tylko czy nasze "gwiazdki" szanowalyby pana Stokowca ??? szczerze watpie .....:-p

A przepraszam, za co go mają szanować?
Jeśli już tak stawiasz sprawę na ostrzu noża, to ciekawi mnie czym sobie na ten szacunek gościu zasłużył?

mr_kwolf 11.03.2013 07:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1302989)
A przepraszam, za co go mają szanować?
Jeśli już tak stawiasz sprawę na ostrzu noża, to ciekawi mnie czym sobie na ten szacunek gościu zasłużył?

Byłby ich trenerem. To powinno wystarczyć.

Griszka30KR 11.03.2013 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1302990)

Szach i Mat..... :P

_ukoL 11.03.2013 11:15

Łysy dyrektorem sportowym, Rudy trenerem... na Boga!

Dariook 11.03.2013 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1302990)

Niekoniecznie. W polonii czy pbb owszem, taki argument wystarczy. Ale w Wiśle, klubie z mistrzowskimi aspiracjami? Gdzie każdy piłkarz swoją karierą bije go na głowę? Wątpię.

W dupie był i gówno widział. Jedno-sezonowiec...

Emenems81 11.03.2013 12:56

Z mistrzowskimi aspiracjami (gdyby nie problemy finansowe) to mogła być ewentualnie Polonia Stokowca a nie Wisła, więc z tym bym się raczej nie rozpędzał. A jeśli chodzi o trenerską ławkę to Stokowiec wciąga Kulawika nosem.

Dariook 11.03.2013 14:21

Dlaczego sądzisz że wciąga go nosem?

krasny 11.03.2013 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1303031)
Z mistrzowskimi aspiracjami (gdyby nie problemy finansowe) to mogła być ewentualnie Polonia Stokowca a nie Wisła, więc z tym bym się raczej nie rozpędzał. A jeśli chodzi o trenerską ławkę to Stokowiec wciąga Kulawika nosem.

No tak, udowodnił to w ostatnim meczu... :)

Charlie 11.03.2013 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1303028)
Niekoniecznie. W polonii czy pbb owszem, taki argument wystarczy. Ale w Wiśle, klubie z mistrzowskimi aspiracjami? Gdzie każdy piłkarz swoją karierą bije go na głowę? Wątpię.

W dupie był i gówno widział. Jedno-sezonowiec...

Jedyni, którzy biją go na głowę to nasi emeryci - Sobolewski, Głowacki, Kosowski i Jaliens. Może jeszcze Iliev. Tych panów łączy to, że w przyszłym sezonie ich u nas nie będzie (może prócz Głowy), więc argument nie ma racji bytu. Bo nie wmówisz mi, że takie gwiazdeczki jak Małecki, Wilk, Garguła, czy mitologizowani "młodzi polacy" (Czekaj, Chrapek i Szewczyk) mają prawo ignorować jakiegokolwiek trenera, skoro są co najwyżej przeciętnymi ligowymi kopaczami, którym udaje się jeden mecz na kilka/kilkanaście. To samo zresztą tyczy się naszych obcjokrajowców.

Choć ja i tak wychodzę z założenia, ze obowiązkiem każdego piłkarza jest bezwzględne słuchanie i szanowanie każdego trenera, niezależnie, czy to Mourinho, Petrescu, Kulawik, Maaskant, Stokowiec, czy Smuda. Po prostu walczyć, biegać i się starać, a jak nie to wiadomo co.

PS. Cud, że Skorżę szanowali, skoro ten nigdy nie grał w piłkę w Ekstraklasie:rotfl:

Dariook 11.03.2013 14:48

Już sam pomysł zatrudnienia Stokowca w Wiśle jest tak poroniony, że dalsza dyskusja nad tym wątkiem jest pozbawiona sensu i zwykłą stratą czasu.

A dlaczego nie Ojrzyński? Zapraszam do debaty.

emj10 11.03.2013 14:57

Przestańcie z tym Stokowcem. Rudowłosy zbawiciel od dziewuch jadący na białym rumaku ma być wybawicielem Wisły? Wam potrzeba piłkarzy, a nie trenera przede wszystkim, bo przy tej nędzy jaka jest obecnie w ekstraklasie wystarczy kilku charakternych zawodników na średnim poziomie, aby wygrywać z każdym.

Sprawdzają się jednak moje prognozy co do Wisły, że zimowe wzmocnienia pozwoliły odświeżyć kadrę zespołu i 5 punktów w 3 spotkaniach to wynik zdecydowanie lepszy od 18 punktów w 15 spotkaniach ubiegłej rundy.

mr_kwolf 11.03.2013 15:30

Niestety piłkarze mają podejście podobne to podejścia użytkownika Dariooka i dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy. Ja jestem PAN PIŁKARZ i jakiś tam trenerzyna nie będzie ode mnie wymagał. Kim on w ogóle jest, żeby cokolwiek ode mnie chcieć. Jakby coś w życiu wygrał (LM minimum) to może bym się zainteresował tym co ma do powiedzenia. A tak to nie będzie jakiś leszcz uczył ojca robić dzieci...

Drozd 11.03.2013 15:44

Ostatni mecz pokazał, że podejście piłkarzy jest znacząco lepsze niż za czasów poprzedniego trenera. Odrobienie strat na wyjeździe i to po takiej frajerskiej bramce pozwala mieć nadzieję że tworzy się kolektyw. A efektem jego powstania może być nawet mistrzostwo. Choć w to, głównie za przyczyną czarnej mafii trudno wierzyć.

emj10 11.03.2013 15:47

No tak dzięki tej samej czarnej mafii Wisła wygrywała mistrzostwo :D

szprotson 11.03.2013 15:54

Nigdy! Jak wygrywalismy MP to zawsze byliśmy po prostu najlepsi, a nie tak jak Warszawa zawsze za pomocą sędziów :)

Dariook 11.03.2013 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1303067)
Niestety piłkarze mają podejście podobne to podejścia użytkownika Dariooka i dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy. Ja jestem PAN PIŁKARZ i jakiś tam trenerzyna nie będzie ode mnie wymagał. Kim on w ogóle jest, żeby cokolwiek ode mnie chcieć. Jakby coś w życiu wygrał (LM minimum) to może bym się zainteresował tym co ma do powiedzenia. A tak to nie będzie jakiś leszcz uczył ojca robić dzieci...

Ale że jak? Niby dzięki Stokowcowi będziemy w innym miejscu niż obecnie? :haha:

:alleluja:

A huj, brać go! Zaoszczędzimy na obozach integracyjnych. Gość potrafi przygotować drużynę na korytarzu budynku klubowego.

Drozd 11.03.2013 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1303074)
No tak dzięki tej samej czarnej mafii Wisła wygrywała mistrzostwo :D

Nie dzięki, tylko ZAWSZE pomimo niej. Patrz karny z PB. Zrozumienie tego faktu pozwala dostrzec o jak wiele Wisła przewyższała konkurencję w ostatnich kilkunastu latach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl