![]() |
Kibice
to jest dopiero dla nich transfer dnia........ ehhhhh |
Myślę, że w Legii są dość pewni zdobycia po latach upragnionego mistrza. Te zakupy o tym świadczą, bo gdzieś w głowach pewnie już pojawia się perspektywa walki o puchary, a może o LM. Wydaje mi się, że nawet bez wzmocnień ta drużyna jest w stanie wygrać w tym roku ligę. No chyba, że chłopcy z Poznania się sprężą :P
Ciekaw jestem czy Górnik utrzyma dobrą grę z poprzedniej rundy.... |
Przegrube okienko :)
|
Pytanie do kibiców Legii: Nie przeszkadzają wam transfery byłych graczy Polonii czy też tego młodego Amicowca?
|
Jak niektórym nie przeszkadza nawet Mistrzostwo na przekręcie, i nadal je ODNOTOWUJĄ skrupulatnie, to co tam transfery.
ważne, że okienko "przegrube" :D |
Cytat:
Mówiąc szczerze i już poważnie są mi wszyscy obojętni, to nie Mile czy inne Celebany. Sportowo jedynie Gruzin cokolwiek pokazuje, bardziej się liczy osłabienie rywala i tylko pod tym względem widzę w tych transferach pozytywy. |
Sportowo to się można kłócić co do jakości wzmocnień Legii (według mnie ci piłkarze się przydadzą, choć nie wiem, czy będą grać w pierwszym składzie). Na pewno jednak warszawiacy osiągnęli w ten sposób wielki sukces wizerunkowy. Swobodnie podbierają piłkarzy z zespołów, z którymi walczą o mistrzostwo. Nawet pomimo że ani w Amice po tym młodym, jak i w Śląsku po Jodłowcu płakać nie będą, to i tak musi to boleć. O Polonii, z której zabrano dwóch ważnych piłkarzy, nawet nie ma co wspominać. Od nas też by pewnie mogli kogoś podebrać bez większych problemów, tylko jest jeden problem - nie ma za bardzo kogo...
|
Cytat:
Różnie toczą się losy piłkarzy. W jednych klubach po prostu grają, w innych się dobrze czują i chcą zostać na dłużej, z jeszcze innych chcą uciekać byle szybciej. Jedni (większość) podchodzą do gry w piłkę jak większość z nas do kariery zawodowej - idzie do tego pracodawcy, który mu zapewni najlepsze warunki rozwoju i wynagrodzenia i tyle. Inni z jakichś względów identyfikują się z klubem w którym grają albo grali. Jeszcze inni mają potrzebę podlizania się kibicom i całują herby, śpiewają piosenki, a potem głupio wychodzi. Większość chyba ma granicę w podobnym miejscu - grał tam, gdzie grał, takie życie. Jeżeli w którymś momencie podjął decyzję żeby wykorzystać gębę do wygłoszenia jakiejś opinii o Legii spod znaku "bereł" i "koron" to raczej nie ma czego szukać na Łazienkowskiej. Jeżeli nie - niech udowadnia, że zasłużył na grę w tym klubie i tyle. |
Cytat:
Niby Polonia i Śląsk dostaną jakiś procent, nie wiem czy to będzie 5 czy 10 %, ale zapewne większa kwota została zapłacona za Dwaliszwiliego a Jodłowiec faktycznie poszedł za przysłowiową złotówkę, tylko po to żeby za dużo nie oddać do Śląska i Polonii.. takie cuda tylko w PL :/ |
Cytat:
Zresztą zobaczymy do jutra, bo sam piłkarz we Wrocławskiej zaprzeczał transferowi, ale to pewnie zasłona dymna. Legi w każdym razie nie wzmocniła się, a po prostu osłabiła rywali. To tylko w naszej lidze możliwe, na puchary nie wiem czy wystarczy, ba, zobaczymy, jak już pisałem, czy na polską ligę krawaciarzom to wystarczy. Tu jest Polska, tu wszystko jest możliwe.:-P |
Cytat:
|
Biedująca Legia straszy swoją ekonomiczną potęgę resztę Polski. To jeszcze nie było grane :D
Po marazmie ostatnich miesięcy i poeurowej poszusze jakiś ruch w interesie wreszcie się pojawił i większość ekip przynajmniej na papierze wygląda lepiej na niż jesienią. Szału transferowego nie było, głównie dokonywało sie to w sposób bezgotówkowy, ale intensywność ruchów była i tak zaskakująco wysoka jak na zimę. Ciekawych transferów dokonały Jaga i Pogoń uzupełniając braki bardzo perspektywicznymi zawodnikami, którzy mogą okazać się odkryciami ligi (Min-kyun, Quintana, Murayama, Tadrowski). Reszta klubów albo lekko wzmocniła się (Widzew, Podbeskidzie, Piast, Korona, Amica), odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła), straciła zęby trzonowe (Lechia - Traore, Górnik - Milik, Ruch - Piech), albo przechodzi fazę reorganizacji przed spadkiem (Bełchatów). Pierwsza kolejka - pewnie jeszcze zimowa - pokaże jak zespoły wyjdą ze snu zimowego. |
Według Mateusza Borka, Adam Nawałka od czerwca w Wiśle.
|
Według Mateusza Borka, Adam Nawałka w czerwcu oświadczy, że jest masochistą.
|
Cytat:
Ja rozumiem, że piszesz jako gość z obozu wroga, ale bez przesady z tą kurtuazją ;) Prawie poplułem ekran przy śniadaniu. |
Cytat:
|
Na papierze tak to wygląda, gdzie po pierwszej rewolucji Valcxa (z Meliksonem, Jaliensem i Pareiką na czele), a także pierwszej Bednarzowej (Sikor, Quioto i ktoś tam jeszcze był) doszło do odświeżenia kadry (Bieszczad, Kosowski, Małecki i Sarki). Co z tego, że częściowo są to zawodnicy, którzy w Wiśle już grali i "świeżością" ciężko określić takie wzmocnienie, ale zachowanie status quo, a nawet lekkim podniesieniem poziomu sportowego zespołu można nazwać takie ruchy kadrowe.
Edit: Informacja o Nawałce tylko potwierdza moje skojarzenie, że to "odświeżenie" kadry to czyszczenie pola przez Bednarza przed przyjściem nowego trenera. Nie wierzę, aby Nawałka miał przyjść do Wisły (kasa dla Górnika) i nie dostać żadnych wzmocnień. Zatem pierwsze skojarzenie jak najbardziej trafne. |
emj ? jaka kasa dla Górnika?
Teodorczyk jest już w Lechu czy jak to jest, bo w FL jest JUŻ piłkarzem Amiki |
Tak, jest u nas.
|
Dogadali się więc jest już piłkarzem Lecha. Dodatkowo zaawansowane rozmowy z kolejnym zawodnikiem i prawdopodobnie jest to Pawłowski.Na bank jeszcze jeden zawodnik do nich dojdzie dzisiaj albo jutro.
|
Jeśli Legia nie awansuje do LM, albo nie wygra LE to w sposób bardzo spektakularny zbankrutuje.
To nie ma żadnych postaw ekonomicznych, fajnie że złapali się na promocje w kilku klubach, ale kontrakty, bonusy, dodatkowo kary za piro pociąga ich na dół w tempie ekspresowym. Może to taka próba, albo się uda albo nara, fajnie było. |
Przecież te transfery sa bardzo tanie. Za wszystkie zapłaci Legia niewiele więcej niż Lech za jednego Ubiparipa czy Śląsk Cetnarskiego.Kilka wysokich kontraktów się zwolniło, czyli budżet płac na mniej więcej stałym poziomie. Jak nie zdobędą mistrza, to po prostu sprzedadzą Jędrzejczyka i np. Koseckiego i tak będą jednym z faworytów do nastepnego mistrzostwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Legia z obroną na pól gwizdka i mocnym atakiem
Lech ze skrzydłami ale bez napastnika Wisła bez boków obrony czyli bez nowoczesnej taktyki o Śląsku szkoda gadac nasze piekiełko. ligo przybywaj :-) |
Cytat:
Według mnie na ligę jak znalazł. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
to piłkarz na dorobku a nie zawodnik gwarantujący jakość. jeszcze nie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl