Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

AYALA 20.05.2010 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 902082)

Nie mówiąc już o Christowie który był nawet królem strzelców ligi bułgarskiej i długo podstawowym zawodnikiem Lewskiego Sofia. Kupujemy zawodników którzy wydaje się że mają potencjał a tu kicha. W ostatnim czasie sprowadzaliśmy wydawałoby się naprawdę ciekawych zawodników a tu nic. Ciekawe czemu tak się dzieje ?

był królem strzelców ale 2 ligi i było to 4 lata temu, od dwóch lat grzał ławe w Lewskim

kibicwisły1906 20.05.2010 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 902100)
był królem strzelców ale 2 ligi i było to 4 lata temu, od dwóch lat grzał ławe w Lewskim

http://pl.wikipedia.org/wiki/Georgi_Christow

Hives4 20.05.2010 08:46

Kosowski i Żurawski do wzięcia. Można narzekać, że starzy, ale ostatnio mamy bardzo skromną kadrę i na ławce rezerwowych siadają miernoty.

Marcinnno 20.05.2010 08:59

Żurawski jest tym kogo Wiśle brakuje ! Napastnikiem, który potrafi mocno, celnie strzelić, dobrze podać, przejść zwodem, a Kosowski + Żurawski myślę, że było by dobrze:) Szukamy piłkarzy za darmo? Proszę są za darmo.

cisse1906 20.05.2010 09:06

Taki Kosa, Żuraw to rozwiązanie czasowe i myślę, że bardzo dobre. Gracze na sezon, prezentujący solidną jakość, mający wyrobioną markę w Wiśle. Pozwolą przyciągnąć ludzi na stadion w ciężkim, bo w pierwszym sezonie. Dają rok czasu na znalezienie wzmocnień do składu dla działaczy, wzmocnień przemyślanych.

Podsumowując.
Plusy:
+ wzmocnienia składu
+ zachęta dla kibiców
+ czas dla działaczy na przemyślenie transferów na następny sezon
+ wzmocnienie charakteru drużyny
+ po zakończeniu kariery można Żurawia usadzić na stanowisku 'trenera napastników'

Minusy:
- duże pensje

brylant17 20.05.2010 09:39

bez jaj http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Głowa musi zostać!

sportnh 20.05.2010 09:41

brać Żurawia i to jak najszybciej póki jest za darmo!!!!!!!!

cisse1906 20.05.2010 09:41

Czyli co, zostajemy na rok z Cleberem, na Arku zarabiamy kasę i za rok przychodzą do nas szukani, selekcjonowani bardzo dokładnie środkowi obrońcy? Wątpię.

szlaQ 20.05.2010 09:51

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyli pozbywamy się 2 podstawowych obrońców ?? no bez przesady ...

klusek106 20.05.2010 09:55

A Wy jak dzieci wierzycie w kazdego newsa napisanego przez te hieny z onetu.
Niczego sie jeszcze nie nauczyliscie ... :))

Spokojnie Panowie, spokojniee.

mr_kwolf 20.05.2010 10:03

Potwierdzam informację o transferach Głowackiego i Marcelo. Widziałem ich na lotnisku jak wsiadali do samolotów razem z Szałachowskim, który leci do Monaco, Grosickim, który ma lot do Paryża, Brożkiem, który leci do Londynu, Sobiechem, który przez Poznań na lecieć do Aten. Jednocześnie widziałem Galamaza który w końcu doleciał z Rumunii i gościa, który był ludząco podobny do Pitbulla.

PS. Info z ostatniej chwili, Marcelo jednak wsiadł do samolotu razem z Sobiechem (czyżby jednak Olympiakos?)
PS. Niektórzy to się nigdy nie na uczą i będą łykać wszystkie informację pochodzące z onetów, Faktów i Super Expressów...

thechris 20.05.2010 10:05

Jak odejdzie Głowa oraz Marcelo to sobie można darować wszelkie transfery. Co za różnica czy zajmiemy w lidze 11. czy 6. miejsce ;)?

Belzebub 20.05.2010 10:08

Jak czytam, że taki Peszko w Lechu zarabia w tej chwili 20 tysiecy zlotych miesiecznie (60 tys euro rocznie),a u nas łamaga Łobodziński kosi 5 razy tyle,a pozytku z niego zero to nóż w kieszeni mi sie otwiera...
Obnizyc gościowi zarobki conajmniej o polowe, a jak nie to niech szuka sobie klubu...

Rafee 20.05.2010 10:27

mr_kwolf, naprawde?

Zresztą, dla Marcelo to najlepszy moment na wyjazd tak jaki i dla Głowackego (dorobi sobie na stare lata), Brożkiem (wiek)A kasa zawsze jakaś w padnie, + licze ze Kosa wróci i ożywi skrzydła, Heniu napewno go chce, a Żuraw w miejsce Brożka...

emjot 20.05.2010 10:28

o sytuacji w Wiśle z GK:

w jednym tekście jak byk stoi że Juszczyk odchodzi, razem z Alvarezem, Gołosiem, Mąką (który nie chce siedzieć na ławie) i Burligą (który podobno ma wg. dziennikarza zainteresowania inne niż sportowe) zostaje Kasper, Ba i prawie jest już nasz Onyszko
tekst tu: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

w innym: Juszczyk zostaje bo Pawełek wyleczy się dopiero w sierpniu

odbydwa spłodził Bartosz Karcz

:lol: :lol:

KOALIK 20.05.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 902131)
Jak czytam, że taki Peszko w Lechu zarabia w tej chwili 20 tysiecy zlotych miesiecznie (60 tys euro rocznie),a u nas łamaga Łobodziński kosi 5 razy tyle,a pozytku z niego zero to nóż w kieszeni mi sie otwiera...
Obnizyc gościowi zarobki conajmniej o polowe, a jak nie to niech szuka sobie klubu...

Lewandowski zarabiał 150 tys euro... To tylko świadczy, że można było kupić młodego, utalentowanego Lewandowskiego (wydać trochę więcej pieniędzy) niż przeciętniaka z Zagłębia Lubin i dać mu najwyższy kontrakt. Oni na tym sporo zyskali, a My straciliśmy. Jeżeli Bednarz liczył, że uda się zarobić na Naszym Messim, to się grubo przeliczył.

thechris 20.05.2010 10:46

Tylko, że Łobo był w życiowej formie i podstawowym reprezentantem kraju. Chyba dzień przed podpisaniem kontraktu był towarzyski mecz z Czechami, w którym po jego ładnym strzale piłkę z bramki musiał wyciągać sam Petr Cech. Wydawało się, że będzie dużym wzmocnieniem.

Teraz widać kto jaki zrobił postęp. Lewandowski ma teraz kontrakt 1 mln. Ale sam fakt, że Łobo ma aż 0,4 mln jest po porostu przykre bo jego gra jest warta może 10% z tego.

fanfan 20.05.2010 10:47

Ja odnośnie jeszcze Żurawia - nie możemy robić z klubu domu spokojnej starości. On ma już 34 lata i będzie chciał wysoki kontrakt. Lepiej ściągać piłkarzy takich jak Sobiech, nie oddajmy go bez walki Lechowi bo jak u nas Żuraw będzie kończył karierę i będziemy musieli szukać jego następcy to Lech sprzeda Sobiech za 5 mln. euro i bez problemu znajdzie następce bo będzie miał za co. Uważam że jest nam potrzebny jeden doświadczony piłkarz ofensywny, może być troszkę starszy który wprowadzi spokój i nową jakość - ja wskazałbym Kose na miejsce Łobo. Głowa , Sobol i Kosa uzupełnieni piłkarzami z obecnej kadry i kilkoma młodymi wilkami takimi jak Sobiech i możemy myśleć o dobrym zaprezentowaniu się w Lidze Europejskiej.

cfa 20.05.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 902131)

Łobo nie patrzył co podpisywał w Zagłębiu więc pewnie jakby mu dać aneks o obniżce pensji o 3/4 to też by nie spojrzał co to jest :)
Co do Żurawia opłacałoby się go zakontraktować jeśli mielibyśmy przynajmniej jeszcze jednego młodego napastnika który by na pewno skorzystał na podpatrywaniu go :)

KondZIk 20.05.2010 11:09

http://www.sport.pl/sport/1,65025,79...canskiego.html

Ja jestem jak najbardziej za! A Wy co uważacie? Jak dla mnie sprzedać Brożka póki jeszcze można i Micanski plus Nowak.

Szarny 20.05.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 902137)
Ja odnośnie jeszcze Żurawia - nie możemy robić z klubu domu spokojnej starości. On ma już 34 lata i będzie chciał wysoki kontrakt. Lepiej ściągać piłkarzy takich jak Sobiech, nie oddajmy go bez walki Lechowi bo jak u nas Żuraw będzie kończył karierę i będziemy musieli szukać jego następcy to Lech sprzeda Sobiech za 5 mln. euro i bez problemu znajdzie następce bo będzie miał za co.

A nie bierzesz pod uwagę, że wartość jaką wniósłby Żuraw do drużyny mogłaby zaprocentować tym samym, co sprzedarz np. Sobiecha za kilka mln euro?
Żurawski mógłby nam pomoc w awansie do grupy LE, a z tym idzie kilka mln euro z transmisji, biletów i uefy.

A taki młody piłkarz, który jest niewiadomą tak naprawdę niekoniecznie musi się u nas rozwinąć i dać szansę na zarobienie na nim dobrych pieniędzy w przyszłości.

Jesteśmy w takiej sytuacji finansowej i kadrowej, że musimy zakontraktować piłkarzy, którzy dadzą nam jakość.
Patrzenie w metryke nie ma sensu.

To samo tyczy się Onyszki i Kosowskiego.

Dodatkowe plusy to szansa na to, że młodzi będą mieli od kogo się uczyć.
Ludzi na trybuny takie stare dziadki też by przyciągnęły, bo kojarzą się z nimi (Żuraw, Kosa) najlepsze lata Wisły w ostatniej dekadzie.

dynek.pl 20.05.2010 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 902123)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyli pozbywamy się 2 podstawowych obrońców ?? no bez przesady ...

to wydaje sie nawet logiczne - w koncu tylko z obsada srodka obrony nie mielismy problemu - poprostu ta dwojka nie pasuje do reszty wykonawcow - nie ten poziom :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 902136)
Tylko, że Łobo był w życiowej formie i podstawowym reprezentantem kraju. Chyba dzień przed podpisaniem kontraktu był towarzyski mecz z Czechami, w którym po jego ładnym strzale piłkę z bramki musiał wyciągać sam Petr Cech. Wydawało się, że będzie dużym wzmocnieniem.

W takiej byl zyciowej formie, ze go Pawlowski sadzal na lawie w Lubinie. Beenhakker go ciagnal za uszy - z Czechami mial sam na sam na wprost bramki i nawet nie spanikowal wiec trafil.

thechris 20.05.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 902150)
to wydaje sie nawet logiczne - w koncu tylko z obsada srodka obrony nie mielismy problemu - poprostu ta dwojka nie pasuje do reszty wykonawcow - nie ten poziom :D

10/10. Jak dla mnie post miesiąca :D

brylant17 20.05.2010 11:31

Wiecie skończył się sezon "szmatławce" nie mają o czym pisać,więc wymyślają to i owo.Mam nadzieje, że Marcel i Głowa zostaną :D

szprotson 20.05.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 902129)
Potwierdzam informację o transferach Głowackiego i Marcelo. Widziałem ich na lotnisku jak wsiadali do samolotów razem z Szałachowskim, który leci do Monaco, Grosickim, który ma lot do Paryża, Brożkiem, który leci do Londynu, Sobiechem, który przez Poznań na lecieć do Aten. Jednocześnie widziałem Galamaza który w końcu doleciał z Rumunii i gościa, który był ludząco podobny do Pitbulla.

PS. Info z ostatniej chwili, Marcelo jednak wsiadł do samolotu razem z Sobiechem (czyżby jednak Olympiakos?)
PS. Niektórzy to się nigdy nie na uczą i będą łykać wszystkie informację pochodzące z onetów, Faktów i Super Expressów...

uff, mam nadzieje ze w końcu wziął ze soba Mazilu, bo ten od 4 lat nie moze wejsc do odpowiedniego samolotu.

Ciekawe czy w gazetach choć 1% prawdy jest, czy tylko strugają artykuły by sie szmatławiec mógł sprzedawać.

tofik 20.05.2010 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 902157)
uff, mam nadzieje ze w końcu wziął ze soba Mazilu, bo ten od 4 lat nie moze wejsc do odpowiedniego samolotu.

Ciekawe czy w gazetach choć 1% prawdy jest, czy tylko strugają artykuły by sie szmatławiec mógł sprzedawać.

1% prawdy by się znalazł. Data u góry :)

fanfan 20.05.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 902145)
A nie bierzesz pod uwagę, że wartość jaką wniósłby Żuraw do drużyny mogłaby zaprocentować tym samym, co sprzedarz np. Sobiecha za kilka mln euro?
Żurawski mógłby nam pomoc w awansie do grupy LE, a z tym idzie kilka mln euro z transmisji, biletów i uefy.

A taki młody piłkarz, który jest niewiadomą tak naprawdę niekoniecznie musi się u nas rozwinąć i dać szansę na zarobienie na nim dobrych pieniędzy w przyszłości.

Jesteśmy w takiej sytuacji finansowej i kadrowej, że musimy zakontraktować piłkarzy, którzy dadzą nam jakość.
Patrzenie w metryke nie ma sensu.

To samo tyczy się Onyszki i Kosowskiego.

Dodatkowe plusy to szansa na to, że młodzi będą mieli od kogo się uczyć.
Ludzi na trybuny takie stare dziadki też by przyciągnęły, bo kojarzą się z nimi (Żuraw, Kosa) najlepsze lata Wisły w ostatniej dekadzie.

Żurawski mógłby nam pomóc w awansie do grupy LE ale również mógłby nam nie pomóc i grzać ławę za ładny kontrakt. Sobiech też nam może pomóc w awansie do fazy grupowej LE , a później LM ale takie zgadywanie w czym nam dany piłkarz może pomóc nie ma sensu bo jasnowidzami nie jesteśmy . Żuraw miał już swoje 5 minut i jego czas minął teraz nadchodzi czas Sobiecha. Klub musi myśleć też o przyszłości i inwestować właśnie w takich piłkarzy jak Sobiech.

cisse1906 20.05.2010 12:22

tylko, że jeżeli PAO rzeczywiście wykłada 1,8mln ojro za Sobiecha to możemy sobie pomarzyć i patrzeć, jak rośnie nam pociecha reprezentacji.

koyoot 20.05.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 902134)
o sytuacji w Wiśle z GK:

w jednym tekście jak byk stoi że Juszczyk odchodzi, razem z Alvarezem, Gołosiem, Mąką (który nie chce siedzieć na ławie) i Burligą (który podobno ma wg. dziennikarza zainteresowania inne niż sportowe) zostaje Kasper, Ba i prawie jest już nasz Onyszko

w innym: Juszczyk zostaje bo Pawełek wyleczy się dopiero w sierpniu

odbydwa spłodził Bartosz Karcz

:lol: :lol:

Jezeli takie ma problemy rowniez z prawdziwym plodzeniem to ja wspolczuje jego zonie...

Panowie poczekajmy. Nie ma co sie pasjonowac wymyslami bo o czyms pisac musza.

AS82 20.05.2010 12:38

Skoro Zurawski i Kosowski kilka lat temu , gdy byli w szczytowej formie,nie zawojowali Europy (poza jednym pamietnym rokiem Parma,Schalke,Lazio) to raczej tego nie dokonaja teraz,za takie wzmocnienia dziekuje,potrzebujemy realnych wzmocnien

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl