![]() |
Cytat:
|
Jeżeli Kuba będzie zdrowy i w formie to każdy trener weźmie go prędzej niż jakiegoś młokosa bez doświadczenia. Natomiast czy będzie zdrowy i w formie to wielka niewiadoma.
|
Jeśli Lis odejdzie po sezonie, to część kwoty transferowej warto zainwestować w Strączka ze Stali, wygląda bardzo dobrze, choć gra nogami na pewno do szybkiej poprawy.
|
Mamy mlodych chlopakow na bramke, w tym bardzo utalentowanego grajacego w CLJ, ktory ma duzo intuicyjnych fajnych interwencji.
|
Naprawdę sobie wyobrazacie że będziemy mieć na tej pozycji wyłącznie juniorów?
To tak nie działa. To musi być naprawdę talent + mocno przygotowany mentalnie by zaistnieć i się nie spalić w esa. Poza tym nie sądzę że Hyballa się na to zgodzi. |
Ja nie sadze ze Lis odejdzie. To podstawowa kwestia.
|
Cytat:
Dlatego jeżeli jest do wyciągnięcia ze Stali to brać go. Bo i tak długo u nas nie pogra... A ten junior którego widziałem w ostatnim meczu z Jagiellonią jest trochę mały i zanim nabierze doświadczenia pozwalającego nadrobić warunki dużo czasu upłynie. |
Cytat:
Zresztą Wisła.musi sprzedać 2-3 zawodników latem by się rozwijać i spełniać transferowe priorytety Hyballi. |
oho, widzę że temat "małego juniora" staje się viralem :)
Ja zachwyty o tajemniczym "niskim bramkarzu" doczytałem na forum szmaciarzy, na które zaglądam by delektować się ich garbatą dolą - ostatnio w temacie drużyn juniorskich. Coż to więc za chłopiec o niskim wzroście a wielkim sercu ;-) |
Cytat:
|
Cytat:
Oferty mogą dostać Lis, Szot, Żukow, Plewka, Forbes - pewnie inni też ale w tych przypadkach jest to najbardziej prawdopodobne. W przypadku Lisa i Żukowa jest to ostatnia chwila na zarobek. Mam nadzieję, że Hyballa i skauting już pracują nad ich zastąpieniem. |
W meczu CLJ z Cracovią Zagórowski grał, jak na tę klasę rozgrywek, świetnie. Wyjmował nieprawdopodobne piłki i był na prawdę pewny.
Teraz ma już 17 lat (styczeń 2004). Wszyscy mówią: mały, mały, ale on ma 178 cm wzrostu, Być może przy stoperach to nie rewelacja, ale nie róbcie z niego karła. |
W historii było kilku niewysokich bramkarzy, którzy wygrywali najważniejsze trofea - zarówno klubowo, jak i w reprezentacji. Z ostatnich lat przychodzą mi na myśl takie nazwiska jak Barthez (180 cm) czy Casillas (182 cm). Nadrabiali to niesamowitą dynamiką i potężnym wybiciem, którym byli w stanie nadrobić braki wzrostu.
Warto tu wspomnieć o ape index, czyli współczynniku małpy - choć brzmi to śmiesznie :) chodzi w nim o proporcje ciała - zazwyczaj ludzie mają podobny wzrost, jak rozpiętość ramion; zdarzają się jednak przypadki, gdy ten wskaźnik jest na korzyść ramion i byli to na przykład Casillas lub Jorge Campos. Ta kwestia ich budowy ciała pozwalała nadrobić braki wzrostu, gdyż np. Casillas, mimo wzrostu 182 cm, zasięg ramion miał na poziomie człowieka o wzroście blisko 190 cm. Zagórowski jeszcze pewnie parę cm urośnie, więc tej dynamiki nie straci; pytanie, jak u niego wygląda zasięg ramion, bo to jest mimo wszystko decydujące. |
Zagorowski na swjoe 16/17 lat pokazuje bardzo duze umiejetnosci.
Dac szanse swoim a nie wydawac dudki na obcych :-) mamy gdzie sie wzmacniac, jesli bysmy miejsce w bramce mieli zajete przez solidnego mlodziezowca to jest bajka. |
Myślę, że te 5 cm jeszcze może podrosnąć. 183 cm przy dobrym wyskoku i dynamice już jest ok.
Ale 178 cm to rzeczywiście może być mało w seniorskiej piłce. |
Moja kadra na nowy sezon:
LIS - SZOT, FRYDRYCH, URYGA, SADLOK - PLEWKA, ŻUKOW - MŁYŃSKI, SAVIC, STARZYŃSKI - FORBES rezerwa: Broda - Szota, Hoyo, Adi, Wachowiak - Kuveljic, Nowy - Yeboah, Nowy, Nowy - Sobol do tego: Głogowski, Gruszkowski - Szywacz, Duda, Chełmecki plus jeszcze jeden Nowy napastnik Więc 11 gotowa, plus transfer 2 środkowych pomocników do rezerwy (def i of), rezerwowy skrzydłowy i napastnik. 4 nowych zawodników. To daje kadrę 23 osobową plus z CLJ chłopaki, którzy już trenują Głogowski, Gruszkowski, Szywacz, Duda, Chełmecki, Koncewicz-Żyłka. Oczywiście mozliwe są jakieś transfery out jeśli pojawią się oferty za np. Forbesa, Lisa czy Yeboaha. Wtedy wiadomo 1 do 1 potrzebne wzmocnienie. |
Myślę, że po Żukowa ktoś się zgłosi.
|
Cytat:
|
W lecie pożegnamy się najpewniej z Plewką, Lisem i Yeboahem, innego wyjścia nie widzę jak zaczyna brakować pieniędzy i trio już teraz musiało pożyczyć z własnej kieszeni 3 miliony zł.
Także byłbym ostrożny w ujmowaniu ich w kadrze na przyszły sezon. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Fajnie byłoby z Warty wyciągnąć Baku i Ławniczaka. Mamy i skrzydłowego solidnego i solidnego środkowego obrońcę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kompletnie pomijasz fakt, że Tworek pracuje w Warcie od lipca 2019. My w tym samym okresie przerabiamy trzeciego trenera. Może jednak dać spokojnie popracować. Ktoś wrzucił na Twitterze, że poza eLką, która ma duże możliwości i oże pozwolić sobie na zmiany trenerów, wszystkie kluby TOP 8 mają trenerów ze stażem ok 2 lata w danym klubie. Spójrz na Stal (3 trenerów) i Podbeskidzie (2). Czy te zmiany im pomogły? Zobaczymy, jak Tworkowi pójdzie w przyszłym sezonie. W Premier League w poprzednim sezonie rewelacją było Sheffield. W tym są pierwszymi spadkowiczami. Podejrzewam, że podobnie będzie z Wartą. |
A to bardzo prawdopodobne.
Natomiast Baku jest chyba do WP wypożyczony i wątpię, aby tu przyszedł, bo nas na niego pewnie nie stać oraz najprawdopodobniej jest reprezentowany przez inne agencje menedżerskie niż te, które dostarczają nam piłkarzy z zagranicy. |
Nie no szanujmy się po jakie pieniądze?
Ok może i płacimy więcej niż Warta ale i tak płacimy mniej niż większość ekstraklasy. Stabilizacji u nas zero, więc i ciężko o jakiś rozwój. Kibiców teraz nigdzie nie ma i co prawda mówi się o powrocie na trybuny ale jak przyjdzie co do czego to .... wie co z tego wyjdzie. Baku nie jest piłkarzem Warty. Ma co prawda opcję wykupu ale jeśli ktoś tutaj liczy, że my zapłacimy jakiś hajs na transfer piłkarza to gratuluje optymizmu. |
Cytat:
Buksa nas wyrolował i w obecnej formie do Realu to go raczej nie wezmą, ale to, że zawija może mu się opłacić. Mam też wrażenie, że w lepszych warunkach Żukov zostałby obwołany drugim Cantoro i już byśmy go sprzedawali. Mam nadzieję, że Starzyński i Plewka sobie poradzą. |
Ta a Warta w meczu z nami miała 13 graczy zdolnych do gry :D Poza tym z Baku Warta ma opcję pierwokupu i mają dwa wyjścia. Poszukać sponsora na wykup lub wykupić i od razu sprzedać z zyskiem.
|
Ja tylko tak dyskretnie przypominam, że ta Warta dwukrotnie nas o.......iła. I lepiej już nie wyciągać żadnych faktów na jej temat.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl