Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

IncognitoTSW 26.01.2015 10:39

to teraz Korwin-Mikke już nie jest prorosyjski tylko proniemiecki? :D

Gwiaździsty 26.01.2015 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1388654)
to teraz Korwin-Mikke już nie jest prorosyjski tylko proniemiecki? :D

Na jedno wychodzi gdy przypomni się kilkusetletnia współpracę Niemiec i Rosji (też ZSRR) skierowaną przeciw Polsce. W tym temacie zawsze byli/są zgodni.

york09 26.01.2015 12:31

Za jego rządów cofniemy się o 25 lat! jak sam przyznaje.
Kaczyński: Możemy wygrać wybory, może wtedy nastąpić 1989 rok
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1..._nastapic.html

Kaczyński już nieźle odjechał, w jego stetryczałej głowie Duda wygrywa w drugiej turze, a Pis nawet nie potrzebuje koalicjanta w przyszłym sejmie bo ma taką miażdżącą większość - zastanawiam się jaka będzie miał minę ten dziadyga po ogłoszeniu wyników wyborów prezydenckich i sejmowych i czy poda się do dymisji jeżeli jego chore rojenia nie będą się zgadzać z rzeczywistością?

palikot 26.01.2015 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388616)
wiślak68, nic wielkiego , "zaatakował" mój avatar w bezczelny sposób, wywiązała się "dyskusja" w której mówiąc grzecznie nie trzymał poziomu, nie wiem o co mu chodziło ? jeżeli chodzi o mnie nic do niego nie mam ale nie pozwolę na tego typu zachowania , dodam jeszcze że warszawiaczek emj10 chyba czekał "w blokach" aby go wesprzeć

Jaki avatar taki użytkownik :D

co do pomysłów pana Dudy, to podzielam zdanie pana Janusza :)
http://www.polskatimes.pl/artykul/37...poty,id,t.html

kerim1906 26.01.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388659)
Jaki avatar taki użytkownik :D

co do pomysłów pana Dudy, to podzielam zdanie pana Janusza :)
http://www.polskatimes.pl/artykul/37...poty,id,t.html

dobre , błyskotliwe, Panie zwolennik kanapy Marosika czy Korwina ? nie chciałem być złośliwy co do Twoich przekonań , ale widzę że się sam prosisz , prowokujesz w każdym poście , twoja wklejka świadczy o korwinie , głupotą jest nie zrozumieć prostych słów, rozumiem tetryka , służącego komunie i postkomunie jako wentyl , ale że ty nie rozumiez słowa pisanego i wklejasz kompromitujące wklejki twojego guru to stwierdzam że masz problem ,jak pisał Gwiażdzisty , korwin odleciał , najpierw lizał tyłek putinowi , teraz łasi się do Niemiec, chodząca kompromitacja

AYALA 27.01.2015 10:07

"wystarczy godna pensja" http://wpolityce.pl/polityka/231351-...y-godna-pensja

Gwiaździsty 27.01.2015 18:36

Kamraci Herr Tuska zaprosili na uroczystości do Auchwitz wnuka ..... komendanta obozu a nie zaprosili nikogo z rodziny rotmistrza Pileckiego.

palikot 27.01.2015 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388663)
dobre , błyskotliwe, Panie zwolennik kanapy Marosika czy Korwina ? nie chciałem być złośliwy co do Twoich przekonań , ale widzę że się sam prosisz , prowokujesz w każdym poście , twoja wklejka świadczy o korwinie , głupotą jest nie zrozumieć prostych słów, rozumiem tetryka , służącego komunie i postkomunie jako wentyl , ale że ty nie rozumiez słowa pisanego i wklejasz kompromitujące wklejki twojego guru to stwierdzam że masz problem ,jak pisał Gwiażdzisty , korwin odleciał , najpierw lizał tyłek putinowi , teraz łasi się do Niemiec, chodząca kompromitacja

słyszałem, że za związkami partnerskimi też jest za... to jest jakaś modern zone w Pisie? :)

ABGwislakABG 27.01.2015 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388758)
słyszałem, że za związkami partnerskimi też jest za... to jest jakaś modern zone w Pisie? :)

kerim1906 masz odpowiedź, dlaczego nic by nie wyszło z tej koalicji jak i Twoich przemyśleń wcześniejszych odnośnie rozwiązania ulicznego.

Platfusy wygrają- chvjnia. PiS wygra- nie zdobędzie sam większości. Zdobędzie- założenie bardziej fiction niż science. Koalicja. Ale z kim? KNP po odejściu KORWINa? % śladowy. KORWIN? Proszę Was. Znów nawet list nie zdąży ułożyć.

Zostały arbuzy. Albo 1 raz będą komukolwiek wierni (tym razem mają samorządy), albo koalicja z nimi. Możma wywnioskować co o tym myślę. Sytuacja tak żałosna, że aż się ryczeć chce.

palikot 27.01.2015 21:08

Dobra zostawmy przepychanki, bo są ważniejsze sprawy

tutaj o pigułce zabijania rozmawiają prezes KNP i Korwin

fialo 27.01.2015 21:31

Ale .......enie :D

Tabletka dzień po to nie jest tabletka wczesnoporonna to raz, dwa ona "nie zabija ludzi". Jako zatwardziały prawicowiec nie widzę nic złego w tabletce w otwartym dostępie do tabletki "dzień po".

palikot 27.01.2015 21:49

dziecko się poczyna a ty nie widzisz problemu... to masz grubo naprawdę

kerim1906 27.01.2015 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1388759)
kerim1906 masz odpowiedź, dlaczego nic by nie wyszło z tej koalicji jak i Twoich przemyśleń wcześniejszych odnośnie rozwiązania ulicznego.

Platfusy wygrają- chvjnia. PiS wygra- nie zdobędzie sam większości. Zdobędzie- założenie bardziej fiction niż science. Koalicja. Ale z kim? KNP po odejściu KORWINa? % śladowy. KORWIN? Proszę Was. Znów nawet list nie zdąży ułożyć.

Zostały arbuzy. Albo 1 raz będą komukolwiek wierni (tym razem mają samorządy), albo koalicja z nimi. Możma wywnioskować co o tym myślę. Sytuacja tak żałosna, że aż się ryczeć chce.

wiem , to były pobożne życzenia , palikota nie traktuję do końca poważnie , ja wiem że nick nie świadczy o kimś , ale wybacz są granice, nie żebym uważał że pisze głupio , po prostu jest na etapie wiary w nierealne rzeczy, reasumując będziemy bujać się z "okrągłostołowcami" do końca świata ?beznadzieja......

"prawicowiec" fialo wymiata , masakra , co oni z tymi ludzmi robią ? czekam aż jego dwunastoletnia córka będzie konsumować bezpieczną tabletkę , ciekawe co powie ?

fialo 27.01.2015 22:32

Z Tobą nie rozmawiam, musiałbyś być chociaż po podstawówce, a oboje wiemy, że jest inaczej :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388764)
dziecko się poczyna a ty nie widzisz problemu... to masz grubo naprawdę

Nie poczyna się. Doedukuj sie trochę, a później wchodź w dyskurs. Jestem za tabletką dzień po, podobnie jak jestem za legalizacją lekkich narkotyków i dostępu do broni. Po prostu wyznaję zasadę, że każdy powinien wybierać to co dla niego jest odpowiednie, na tym polega istota działania ludzkiej istoty rozumnej (czyli niestety kerim1906 wypada poza ten nawias :/ ) i jak chce wziąć tabletkę, która nie jest jakimś "strasznym" lekiem, nie ma w sobie kilograma hormonów - to powinien mieć możliwość jej wzięcia. Z doświadczenia wiem, że różne są sytuacje i taka tabletka jest po prostu użyteczna, szczególnie wśród osób odpowiedzialnych i mających głowę na karku.

Poza tym umówmy się. To jest temat zastępczy, co w Polsce jest już normą.

kerim1906 27.01.2015 22:37

napisałem o tobie "prawicowcu" co myślę , zainspirowały mnie twoje"głębokie przemyślenia" o tabletce , nie oczekuje z tobą żadnej dyskusji , nie pochlebiaj sobie , to był tylko opinia , bez odbioru
'

kuba.j.g. 28.01.2015 00:07

[/QUOTE]Nie poczyna się. Doedukuj sie trochę, a później wchodź w dyskurs. Jestem za tabletką dzień po, podobnie jak jestem za legalizacją lekkich narkotyków i dostępu do broni. Po prostu wyznaję zasadę, że każdy powinien wybierać to co dla niego jest odpowiednie, na tym polega istota działania ludzkiej istoty rozumnej (czyli niestety kerim1906 wypada poza ten nawias :/ ) i jak chce wziąć tabletkę, która nie jest jakimś "strasznym" lekiem, nie ma w sobie kilograma hormonów - to powinien mieć możliwość jej wzięcia. Z doświadczenia wiem, że różne są sytuacje i taka tabletka jest po prostu użyteczna, szczególnie wśród osób odpowiedzialnych i mających głowę na karku.

Poza tym umówmy się. To jest temat zastępczy, co w Polsce jest już normą.[/QUOTE]

W USA jest bardzo szeroki dostep do broni palnej i gania z nia po ulicy co drugi czarny (nie mylic z ksiedzem). W Wielkiej Brytani z bronia przy dupie nie laza nawet gliniarze...a teraz porownaj sobie liczbe ofiar spowodowanych przez bron pana w UK i w USA...

dwdx1906 28.01.2015 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1388763)
Ale .......enie :D

Tabletka dzień po to nie jest tabletka wczesnoporonna to raz, dwa ona "nie zabija ludzi". Jako zatwardziały prawicowiec nie widzę nic złego w tabletce w otwartym dostępie do tabletki "dzień po".

Kolego, ta tabletka zabija ludzi, a także moralność!
Wolność jest wielkim darem, ale trzeba z niej korzystać z rozsądkiem. Rozumiem, że swoim dzieciom też będziesz wpajał, że są wolni i pozwolisz im na zostanie dżihadystami? Jako dorośli mamy obowiązek wychowywać dzieci i pokazywać im dobrą drogę. Taka tabletka bez recepty to jak komunikat dla młodych "róbcie co chcecie ze swoim ciałem, nic Wam nie będzie bo zawsze jest tabletka"...

fialo 28.01.2015 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388774)
Kolego, ta tabletka zabija ludzi, a także moralność!
Wolność jest wielkim darem, ale trzeba z niej korzystać z rozsądkiem. Rozumiem, że swoim dzieciom też będziesz wpajał, że są wolni i pozwolisz im na zostanie dżihadystami? Jako dorośli mamy obowiązek wychowywać dzieci i pokazywać im dobrą drogę. Taka tabletka bez recepty to jak komunikat dla młodych "róbcie co chcecie ze swoim ciałem, nic Wam nie będzie bo zawsze jest tabletka"...

W jaki sposób tabletka 72h "zabija ludzi"? Czekam na odpowiedź.

Ja w kwestii moralności nie ukrywam, że święty nie jestem, więc nie czuje się dobrze w roli moralizatora. Jak dla mnie dostęp do tabletki 72h to nic złego, podobnie jak powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych. Tyle. Zajmijmy sie powaznymi rzeczami.

dwdx1906 28.01.2015 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1388776)
W jaki sposób tabletka 72h "zabija ludzi"? Czekam na odpowiedź.

Ja w kwestii moralności nie ukrywam, że święty nie jestem, więc nie czuje się dobrze w roli moralizatora. Jak dla mnie dostęp do tabletki 72h to nic złego, podobnie jak powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych. Tyle. Zajmijmy sie powaznymi rzeczami.

Też nie jestem święty. W taki sposób zabija, że "to coś", które może być w kobiecie po stosunku to człowiek. Bardzo mały i nie podobny, ale ja też kiedyś taki byłem i Ty też. I nikt nie ma prawa decydować o tym, czy ta ewentualna maleńka osoba ma żyć, czy nie. To trochę tak jak zamknąć oczy i wejść do pokoju szpitalnego i uderzyć siekierą w łóżko. To też nie jest zabójstwo, bo nie mamy pewności czy ktoś tam leży?

fialo 28.01.2015 01:08

Wiec jednak ja musze to powiedziec. Tabletka 72h to nie jest ani tabletka wczesnoporonna, ani nie zabija zarodka, ona po prostu zapobiega zapłodnieniu. Jest to forma antykoncepcji. Naprawdę szkoda tracić czas na takie pierdoły, nic nie znaczace w skali problemów tego kraju.

Jaroo1 28.01.2015 11:15

Cytat:

Wiec jednak ja musze to powiedziec. Tabletka 72h to nie jest ani tabletka wczesnoporonna, ani nie zabija zarodka, ona po prostu zapobiega zapłodnieniu
Mylisz się. Ona nie zapobiega zapłodnieniu tylko zapobiega zagnieżdżeniu się w macicy zapłodnionej komórki jajowej. I tu oczywiście mamy kolejny spór. Po tym jak lewaki próbowały stawiać sprawę tak, że we wczesnym etapie ciąży aborcja jest ok bo nie przynosi bólu przyszłemu dziecku, bo w ogóle przecież do któregoś tam miesiąca to w macicy nie jest człowiek tylko "coś", teraz doszli już chyba do ostatniego możliwego kroku i chcą zabijać ludzi praktycznie tuż po zapłodnieniu.
Nie wiem co to dla Ciebie i innych jest człowiek ale dla mnie jak już dochodzi do zapłodnienia i plemnik się łączy z jajeczkiem to mamy do czynienia z najprostszą formą człowieka. Z potencjalnym (bo samo zapłodnienie to jeszcze nie jest pewna ciąża) człowiekiem, który od momentu zapłodnienia posiada już 46 chromosomów. Oczywiście dla lewaków to jest byle gówno - mają szczęście, że ich nikt nie wyskrobał/zabił - ale przykro, że dla Ciebie to też oznacza byle co.
Dla mnie sprawa jest jasna, można się spierać czy antykoncepcja jest dobra czy zła, czy to jest moralne ale już po zapłodnieniu mamy do czynienia z najprostszą formą człowieka i każdy kto od tego momentu ingeruje w te sprawy to jebany morderca.
Ta tabletka to po prostu taka fajna sprawa dla ludzi bez sumienia. Taka ulepszona aborcja. Coś co odrzuca na bok myśli "nie mogę wyskrobać swojego dziecka bo to niedobre, to jest morderstwo", ta tabletka to lewacki podstęp, który mówi ludziom "nie krępujcie się, nie musicie stawać przed dylematem aborcji, nie musicie już się bać oceny środowiska, od dziś usuniecie dziecko bez przeszkód prawnych i moralnych".
I co oznacza w dłuższej perspektywie ta tabletka? Po prostu, że będzie ginęło więcej nienarodzonych ludzi - czyli lewactwo wygrywa. Że pare głupich cip zmarnuje sobie życie bo zacznie żreć te tabletki jak chleb i rozpieprzy sobie gospodarkę hormonalną.

Cytat:

Naprawdę szkoda tracić czas na takie pierdoły, nic nie znaczace w skali problemów tego kraju.
Nie ma ważniejszych spraw niż życie. Właśnie dlatego my się cofamy a brudasy idą do przodu bo oni się rozmnażają a my tylko myślimy jak żyć wygodnie, jak się nie w.......ić w bawienie dzieciaków, jak robić kariery. Dlatego akurat ten spór ideologiczny jest ważny bo pokazuje, że lewaki wygrywają nawet w Polsce i skutecznie doprowadzają do zmniejszania się naszej białej, europejskiej populacji. Dziś owszem, mamy masę innych problemów, w Europie, w Polsce, tylko problem jest taki, że jeśli olejemy sprawę "życia" (aborcja, tabletka 72h po, stawianie na karierę a nie rodzinę, rozbijanie podstawowej komórki jaką jest rodzina) to za kilkadziesiąt lat nie będziemy mieć żadnych problemów bo białasów będzie na tyle mało iż będą ciapate rządzić Europą i wtedy my jako staruszkowie będziemy mogli tylko pomarzyć żeby mieć takie problemy jak dziś.

york09 28.01.2015 11:26

Dr Grzegorz Południewski: To środek tzw. antykoncepcji awaryjnej. Może być stosowany, żeby zapobiec ciąży, jeśli miał miejsce stosunek bez zabezpieczenia lub w przypadku, gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła (np. prezerwatywa pękła podczas stosunku).

Jak działa ten specyfik?

- Po pierwsze, wpływa na podwzgórze w mózgu, hamując uwalnianie hormonu luteinizującego LH. LH reguluje cykl miesiączkowy. Gwałtowne zwiększenie poziomu LH jest dla organizmu sygnałem rozpoczynającym owulację, czyli uwalnianie jajeczka z jajnika. EllaOne hamuje uwalnianie LH, a tym samym owulację. A skoro jajeczko nie zostanie uwolnione, nie trafi do jajowodu i nie może dojść do zapłodnienia.
Hamowanie owulacji to tylko jeden ze sposobów działania EllaOne. Środek ten zmienia też perystaltykę jajowodu i sprawia, że w ciągu 24 godzin od zastosowania jajeczko nie może sprawnie przesuwać się jajowodem, a to uniemożliwia dotarcie jajeczka na czas do jamy macicy.

Więc gdzie tu zabijanie!
Wychodzi na to że sperma czeka na jajeczko i nie może się doczekać. Ale księża wiedzą lepiej.

Dziwi mnie za to spadek poparcia dla Dudy tylko 12%. Czyżby pisowcy nie byli zadowoleni z kandydata?
http://ewybory.eu/sondaz-prezydencki...ka-27-01-2015/

Jaroo1 28.01.2015 11:54

Ty się nie odzywaj bo z tobą śmieciu nikt nie rozmawia. I nie mieszaj w to księży ....o oraz nie wypisuj głupstw, że tabletka działa tylko antyowulacyjnie bo to już samo w sobie jest debilnym stwierdzeniem bo gdyby tak było to tę tabletkę by się brało przed owulacją żeby jej zapobiec. tymczasem tabletkę bierze się nie ze względu na owulację tylko po stosunku czyli w momencie gdy owulacja już mogła nastąpić i jajeczko czeka na plemniki. Zapłodnienie może nastąpić 12 godzin po stosunku więc jeśli ktoś bierze tabletkę na drugi dzień po stosunku to potencjalnie komórka jajowa już jest zapłodniona i działanie tabletki ma na celu niedopuszczenie tej komórki do macicy. Nawet sama nazwa 72h po wskazuje na to, że bierze się ją 72h po stosunku więc wtedy już na pewno dochodzi do ewentualnego zapłodnienia.
Także nie pierdziel głupot judaszu, który już dawno powinieneś być z tego forum na zbity pysk wyjebany.

kerim1906 28.01.2015 12:09

po co mu odpisujesz ? po tym co pokazał bodajże Smuga dziwię się że ktoś z nim "dyskutuje" , potraktować jak powietrze i żeby była jasność dla niezorientowanych , tutaj nie chodzi o jego poglądy jakby ich nie oceniać

york09 28.01.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1388785)
Ty się nie odzywaj bo z tobą śmieciu nikt nie rozmawia.I nie mieszaj w to księży

Wypowiedź typowego inteligenta z PISu!
.I nie mieszaj w to księży
Zabrońmy na Podkarpaciu sprzedaży tabletek "dzień po"! - apeluje do radnych Dorota Chilik z PiS. - Mój apel był konsultowany z biskupami - podkreśla.

Wkleiłem wypowiedź Dr Grzegorza Południewskiego:
Skoro ty jako ginekolog amator jesteś mądrzejszy, to chwała ci za to.

dwdx1906 28.01.2015 12:33

Jeśli tabletka "dzień po" nie zabija, to równie dobrze można zamknąć kogoś na dwa tygodnie w piwnicy bez wody i jedzenia po czym powiedzieć, że się nie zagnieździł...

A tak w ogóle to istniała możliwość, że uda mu się jakimś cudem uciec.

A kolega york niech przestanie mieszać we wszystko PiS'u, bo to jest żałosne... Sam nie jestem zwolennikiem Jarosława Kaczyńskiego, a przed ew. dogrywką Duda vs Komorowski miał bym spore wątpliwości, ale pisanie do każdego, kto ma inne zdanie, że jest "inteligentem z PiS'u to gruba przesada. Zwłaszcza , że z tego co kojarze kol. Jaroo1 startował do samorządu z KNP.

Smuga 28.01.2015 12:37

york09 28.01.2015 12:37

Lepsza tabletka "PO" niż dziecko znalezione na śmietniku, lub to co zrobiła matka Madzi.

kerim1906 28.01.2015 12:41

dwdx1906 wątpliiwości czy głosować na szemraną postać wspierającą wsi , wżenioną w ubecką rodzinę , niszczącą Polski Patriotyzm i świadomość historyczną , czy na powiew świeżości nawet z tak znienawidzonego Pisu jak chcą reżimowe media ? uważam że nawet dla przeciwnika Pisu wybór jest prosty

Smuga , dlaczego jestem pewien że nikogo to nie obchodzi chociaż różne środowiska protestują ?

Jaroo1 daj spokój przecież pisał że jest emerytem :lol:

Jaroo1 28.01.2015 12:42

Cytat:

Zwłaszcza , że z tego co kojarze kol. Jaroo1 startował do samorządu z KNP.
Nie, to inny "Jaro", chociaż na pewno jest mi tak samo blisko do PiSu jak i tamtemu Jarkowi.

York09, jak chcesz to się możemy na meczu Wisły spotkać. Ciekawe czy w ogóle chodzisz na te mecze czy tylko żyjesz po to żeby srać na tym forum.

dwdx1906 28.01.2015 12:57

Ja się bez bicia przyznaję, że nie chodzę. Może gdybym mieszkał gdzieś w Krakowie lub okolicach, ale.. .winny się tłumaczu :-)

@kerim1906 - nie jestem przeciwnikiem PiS'u, ale mam mieszane uczucia co do Dudy, natomiast Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Zdecydowanie wolę jego niż Kopacz, czy Sikorskiego. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89' (co nie jest wielką zasługą, wszak rywalizował z m.in. czerwonym pijakiem i elektrykiem, będącym dziś wieszczem we wszystkich tematach (poza kwestią LGBT). Napisałem że bym się zastanowił, bo nie oddałbym głosu na Dudę tylko dlatego, żeby odciąć od władzy Bronka. Starałbym się dokładnie śledzić poczynania obydwu i wtedy oddałbym głos na tego, który według mnie na to zasłuży. Jeśli w II turze z którymkolwiek miała się znaleźć pani Ogórek, to bez wątpienia (choć być może w bulu i bez nadzieji) poprałbym i Dudę i obecnego prezydenta.

IncognitoTSW 28.01.2015 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388794)
natomiast Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89'

To mi wystarczy. Ignor.

kerim1906 28.01.2015 13:07

Cytat:

Ja się bez bicia przyznaję, że nie chodzę. Może gdybym mieszkał gdzieś w Krakowie lub okolicach, ale.. .winny się tłumaczu :-)

@kerim1906 - nie jestem przeciwnikiem PiS'u, ale mam mieszane uczucia co do Dudy, natomiast Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Zdecydowanie wolę jego niż Kopacz, czy Sikorskiego. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89' (co nie jest wielką zasługą, wszak rywalizował z m.in. czerwonym pijakiem i elektrykiem, będącym dziś wieszczem we wszystkich tematach (poza kwestią LGBT). Napisałem że bym się zastanowił, bo nie oddałbym głosu na Dudę tylko dlatego, żeby odciąć od władzy Bronka. Starałbym się dokładnie śledzić poczynania obydwu i wtedy oddałbym głos na tego, który według mnie na to zasłuży. Jeśli w II turze z którymkolwiek miała się znaleźć pani Ogórek, to bez wątpienia (choć być może w bulu i bez nadzieji) poprałbym i Dudę i obecnego prezydenta.

z całym szacunkiem można zastanawiać się nad Dudą , ale pisać o komorowskim że to naj..... pr...( nie przechodzą mi te słowa przez gardło ) to nie lekka ale tragiczna przesada , nie mówie o jego wpadkach typu "bul" , podpiepszenie kieliszka Królowej bodajże Szwecji czy opowiadanie Obamie jak to żona może go zdradzać , mam na myśli "jego historię " od początku lat 90-tych czyli najpierw słynna inwestycja w banku palucha, pomoc wsi w odzyskaniu pieniędzy , sprawa z Szeremietiewem , wcześniej ubecka rodzina dziadziów , mało ? to jedziemy dalej , wyżej go cenisz niż kopaczową czy tuska ? no to odpowiedz sobie na pytanie jak nie chcesz wiedzieć lub pamiętać o wcześniejszych "epizodach" które w skrócie opisałem , nie uważasz że jest na równi odpowiedzialny z urbanoplatfusami za to co dzieje się w naszym kraju od 8 lat? kto podpisywał wszystkie ustawy Państwa PO i to hurtem , że przypomnę , wiek emerytalny , ofe ,i inne , kto nie reagował na afery urbanoplatfusowe, przypomnij mi jego inicjatywy ustawodawcze które były przyjazne dla Kraju i ludzi ?

york09 28.01.2015 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388791)
iwości czy głosować na szemraną postać wspierającą wsi , wżenioną w ubecką rodzinę , niszczącą Polski Patriotyzm i świadomość historyczną , czy na powiew świeżości nawet z tak znienawidzonego Pisu jak chcą reżimowe media ? uważam że nawet dla przeciwnika Pisu wybór jest prosty

Ale jaki to Duda ma powiew świeżości ?
Przecież Duda nie mówi co on by chciał zrobić ale jego legendarny mentor.
Duda:
To będzie znów prezydentura ukierunkowana na sprawy społeczne. Prezydentura, która będzie kontynuowała wizję polityczną mojego prezydenta i prezydenta, który był wielkim orędownikiem polskich rolników i tych, którzy często zostali pokrzywdzeni, prezydenta RP, prof. Lecha Kaczyńskiego.

Największe doświadczenie, jakie spotkało mnie w dorosłym życiu to była praca u boku pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To była praca niezwykła (...)
To mamy głosować na ducha L. Kaczyńskiego? Duch Irasiada krąży po Polsce!
Przecież ten Duda żadnego nowego swojego pomysłu nie przedstawił.
Andrzej Duda to taki sam króliczek wyjęty z kapelusza przez Prezesa, jak i Magda Ogórek z kapelusza Leszka Millera. Realnie patrząc, Duda jest nieznany wielu wyborcom nie tylko PiS-u, ale i pozostałych partii. Kaczyński i Miller doskonale wiedzą, że polegliby w wyborach, wystawili zatem marionetki.

Jaroo1 York09, jak chcesz to się możemy na meczu Wisły spotkać.
To jest zaproszenie na piwo, albo groźba :pala:

Glazik 28.01.2015 13:18

https://www.youtube.com/watch?x-yt-t...yt-cl=84838260 sorry nie potrafilem sobie odmowic zeby tego tu nie wkleic... Na rozluznienie polityczne. :)

OpEnTaNy 28.01.2015 13:25

Z FB profilu partii Korwin
Cytat:

Redaktor telewizji internetowej PodziemnaTV Konrad Daniel stworzył bardzo ciekawe narzędzie, które ma na celu sprawdzenie, co łączy Polaków. Zapraszamy do zapisywania się na portalu. Aby zmienić Polskę musimy szukać tego, co nas łączy, a nie dzieli! http://1polska.pl/
Polecam kanal na youtube PodziemnaTV tego pana jedyny ogarniety czlowiek w tym kraju

kerim1906 28.01.2015 13:28

Glazik, ha,ha dosypałeś do pieca :lol: , toż to idealne miejsce do wklejenia , temat polityczny:-p

Smuga 28.01.2015 13:52

Cytat:

Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Zdecydowanie wolę jego niż Kopacz, czy Sikorskiego. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89' (co nie jest wielką zasługą, wszak rywalizował z m.in. czerwonym pijakiem i elektrykiem, będącym dziś wieszczem we wszystkich tematach (poza kwestią LGBT). Napisałem że bym się zastanowił, bo nie oddałbym głosu na Dudę tylko dlatego, żeby odciąć od władzy Bronka. Starałbym się dokładnie śledzić poczynania obydwu i wtedy oddałbym głos na tego, który według mnie na to zasłuży. Jeśli w II turze z którymkolwiek miała się znaleźć pani Ogórek, to bez wątpienia (choć być może w bulu i bez nadzieji) poprałbym i Dudę i obecnego prezydenta.

.......icie Hipolicie. Komorowski jest jedną z najjaśniejszych postaci w środowisku PO? To jest chyba żart prawda? A próba uznania go za najlepszego Prezydenta RP po 1989 r. należy chyba do gatunku surrealizmu.

Zniszczony za życia

To tak dla przypomnienia. W każdym normalnym kraju Komorowski zamiast żyrandola w Belwederze podziwiałby kraty z mocnej stali. Niestety, jego osąd pozostawimy chyba historii, bo wątpię, że za naszego życia dojdzie do jakichkolwiek rozliczeń. Za dużo „idiōtēs” funkcjonuje w tym kraju.

Gwiaździsty 28.01.2015 14:13

Cytat:

Nie mieszkanie w Krakowie, nie zwalnia od myślenia. Dlatego oglądnij spokojnie te filmiki, może coś zrozumiesz jak to wszystko w Polsce chodz, a wystarczy czasami poszukać a nie czekać na pasztet jaki podają media głownego ścieku, ogladnij a potem szukaj sam, jesteś na kursie i na ścieżce:

https://www.youtube.com/watch?v=df6DoWbMM4M

https://www.youtube.com/watch?v=IhvGuAEA2CA

Smuga 28.01.2015 14:40

Ks. Sowa oburzony: W III RP lepiej być komuchem niż katolikiem!

Wygląda na, to, że naczelne przykazanie III RP ujrzało światło dzienne i zostało podane lemingom w uroczystej formie do wierzenia. :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl