![]() |
Możesz pisać sobie w eter na tym swoim trollowym posterunku na kilku forach jednocześnie :D
Nikt tego nie czyta, a większość normalnych userów ma i tak zablokowane treści, które próbujesz z siebie wyrzucać. |
Cytat:
|
Cytat:
"Przecież BCG działala prężnie w Polsce w czasach prywatyzacji za "wielkiej piątki". Po upadku AA i konsolidacji do "wielkiej czwórki" trochę straciła na znaczeniu...." Bidok tak bardzo chce błysnąć "wiedzą", że gotów jest napisać największą głupotę byle tylko wyglądało że jest "mądry". |
Szczególnie zabawne były te połajanki aparatczyka z bobciami, które kończyły się obopólnymi banami. Wtedy popcorn smakował najlepiej :D
|
Cytat:
A to jest szpenio 23.01.2015: "...chciałbym pokazać obłudę części ludzi, którzy są zdanie, że frankowicze sami są sobie winni, bo brali kredyty w CHF. OK, są winni, bo podejmowali takie a nie inne decyzje. Jednak zdanie odnośnie tego, że niech się sami teraz tym martwią należy podważyć, biorąc pod uwagę fakt, że na rynku traktowani są gorzej niż kredyciarze w złotówkach." Co się zmieniło? Wygląda na to że z centrali poszedł przekaz, że jednak będą robić dopłaty do kredytów frankowych i internetowe trolle dostały polecenie aby uzasadnia na necie "zasadność" takiej decyzji. A że przy okazji robią z siebie idiotów? No cóż, ciężkie jest życie trolla :rotfl:. |
O proszę bardzo, dawny etatowy członek partii próbuje wyciągać jakieś brudy z przeszłości na dawnym-nowym odcinku pracy.
W takim razie poprosimy "finansowego eksperta" o lepsze przybliżenie sytuacji firm konsultingowych w Polsce na przełomie lat 90-tych i poprzedniej dekady po upadku Arthura Andersena. Tak się składa, że ja mogę przytoczyć kilka historyjek z tego czasu, więc tak raz dwa raptusem w 5 minut bez zaglądania do ściągawek partyjnych. Ups zapomniałem, że naczelna ekonomiczka PiS-u Pani Szydło nawet nie pamiętała kiedy Polska weszła do UE, więc może być z tym nie lada problem :D |
Cytat:
edycja "Znowu zła bramka i zonk. Od pół roku mam zablokowanego tego usera, więc czytam jak tylko ktoś zacytuje" Bardzo to ciekawe bo odpisałeś na post kerima który akurat nie był cytowany:). |
Znowu zła bramka i zonk. Od pół roku mam zablokowanego tego usera, więc czytam jak tylko ktoś zacytuje. A że zwykle od mojego posta pojawia się jego w ciągu 5 minut to działa prawie jak automat :D
|
najbardziej zabawne że kilkanaście dni temu warszawiaczek emj10 "łasił " się do wiślaka68 który wrócił na forum , jego " łaszenie" zostało przyjęte przez wiślaka68 , napiszę żeby nie przesadzić" chłodno a wręcz wrogo" , i tak skończyła się sielanka co pokazuje post emj10 z godziny 22.06
wiślak68 też to zauważyłem emj10 jest normalny i nie czyta mnie i do tego jest nienormalny i czyta mnie , takie coś dwa w jednym , przynajmniej tak zrozumiałem jego posta , cóż człowiek o takich"zdolnościach i mądrości" może sobie na coś, takiego pozwolić, to taki półbóg?czy co? ABGwislakABG to co piszesz poniżej w pierwszym akapicie , zwracałem na to uwagę w większości swoich postów, dawno to zauważyłem i punktowałem go między innymi z tego powodu |
Emj wytłumacz mi coś- deklarujesz się jako ten przeciwko "bandzie czworga", lub nawet "bezpartyjny". Nie mniej jednak za każdym razem gdy ktoś dziabie koalicję próbujesz w jakiś sposób bronić czy to własne przemyślenia czy rozmywasz temat. PiSu albo w ogóle nie tykasz, albo dokładasz pisiont groszy?
Duo- jeżeli tvn potrafi Ci wcisnąć, że Millward Brown wchłaniając SMG/KRG i nie zmieniając wcale struktury zarządczej na terenie naszego kraju to jest ten Millward Brown to trudno jakkolwiek polemizować. Już o samym fakcie wchłonięcia tak skompromitowanej firmy, w dodatku nie zrobienia tam jakiegokolwiek porządku wspomnę tylko. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sądząc po reakcji na privie to wydaje mi się że, wbrew początkowej rezerwie, temat: "grilowanie sołtysa" cieszy się jednak pewną popularnością ;). Z przykrością, ale na dzień dzisiejszy muszę już kończyć. Jeśli ktoś jest chętny do przejęcia pałeczki: służę. |
Edit: Jakiś aparatczyk się wciął po drodze, więc dodałem cytaty dla porządku.
Cytat:
Nie wiem o co chodzi z tym tykaniem PiS-u? Wydaje mi się, że dosyć jasno opisywałem zmianę mojego stosunku z ambiwalentnego na mocno wrogi względem tej partii. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co do wcześniejszych postów i "zabaw" czy to bobek, kerim, drozd itd. nie czytałem ich, bo nie byłem zainteresowany zabieraniem głosu w "politycznym". Zwłaszcza, że (delikatnie mówiąc) dobrej opinii to on nie miał / nie ma. Odnośnie drugiego punktu- mea culpa ;) |
Zrobiłem edycję i wcięło mi post.
Generalnie chciałem żebyś mi wskazał gdzie bronię PO. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
To, że sobie wzajemnie wyciągacie brudy z przeszłości, posty etc. zostawcie sobie. Archiwalia na forum sprawdzałem raz przy okazji TWSD Awards i to tylko jednego, konkretnego użytkownika, do czego od razu się przyznałem.
Prawda jest taka, ze wrzucając coś na platformę, czy to diagram/wykres/tabelkę czy innego posta dorzucałeś te pisiont groszy, gadałeś nie na temat (za co m.in. oddałem głos w odpowiedniej kategorii w WSA) czy przerzucałeś na pis. Odciąganie od meritum to również obrona. Cytat:
|
Cytat:
Z ciekawości zobaczyłbym tego posta gdzie odbiegłem od meritum, bądź przerzuciłem się na PiS (oczywiście nie mówię o sytuacjach, gdzie ktoś sprowadził dyskusję na boczny tor, bądź ją rozmył a ja prowadziłem dalszą dyskusję ) ;) |
Wytłumaczysz dlaczego na te najbardziej topowe tematy (ostatnio górnictwo) dziwnym trafem Twoje poglądy zbiegają się z po-wskimi?
Te odbiegające od meritum to z pewnością te w stylu "Pierwszy pisałem/dostrzegłem/wskazałem/prognozowałem....". Jak również odpowiedź na porównanie z "analnym Manuelem". Z ciekawości kliknąłem przypadkową stronę, bo w takim czasie nie jestem w stanie przekopać tylu stron, trafiło na 933. Przytoczysz sam 2 posta od góry? Tak odnośnie "przerzucania na PiS". Gospodarczo przy takiej fali emigracji Polaków (bo już nawet nie młodych, każdy rocznik na granicy można spotkać) i prognozowanym napływie (co już się dzieje) Ukraińców (dlatego też "nasi" się do nich łaszą i wchodzą bez wazeliny) będziemy w dupie. W sumie już jesteśmy. Ileż to mamy długu? |
Nie da się ukryć, że jako zwolennik szerokiej prywatyzacji nie jestem zwolennikiem związków zawodowych co już wielokrotnie wyrażałem i negatywnie odnosiłem się do nich w kontekście negocjacji górniczych. Druga sprawa jak dobrze pamiętam dotyczyła zarobków górniczych co było tematem gorącym od lewa do prawa i raczej niekoniecznie związane z poglądami peowskimi, a raczej z poglądami wolnorynkowców i większości osób, które nie korzystają z takich przywilejów i negatywnie odnosiły się do tych zestawień (przynajmniej ja nie znam osoby wśród znajomych, która miałaby inne poglądy na ten temat).
Nie wiem co jest odbiegającego od meritum w wypowiedzi "pierwszy pisałem etc.". W większości dotyczą one starych dyskusji, zakładów, czy PKB, bądź bezrobocie, a więc dyskusji sprzed miesięcy, bądź lat. Wydaje mi się, że słabe jest jednak przypominanie "analnego Manuela" i "Smolarka lubiącego na dwa palce", gdyż dobrze wiesz, że ta Twoja wypowiedź mocno odbiegała od meritum. W odpowiedzi napisałem co o tym sądzę i zakończyłem po prośbie stary spór, jak widać na chwilę co mnie też cieszy ;) Co do posta ze strony 933 to trudno mi się ustosunkować. Cytat:
Dalej na tej stronie ustosunkowałem się już konkretniej w okolicach południa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tak by to była dość szybka piłka- wg mnie Twój byt na w politycznym temacie na naszym forum to poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości w artykułach (które w miażdżącej przewadze są antyrządowe) co uznawane jest jako obrona koalicjantów. Choćbyś nie wiem jak bardzo merytoryczne i poprawne dane przedstawił, to będzie to tak odbierane. Jak widzę dostrzegasz patologię, tylko ukazujesz to dopiero PO tzw. zabawie nazwanej "grillowaniem sołtysa", gdzie większość (choć nie ja) ma już w głębokim poważaniu co odpiszesz. Daleko szukać- mój odbiór Twej odpowiedzi odnośnie SMG/KRC czy przytoczony temat górnictwa. Cytat:
|
Szpen napisał "zabawne jest to, że spędzasz na forum 24h. Zajmij się lepiej opychaniem ubezpieczeń swoim klientom, a nie będziesz musiał dorabiać postami nna forum i agitacją.'
i po co się kompromitujesz ? podaj przykłady przebywania przeze mnie na forum 24 h , wybierz jeden dzień od 04.2014 , jak nie znajdziesz to zamilcz i nie kompromituj się |
Już po drugiej kawie, więc można brać się za pisanie :)
Cytat:
Zdaję sobie sprawę z tego, że większość społeczeństwa w Polsce, jak też piszących tutaj ma poglądy socjalne, bądź lewicowe, więc pewnie niektóre moje twierdzenia wzbudzają spore kontrowersje, gdyż zlepek poglądów wolnorynkowych, antysocjalnych, proprywatyzacyjnych i umiarkowanie liberalnych poglądów społecznych ze świeckim państwem, większą wolnością osobistą z dowolnym przechodzeniem przez pasy oraz dozwolonym piciem alkoholu chociażby w miejskich parkach, ale też zakazem powszechnej aborcji, eutanazji, dostępu do broni i narkotyków to domena ledwie kilku procent naszego społeczeństwa. Cytat:
Znakiem naszych czasów jest ten cały podział w Polsce, który klarował się wraz ze zmierzchem ery SLD i Millera, był przyklepywany w 2004 i 2005 roku w programach Olejnik i Lisa, którzy pytali polityków PO i PiS o wspólną koalicję, a następnie mieliśmy w 2005 wielkie "bum" i początek wojny polsko-polskiej odkąd każdego kto nie z nami zaczęto zaszufladkować a priori do obozu wrogów. W ten sposób powstały molochy tj. Warszawa, Poznań i Gdańsk, gdzie 70% wyborców to młode, wykształcone lemingi z dużych miast, a reszta to popłuczyny po SLD, bądź moherowe słoiki lub mohery starszej daty. Odwrotna sytuacja panuje w Polsce centralnej, wschodniej oraz południowej, gdzie generalnie w mniejszych miejscowościach 70% to świadome nikczemności rządu mohery, a reszta to komuchy małorolne starej daty, bądź nieliczne lemingi, które często zaplątały się życiowo po powrocie z dużego miasta. W jednym i drugim przypadku mniejszość generalnie się nie wychyla i tak w korpo w warszawskim Mordorze lecą w koło zgrane kawały o Kaczorach, a na targu Przeworsku lecą epitety na Kopaczową, Kła i Bula we wszelkich konfiguracjach Ponadto wydaje się, że to "poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości" to nie jest jednak prawdziwy obraz mojego pisania na tym forum od blisko 9 lat, a włącznie z przeglądaniem go jako niezarejestrowany user ponad 12 lat. W kwestiach podatkowych, finansowych, energetycznych, czy sondażowych wrzucałem dziesiątki jeśli nie setki postów pod którymi później toczyły się dyskusje. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Podsumowując: o konsulting i przemianach z przełomu lat 90 masz pojęcie takie samo jak świnia o niebie. Podyskutować możesz sobie na ten temat ze szpeniem. Ten sam poziom. Ty mu opowiesz o: "prywatyzacjach" Wedla, a także innych ciekawych smaczkach spadkobierców po "brygadach Mariotta" on Ci opowie o tym jak: "Rżneli Tepse i Orlen aż furczało" i obydwoje poczuje się ważni, mądrzy i wspaniali. On za pieniądze a Ty z głupoty. Wśród wołomińskich obszczymurków będziesz uchodził za "fachowca". Ale dla ludzi którzy cośkolwiek na ten temat wiedzą pozostaniesz tylko śmiesznym, lansującym się wołomińskim obszczymurkiem. |
dobre, bardzo dobre , uwiarygodniania warszawiaczka emj10 ciąg dalszy , teraz znalazł "ofiarę " w postaci ABGwislakABG , a on tylko zadał niewinne pytanie ? i się zaczęło , nie chcę Ci
ABGwislakABG żle wróżyć ,ale jak pójdzie coś nie po myśli emj10 "skończysz "jak nie przymierzając wiślak68 , a tak po ludzku współczuję , czeka Cię niezły maraton z uwiarygodnianiem się warszawiaczka , zapytaj dlaczego nie lubi Pis ? i kto i gdzie go "wydymał":lol: , to są jego słowa powtarzane wielokrotnie , jakiś syndrom ? |
Cytat:
Ten post też jest mistrzowskim pod tym względem, że jest to idealny przykład na to, że można nic nie wiedzieć na dany temat, a napisać kilka pokracznych zdań obrażając kilka osób po drodze. |
Cytat:
Ale żeby nie tracić czasu na trolling, wskaże na jeden istotny element pojawiający się w wypowiedzi szpenia. Otóż mamy winnego. I nie jest to bynajmniej PO, która przepychała na stołek prezesa NBP ubola i przez ostatnich kilka lat olewała ciepłym moczem wszelkie propozycje działań, które mogłyby zminimalizować skutki ekspozycji we frankach. Okazuje się że winnymi są:"banksterzy". Tak jak za komuny, kiedy winę za braki w sklepach ponosili "kułacy" i "spekulanci", tak teraz winę za dramaty pożyczających we frankach poniosą "banksterzy". Ta sama prymitywna socjotechnika, ukierunkowana na zrzucenie z siebie wszelkiej odpowiedzialności. Tylko ciekawe jaki głupek da się na to nabrać? I jeszcze jedna uwaga. Otóż Kuźmiuk idzie w swoich sugestiach jeszcze dalej. Twierdzi że PO-owcom nie chodzi nawet o ratowanie swojego elektoratu (bo przecież to głównie lemingi brały kredyty frankowe), ale o ratowanie samych banków, zagrożonych przegrywaniem procesów z klientami o to że oferowały swoim klientom nie kredyty ale: "toksyczne instrumenty inwestycyjne". http://www.fronda.pl/a/problemy-fran...ymi,46674.html |
Cytat:
|
Tak się politykę robi (i gospodarkę).
http://polskiportal.net/classifieds/...nich-inwestoro |
Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o "pisanie kilku pokracznych zdań na temat o którym się nic nie wie" to już od bardzo dawna jesteś w tym absolutnym mistrzem. Co widać choćby po "fachowości" Twoich wypowiedzi na temat firm konsultingowych. |
Znalazłem na sieci coś takiego:
http://www.fronda.pl/a/korwin-mikke-...ras,46672.html I otwarte pytanie do korwinowców pojawiających się w tym temacie: nie macie z tym problemu? |
Cytat:
|
Jak się przypomni, ze tak niedawno te pohitlerowskie hieny pisały wiernopoddańcze listy do Putina, to obecność jego wielkiego zwolennika w tym antypolskim gronie, nie dziwi wcale. Widocznie miał być i tyle. Zaraz się pewnie dostaniemy porcję jakichś pokrętnych wytłumaczeń.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wiślak68, nic wielkiego , "zaatakował" mój avatar w bezczelny sposób, wywiązała się "dyskusja" w której mówiąc grzecznie nie trzymał poziomu, nie wiem o co mu chodziło ? jeżeli chodzi o mnie nic do niego nie mam ale nie pozwolę na tego typu zachowania , dodam jeszcze że warszawiaczek emj10 chyba czekał "w blokach" aby go wesprzeć
|
Jak się posłucha tego Dudy to nie robi on wrażenie zbytnio rozgarniętego ( tak jak jego św pamięci poprzednik). Ten sam rozmiar kapelusza co Hofman czy Błaszczak.
|
Wszystkie prawicowe partie w Europie głoszą że Unia to zło i w pełni się z nimi zgadzam.
Za to lewicowe partie trzymają się Unii jak żłoba bo wiadomo że jest szansa na socjal i inne przywileje. W Grecji wygrywa lewica która chce wystąpić z Unii .... WTF ?!?! http://repostuj.pl/files/2013/06/201...uid1_50773.gif |
Cytat:
Gra idzie o stworzenie nowego typu człowieka o którym marzył Trocki a nie o jakieś tam przywileje- tak uważam. A lewica grecka zdaje sie nie paliła trawki, p***ąc się na kupie w komunach hipisowskich, stąd i inne przekonania --------------------------------------------------------------------------------- Panowie doprawdy zabawne są ataki na emjota z powodu jego przekonań. Co to, gdybyście mogli przygnieść go tonowym kamieniem to myslicie, że pod wpływem ciężaru zmieniłby swoje przekonania? Platfusy zdobywają po 40% głosów w tym kraju a wy macie pretensje do gościa, że mu bliżej do tego światopoglądu - nożesz jasny gwint. PO to nie tylko partia - to stan ducha a ze stanem ducha nie wygracie choćbyscie się zesrali. Przykład zaborców na Polakach pokazuje dobitnie, że tego ne da sie zrobić. Zaakceptujcie to - będzie łatwiej żyć i rozmawiać |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl