Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

loskolczoneros 17.02.2013 20:13

Kibice

to jest dopiero dla nich transfer dnia........

ehhhhh

buczo1985 17.02.2013 20:23

Myślę, że w Legii są dość pewni zdobycia po latach upragnionego mistrza. Te zakupy o tym świadczą, bo gdzieś w głowach pewnie już pojawia się perspektywa walki o puchary, a może o LM. Wydaje mi się, że nawet bez wzmocnień ta drużyna jest w stanie wygrać w tym roku ligę. No chyba, że chłopcy z Poznania się sprężą :P
Ciekaw jestem czy Górnik utrzyma dobrą grę z poprzedniej rundy....

0 22 17.02.2013 20:30

Przegrube okienko :)

Karamazow 17.02.2013 20:47

Pytanie do kibiców Legii: Nie przeszkadzają wam transfery byłych graczy Polonii czy też tego młodego Amicowca?

Proud 17.02.2013 20:52

Jak niektórym nie przeszkadza nawet Mistrzostwo na przekręcie, i nadal je ODNOTOWUJĄ skrupulatnie, to co tam transfery.

ważne, że okienko "przegrube" :D

kreseq 17.02.2013 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1299350)
Pytanie do kibiców Legii: Nie przeszkadzają wam transfery byłych graczy Polonii czy też tego młodego Amicowca?

Młody z Lecha jest mi obojętny, Brzyski moim zdaniem bardziej jest niebieski niz czarny, Gruzin nigdy nie darzyl KSP miiloscia co niejednokrotnie mu wypominali, a Jodłowiec grał gdzi emusiał i gdzie mu płacili bo przeniósł się z Grodziska.
Mówiąc szczerze i już poważnie są mi wszyscy obojętni, to nie Mile czy inne Celebany. Sportowo jedynie Gruzin cokolwiek pokazuje, bardziej się liczy osłabienie rywala i tylko pod tym względem widzę w tych transferach pozytywy.

martin_6 17.02.2013 21:32

Sportowo to się można kłócić co do jakości wzmocnień Legii (według mnie ci piłkarze się przydadzą, choć nie wiem, czy będą grać w pierwszym składzie). Na pewno jednak warszawiacy osiągnęli w ten sposób wielki sukces wizerunkowy. Swobodnie podbierają piłkarzy z zespołów, z którymi walczą o mistrzostwo. Nawet pomimo że ani w Amice po tym młodym, jak i w Śląsku po Jodłowcu płakać nie będą, to i tak musi to boleć. O Polonii, z której zabrano dwóch ważnych piłkarzy, nawet nie ma co wspominać. Od nas też by pewnie mogli kogoś podebrać bez większych problemów, tylko jest jeden problem - nie ma za bardzo kogo...

Sartre 17.02.2013 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1299350)

Oni tu są i tańczą dla mnie :pala::lol:

Różnie toczą się losy piłkarzy. W jednych klubach po prostu grają, w innych się dobrze czują i chcą zostać na dłużej, z jeszcze innych chcą uciekać byle szybciej. Jedni (większość) podchodzą do gry w piłkę jak większość z nas do kariery zawodowej - idzie do tego pracodawcy, który mu zapewni najlepsze warunki rozwoju i wynagrodzenia i tyle. Inni z jakichś względów identyfikują się z klubem w którym grają albo grali. Jeszcze inni mają potrzebę podlizania się kibicom i całują herby, śpiewają piosenki, a potem głupio wychodzi.

Większość chyba ma granicę w podobnym miejscu - grał tam, gdzie grał, takie życie. Jeżeli w którymś momencie podjął decyzję żeby wykorzystać gębę do wygłoszenia jakiejś opinii o Legii spod znaku "bereł" i "koron" to raczej nie ma czego szukać na Łazienkowskiej. Jeżeli nie - niech udowadnia, że zasłużył na grę w tym klubie i tyle.

Emenems81 17.02.2013 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1299358)
Sportowo to się można kłócić co do jakości wzmocnień Legii (według mnie ci piłkarze się przydadzą, choć nie wiem, czy będą grać w pierwszym składzie). Na pewno jednak warszawiacy osiągnęli w ten sposób wielki sukces wizerunkowy. Swobodnie podbierają piłkarzy z zespołów, z którymi walczą o mistrzostwo. Nawet pomimo że ani w Amice po tym młodym, jak i w Śląsku po Jodłowcu płakać nie będą, to i tak musi to boleć. O Polonii, z której zabrano dwóch ważnych piłkarzy, nawet nie ma co wspominać. Od nas też by pewnie mogli kogoś podebrać bez większych problemów, tylko jest jeden problem - nie ma za bardzo kogo...

O ile faktycznie ciężko powiedzieć czy Legia na tych wzmocnieniach zyska, to na pewno Śląsk będzie po odejściu Jodłowca miał duży problem. Zastanawia mnie co innego, w jaki sposób Śląsk dopuścił do takiej sytuacji jaka ma teraz miejsce. Podstawowy obrońca, którego karta należy do JW, jest od w/w JW wypożyczony i to w taki sposób, że za pięć dwunasta wspomniany JW może sobie Jodłowca zabrać i przerzucić do Legii.. CHORE.
Niby Polonia i Śląsk dostaną jakiś procent, nie wiem czy to będzie 5 czy 10 %, ale zapewne większa kwota została zapłacona za Dwaliszwiliego a Jodłowiec faktycznie poszedł za przysłowiową złotówkę, tylko po to żeby za dużo nie oddać do Śląska i Polonii.. takie cuda tylko w PL :/

63624 17.02.2013 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1299363)
O ile faktycznie ciężko powiedzieć czy Legia na tych wzmocnieniach zyska, to na pewno Śląsk będzie po odejściu Jodłowca miał duży problem. Zastanawia mnie co innego, w jaki sposób Śląsk dopuścił do takiej sytuacji jaka ma teraz miejsce.

Sprawa jest banalna, brak funduszy. U nas miasto utrzymuje klub, Solorz nie daje nic, a budżet miejski coraz cieńszy, forsa jest tylko na bieżące wydatki. Tak więc jak latem dawali go za darmo, to zarząd wziął Jodłowca z pocałowaniem ręki. ;)
Zresztą zobaczymy do jutra, bo sam piłkarz we Wrocławskiej zaprzeczał transferowi, ale to pewnie zasłona dymna.
Legi w każdym razie nie wzmocniła się, a po prostu osłabiła rywali. To tylko w naszej lidze możliwe, na puchary nie wiem czy wystarczy, ba, zobaczymy, jak już pisałem, czy na polską ligę krawaciarzom to wystarczy. Tu jest Polska, tu wszystko jest możliwe.:-P

martin_6 18.02.2013 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1299374)
S To tylko w naszej lidze możliwe

To akurat jest bzdura, choćby Bayern w Niemczech lubi podkupić zawodnika rywalom po to, żeby posadzić go na ławce. Prześcignęli resztę ligi ekonomicznie, to kto im zabroni?

emj10 18.02.2013 00:52

Biedująca Legia straszy swoją ekonomiczną potęgę resztę Polski. To jeszcze nie było grane :D

Po marazmie ostatnich miesięcy i poeurowej poszusze jakiś ruch w interesie wreszcie się pojawił i większość ekip przynajmniej na papierze wygląda lepiej na niż jesienią. Szału transferowego nie było, głównie dokonywało sie to w sposób bezgotówkowy, ale intensywność ruchów była i tak zaskakująco wysoka jak na zimę. Ciekawych transferów dokonały Jaga i Pogoń uzupełniając braki bardzo perspektywicznymi zawodnikami, którzy mogą okazać się odkryciami ligi (Min-kyun, Quintana, Murayama, Tadrowski). Reszta klubów albo lekko wzmocniła się (Widzew, Podbeskidzie, Piast, Korona, Amica), odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła), straciła zęby trzonowe (Lechia - Traore, Górnik - Milik, Ruch - Piech), albo przechodzi fazę reorganizacji przed spadkiem (Bełchatów).

Pierwsza kolejka - pewnie jeszcze zimowa - pokaże jak zespoły wyjdą ze snu zimowego.

Emenems81 18.02.2013 08:37

Według Mateusza Borka, Adam Nawałka od czerwca w Wiśle.

iq1000 18.02.2013 09:11

Według Mateusza Borka, Adam Nawałka w czerwcu oświadczy, że jest masochistą.

luke1906 18.02.2013 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1299382)
Reszta klubów albo lekko wzmocniła się (Widzew, Podbeskidzie, Piast, Korona, Amica), odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła), .

Ja rozumiem, że piszesz jako gość z obozu wroga, ale bez przesady z tą kurtuazją ;)
Prawie poplułem ekran przy śniadaniu.

Gwiaździsty 18.02.2013 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1299382)
odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła),

Spokojnie możesz składać cv na rzecznika obecnego rządu, będziesz 100 x lepszy niż był Nowak, nie wspominając o Grasiu.

emj10 18.02.2013 11:39

Na papierze tak to wygląda, gdzie po pierwszej rewolucji Valcxa (z Meliksonem, Jaliensem i Pareiką na czele), a także pierwszej Bednarzowej (Sikor, Quioto i ktoś tam jeszcze był) doszło do odświeżenia kadry (Bieszczad, Kosowski, Małecki i Sarki). Co z tego, że częściowo są to zawodnicy, którzy w Wiśle już grali i "świeżością" ciężko określić takie wzmocnienie, ale zachowanie status quo, a nawet lekkim podniesieniem poziomu sportowego zespołu można nazwać takie ruchy kadrowe.

Edit: Informacja o Nawałce tylko potwierdza moje skojarzenie, że to "odświeżenie" kadry to czyszczenie pola przez Bednarza przed przyjściem nowego trenera. Nie wierzę, aby Nawałka miał przyjść do Wisły (kasa dla Górnika) i nie dostać żadnych wzmocnień. Zatem pierwsze skojarzenie jak najbardziej trafne.

szprotson 18.02.2013 15:31

emj ? jaka kasa dla Górnika?

Teodorczyk jest już w Lechu czy jak to jest, bo w FL jest JUŻ piłkarzem Amiki

studio 18.02.2013 15:45

Tak, jest u nas.

kreseq 18.02.2013 15:46

Dogadali się więc jest już piłkarzem Lecha. Dodatkowo zaawansowane rozmowy z kolejnym zawodnikiem i prawdopodobnie jest to Pawłowski.Na bank jeszcze jeden zawodnik do nich dojdzie dzisiaj albo jutro.

MatMario 18.02.2013 16:01

Jeśli Legia nie awansuje do LM, albo nie wygra LE to w sposób bardzo spektakularny zbankrutuje.

To nie ma żadnych postaw ekonomicznych, fajnie że złapali się na promocje w kilku klubach, ale kontrakty, bonusy, dodatkowo kary za piro pociąga ich na dół w tempie ekspresowym.

Może to taka próba, albo się uda albo nara, fajnie było.

-ja123- 18.02.2013 16:19

Przecież te transfery sa bardzo tanie. Za wszystkie zapłaci Legia niewiele więcej niż Lech za jednego Ubiparipa czy Śląsk Cetnarskiego.Kilka wysokich kontraktów się zwolniło, czyli budżet płac na mniej więcej stałym poziomie. Jak nie zdobędą mistrza, to po prostu sprzedadzą Jędrzejczyka i np. Koseckiego i tak będą jednym z faworytów do nastepnego mistrzostwa.

piotrek06 18.02.2013 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1299478)
Jeśli Legia nie awansuje do LM, albo nie wygra LE to w sposób bardzo spektakularny zbankrutuje.

To nie ma żadnych postaw ekonomicznych, fajnie że złapali się na promocje w kilku klubach, ale kontrakty, bonusy, dodatkowo kary za piro pociąga ich na dół w tempie ekspresowym.

Jakbym widział Wisłę przed Apoelem :mysli:

MatMario 18.02.2013 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1299482)
Przecież te transfery sa bardzo tanie. Za wszystkie zapłaci Legia niewiele więcej niż Lech za jednego Ubiparipa czy Śląsk Cetnarskiego.Kilka wysokich kontraktów się zwolniło, czyli budżet płac na mniej więcej stałym poziomie. Jak nie zdobędą mistrza, to po prostu sprzedadzą Jędrzejczyka i np. Koseckiego i tak będą jednym z faworytów do nastepnego mistrzostwa.

To Kosecki już przedłużył że go będą mogli sprzedać?

-ja123- 18.02.2013 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1299489)
To Kosecki już przedłużył że go będą mogli sprzedać?

Dziś przedłuża Łukasik i Jędrzejczyk, jutro Furman i Kosecki. Wszyscy do końca sezonu 2016/2017.

bofff 18.02.2013 18:05

Legia z obroną na pól gwizdka i mocnym atakiem
Lech ze skrzydłami ale bez napastnika
Wisła bez boków obrony czyli bez nowoczesnej taktyki
o Śląsku szkoda gadac
nasze piekiełko. ligo przybywaj :-)

krasny 18.02.2013 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 1299501)
Legia z obroną na pól gwizdka i mocnym atakiem
Lech ze skrzydłami ale bez napastnika
Wisła bez boków obrony czyli bez nowoczesnej taktyki
o Śląsku szkoda gadac
nasze piekiełko. ligo przybywaj :-)

Dlaczego uważasz że Teodorczyk to nie napastnik?
Według mnie na ligę jak znalazł.

syryls 18.02.2013 18:29

Cytat:

Dostali forsę za Wolskiego to mogą sobie na takie coś pozwolić. Zresztą są pierwsi w tabeli, MP mogą przegrać tylko z własnej winy jak to ujął Borek.

dulli78 18.02.2013 19:15

Cytat:

Sprzedadzą Legię Koreańczykom tylko tym razem tym z Północy

bofff 18.02.2013 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1299502)
Dlaczego uważasz że Teodorczyk to nie napastnik?
Według mnie na ligę jak znalazł.

gwarantuje 10-15 bramek na sezon?
to piłkarz na dorobku a nie zawodnik gwarantujący jakość. jeszcze nie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl