Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

przemo 18.07.2011 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1128826)
No niby tak, jasna sprawa, pismo wychodzące ostatecznie podpisuje ktoś "z góry". Ale w praktyce taki przypadkowy dyrektor nie orientuje się w 90% pism, które mu sie podstawia, bo od tego ma ludzi, którzy siedzą w konkretnych sprawach. Czy zatem na pewno to on odpowiada w razie gdy wyjdą jaja ? :) Na logikę bez sensu, ale nie znam się, a w intrnecie też jakiejś pewnej wykładni nie znalazłem.

Nie wiem jak wygląda dokładnie ta sprawa, ale rok temu byłem na praktykach studenckich w jednym z tarnowskich urzędów. Była tam wtedy sytuacja, że zginęło jakieś pismo (dokładnie nie wiem bo nie chcieli mi powiedzieć), było tak, że do sądu na rozprawę chodziła babeczka która napisała to pismo ( dyrektor podpisał), ale w imieniu dyrektora właśnie...

fifi1906 18.07.2011 18:22

zapoda ktoś linka do ściągnięcia filmu : "nie patrz w dół" (oryg. No mires para abajo)? najlepiej z polskim lektorem.

Wojtator 18.07.2011 18:42

Jeżeli interesuje Cię zapłacenie za ten film sms'em 2.48 zł to masz TUTAJ

Eternit 18.07.2011 19:31

Zna ktoś w miarę pewny i tani nocleg we Wrocławiu?:>

heyah_pozytywny 18.07.2011 21:15

Gdzie Waszym zdaniem najlepiej szukać mieszkań w Krakowie (mam na myśli np. strony internetowe, gazety) dla 2, góra trzech studentów?

Pawel.Busko 18.07.2011 21:20

Zależy gdzie studiujesz. Jak AGH to Bronowice, a jak UJ to Ruczaj;) Oczywiście są wyjątki.

MatMario 18.07.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1128761)
Doradźcie mi.

Czy lepiej kupić garnitur w jakimś sklepie "firmowym" typu Vistula czy Zara czy uszyć na miarę u krawca?
Chodzi oczywiście o prezencję tego garniaka oraz jakość wykonania.

No to jak kupić garnitur to raczej bym się skupił na markach które zajmują się tylko szyciem tego typu rzeczy a przynajmniej na tym opierają swoją pozycję. Zara to jest casual, szwarc mydło i powidło. Może modne ale prestiżu w tym nie ma za bardzo.

Od zary bardziej bym wolał kupić w tej cenie dwa garnitury na tandecie, nawet jak się zestarzeją szybciej to szybciej wymienisz.

Żmijka 18.07.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heyah_pozytywny (Post 1129049)
Gdzie Waszym zdaniem najlepiej szukać mieszkań w Krakowie (mam na myśli np. strony internetowe, gazety) dla 2, góra trzech studentów?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawel.Busko (Post 1129051)
Zależy gdzie studiujesz. Jak AGH to Bronowice, a jak UJ to Ruczaj;) Oczywiście są wyjątki.

On pyta o miejsca z ogłoszeniami, nie lokalizacje ...

Gumtree, stancja, chatazaka. Gazet nie czytuje to nie wiem, ale zawsze w pon w DP było sporo ogłoszeń. No i słupy i tablice ogłoszeniowe w okolicach uczleni ect.

wiślak 86 18.07.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1129066)
No to jak kupić garnitur to raczej bym się skupił na markach które zajmują się tylko szyciem tego typu rzeczy a przynajmniej na tym opierają swoją pozycję. Zara to jest casual, szwarc mydło i powidło. Może modne ale prestiżu w tym nie ma za bardzo.

Od zary bardziej bym wolał kupić w tej cenie dwa garnitury na tandecie, nawet jak się zestarzeją szybciej to szybciej wymienisz.

A jakie firmy byś mi mógł polecić? Z ta zara to chyba faktycznie przesadziłem. Potrzebuję elegancki garnitur na ślub. Cena się też liczy bo nie jestem w stanie tysiaka wydać. Myślałem jeszcze i Pruchniku ale na razie ceny mają kosmiczne, liczę że do 2 tygodni coś poleci w dół.

I odnośnie tematu to zna ktoś w Krakowie stylistę fryzur? aby sam podpowiedział dopasował itp?

Wiem że w większości salonów fryzjer na upartego coś takiego zrobi ale wolałbym kogoś "obeznanego" i sprawdzonego.

manian 18.07.2011 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1129087)
A jakie firmy byś mi mógł polecić? Z ta zara to chyba faktycznie przesadziłem. Potrzebuję elegancki garnitur na ślub. Cena się też liczy bo nie jestem w stanie tysiaka wydać. Myślałem jeszcze i Pruchniku ale na razie ceny mają kosmiczne, liczę że do 2 tygodni coś poleci w dół.

Polecam firmę "KONIK" w Stróżach, sam kupowałem tam elegancki garnitur, nie na ślub ale na miejscu mi tam go "przycinali" na miarę.

Edit: Właśnie nie wiedziałem jak odmienić Stróża, mój błąd :D

Marcin_fan 18.07.2011 22:14

W Stróżach czy Stróży ?? :)

alterego 18.07.2011 22:39

Konik jest też na tandecie;) chyba na tzw starej hali

El'kabat 19.07.2011 00:20

Cytat:

Doradźcie mi.

Czy lepiej kupić garnitur w jakimś sklepie "firmowym" typu Vistula czy Zara czy uszyć na miarę u krawca?

I pytanie z całkiem inne beczki. Był ktoś w pijalni wódki i piwa na Rynku? wiem że ceny to 4i 8 zeta. Piwo za 4 to 0,3l czy normalnie półlitrowe? I jak sprawa z wódką? Co serwują i w jakiej ilości?

Zare w ogole wy.......,poczawszy od butow a konczac na garniturach syf.

Vistule moge Ci śmiało polecić.Maja bardzo dobre garnitury.Zarówno w salonach Vistula ,jak i Lantier (droższe). Jak potrzebujesz gajer na dluzszy czas to zagladnij do Lantiera,ceny sa wyzsze ale i jakosc wykonania lepsza.
Aaa ! Vistula też szyje na miare. Jak Ci zaden gotowiec nie spasi to chyba swego czasu na placu boh. getta robili szycie na miare w salonie
Tylko ze taka zabawa w szycie na miare to kilka tys Cie wyniesie.
pozdrawiam

bercik860 19.07.2011 10:18

Może mi ktoś wytłumaczyć ile jest tych rund eliminacyjnych do LM? Tzn. o ile przejdziemy Skonto to potem musimy jeszcze pokonać jednego czy dwóch rywali aby znaleźć się w fazie grupowej?

El'kabat 19.07.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bercik860 (Post 1129254)
Może mi ktoś wytłumaczyć ile jest tych rund eliminacyjnych do LM? Tzn. o ile przejdziemy Skonto to potem musimy jeszcze pokonać jednego czy dwóch rywali aby znaleźć się w fazie grupowej?

O ile przejdziemy Skonto to musimy pokonac jeszcze 2 rywali.

Kibic z Grodu Kraka 19.07.2011 10:52

Cytat:

Doradźcie mi.

I pytanie z całkiem inne beczki. Był ktoś w pijalni wódki i piwa na Rynku? wiem że ceny to 4i 8 zeta. Piwo za 4 to 0,3l czy normalnie półlitrowe? I jak sprawa z wódką? Co serwują i w jakiej ilości?

Jeśli chodzi o garnitur to przystepne ceny oraz moim zdaniem zadowalajaca jakość jest w Sunset Suit ostatnio kupowałem (tzn jakieś 4 m-ce wstecz) za około 650 zł wraz z koszula i krawatem

I z innej beczki nie wiem czy chodzi Ci o to samo miejsce ale pijalnia wódki i piwa znajduje się przy zauku niewiernego Tomasza (drugie takie miejsce jest na Stolarskiej). Wódka jest po 4 zł (nie żałują ) 30ml tylko żołądkowa czysta i gorzka (znaczy slodka:-D) piwo rownież 4 zł 0,5l chyba kasztelan, no i galareta serdelki i takie tam po 8 zł

chudy_TSW 19.07.2011 11:19

poleci ktoś tanie noclegi nad jeziorem Rożnowskim albo nad Czorsztyńskim ???

wiślak 86 19.07.2011 11:21

Tak właśnie o tą na Tomasza mi chodziło. A pewny jesteś że piwo to półlitrowe o nie 0,3? bo ktoś wcześniej napisał że tylko małe jest.

Mlody19061906 19.07.2011 11:39

Sprawa wygląda tak. Poszukujemy mieszkania 4 studentów. Będziemy studiować na UP(Podchorążych), UR i AGH(aleja Mickiewicza) i MWSZ(Grzegórzecka). Na jakich ulicach, osiedlach najlepiej szukać żeby każdy miał w miarę dobry dojazd? Chodzi o to żeby kolega z MWSZ nie był za bardzo poszkodowany ale może mieć troche dalej wiadomo. Dzięki za odpowiedź.

RecordAble 19.07.2011 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1128962)
Zna ktoś w miarę pewny i tani nocleg we Wrocławiu?:>

Hostel Dizzy Daisy.

wislak_92 19.07.2011 12:14

Gdzie mozna sie zglosic/zapisac do W11, Detektywow i do Rozmow w Toku?

jcts 19.07.2011 12:21

O której otwierane są bramy stadionu dzisiaj? 18?
I jeszcze jedno jadę z kumplem na E i on chce wziąć aparat (zwykła cyfrówka) wpuszczą go z aparatem?

ping 19.07.2011 12:23

Jade z kumplami dzis na mecz , z Brzeszcz kolo Oswiecimia , i mam pytanie gdzie teraz najszybciej bede w stanie znalesc w miare blisko stadionu jakis parking albo miejsca gdzie mozna stanac?

wiślak 86 19.07.2011 12:29

z aparatem wpuszczą bez problemu

miejsca: zależy o której będziecie, jak wcześniej to proponuje gdzieś na Reymonta jeżeli później to okolice Czarnowiejskiej.

maTyS. 19.07.2011 14:36

mam pytanie odnośnie grodzkiego urzędu pracy.

jestem zarejestrowany,jako osoba bezrobotna i chciałbym się dowiedzieć jak jest z darmowymi kursami na np wózek widłowy i inne ? istnieje jeszcze coś takiego ? posiada ktoś informacje na ten temat ?

przem 19.07.2011 14:50

Mnie się wydawało, że to piwo za 4 pln, to 0,4 jest - tak krakowskim targiem między 0,3, a 0,5.

szprotson 19.07.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 1129445)
mam pytanie odnośnie grodzkiego urzędu pracy.

jestem zarejestrowany,jako osoba bezrobotna i chciałbym się dowiedzieć jak jest z darmowymi kursami na np wózek widłowy i inne ? istnieje jeszcze coś takiego ? posiada ktoś informacje na ten temat ?

http://www.gupkrakow.pl/

sprawdzaj i czytaj tą strone, ale raczej cięzko
UP dostał prawie 60% mniej pieniedzy na kursy tzw. aktywizacyjne,więc tną co sie da.

WISŁAZWE 19.07.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1129346)
O której otwierane są bramy stadionu dzisiaj? 18?
I jeszcze jedno jadę z kumplem na E i on chce wziąć aparat (zwykła cyfrówka) wpuszczą go z aparatem?

Bramy stadionu otwierają o godzinie 18.
Można wziąć aparat.

PaluchTSW 19.07.2011 18:43

Ja mam pytanie gdzie obejrze mecz w okolicach Ronda MOGILSKIEGO / ul. Lubicz ?

Zola 19.07.2011 20:14

Mam 2 pytania:

1. Posiadam HTC Wildfire S (tel. nowy, bateria po zakupie sformatowana, etc) - a trzyma mi TYLKO 2 dni - dodam, ze nie jest jakos mega eksploatowany (raczej w "normie"). Te modele tak mają, czy raczej oddać go na gwarancje?

2. Również odnośnie tego telefonu - czy jest możliwość ustawienia gdzieś większej ilości znaków w 1 smsie? Bo jako 1 sms moge wyslac tylko 70 znaków :/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl