Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

AntyMod 03.03.2013 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1301929)
Takich górnolotnych słów bym raczej nie używał w sprawie dogonienia Legii przez Śląsk. Bardziej gdyby Wisła ich dogoniła, to można byłoby to zaliczyć do cudów, ale Śląsk ma raptem 5 punktów straty do wojskowych i jeden mecz zaległy. To nie jest jakaś niebotyczna przewaga. Dwie kolejki i to za Śląskiem może być pościg. W kwestii mistrza Polski 2012/2013 jeszcze wszystko może się zdarzyć. Mam nadzieje, że i Wisła też namiesza. Nie mówię że będzie walczyć o mistrza, ale żeby tak o 3. miejsce zawalczyć to byłoby super.

Wisla w tym sezonie nie ugra Nic i trzeba trzymac kciuki zeby Belchatow i Podbeskidzie nas nie dogonilo ....a to ze licze na Slask to tylko moja wiara ... bo pieprze taki sezon gdzie amm do wyboru mistrza polski Legie ( kurde musze to pisac z duzej litery bo prywatny folwark panow adminow banuje za pisanie z malej ) albo Amice- czyli najwiekszych sprzedawczykow i judaszow na swiecie ..... a pisze o Slasku CUD bo graja taka sama kiche jak wszyscy i tyle ....

martin_6 03.03.2013 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1301903)
A może jak ani przeciwnik ani sędzia nie jest załatwiony to po prostu ciężko wygrać? Nawet z trzecioligowcami.

Jak jutro wygramy to mamy 12 pkt do lidera, 10 do pucharów i 39 do zdobycia.

Sytuacja nie jest niby tragiczna, ale jakie mamy podstawy, by wierzyć, że ta drużyna jest w stanie ogrywać choćby taki Bełchatów czy Podbeskidzie? Żadne niestety.

wolfy 03.03.2013 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1301940)
Sytuacja nie jest niby tragiczna, ale jakie mamy podstawy, by wierzyć, że ta drużyna jest w stanie ogrywać choćby taki Bełchatów czy Podbeskidzie? Żadne niestety.

Dokładnie.
Legia zremisowała z Bełchatowem?
Fajnie, ale... My też. I to po kompletnie żenującej, wywołującej mdłości parodii gry w piłkę.

Na razie zbyt wielu podstaw do optymizmu nie widzę.

AntyMod 03.03.2013 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301941)
Dokładnie.
Legia zremisowała z Bełchatowem?
Fajnie, ale... My też. I to po kompletnie żenującej, wywołującej mdłości parodii gry w piłkę.

Na razie zbyt wielu podstaw do optymizmu nie widzę.

o jakim optymizmie w sprawie Wisly w tym sezonie Ty mowisz ???:-D ... Wisla w tym sezonie jest NAJGORZEJ grajaca druzyna ...tylko frajerstwu Belchatowa i Podbeskidzia jesienia czujemy sie (narazie) bezpiecznie przed spadkiem z ligi ....

Blaszczu16 03.03.2013 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301945)
o jakim optymizmie w sprawie Wisly w tym sezonie Ty mowisz ???:-D ... Wisla w tym sezonie jest NAJGORZEJ grajaca druzyna ...tylko frajerstwu Belchatowa i Podbeskidzia jesienia czujemy sie (narazie) bezpiecznie przed spadkiem z ligi ....

No nie można tak krytycznie oceniać Wisłę, momenty były :-D

AntyMod 03.03.2013 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1301947)
No nie można tak krytycznie oceniać Wisłę, momenty były :-D

aaaa to sory - widocznie sie pomylilem ....wiec jesli tak to zwracam honor i odszczekuje to ze NAPISALem BOLESNA PRAWDE ... :p :D

!!IRIVER!! 03.03.2013 17:12

No i Śląsk też się nie kwapi do walki o mistrza. Żenada, do tej pory nikt nie potrafił 2x wygrać i, oby ta passa, w przypadku Podbeskidzia się utrzymała :-)

Matejas_ 03.03.2013 17:21

czarny koń rozgrywek Górnik Zabrze jak na razie przegrywa z Jagiellonią, która dostała sromotny oklep od Podbeskidzia i żenująco grającej Wisły :)

Griszka30KR 03.03.2013 17:28

0:1 .Ja już zaczynam gubic się tej naszej Ekstraklasie.....

AntyMod 03.03.2013 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1301954)
0:1 .Ja już zaczynam gubic się tej naszej Ekstraklasie.....

a ja po trzecim dniu ogladania tej ligi musialem sie napic ...i stwierdzam ze tej ligi nie da sie ogladac na trzezwo ...:P

speedfashion 03.03.2013 17:32

Ta liga chyba jest ustawiana.

0 22 03.03.2013 17:56

Najlepiej chyba będzie jak na 4 kolejki przed końcem liderem bedzie Polonia Warszawa z przewagą 9 punktów. I wtedy oczywiście zacznie sprzedawać, by nie trzeba było wypłacać pensji za mistrza, bo to będzie oznaczało bankructwo. Przegra wszystko do końca, ale "goniący" Legia, Lech czy Śląsk z Górnikiem przegrają co najmniej po dwa mecze.

Tym sposobem mistrzem zostanie Polonia i zbankrutuje. Nie przystąpi do następnych rozgrywek. I to będzie kwintesencja naszej ekstraklasy. Jeszcze żeby królem strzelców został Korzym, a MVP Radović i mamy komplet. Puchar oczywiście dla Floty, która wygra w pierwszym meczu w finale PP z Jagą 4-0 i.... nie starczy jej kasy na rewanż, więc odda walkowera 0-3. Superpucharu oczywiście nie będzie, bo i po co, a poza tym musiałby grać Syndyk Polonii z Syndykiem Floty. To może nawet będzie finał tylko w ramach budowania marki zagrają w nim Jagiellonia jako finalista PP i wicemistrz Górnik. Finał w Ząbkach. A poza tym Flota awansuje do ekstraklasy, ale że zbankrutuje to w lidze pozostanie Podbeskidzie, które nie przystąpi więc awans uzyska 3 GKS Tychy, który będzie grał jesień w Jaworznie, a wiosnę w Rybniku.

wolfy 03.03.2013 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1301960)
Najlepiej chyba będzie jak na 4 kolejki przed końcem liderem bedzie Polonia Warszawa z przewagą 9 punktów. I wtedy oczywiście zacznie sprzedawać, by nie trzeba było wypłacać pensji za mistrza, bo to będzie oznaczało bankructwo. Przegra wszystko do końca, ale "goniący" Legia, Lech czy Śląsk z Górnikiem przegrają co najmniej po dwa mecze.

Tym sposobem mistrzem zostanie Polonia i zbankrutuje. Nie przystąpi do następnych rozgrywek. I to będzie kwintesencja naszej ekstraklasy. Jeszcze żeby królem strzelców został Korzym, a MVP Radović i mamy komplet. Puchar oczywiście dla Floty, która wygra w pierwszym meczu w finale PP z Jagą 4-0 i.... nie starczy jej kasy na rewanż, więc odda walkowera 0-3. Superpucharu oczywiście nie będzie, bo i po co, a poza tym musiałby grać Syndyk Polonii z Syndykiem Floty. To może nawet będzie finał tylko w ramach budowania marki zagrają w nim Jagiellonia jako finalista PP i wicemistrz Górnik. Finał w Ząbkach. A poza tym Flota awansuje do ekstraklasy, ale że zbankrutuje to w lidze pozostanie Podbeskidzie, które nie przystąpi więc awans uzyska 3 GKS Tychy, który będzie grał jesień w Jaworznie, a wiosnę w Rybniku.

Sounds legit.

tommiyacht 03.03.2013 18:30

w tym momencie żeby obstawiać lige polską to tzreba być masochistą albo mieć kasy jak lodu

iq1000 03.03.2013 19:00

Raczej dostęp do przedmeczowych przecieków;)

domin_czyzyny 03.03.2013 19:14

Sensacji ciąg dalszy Jaga wygrała w Zabrzu z Gornikiem. Liga będzie ciekawa.

Arked 03.03.2013 19:37

To w poniedziałek podganiamy czołówkę, nie? :)

mitmichael 03.03.2013 20:19

Polska liga jest jak francuska - lider traci punkty (PSG, Legia) a drużyny goniace niewykorzystuja szansy (Lyon, Gornik, Lech)

Lemoniadowy Joe 03.03.2013 20:30

Mecze Lech- Polonia i Legia- Bełchatów niezłe dobrze sie oglądało .

emj10 03.03.2013 20:39

Po kolejnym opuszczonym przeze mnie starcie ligi od razu nasuwają mi się trzy wizualne skojarzenia. Trafne może być jedno z nich, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby uznać, że zaistnieć mogą wszystkie na raz. Od razu uprzedzam, że nie są to żadne facjaty Skorży, czy Urbana, którzy każdorazowo niczym nasza kadra zaliczali falstarty na wiosnę nie potrafiąc przygotować drużyny poprawnie do rundy, nie jest to również malinowy nos Levego, ani galopujący Rumak, a zwłaszcza nie są to kaleki, które biegają (jak im się zachce po czwartkowym balecie w Operze) po boisku za ciężkie pieniądze, a zupełnie coś innego.

1.
http://www.grafiteria.com.pl/system/...jpg?1317720643

2.
http://redir.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/...w=640&dsth=360

3.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...39802373_n.jpg

Pablo84 03.03.2013 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1301980)
Mecze Lech- Polonia i Legia- Bełchatów niezłe dobrze sie oglądało .

Mnie na tym drugim telepało, trząsło i udało mi się wysiedzieć 10 min, a w przerwie przełączyłem.
Chyba się starzeje, bo kiedyś miałem większą tolerancję na "kopaninę"
No ale oglądałem to na trzeźwo- może przy większej dawce alkoholu włączył bym II połowę.

felipe 03.03.2013 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1301979)
Polska liga jest jak francuska - lider traci punkty (PSG, Legia) a drużyny goniace niewykorzystuja szansy (Lyon, Gornik, Lech)

I na tym podobieństwa się kończą.

des89 03.03.2013 21:00

http://zapodaj.net/images/8aa4046b7db73.jpg
http://zapodaj.net/8aa4046b7db73.jpg.htmlto będzie ciekawy sezon :lol:http://zapodaj.net/8aa4046b7db73.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/8aa4046b7db73.jpg.html

markowywislak 03.03.2013 22:37

fryzjer dalej działa...

River 03.03.2013 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1301919)

ostatnie 2 kolejki pokazały jak ŻENUJĄCĄ mamy ligę.

Ostatnie dwie?:rotfl: Lige to my mamy zenujaca od dawna a teraz obserwujemy jej najwieksze absurdy.

To jest nie do pomyslenia by kolejny sezon wygladal tak, ze nikt nie chce wygrac ligi. Kolejny juz raz "faworyci" masowo traca punkty i zespol z gory tabeli nie potrafi wygrac 3-4 meczow z rzedu.
Amica przegrywa z sabotowana przez wlasciciela Polonia. Legia remisuje ze slabiutkim i biednym Belchatowem. Gornik przegrywa z beznadziejna Jagiellonia, Slask remisuje z drwalami z kieleckiego tartaku. Wszyscy solidarnie ida na mistrza:lol: Zastanawiam sie ile pkt wystarczy do tytulu. 45? 47? Ubaw po pachy gdy obserwuje sie te zmagania pilkarskich paralitykow. Nie dziwota, ze do LM zaden polski klub nie moze wejsc skoro kandydaci do MP robia sobie jaja i dostaja od polskich ligowych leszczy. To jak maja skutecznie walczyc w el.LM z MISTRZAMI innych krajow, nawet takich jak Szwecja czy Cypr?

Polska liga jest patologiczna pod kazdym wzgledem, poczynajac od organizacji, finansow, zarzadzania a konczac na poziomie sportowym i podejsciu kopaczy. Jednak ma ona swoja zalete. Jest w .... zabawna:haha: Zmagan o MP w naszej lidze nie nalezy postrzegac jako rywalizacji sportowej ale raczej jako parodie pilki noznej w wykonaniu komikow, ktorzy na codzien uwazaja sie za profesjonalnych pilkarzy.

Cuda w tej lidze sie dzieja. Nie bede zdziwiony gdy okaze sie za pare lat, ze w tym oraz kilku ostatnich sezonach handelek dalej kwitl.

Mozna postawic sobie jedno pytanie. Kto wygra lige w tym roku i dlaczego nie bedzie to Legia (bo ta tego nie potrafi)? ....a no ktos musi wygrac mimo, ze nikt nie chce:lol:

Zupelnie serio. Powinno wprowadzic sie jakis przepis, ze jezeli MP na koniec ligi nie zdobedzie okreslonej liczby punktow to tytulu sie nie przyznaje a Polska nie zglasza "MP" do LM bo takiego "mistrza" to po prostu wstyd wystawiac w walce o tak prestizowe rozgrywki. Przynajmniej wstydu byloby mniej.

Dariook 04.03.2013 04:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1301953)
czarny koń rozgrywek Górnik Zabrze jak na razie przegrywa z Jagiellonią, która dostała sromotny oklep od Podbeskidzia i żenująco grającej Wisły :)

I właśnie dlatego jestem przeciwny angażowi Nawałki w Wiśle. Wszystko w tej gównianej lidze, jest dziełem przypadku a nie umiejętności.

Drozd 04.03.2013 09:16

Jakiego przypadku :). Liga ma być atrakcyjna, czyli przewidywalna tylko dla wybranych.

arti 04.03.2013 09:55

Szkoda, że nie mam wglądu za kulisy.
Obstawienie dobrze wyników 3 meczów tej kolejki to byłaby spokojnie stawka x70.
I obok utrzymania się Wisły tylko to mnie interesuje.

wolfy 05.03.2013 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1302042)
Szkoda, że nie mam wglądu za kulisy.
Obstawienie dobrze wyników 3 meczów tej kolejki to byłaby spokojnie stawka x70.
I obok utrzymania się Wisły tylko to mnie interesuje.

Ktoś tu wrzucił konto fb asystenta bramkowego Borskiego. Spróbuj zagadać...

Paweł 06.03.2013 10:27

Pojawił się film z tego "ataku" Małka na Olszara.

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=uwLbx8ssfho

Mimo, że to Małek, to jednak ten PZPN trochę przegiął. Jeśli go zawieszać, to za to, że jest beznadziejnym sędzią, a nie za takie "ataki". Zawiesić powinni przede wszystkim Olszara za pajacowanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl