![]() |
Lubię Bashę bo jest u nas już długo, jest sympatycznym facetem i mam nadzieję, że z badań mu wychodzi że będzie grał i będzie zdrowy, ale coś jestem sceptyczny, czy rzeczywiście tak będzie. Mawutor na pewno w meczach nie pokazał że się nada, jeśli go zatrzymywać to tylko z założeniem, że zacznie grać lepiej niż gra, co jest ryzykowne. Najprędzej Kuveljić i jest przecież jeszcze Zhukov, który od Mawutora wydaje się sporo lepszym zawodnikiem. No i Plewka, który musi grać.
|
Cytat:
|
Z całym szacunkiem kiedy ostatnio Basha zagrał dobry mecz, kiedy on w ogóle zagrał...? Liczenie na Bashe w kontekście przyszłego sezonu to raczej naiwność. Basha przy Hyballi zapewne zaraz rozsypie się, o ile oczywiście, nie został już skreślony przez trenera.
|
Nie musi byc skreslony bo ma kontrakt do lipca. Z srodkowych pomocnikow to pozbylbym sie wszystkich oprocz Zukova i Plewki
|
Basha pod względem piłkarskim na pewno by się obronił, ale niestety nie możemy sobie pozwolić na zawodnika, który ostatnio praktycznie nie gra i nikt nie wie, jak będzie z jego zdrowiem.
Nie wiem czemu sądzicie, że Plewka zaraz będzie sprzedany. Zagrał kilka udanych spotkań, kilka słabszych, moim zdaniem zostanie u nas przynajmniej jeszcze rok. Według mnie Lis jest głównym kandydatem do transferu gotówkowego w lecie. |
jeszcze araba nam tylko do kolekcji brakowalo
|
W ogóle nie powinno być tematu przedłużania kontraktu z Bashą. Ma go do końca czerwca i na spokojnie podziękować mu za grę w naszych barwach, życząc szczęścia w innej drużynie. Nie potrzeba nam gościa, który częściej będzie na L4 niż na boisku. Tym bardziej, że ma już 31 lat, więc i regeneracja będzie dużo wolniejsza.
|
Na Plewke sa podobno oferty, wiec watpliwe ze zostanie.
|
do wzięcia będzie Cholewiak z 7egii. co o Nim sądzicie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnóstwo piłkarzy którzy byli za słabi na legię/nie pasowali gra z powodzeniem w innych klubach. Miał bardzo dobry sezon w Śląsku wcześniej. Ponadto dużo biega - kto wie czy by nie pasował Hyablli do koncepcji, wszak on lubi "biegaczy" btw Pewnie i tak nas na niego nie stać. |
To już lepiej wziąść 20-26 letniego "biegacza" niż 31 letniego jak z każdym dniem będzie coraz wolniej biegał ;)
|
Cytat:
Dużo biega? I co z tego jeżeli nie przekłada się to na efekty i wyniki? W teorii młody Wachowiak może biegać na sparingach więcej i dzięki temu może być lepszy niż ten gość. Mamy pozbywać się szrotu żeby móc ściągać jeszcze większy i już w lipcu obrać kierunek na IV ligę... :taniec: |
Cytat:
Tak, Cholewiak to nie jest moje marzenie, ale przy tym co mamy spokojnie wywalczyłby plac. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Przydałby się jakiś plan. Nie musi być nawet sprytny, ale z jakimkolwiek sensem. Zawodnicy też powinni być ściągani pod koncepcję trenera... Ale wiemy jak jest. |
Dokladnie Karherop. W obecnej sytuacji klubu nie mamy hajsu i czasu na to zeby zatrudniac 30 latkow. Do tego nie bijemy sie i nie bedziemy bic o puchary. Powinnismy sciagac max 26 latkow, ktorym SIE CHCE i maja AMBICJE cos osiagnac wiecej niz obecnie.
|
Nie wiem czy to można nazwać planem ale czy my nie potrzebujemy typowej "mieszkanki rutyny z młodością"?!
Doświadczeni i ograni ligowcy + młodzi z potencjałem na sprzedaż i zarobek.Powiedzmy że w propocji 6+5 jeśli chodzi o pierwszy skład. Zakładam że Lis i Forbes zostaną sprzedani więc zostają nam: doświadczeni ligowcy: Frydrych, Uryga, Sadlok (z bólem ale jednak), Żukow, Plewka (dla mnie to już ta grupa) młodzi: Gruszkowski, Szot, Starzyński, Młyński. I w jednej i w drugiej grupie mamy braki, także nie zamykajmy się z góry na 2 doświadczonych ligowców, którzy pomogą tej młodzieży otrzaskać się w lidze i zwiększyć potencjał sprzedażowy a jednocześnie dadzą nam trochę radości z kilku zwycięstw ligowych... |
Skoro nasze TRIO i tak bierze zawodników od znajomych menago, może warto byłoby podpytać Kiko Ramireza czy nie ma kogoś godnego polecenia z III ligi hiszpańskiej?
|
Co do wysokości zarobków grajków ... sądzę, że bieżące okienko transferowe będzie pierwszym, w którym odczują w pełni wpływ pandemii i w efekcie jeszcze bardziej niż zwykle będzie warto czekać na przeceny ...
|
Badie bym bral do nas, solidny kopacz, ale pewnie Piast go nie pusci
|
Przed Pogonią Szczecin dwa kluczowe mecze w walce o wicemistrzostwo Polski. Jednocześnie "Portowcy" myślą już o kolejnym sezonie. Jak donosi Daniel Trzepacz, dziennikarz portalu "Pogoń SportNet", do zespołu ma dołączyć Jean Carlos.
Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pogon-s...owcow/165291-n |
Potrzeba nam graczy i takich i takich. Nie warto skreślać doświadczonych ligowców - jak im się chce, dobrze się prowadzą, dadzą poziom to why not? Przecież Ci młodsi muszą się od kogoś uczyć.
A ktoś te wyniki też musi robić. |
Jean Carlos to synonim słabości Wisły, dodałbym do tego jeszcze Chuce i innych pozorantów. Nie będę płakał.
|
Carlos w tym sezonei 3 bramki i 1 asysta. Nie jest to synonim slabosci. Raczej Medved(0+1) czy Buksa(0+0)
Chucka tez 3+1. |
Podobno Lis ma ofertę z Włoch i najprawdopodobniej odejdzie. Piotrek Starzyński ma kilka ofert, ale nie jest na sprzedaż.
|
I znowu szukanie bramkarza. Ilu zawodnikow odejdzie?? Ilu przyjdzie i ilu z nich trafionych transferow bedzie? Savic mial byc gwiazda ligi. Kuvelic tez cos mial umiec...
|
Cytat:
|
Rzucić 3 mln, sprzedać i promować kolejnych. Już Bukse w klubie zaspali mając na stole gotowe propozycje.
Tym bardziej jeśli za chwilę młody zjedzie z formą, a w tym wieku to normalne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl