![]() |
Po co Uryga jak mamy Klemenza.To ten sam poziom.Dodatkowo Alan jest o rok starszy
|
Cytat:
|
A dajcie spokój z Uryga. Mamy się rozwijać czy ciagle grzebać w gównie. Ja wam powiem ze żadnych transferów nie będzie. No może jeden
|
Widzę,że sporo osób już zaczyna ponosić na fali zmiany trenera i nie najgorszych ostatnich meczach.Owszem mamy się rozwijać ale nie myślcie,że to potrwa rok,póki co to Uryga na propozycje Wisły,może sam sobie powiedzieć te same słowa które napisał kolega wyżej;
Cytat:
Nie jestem jakimś zatwardziałym zwolennikiem Alana , w sumie lata mi to czy przyjdzie on, czy ktoś inny jego pokroju,czy też nie przyjdzie nikt na ŚO(bo wcale nie jest to konieczne) Nie spodziewajcie się jednak w najbliższych 3 latach 11-tu zawodników na poziomie porównywalnym z poziomem Frydrycha czy Kuby. |
I ponieważ nie stać nas na klasowych zawodników kontraktujmy każdego kto się nawinie i kiedyś grał w Wiśle....
|
Cytat:
|
Uryga na poziomie Klemenza ? dobre sobie :D Najlepszy strzelec Płocka, 15 goli w 3,5 sezonu. Znajdźcie mi tak skutecznego obrońce. Powitałbym Alana z otwartymi rękami w naszej sytuacji.
Przestańcie pisać te swoje wypociny bo tylko się kompromitujecie. |
Cytat:
to brać go na 9tke , od Carlitosa nie mielismy takich liczb |
Cytat:
|
ja tylko młodzieży przypomne że najlepszy napastnik ery tuż przed Cupiałowej , Grzegorz Kaliciak , był przekwalifikowany na atak z lewego obrońcy , co zresztą autor tego pomysłu Lucjan Franczak w jakimś wywiadzie uważał za swoje największe dokonanie. Później SMuda go przywrócił na LO
|
Klemenz też może zagrać jako Defensywny napastnik, wystarczy że będzie grał tyłem do bramki i zgrywał górne piłki do kolegów :D
|
Cytat:
I co z tego ile bramek strzelił? Jako obrońca ma przede wszystkim bronić, a od kiedy gra w Płocku, jego drużyna straciła 177 bramek (my dla porównania 180). W jaki sposób taki zawodnik ma podnieść poziom naszej obrony? |
Uryga ma 14 a najlepszym strzelcem jest chyba Merbaszwili
|
Cytat:
|
Cytat:
I tak, wg mnie Uryga to dobra opcja, biorąc pod uwagę że to Polak i związany z klubem. Niewielu pamięta, ale w podobny wieku Pazdana oddał Górnik bez żalu do Jagieloni. Co było później to już wiemy. Świadomie prowokuje tę dyskusję, ale zbyt wielu pamięta Uryge z Wisły i tak mocno zdaje się nie widzieć co gra Uryga w Płocku. |
Cytat:
|
Gra dokładnie to samo z ta różnicą, ze w Płocku jakaś bramkę zasadzi. A tak to kopie się po czole. Zreszta sam Uryga w wywiadzie przyznał ze w Wiśle mu nie szło bo grała inaczej niż Płock.
|
Cytat:
|
Uryga zrobił ogromny postęp podczas pobytu w Płocku. I napewno jest aktualnie lepszy od klemeza i mehremicia. Więc warto by dołączył do klubu zważywszy na naszą sytuację finansową był by to bardzo dobry transfer. A Młyński i Wachowiak jak dołączyła to bd jeszcze lepiej.
|
Szczerze? Oczekuję ewentualnych transferów (choćby 2-3) na znacznie wyższym poziomie niż Alana. Inaczej nie maja one w ogóle sensu.
|
Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...egorz_Kaliciak |
nie troche tylko w .... (32) ale to właśnie PO tym przestawieniu do przodu
|
Kali kali kali kali gooool kali goool kali goool goool goool :).
Jak przywalił z wolnego to bramkarz wpadał z piłką do bramki ... A co do transferów. Jedyna potrzeba na teraz to ktoś do strzelania bramek, o ile któryś z aktualnych napastników nas pożegna. Co do reszty to moim zdaniem nie ma ciśnienia. Trzeba się przekonać na co stać naszych pod porządnym trenerem, bo może się okazać, że na dużo. Skowronek zakopał nas tak głęboko na dnie że ciężko w tym sezonie myśleć o pucharach, a tylko wtedy potrzebne by były wzmocnienia. Więc spokojnie dajmy szansę się wykazać drużynie, a na rozliczenia i zmiany będzie czas w czerwcu. |
Cytat:
Absolutnie nie ;) Kali przychodził do nas jako pomocnik/napastnik...Nie ma to zresztą większego znaczenia dla tego tematu |
Cytat:
|
Może i Pazdan rokował bardziej niż Uryga w jego wieku, aczkolwiek mam w pamięci jak w wieku 22 lat był na testach sportowych w Wiśle ale Skorza mu podziękował.
Później gdy Wisła się nim interesowala i trafił do Jagi to też słyszałem "po co on Wiśle". Forum ma dużą bazę danych, może ktoś to nawet odkopie ;) Teraz jak odejdzie z Płocka idę o zakład że jeśli nie do Wisły, to trafi do dobrego klubu i sobie poradzi. |
Cytat:
Kali,Tata ....takich pilkarzy dzis brakuje.jest 25 metrow ,troche miejsca przymierzam strzelam.A dzis? podanie,podanie ,i chce sie zesrac zeby wjechac pod bramke,a w 95% i tak gowno z tego jest.Ktory pilkarz dzis strzela z 25 metrow? ,yeti chyba.co ja mowie on ma 10 metrow a i tak kopnie w buraki. |
Żeby strzelać z dystansu to trzeba umieć to robić bo inaczej kończy się to stratą. Sadlok często próbuje i rzadko mu to wychodzi.
|
Tyle, ze tamci uderzali prostym podbiciem z krótkiej nogi i szedł sznit, taki jak w Saragossie. Coś podobnego strzela Ronaldo tyle, że on bardziej liczy na efekt tzw. flota znanego z zagrywki siatkarskiej. A Sadlok to próbuje tak wykopać piątkę żeby wpadła do bramki, to nie są strzały tylko kopnięcia z daleka w stronę bramki.
https://www.youtube.com/watch?v=Rttx06xYVHo |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl