Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

palikot 28.01.2015 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1388776)
W jaki sposób tabletka 72h "zabija ludzi"? Czekam na odpowiedź.

Ja w kwestii moralności nie ukrywam, że święty nie jestem, więc nie czuje się dobrze w roli moralizatora. Jak dla mnie dostęp do tabletki 72h to nic złego, podobnie jak powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych. Tyle. Zajmijmy sie powaznymi rzeczami.

Demoralizacja to nic złego?

Prawica mówi, że odpowiedzialność to również ponoszenie konsekwencji za swoje czyny. Jak laska się bzyka to musi mieć świadomość, że jest jest szansa 1/100 że przy antykoncepcji zajdzie w ciążę i musi się z tym liczyć. Stosowanie środków aborcji albo tej tabletki to nie jest odpowiedzialność. To jest pokazanie, że nie liczy się z życiem ludzkim i to jest najgorszy skutek jaki mogą tego typu pomysły przynieść. W życiu trzeba iść zgodnie z zasadami. Jak ktoś chce niszczyć swoje życie to powinien mieć do tego prawo. Jeśli chce niszczyć życie innych ludzi, istot nawet tych pod mikroskopem to prawica nie daje na to zgody.

Jakbyś oglądnął filmik do końca z JKM on mówił jasno, że ludzie dopiero jak widzą co to jest aborcja jak wyglądają zabite dzieci, to wtedy dopiero reflektują. Tobie by po prostu pasowało zobaczyć i może byś się zastanowił, czy to nic złego

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388766)
wiem , to były pobożne życzenia , palikota nie traktuję do końca poważnie , ja wiem że nick nie świadczy o kimś , ale wybacz są granice, nie żebym uważał że pisze głupio , po prostu jest na etapie wiary w nierealne rzeczy, reasumując będziemy bujać się z "okrągłostołowcami" do końca świata ?beznadzieja......

"prawicowiec" fialo wymiata , masakra , co oni z tymi ludzmi robią ? czekam aż jego dwunastoletnia córka będzie konsumować bezpieczną tabletkę , ciekawe co powie ?

No my rozumiemy, że ty agent jesteś i swoją wiedzę czerpiesz od samego prezesa :D
lubię takie przypadki kiedy ktoś kto czerpie wiedzę z internetu/telewizji i jeszcze piszę komuś, że czyjaś wiara jest nierealna :D

p.s wiara w socjalizm jest nierealna. Ja wierze faktom. Jeśli mnie przymusza się do państwowych ubezpieczeń to jest to socjalizm i to nie jest wiara tylko fakt. A sama wiara w socjalizm jest chorobą psychiczną, bo w życiu nie ma nic za darmo ;)

kerim1906 28.01.2015 15:45

chodziło mi w tym stwierdzeniu że wiele osób "przechodziło" syndrom Korwina , według mnie Ty jesteś na takim etapie , czyli wierzysz w nierealne rzeczy , ja też kiedyś dawno,dawno temu "propagowałem" różne "wynalazki" Korwina , nie żeby jako zwolennik , ale taki młody niedoświadczony gdzie pewne rzeczy wydawały mi się proste do zrealizowania, życie to brutalnie zweryfikowało , niektóre rozwiązania jak piszesz socjalistyczne są nieuniknione w dzisjejszych czasach ,co do zus-u pełna zgoda z Tobą to czysty socjalizm nie do przyjęcia, szacunek za upór i cierpliwość w "tłumaczeniu tabletki"

AYALA 28.01.2015 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1388804)
Ks. Sowa oburzony: W III RP lepiej być komuchem niż katolikiem!

Wygląda na, to, że naczelne przykazanie III RP ujrzało światło dzienne i zostało podane lemingom w uroczystej formie do wierzenia. :lol:

dyrektor programowy WSI24 będzie musiał ustawić do pionu tego usłużnego władzy kleche za tak skandaliczną wyPOwiedź

palikot 28.01.2015 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388806)
chodziło mi w tym stwierdzeniu że wiele osób "przechodziło" syndrom Korwina , według mnie Ty jesteś na takim etapie , czyli wierzysz w nierealne rzeczy , ja też kiedyś dawno,dawno temu "propagowałem" różne "wynalazki" Korwina , nie żeby jako zwolennik , ale taki młody niedoświadczony gdzie pewne rzeczy wydawały mi się proste do zrealizowania, życie to brutalnie zweryfikowało , niektóre rozwiązania jak piszesz socjalistyczne są nieuniknione w dzisjejszych czasach ,co do zus-u pełna zgoda z Tobą to czysty socjalizm nie do przyjęcia, szacunek za upóri cierpliwość w "tłumaczeniu tabletki"

Problem jest taki, że ja ani nie wierzę w żadne wynalazki Korwina bo on żadnych wynalazków i teorii nie wymyślił ani też nie uważam, że niskie podatki czy brak przymusu ubezpieczeń są nierealne, bo to funkcjonuje i dzisiaj jak popatrzymy na daleki wschód, bądź za ocean albo jak popatrzymy w historię. Korwin po prostu głosi klasyczną teorię liberalizmu gospodarczego i praworządności co uważam za normalne i stąd ma moje poparcie. Kiedyś głosił prawie to samo co Korwin sir Donald Tusk i miał moje poparcie dziś jest kłamcą i go nie ma. Ja uważam że liberalne podejście jest najbardziej optymalne, ale tu już wchodzi funkcja edukacji,bo jak ktoś nie zna ekonomii praw biologicznych i innych mechanizmów w których funkcjonują ludzie, grupy społeczeństwa, to może się to dla niego wydawać nierealne.

Smuga 28.01.2015 16:08

Cytat:

Skuteczność antykoncepcji postkoitalnej może mieć źródło w kilku mechanizmach: opóźnienia owulacji, uniemożliwienia spotkania się gamet oraz uniemożliwienia zagnieżdżenia już zapłodnionego zarodka (tzw. efekt wczesnoporonny).
Cytat:

Synonimy słowa „zapłodnienie”: 1. poczęcie, inseminacja, unasiennienie
Cytat:

Ustawa o Rzeczniku Praw Dziecka za dziecko uznaje każdą istotę ludzką od poczęcia aż do osiągnięcia pełnoletności.
Jeżeli, więc mamy do czynienia z poczęciem i efektem wczesnoporonnym, to, jak nazwać taki akt? W języku łacińskim poronienie określano słowem „abortus”. Z tego, co wiem tzw. aborcja („abortus provocatus” - świadome wywołanie poronienia) jest w Polsce prawnie zabroniona (dozwolona jedynie w przypadku spełnienia jednej z trzech ustawowych przesłanek). Nie dość, że (nie)rząd PO-PSL wciska ciemnocie kit o nieszkodliwości tego typu specyfików, to jeszcze sprytnie obchodzi obowiązuje w Polsce prawo. No, ale co oni się tam będą liczyć z jakimś głupim prawem. Ich przecież żadne prawo nie obowiązuje czyż nie?

kerim1906 28.01.2015 16:29

palikot czy ja będąc zwolennikiem PIS uważam że zus jest ok ? nie , czy ja uważam że niskie podatki są złe . wręcz przeciwnie , przecież to PIS obniżył podatki i składke rentową , a żeby było śmieszniej komuchy obniżyły CIT , rudy ze swoją ekipa tylko podnosił podatki , taki był to guru liberalny , problem jest z innymi "wynalazkami" Korwina

Smuga już są przymiarki do zaskarżenia tego humbuku ponieważ łamie Polskie prawo , co w skrócie opisałeś

For_FuN_ 28.01.2015 17:10

Wiedza o "Tabletkach po" po prostu poraża. Widać wyraźnie, że edukacja seksualna jest potrzebna w szkołach, bo takich bzdur dawno nie czytałem :). Panom, którzy piszą o aborcji, to zalecam wizytę u pierwszego, lepszego ginekologa, tam zdobędziecie odpowiednią wiedzę.
A tak na marginesie, to mam nadzieję, że z takim podejściem nie zmuszacie swoich partnerek(i broń Boże żadnych przypadkowych) do zażywania tabletek antykoncepcyjnych i nie stosujecie prezerwatyw! Tylko kalendarzyk, który sami prowadzicie :)(zgodnie z naukami kościoła). W innych przypadkach uznam za niespełna rozumu, bo trzeba być konsekwentnym w swoich poglądach :).

Jeszcze odnośnie wczorajszego dnia i uroczystości w Auschwitz. Bardziej od zaproszeń(takich czy owakich), bardziej martwi mnie, że nawet w takim dniu wypełzają ze swoich pieczar, .......one pojeby, które piszą o żydach, ciapatych, czarnuchach i brudasach. Przynajmniej wiadomo, skąd się brali Kapo czy Polacy sprzedający ludzi za czasów okupacji. To jest porażka III RP, że nie potrafiła niektórych odpowiednio ukierunkować i zamiast tego mamy swastyki, czy 88 na murach.

FraMat 28.01.2015 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1388797)
Ale jaki to Duda ma powiew świeżości ?
Przecież Duda nie mówi co on by chciał zrobić ale jego legendarny mentor.
Duda:
To będzie znów prezydentura ukierunkowana na sprawy społeczne. Prezydentura, która będzie kontynuowała wizję polityczną mojego prezydenta i prezydenta, który był wielkim orędownikiem polskich rolników i tych, którzy często zostali pokrzywdzeni, prezydenta RP, prof. Lecha Kaczyńskiego.

Największe doświadczenie, jakie spotkało mnie w dorosłym życiu to była praca u boku pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To była praca niezwykła (...)
To mamy głosować na ducha L. Kaczyńskiego? Duch Irasiada krąży po Polsce!

Podobnie jak Komorowski jest nieodrodnym dzieckiem Tuska.
Poza tym zgadzam się z Tobą.

Moim zdaniem, dopóki urząd prezydenta będzie znaczył tak niewiele w Polsce, to wszyscy będą wystawiali swoich ogórków i swoje ogórki
:D

Smuga 28.01.2015 17:28

Odezwał się młody, wykształcony i z dużego miasta. :lol: Tym kalendarzykiem ośmieszasz sam siebie. Znam wielu księży doktorantów z zakresu naturalnego planowania rodziny. Każdy z nich jest w stanie wypunktować Twoje wypociny. Kościół katolicki nigdy nikomu nie rekomendował używania kalendarzyka. Jeden z tych księży, których znam mówił wręcz o osobach, które takowej metody używają per „ignoranci”. Do Twoich przemyśleń na temat Auschwitz odnosił się nie będę. Przecież tam ginęli w Twoim mniemaniu tylko Żydzi, a Polacy, to byli ci źli policjanci, którzy uprawiali szmalcownictwo. Święty o. Maksymilian Kolbe według tejże narracji był tym, który Żydów nienawidził i nawoływał wręcz do ich eksterminacji. Zapachniało w Twoim poście Grossem...

kerim1906 28.01.2015 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1388815)
Podobnie jak Komorowski jest nieodrodnym dzieckiem Tuska.
Poza tym zgadzam się z Tobą.

Moim zdaniem, dopóki urząd prezydenta będzie znaczył tak niewiele w Polsce, to wszyscy będą wystawiali swoich ogórków i swoje ogórki
:D

z czym się zgadzasz ?ze swoim brakiem podstawowej wiedzy pisząc o kandydacie Andrzeju Dudzie "ogórek" ? błysnąłeś , kumpel yorka , brzmii dumnie , dowiedz się coś o czyichś kompetencjach , nie powielaj durnych kalek , jak masz "wiedzę " to uzasadnij ,

dwdx1906 28.01.2015 18:58

Po moich wcześniejszych wypowiedziach większość chyba wzięła mnie za leminga. Cóż, jestem młody, w trakcie kształcenia i... na szczęście z maleńkiego ośrodka :-)
Nie jestem fanem Bronka. Po prostu nie wiem o Dudzie nic poza tym że jest aktywnym europosłem z PiS'u, prawnikiem i niefortunnie wypowiada się na temat Ukrainy. To trochę za mało żeby oddać głos. Napisałem, że jeśli będzie taka potrzeba to przyjrzę mu się dokładniej i zobaczę, czy rzeczywiście będzie lepszy od Bronka. Póki co mam innego faworyta.

@smuga - a kto z władz PO jest "mniej zły" od Komora? Lekarz Kopacz z psiapsiółkami popierająca aborcję? Kaszub Tusk? Podróżnik Sikorski? Komor przynajmniej sprawia wrażenie przyzwoitości.

@kerim1906 - nie napisałem że Komor jest najlepszym prezydentem. Mógłby być, gdyby myślał samodzielnie. A niestety tak nie jest. Jego teksty o tym że jest za życiem i dlatego broni in vitro pokazują, że ktoś mu robi wodę z mózgu. Od wielu lat.

york09 28.01.2015 19:07

Kerim jeżeli twój kandydat chce kontynuować dalej to co Lechu robił, to nie uzyska nawet 20%.
Irasiad przed śmiercią miał kilkanaście procent poparcia i co tu kontynuować?
Myślałem że Duda będzie bardziej samodzielny i miał własny pogląd na Polskę.

dwdx1906 28.01.2015 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1388827)
Kerim jeżeli twój kandydat chce kontynuować dalej to co Lechu robił, to nie uzyska nawet 20%.

Myślałem, że uważasz brak samodzielnego myślenia za atut.

AYALA 28.01.2015 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1388827)

nie bójcie się Yorguś ,bo razwiedka nie dopuści, by strażnik żyrandola oddał władze

york09 28.01.2015 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1388829)
nie bójcie się Yorguś ,bo razwiedka nie dopuści, by strażnik żyrandola oddał władze

Razwiedka powiadasz...a co ma Antoś Macierewicz do Komorowskiego?

Smuga 28.01.2015 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388824)
Komor przynajmniej sprawia wrażenie przyzwoitości.

Przyzwoity człowiek:
  1. nie niszczyłby z premedytacją swoich podwładnych (vide przywoływana przeze mnie i przez kerima sprawa prof. Szeremietiewa);
  2. nie wypowiadałby się w ten sposób o Smoleńsku i nie żartowałby sobie z Tuskiem w momencie lądowania samolotu na pokładzie, którego znajdowały się ciała ofiar tamtej katastrofy;
  3. powiedziałby prosto z mostu, co łączy go z WSI, żeby położyć kres wszelkim pogłoskom krążącym na ten temat od lat;
  4. nie wykrztusiłby z siebie słów: „Śpij, kolego, w ciemnym grobie, niech się Polska przyśni tobie!” wypowiedzianych na pogrzebie jednego z największych zdrajców Rzeczpospolitej, czyli Jaruzelskiego
  5. nigdy nie nadałby Orderu Orła Białego takiej antypolskiej kreaturze jak Michnik.

A, jeżeli faktycznie rozważasz oddanie swojego głosu na niego, to z mojej strony pozostaje tylko to:

http://niepoprawni.pl/sites/default/...276d427d9a.jpg

dwdx1906 28.01.2015 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1388831)
Przyzwoity człowiek:
  1. nie niszczyłby z premedytacją swoich podwładnych (vide przywoływana przeze mnie i przez kerima sprawa prof. Szeremietiewa);
  2. nie wypowiadałby się w ten sposób o Smoleńsku i nie żartowałby sobie z Tuskiem w momencie lądowania samolotu na pokładzie, którego znajdowały się ciała ofiar tamtej katastrofy;
  3. powiedziałby prosto z mostu, co łączy go z WSI, żeby położyć kres wszelkim pogłoskom krążącym na ten temat od lat;
  4. nie wykrztusiłby z siebie słów: „Śpij, kolego, w ciemnym grobie, niech się Polska przyśni tobie!” wypowiedzianych na pogrzebie jednego z największych zdrajców Rzeczpospolitej, czyli Jaruzelskiego
  5. nigdy nie nadałby Orderu Orła Białego takiej antypolskiej kreaturze jak Michnik.

A, jeżeli faktycznie rozważasz oddanie swojego głosu na niego, to z mojej strony pozostaje tylko to:

http://niepoprawni.pl/sites/default/...276d427d9a.jpg

Sprawiać wrażenie, a być przyzwoitym to różnica :-) Rozważam tylko i wyłącznie w drugiej turze, jeśli drugi kandydat byłby jeszcze gorszy. Na pierwszy rzut oka Duda wydaje mi się sensowniejszy, ale jeszcze nie wiele o nim wiem i dlatego tak napisałem. A Ty na kogo byś zagłosował w II turze gdybyś miał do wyboru Bronka i powiedzmy Urbana?

dwdx1906 28.01.2015 19:40

"Kobiety, które kiedykolwiek stosowały antykoncepcję hormonalną, są o 50 proc. bardziej narażone na glejaka mózgu. Jeśli stosowały ją co najmniej dziewięć lat, ryzyko zwiększa się o 90 procent – twierdzą badacze z Uniwersytetu Południowej Danii w Odense."

Smuga 28.01.2015 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388832)
Sprawiać wrażenie, a być przyzwoitym to różnica :-) Rozważam tylko i wyłącznie w drugiej turze, jeśli drugi kandydat byłby jeszcze gorszy. Na pierwszy rzut oka Duda wydaje mi się sensowniejszy, ale jeszcze nie wiele o nim wiem i dlatego tak napisałem. A Ty na kogo byś zagłosował w II turze gdybyś miał do wyboru Bronka i powiedzmy Urbana?

Komorowski sprawia wrażenie przyzwoitego, ale tylko w POlszewickich telewizorniach, które próbują zaszczepić jedynie słuszne poglądy w umysłach swoich widzów. Z tym przykładem, to pojechałeś po bandzie. Komorowski i Urban, to w zasadzie jeden diabeł. Zestawienie ich obok siebie, to, tak jak wybór między sraczką, a zatwardzeniem. Ani jedno ani drugie pożytku nie przynosi.

palikot 28.01.2015 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388824)
Po moich wcześniejszych wypowiedziach większość chyba wzięła mnie za leminga. Cóż, jestem młody, w trakcie kształcenia i... na szczęście z maleńkiego ośrodka :-)
Nie jestem fanem Bronka. Po prostu nie wiem o Dudzie nic poza tym że jest aktywnym europosłem z PiS'u, prawnikiem i niefortunnie wypowiada się na temat Ukrainy. To trochę za mało żeby oddać głos. Napisałem, że jeśli będzie taka potrzeba to przyjrzę mu się dokładniej i zobaczę, czy rzeczywiście będzie lepszy od Bronka. Póki co mam innego faworyta.

@smuga - a kto z władz PO jest "mniej zły" od Komora? Lekarz Kopacz z psiapsiółkami popierająca aborcję? Kaszub Tusk? Podróżnik Sikorski? Komor przynajmniej sprawia wrażenie przyzwoitości.

@kerim1906 - nie napisałem że Komor jest najlepszym prezydentem. Mógłby być, gdyby myślał samodzielnie. A niestety tak nie jest. Jego teksty o tym że jest za życiem i dlatego broni in vitro pokazują, że ktoś mu robi wodę z mózgu. Od wielu lat.

Problem jest taki, że cała III RP po okrągłym stole sprawia wrażenie.
ten system trzeba zmienić, nie wiem czy w polityce chodzi o przyzwoitość czy nie, raczej o interesy, ale jak ktoś trzyma system to znaczy, że ma w tym interes. Komor jest naprawdę poczciwy taki nasz tato stojący na czele rodu... ale państwo polskie czyli III RP okupant ziem polskich to jest struktura do zmiany. Z dwojga złego ja wolę PISiorów, bo jak pisał kerim jakieś tam podatki obniżyli... u nich machina korupcji, nepotyzmu, złodziejstwa i bandytyzmu jest o wiele skromniejsza niż w platformiano-pslowskiej agenturze więc mogli sobie nawet pozwolić na obniżenie podatków, co jest dobre dla mnie i gospodarki itd
Ja nie chce żyć w państwie które sprawia wrażenie. Wole wariatów ale z realnymi i konkretnymi postulatami niż lawirantów

p.s A jakie Kopaczowa sprawia wrażenie ;)

dwdx1906 28.01.2015 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1388836)
Komorowski sprawia wrażenie przyzwoitego, ale tylko w POlszewickich telewizorniach, które próbują zaszczepić jedynie słuszne poglądy w umysłach swoich widzów. Z tym przykładem, to pojechałeś po bandzie. Komorowski i Urban, to w zasadzie jeden diabeł. Zestawienie ich obok siebie, to, tak jak wybór między sraczką, a zatwardzeniem. Ani jedno ani drugie pożytku nie przynosi.

Komor przynosi jednak wielką stratę. On jednak w tej telewizorni nie będzie otwarcie i ostro naśmiewał się z wiary, a Urban to robi jak jest tylko zaproszony. A masa ludzi niestety czerpię wiedzę tylko z tv.

Smuga 28.01.2015 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388838)
Komor przynosi jednak wielką stratę. On jednak w tej telewizorni nie będzie otwarcie i ostro naśmiewał się z wiary, a Urban to robi jak jest tylko zaproszony. A masa ludzi niestety czerpię wiedzę tylko z tv.

A jak Komor podpisze ustawę dajmy na, to legalizującą związki homo, to też powiesz, że jest bardziej przyzwoity niż Urban, bo nie atakuje publicznie wiary? Wolne żarty. Co jest Twoim zdaniem lepsze: chora ręka, czy chora noga?

dwdx1906 28.01.2015 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388837)
Problem jest taki, że cała III RP po okrągłym stole sprawia wrażenie.
ten system trzeba zmienić, nie wiem czy w polityce chodzi o przyzwoitość czy nie, raczej o interesy, ale jak ktoś trzyma system to znaczy, że ma w tym interes. Komor jest naprawdę poczciwy taki nasz tato stojący na czele rodu... ale państwo polskie czyli III RP okupant ziem polskich to jest struktura do zmiany. Z dwojga złego ja wolę PISiorów, bo jak pisał kerim jakieś tam podatki obniżyli... u nich machina korupcji, nepotyzmu, złodziejstwa i bandytyzmu jest o wiele skromniejsza niż w platformiano-pslowskiej agenturze więc mogli sobie nawet pozwolić na obniżenie podatków, co jest dobre dla mnie i gospodarki itd
Ja nie chce żyć w państwie które sprawia wrażenie. Wole wariatów ale z realnymi i konkretnymi postulatami niż lawirantów

p.s A jakie Kopaczowa sprawia wrażenie ;)

Niezbyt inteligentnej lawirantki, która mimo zgody z mężem się rozwodzi. Która prowadzi politykę miłości, a prostestuje przeciw nazywaniu tzw. aborcji mordem. Szczerze? Wolałem już Tuska.

kerim1906 28.01.2015 20:13

Smuga , błagam , zapomniałem już o "tym śpiącym co mu się przyśni" zapodanym przez "tego co robi dobre wrażenie"według kolegi dwdx1906, nie przypominaj tej dyskwalifikującej hańby tego człowieka, opluł większość Polaków tą wypowiedzią w tym mnie , brak słów

dwdx1906 28.01.2015 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1388839)
A jak Komor podpisze ustawę dajmy na, to legalizującą związki homo, to też powiesz, że jest bardziej przyzwoity niż Urban, bo nie atakuje publicznie wiary? Wolne żarty. Co jest Twoim zdaniem lepsze: chora ręka, czy chora noga?

Nie jestem w 100% pewny czy by podpisał, natomiast co do Urbana nie miałbym wątpliwości. Nie musicie mi wypominać jego wad. Zdaje sobie z tego sprawę, ale niestety w polskiej polityce jest sporo jeszcze gorszych osób. Póki co mamy I turę i możemy wybierać z pośród większej liczby kandydatów i myślę że kilku porządnych ludzi się na liście znajdzie. Miejmy nadzieję, że w ew. dogrywce obecny prezydent będzie mierzył się z kimś sensowniejszym od niego.

dwdx1906 28.01.2015 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388841)
Smuga , błagam , zapomniałem już o "tym śpiącym co mu się przyśni" zapodanym przez "tego co robi dobre wrażenie"według kolegi dwdx1906, nie przypominaj tej dyskwalifikującej hańby tego człowieka, opluł większość Polaków tą wypowiedzią w tym mnie , brak słów

W tym POwskim bagienku robi przyzwoite wrażenie.

I tyle tematu, a ja napisałem o tym zastanowieniu się żeby york mnie posłuchał (bo on ma uczulenie na PiS). Póki co jestem 4:1 na korzyść Dudy :-D

kerim1906 28.01.2015 20:21

czy Ty aby zrozumiałeś o czym piszę , dalej brniesz po czymś takim w "przyzwoite wrażenie "

Smuga 28.01.2015 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388842)
Nie jestem w 100% pewny czy by podpisał

Eee no pewnie, że nie podpisałby. Tak jak nie podpisał ustawy o podniesieniu wieku emerytalnego, pełnego dziur Kodeksu wyborczego, którego część przepisów uchylił TK, czy wreszcie ostatnio bubla w sprawie kopalń.

dwdx1906 28.01.2015 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1388845)
Eee no pewnie, że nie podpisze. Tak jak nie podpisał ustawy o podniesieniu wieku emerytalnego, pełnego dziur Kodeksu wyborczego, którego część przepisów uchylił TK, czy wreszcie ostatnio bubla w sprawie kopalń.

Nie spodziewałem się że nie podpiszę :-). Jest cień szansy że zw. czy innych nie podpisze. Poza tym nawet gdyby był takim samym <nie chcę wulgaryzować dyskusji> jak Urban, to przynajmniej nie musi zakładać krawata, żeby wiedzieć gdzie ma twarz, a gdzie dupę.

@kerim1906 - kończąc temat. Jest przyzwoity jeśli porównasz go do jego POpapranych kolegów. Niestety w polskim sejmie większość to ludzie pokroju Bronka i jeszcze gorsi. Praktycznie cała koalicja (z wyjątkiem kilkunastu osób), a także spora część opozycji (SLD, TR, pewnie kilka osób z PiS'u) to lewactwo działające na niekorzyść państwa i demoralizujące społeczeństwo. Bronek jest w miarę łagodnym przejawem tego gówna.

palikot 28.01.2015 20:38

Kukiz u Olejnik. Gdyby nie opowiadał bzdetów o związkowcach, to bym powiedział, że bardzo dobre wystąpienie ;)

kerim1906 28.01.2015 20:43

dwdx1906 wygrałeś , po tym co przeczytałeś o jak piszesz pieszczotliwie bronku i nie zmieniasz zdania , potwierdzam bronek jest "przyzwoity inaczej"

palikot prawde mówiąc nigdy nie wiem o co mu chodzi ,widziałem go ostatnio w jakimś programie z niejakim fiedotowem ( taki ruski szpion udający chyba dziennikarza),gadka była o Ukrainie , Kukiz w większości zgadzał się z tym ruskiem , nie wierzyłem co mówi , ale to nie pierwszy taki jego występ

Szpenio miał trudny dzień ? tydzień ? , miesiąc ? czy rok ? niepotrzebne skreślić:lol:

wiesniak842 28.01.2015 20:51

Jak rusek mial racje to sie z nim zgadzal, proste.

dwdx1906 28.01.2015 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388854)
dwdx1906 wygrałeś , po tym co przeczytałeś o jak piszesz pieszczotliwie bronku i nie zmieniasz zdania , potwierdzam bronek jest "przyzwoity inaczej"

palikot prawde mówiąc nigdy nie wiem o co mu chodzi ,widziałem go ostatnio w jakimś programie z niejakim fiedotowem ( taki ruski szpion udający chyba dziennikarza),gadka była o Ukrainie , Kukiz w większości zgadzał się z tym ruskiem , nie wierzyłem co mówi , ale to nie pierwszy taki jego występ

No bo jest przyzwoity inaczej :-) Przyzwoity posługując się językiem nowomowy :-) Nie jestem zwolennikiem Komora. Pamiętajmy o tym żeby kierować się miłością a nienawiścią (i nie chodzi mi o politykę tzw. miłości).

kerim1906 28.01.2015 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1388855)
Jak rusek mial racje to sie z nim zgadzal, proste.

problem w tym że rusek fiedotow miał "ruską rację"

wiesniak842 28.01.2015 20:54

A ty masz jaka racje judeoamerykanska czy niemiecka?:D

Smuga 28.01.2015 21:00

Na tym forum i w tym temacie widocznie tworzy się zalążek nowego „Komitetu obrony Bronka - normalnego”. Tak chyba tylko można wytłumaczyć apologetyczne teksty @dwdx1906. :lol:

dwdx1906 28.01.2015 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1388859)
Na tym forum i w tym temacie widocznie tworzy się zalążek nowego „Komitetu obrony Bronka - normalnego”. Tak chyba tylko można wytłumaczyć apologetyczne teksty @dwdx1906. :lol:

No bo to normalne wypić sobie bronka z kolegami, co nie?

FraMat 28.01.2015 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388817)
z czym się zgadzasz ?ze swoim brakiem podstawowej wiedzy pisząc o kandydacie Andrzeju Dudzie "ogórek" ? błysnąłeś , kumpel yorka , brzmii dumnie , dowiedz się coś o czyichś kompetencjach , nie powielaj durnych kalek , jak masz "wiedzę " to uzasadnij ,

No, niezła jaja...
Tak dla porządku: jestem zdecydowanym przeciwnikiem Komorowskiego, ale Duda? No człowieku, kto tak naprawdę w Polsce go zna i wie o nim cokolwiek?

Dla mnie, jego kandydatura na prezydenta jest taka sama jak Ogórek... wystawia się kogoś, kto i tak nie ma szans po to, żeby potem powiedzieć wyborcom: a, bo gdybyśmy naprawdę chcieli walczyć o ten urząd to wystawilibyśmy kogoś bardziej znanego.

I dlatego napisałem "ogórek", bo jest on medialnie kandydatem z wątłymi szansami.
I nie przeszkadza mi, że Cie to boli.

A co do kompetencji, to jest w Polsce całkiem spora grupa osób, które mogłyby ten urząd pełnić. Pewnie i Duda jest wśród nich, ale to nie przekłada się na wynik. To totalny noname znany tylko przez jego fanów i przeciwników. Zapytaj na ulicy pierwszych lepszych przechodniów kto to Duda... Noname, kolego i ta opinia nie ma nic wspólnego z moimi preferencjami wyborczymi.

Oczywiście, odszczekam wszystko jak Duda zbliży się choć do wyniku pozwalającego myśleć o drugiej turze, ale na razie nie uczę się szczekania.

palikot 28.01.2015 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388854)

Szpenio miał trudny dzień ? tydzień ? , miesiąc ? czy rok ? niepotrzebne skreślić:lol:

on nie jest w pełni logiczny, ale intencje ma dobre.

Takie rzeczy dzieją się na prawicy: Wilk(KNP) Zawisza(RN) i Stonoga organizują spisek... wygląda to jak mały okrągły stół :D
https://www.facebook.com/video.php?v=745770138833759

wiesniak842 28.01.2015 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388864)
ty naprawdę jesteś niebezpieczny , grzebie po forach w poszukiwaniu postów , przegląda ip ,kim ty jesteś :help:? szukaj dalej , aż znajdziesz :-P, chłop jest naprawdę na etacie

wiesniak842 Polską

polską czyli?? moglbys rozjasnic??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl