![]() |
Kuveljic z tego słynął, można znalesc na YT , niesttey u nas tego nie pokazuje
|
Koźmiński pisze o Młyńskim (bardzo blisko) i Wachowiaku (wciąż rozbieżności finansowe między klubami). https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...awie-talentu-z
Włodarski natomiast pisze o Turgemanie https://www.meczyki.pl/newsy/alon-tu...-news/158254-n |
Menager Turgemana robi z Wlodara głuchy telefon.
Trzeci napastnik w okolicach 30 do kadry? Ja tego nie kupuje. Z Młyńskim pewnie więcej jest na rzeczy, bo chłopak też widzi u nas szansę na grę. |
Turgeman zawsze na propsie.
|
Zdrowy Turgeman to konkretna 9-tka na 2-3 lata. Pytanie jak z tym zdrowiem, kompleksowe badania i ciężka decyzja przed trio, sam zawodnik (w formie) to Top3 tej ligi.
|
Turgemana ściągać do nas przy takim trenerze i stylu gry to dla mnie nieporozumienie, chłop się połamie na 1 czy 2 treningu
|
Jak się uda rozwiąząc z Fatosem, Buksa odejdzie to zostaje tak naprawdę tylko Forbes i ewentualnie Turgeman.
Balickiego czy innych asów z wypożeczenia nie liczę. |
To Balicki jest jeszcze w ogóle na kontrakcie? masakra, kto tego ananasa wypatrzył i wykupił.
Co do Tugermana to z jednej strony "gorzkie żale" po jego odejściu już chyba zapomniane, zwłaszcza jeśli się przyjrzeć kolejnym miesiącom jego kariery piłkarskiej - czy raczej kariery szpitalnej. Szkło. A z drugiej strony. To wyraźnie był piłkarz z innego świata, więc w naszej gównolidze mógłby nawet tylko stać w polu karnym i zbytnio się nie przemęczać i do 10 bramek może by dobił. Hyballa mógłby mu dać trochę taryfy ulgowej na treningach bo to jest normalnie inny poziom jak chodzi o umiejętność gry w piłkę - jak Kuba jak Frydrych. p.s. ja oczywiście jestem fanem Tugermana. |
Zdrowie zdrowie zdrowie. Nawet nie pieniądze a zdrowie jest kluczowe jeśli chodzi o Turgemana. Wiadomo że to jak na nasze warunki znakomity piłkarz, ale bez zdrowia na dużym kontrakcie to byłaby loteria. Czy stać nas na taki hazard? Mam spore wątpliwości. Jako klub z długami nie mamy dużego pola manewru jeśli chodzi o kosztowne transfery (pensja) które nie wypalą.
btw Czy jakiś inny klub z Polski interesował sie Turgemanem? |
Dlatego przed podpisaniem kontraktu gruntowny przegląd medyczny, jeśli będą jakiekolwiek wątpliwości to po prostu podziękować i szukać dalej. Też nie wyobrażam sobie, abyśmy mieli na L4 zawodnika z kontraktem w okolicach 20k euro miesięcznie.
|
|
200 tyś. euro za 29-latka, któremu za pół roku kończy się kontrakt, nic tylko brać już teraz.
|
Cytat:
|
śmiem twierdzić że mając zdrowego Turgemana od początku sezonu, bylibyśmy na miejscach 1-3. Skoro trwają z Nim rozmowy to znaczy że FBB lub Beciraj odchodzą.
|
Cytat:
|
Z Excelsioru Rotterdam do Wisły Kraków?
Mimo, iż niektóre drużyny zdążyły już zakontraktować nowych zawodników, w Wiśle Kraków jednak wciąż kibice nie doczekali się nowych transferów, oprócz powrotu dwóch młodzieżowców z wypożyczeń. Jak się okazuje, na celowniku krakowskiego klubu znalazł się napastnik Excelsioru Rotterdam – Elias Mar Omarsson.
https://mjakmalopolska.pl/z-excelsio...-wisly-krakow/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie masz zdrowia - nie grasz u Hyballi. Myślę że nawet Kuba będzie wchodził głównie z ławki, o ile nie wejdzie na swój top przygotowań. Turgeman nawet jeśli lub ciężka pracę w ofensywie to po 2 tygodniach byłby rozwalony. Cytat:
Widać że Wisła mocno walczyć o zawodników z kontraktami wygasajacym latem 2021. Stąd na pewno pomysły Młyńskiego i Urygi. |
Według mnie potrzebujemy głownie napastnika, który nie marnuje wysiłków kolegów z drużyny.
Tugerman byłby świetnym napastnikiem gdyby tylko był zdrowy... niestety jest bardzo podatny na kontuzje... a treningi Hyballi mogą raczej nie pomóc... Choć widzialem kiedyś wywiad z Małeckim, który wspominał Petrescu... druzyna zajechana a brylował na boisku Kryszałowicz, który mało trenował bo zgłaszał czesto urazy ;) |
Ponoć Hapoel chce nam wyjąć Fatosa
|
jakby wyjął jeszcze Bashe i Chuce to byłby to mój drugi ulubiony klub po Wiśle :)
|
Cytat:
|
heheszki , a w sumie z ich perspektywy: to zawodnik który zna lige sprawdził sie w niej , byl ceniony , wyjechal do jakiejs polski , nie wypalił , wiec moze u nas wróci i sie odbuduje
mało to razy przerabialiśmy ten scenariusz w drugą strone ? pewnie kibice aktualnego klubu Alona pisza to samo o nas |
Choćby Zlatan do nas przyszedł to przy wizji gry Skowronka kopałby się po czole.
Fatos od pierwszego meczu był wyszydzany ciężko się pozbierać w takich okolicznościach... |
Cytat:
|
I co to niby zmienia? Wszyscy grali kaszankę niezależnie od tego co i gdzie popijali...
|
Cytat:
|
Fatos na boisku wyglądał jak postać z kreskówek.
|
Tak a propos tych co twierdza ze mamy 30 pilkarzy w kadrze i trzeba zejsc z plac
https://www.rp.pl/Biznes/301109937-N...straklasy.html "tylko trzy zmieściły się w uznawanym za wzorcowy limicie 60 proc. przychodów przeznaczonych na budżet wynagrodzeń: Legia Warszawa, Cracovia i Wisła Kraków." Oczywiscie raport dluzszyi mozna wielu rzeczy sie dowiedziec. https://i.ibb.co/BgHxzLf/Zrzut-ekran...1-18-16-03.png |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl