![]() |
|
Angel też zalegalizował związek.
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2065846807607824543 |
Ktos go widzial w jakims meczu? Bedzie cos z niego?
https://wislakrakow.com/en/blogs/new...w-wisle-krakow Chlopak ma dobre, pilkarskie nazwisko :-D |
Cytat:
Gra na lewym skrzydle. Wisla zagięła na niego parol gdy mial już 7 lat i gral w Brzesku. Bardzo wcześnie wyselekcjonowany. |
Sorry, teraz w temacie o piłkarzach poruszacie temat 15 latka?
Takich chłopaków jak on są w Polsce setki. Lodu. |
Wraca do nas Sukiennicki, Starzyńskiemu i Skrobańskiemu przedłużamy kontrakt.
Pozostawię bez komentarza. |
Cytat:
|
Starzyński i Srobański niby do rezerw. Tak samo Talar.. znowu wspaniałomyślnie pozwalamy wrócić do piłki graczom po ciężkich kontuzjach.
A Sukiennickiego Odra nie chciała wykupić no to wraca. Pewnie jak nie pokaże jakiejś rewelacyjnej formy w sparingach to znowu go gdzieś wypchamy. |
Jeśli dostaną więcej niż "rozruchowe" 6 miesięcy (niech mają, a co, stać nas! ;)), mamy do czynienia z przepalaniem pieniędzy i skrajna głupotą.
|
Cytat:
Setki powolywanych w Polsce do kadry kraju w danym roczniku? Wisla raczej stroni od podpisywanie tak wczesniej profesjonalnych kontraktow, wiec widocznie ma teraz powód. Wisla ma obecnie na tyle malo reprezentantow kraju że każdy jeden jest wart uwagi, szczególnie że mówimy o U15 a nie o U9. I sprawdz sobie ze juz 15 latkowie debiutowali w esa. Bylo ich nawet kilku. Ale teraz jesli na kims miec oko to bardziej na 17-letnim Pławińskim który trenuje z jedynka. |
Zaskroniec ich pewnie będzie trzymał do emerytury w Wiśle. To są ostatnie złote strzały Zaskrońca jak jeszcze rozgryzal samodzielnie enigmę polskiej piłki, nieoczywiste talenty. Także pewnie się będzie jarał, że ma takie talenty w klubie, a jak któryś zagra dobry mecz to nawet powie "a nie mówiłem?!"
|
Jeżeli Talary, Starzyńskie i Skrobańskie mają płacone ryczałty za dojazdy do Myślenic plus obiady no i jakieś 2-3k miesięcznie to ok, niech sobie grają w 3 lidze bo samą młodzieżą to ligi się nie utrzyma.
Czy jednak tak jest w przypadku chociażby Starzyńskiego, który przez ostatnie lata zarabiał po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie to naprawdę mam wątpliwości... @Karherop - ja rozumiem pisać o tym Pławińskim, który trenuje z pierwszą drużyną ale nie o jakimś randomowym piętnastolatku. Powołania do kadr młodzieżowych to dostają przede wszystkim krewni i znajomi różnych królików. Kto ma obrotnego menago ten ma powołanie, żeby mieć fajny wpis w CV. Tak to działa w naszej Polsce. |
Nie jest randomowy bo jako 15 latek ma kontrakt. :) Choćby ten fakt usprawiedliwia informację o takim przypadku. Coś mi się wydaje że w poważnej piłce to standard.
|
Myślę, że Starzyński musiał bardzo mocno zejść z wymagań, byle tylko zostać i spróbować się odbudować w optymalnym środowisku.
Przedłużenie na dotychczasowych warunkach to byłoby czyste szaleństwo, nawet jak na warunki Wisły. |
Cytat:
Jakis junior z akademii podpisal kontrakt to chcialem wiedziec czy rokuje. Chyba nie sadziles, ze wspomnialem o nim w kontekscie pierwszej druzyny :-D LoL |
Cytat:
|
Cytat:
To tylko blokowanie miejsca w kadrze rezerw. Juz wole tych 2-3 starszych zawodników, którzy wniosa doświadczenie i podniosą poziom treningów niz wieczne mlode polamane talenty. |
Osobiście bym piłkarza w jego wieku, po takiej kontuzji puścił wolno, a w jego miejsce wziąłbym jakiegoś 17 latka, który ma perspektywy na rozwój.
Jakie ma perspektywy Starzyński w wieku 22 lat po roku bez gry? Zagłębie Sosnowiec nasuwa się samo na myśl. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy inaczej, szanse na jego powrót do gry na wysokim poziomie (I liga i wyżej) oceniam na 1%. To samo tyczy się Talara. Z perspektywy Wisły dalsze trzymanie ich w klubie, nawet w rezerwach, jest ruchem co najmniej dyskusyjnym. Jeśli rzeczywiście chcemy zarabiać w przyszłości na transferach wychodzących, to siłą rzeczy w rezerwach powinna być konkretna rotacja zawodników, a ci starsi (po kontuzjach/bez perspektyw poprawy poziomu sportowego) powinni odchodzić z klubu. |
Jeśli mamy robić za MOPS, to maksymalnie na 6 miesięcy, jak w przypadku Jarocha.
|
Te dwa przedłużenia to za dużo. Jeśli argumentem ma być to, że przedłużyliśmy też Jarochowi, to trzeba było i jemu nie przedłużać.
|
Cytat:
|
Wywiad z Marcelem Łubikiem w Meczykach:
https://youtu.be/3Jw92vJVkm0?si=PrbGIhv14c9UWrm8 |
Cytat:
Na forum na pewno będzie w związku z tym jak zwykle zabawnie.:evil: |
Już jest zabawnie, bo pojawił się Markus. Dla jasności: przeczytaj i zapamiętaj mój podpis.
|
Cytat:
Dlaczego uznano go za talent - do dzisiaj nie rozumiem. Taki Duda, którego nie jestem zwolennikiem - zwyczajnie go deklasuje. Nie wiem na co liczono przedłużając jego kontrakt. Tak czy siak - naprawdę mamy młodych piłkarzy z jakimś tam potencjałem. Nie musimy upychać w składzie dwudziestokilkuletnich talentów... |
Kibice jak kibice, nam za to nie płacą ale w klubie sie bardzo ponabierali na paru zawodników. Potem w efekcie nawet z wypożyczeniem i zejściem z kontraktu jest problem.
Sukiennicki, Dziedzic, Starzyński... Wcześniej Olejarka, Młyński. Wszyscy dostali o 1-2 lata za dlugie kontakty i klub tylko przepalił pieniądze. Pomylić sie zawsze można, nie my pierwsi i nie ostatni, ale żeby w klubie wyciągnęli z tego wnioski, choc patrzac na długość kontraktów to jakieś wyciągnięto. Zdecydowanie lepiej wychodzi nam szkolenie w akademii, prześwietlanie piłkarzy u siebie i wprowadzanie do 1 drużyny. Klub musi postawic na skauting 14-17 latkow, bo ten 18-22 latkow nam zdecydowanie nie wychodzi. Rynek talenty w tym wieku ma zbyt przefiltrowane żeby nam sie nagle miał trafić złoty strzał. |
Kraków służy zawodnikom ... :>
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2071551488044790245 Wiślacka rodzina znów się powiększyła! Na świat przyszedł mały Wiślak * Mika Lelieveld! Szczęśliwym rodzicom życzymy samych pięknych chwil! Lise, Julian - gratulacje! |
Czyli będzie kolejny mentalnie nieobecny. Carbo pół roku nie było, dochodził do siebie.
Oczywiście rodzicom gratulacje. Fajnie tak móc być "wyłączonym" przez kilka miesięcy z powodu narodzin dziecka, dostając przy tym pełne wynagrodzenie. No, ale nikt nie bronił zostać piłkarzem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl