Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

WISŁA 1906 NH 07.08.2009 12:44

Lech gra z Club Brugge . Niezłe losowanie Lecha, nie są na straconej pozycji , szanse oceniam 50/50 :)

killzone 07.08.2009 12:44

Kiedy im to szczescie sie skonczy...

hawkins 07.08.2009 12:45

Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...

Proud 07.08.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 775166)
Kiedy im to szczescie sie skonczy...

widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie :-p

w sumie mnie to lotto, niech grają...wtedy w lidze nie pograją.

Jazon 07.08.2009 12:49

A ja rozumiem legionistę ToTylkoJa - ma prawo być trochę zdenerwowany za tego spalonego tak jak my mieliśmy prawo być mocno zdenerwowani po rewanżu z Panathinaikosem.

Eustachy 07.08.2009 12:51

Trafili najlepiej jak sie dalo :)
Bruggia od dawna jest w zapasci i nie walczy juz o mistrzostwo Belgii.
W poprzedniej rundzie ledwo przeszli finski zespol FC Lathi.
Zdecydowanie latwiejszy przeciwnik niz Austria przed rokiem.
Jak dla mnie Poznaniacy sa w fazie grupowej.

killzone 07.08.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 775171)
widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie :-p

Moje zdanie na ten temat chyba jest wszytskim znane wiec nie widze w tym nic odkrywczego. :-p

arth_ur 07.08.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 775167)
Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...

My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?

Acima 07.08.2009 12:56

Lech miał szczęscie w losowaniu? Przecież był pierwszym nierozstawionym zespołem...

Proud 07.08.2009 13:04

ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski

mocarze europejskiego futbolu to nie są :)

Nuitari 07.08.2009 13:12

Lech wylosował rywala jak najbardziej do przejścia. Jak trafią ze skutecznością nie powinno być źle.

hawkins 07.08.2009 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 775177)
My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?

Mocniejszy niż się spodziewano :D

Jednak w decydującej fazie, gdzie czekają silne drużyny z Niemiec, Hiszpanii, Anglii, Lech trafił nie tylko na drużyny ze słabszych piłkarsko krajów (Austria, Belgia), ale także drużyny w pewnej "zapaści", które wysokie rozstawienie zawdzięczają wojażom sprzed kilku lat...

Brugge w zeszłym sezonie było czwarte miejsce na koniec, a i początek tego sezonu niezbyt imponujący (męczarnie z Lahti)

Austria cały poprzedni sezon grała kichę i ligę ukończyła na trzecim miejscu ze stratą 15 pkt do Salzburga.

Patrząc na dzisiejsze losowanie, w którym przed parą Lecha losowany był Villareal, a po Lechu - Fulham, trudno nie stwierdzić, że to szczęście jest 'niezwykłe'...

PasiorWKS 07.08.2009 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 775184)
ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski

mocarze europejskiego futbolu to nie są :)

Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...

prober 07.08.2009 13:18

I bardzo dobrze, polska piłka zasłużyła na reprezentanta w fazie grupowej. Lech powinien dać radę - niech tę szansę wykorzysta. Fulham, Villareal czy Galatasaray byłyby przypuszczalnie dużo trudniejszymi rywalami.

I to wbrew nielicznej grupie niektórych zawistnych kibiców Wisły, którzy tylko wyczekują potknięć Legii, Lecha i Polonii.

_gilardino_ 07.08.2009 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 775193)
Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...

Podobna droga do Ligi Mistrzów będzie w kolejnych sezonach, problem w tym czy zdobędziemy Mistrzostwo...śmiem wątpić. W tym roku chyba jesteśmy bez szans ze względu na grę w Sosnowcu tym bardziej że już w poprzednim sezonie cudem zdobyliśmy mistrza mając zespół kadrowo słabszy od Lecha i Legii. Za 2-3 lata do czołowej trójki dołączy Lechia i Śląsk więc konkurencja będzie o wiele większa, szczególnie obawiam się naszych Braci z Wrocławia, nie zdziwię się jak zdominują ligę w kolejnych latach.
A my? Na pewno nie wypadniemy z gry o najwyższe cele, nie Cupiał to kto inny będzie sponsorował Wisłę bo jesteśmy klubem z historią i wielkim gronem kibiców ale nie mam złudzeń że kiedyś jeszcze powtórzy się okres naszej dominacji w lidze tak jak to było w ostatnim dziesięcioleciu.

For_FuN_ 07.08.2009 13:38

Dobre losowanie Lecha i mam nadzieje, ze w jakis sposob podreperuja nasza reputacje w Europie.

Stavanger 07.08.2009 13:40

Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy. Za Smudy, to byśmy mogli świętować, że Polska ma drużynę w fazie grupowej. Za Zielińskiego? Tak 50/50. Ale życzę im powodzenia.

wisl@k_TS 07.08.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 775204)
. Za 2-3 lata do czołowej trójki dołączy Lechia i Śląsk więc konkurencja będzie o wiele większa, szczególnie obawiam się naszych Braci z Wrocławia, nie zdziwię się jak zdominują ligę w kolejnych latach.

Z jakiej racji Lechia? A co do Śląska to na razie Solorz wydał na transfery 0 €, więc poczekajmy bo nikt nie wie co on zamierza zrobić z WKSem, czy klub z prawdziwego zdarzenia czy tylko maszynkę do robienia pieniędzy.

Co to losowania Lecha, szczęście nie szczęście, niech sobie tam grają. Obym tylko nie musiał słuchać w tv i czytać w prasie masowych orgii masturbacyjnych polskich dziennikarzyn na czele z panem Iwańskim z TVP.

_gilardino_ 07.08.2009 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 775208)
Z jakiej racji Lechia? A co do Śląska to na razie Solorz wydał na transfery 0 €, więc poczekajmy bo nikt nie wie co on zamierza zrobić z WKSem, czy klub z prawdziwego zdarzenia czy tylko maszynkę do robienia pieniędzy.

Z takiej że inwestorem jest pan Kuchar a w budowie jest Baltic Arena:>
Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane :)

wisl@k_TS 07.08.2009 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 775212)
Z takiej że inwestorem jest pan Kuchar a w budowie jest Baltic Arena:>
Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane :)

A panu Kucharze, przyznaje nie słyszałem. W takim razie dobrze słyszeć że i w Gdańsku, miejmy nadzieję, coś ruszy ostro do przodu :)

Sorry za OT.

_gilardino_ 07.08.2009 14:21

Właściciel Lechii to jeden z najbogatszych Polaków.
Spodziewam się że z naszej OE zrobi się taka Premiership gdzie jest na tę chwilę wielka 5 (licząc Man. City) która przez wiele lat jest i będzie na szczycie zmieniając się miejscami.

W naszych realiach takimi zespołami mogą być Wisła,Legia,Lech,Śląsk,Lechia no i może jeszcze Widzew o ile powstanie tam stadion z prawdziwego zdarzenia bo to podstawa do stworzenia dobrej drużyny.

prober 07.08.2009 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 775207)
Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy.

Nie przekonuje mnie to.
Zawsze pojawiają się cztery przypadki:
1. drużyna gra dobrze w lidze -> jest w formie, zagra dobrze w pucharach
2. drużyna gra dobrze w lidze -> nie wystarczy jej sił, zagra źle w pucharach
3. drużyna gra źle w lidze -> nie jest w formie, zagra źle w pucharach
4. drużyna gra źle w lidze -> nie wiedzie jej się w lidze, zmobilizuje się i zagra dobrze w pucharach
Przy tego typu dyskusjach każdy scenariusz z powyższych czterech można uzasadniać.

Wróćmy jeszcze raz do pouczająego kazusu: Levadia grała świetnie w lidze, Wisła miała świetną końcówkę poprzedniego sezonu (2 miesiące temu). Wisła musiała się zmobilizować (duża szansa na wielkie pieniądze), Levadia nie miała jakiejś większej mobilizacji. Ostatecznie Levadia zagrała całkiem średnio, a Wisła wyjątkowo fatalnie.

Nie wróżmy z fusów.

skttrbrain 07.08.2009 15:33

Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.

Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy..

szprotson 07.08.2009 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 775255)
Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.

Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy..

.......enie.
szkoda Ci Wisły i Legii ? Mi na Twoim miejscu szkoda by nie było, ale to moje zdanie.

Nabilibyśmy punktów dajmy na to i co dalej? Po **** te punkty, skoro nie zasługujemy.
Pokażmy wpierw że doroślismy do europejskiej piłki,a póki co to tydzien przed początkiem rozgrywek nie wiadomo co sie z ligą dzieje i kto w niej będzie grał.
4 drużyny, które grały w tym roku, maja aspiracje do gry w pucharach, ale taka Odra, to ona gra cały sezon tylko o utrzymanie i promocje piłkarzy!

Którego sezonu w pucharach nie szkoda? No którego?
Tak naprawde procz Lazio i Pao, to nie szkoda mi żadnego, bo aby grać w Europie trzeba mieć coś wiecej niż Mistrzostwo kraju i szczescia w losowaniu.
W tym sezonie byłem przekonany, że taką Levadie przejdziemy jak nic. Ale okazało sie że piłka w Europie idzie do przodu, a u nas do tyłu.

Marszałek 07.08.2009 15:44

Szkoda to każdego sezonu. Niemniej jeśli wszystkie zapowiadane zmiany u Nas wejdą w życie to porażka z Estończykami w sumie nie była znów taka zła.

Amika może grać,nich szczęścia próbuje. Niemniej jest to zespól na tym samym poziomie więc różnie może być.

Wojtas 07.08.2009 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 775255)

:lol:
Kibicu Amiki ...

dziekujemy za troske o dalsze nasze losy i punkty,wszak wszystcy jestemy jedna wielka rodziną i trzymamy wzajemnie za siebie kciuki :lol:

A teraz powaga ...

Z pewnego punktu widzenia jesli ten klub bedzie inaczej zarządzany ,z tzw "głową" to moge jeden sezon przeboleć.

Byle jakos to poukladac ,rozgraniczyc obowiazki ,i napewno za rok bedzie inaczej.

Bo z obecna polityka to az sie prosilo dostac po dupie od takiej Levadii

AYALA 17.08.2009 09:56

ciężko bedzie Lechowi w Lubinie w takiej dyspozycji ograc Bruggie.Wydaje mi sie ze największym obecnie mankamentem Lecha jest skutecznośc.Z Polonia mieli kilka setek i nic nie wykorzystali.

W barwach Bruggi pierwszego gola strzelił Polak w lidze mistrzów ex-Wiślak Tomek Dziubiński w 1993 roku w meczu przeciwko Glasgow Rangers

flamengista 17.08.2009 11:10

A skąd. Ja odnoszę wrażenie, że gwiazdom z Poznania po prostu zaczyna brakować motywacji na naszą słabą ligę. Podobnie było z Norwegami w drugim meczu - no bo było pozamiatane.

Chodzi mi przede wszystkim o Stilica, Rengifo, Lewandowskiego i Peszkę - motory napędowe zespołu.

Ale na Bruggię się zepną i mają spore szanse na awans.

Nam pozostaje trzymanie kciuków za Belgów, bo już mamy przedsmak tego jak to może wyglądać. Amica kupiła solidnego Zapotoka, sprowadziła Gancarczyka na celowniku ma Jodłowca a to jeszcze nie koniec. Na razie udało im się zatrzymać najlepszych piłkarzy - wyjątkiem był Murawski. Za chwilę mogą być poza konkurencją.

Pablooo 17.08.2009 11:17

Jeśli chodzi o Jodłowca, to mogą sobie tylko pomarzyć o nim. Jak z resztą wszystkie polskie zespoły. Jak Polonia zdecyduje się go sprzedać, to będzie to zagranica. Pewnie Włochy

flamengista 17.08.2009 14:03

Wyczytałem to chyba w Footbal News, więc news równie wiarygodny jak z Faktu.

Deal miał być taki: Amika kupuje Jodłowca za 1 mln € w momencie, gdy awansuje do LE. Płacą w ratach, za to Polonia ma prowizję od transferu Jodłowca za granicę.

Niemniej temat był:-D

felipe 17.08.2009 14:15

A ten Jodłowiec mógłby grać w LE ? Przecież cos tam pokopał w Polonii na arenie miedzynarodowej...

flamengista 17.08.2009 15:27

Nie, ale tu chodzi o budowanie składu na Ligę Mistrzów:-D

RAFi89 17.08.2009 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 780094)
A skąd. Ja odnoszę wrażenie, że gwiazdom z Poznania po prostu zaczyna brakować motywacji na naszą słabą ligę. Podobnie było z Norwegami w drugim meczu - no bo było pozamiatane.

Tylko co ci zawodnicy osiągnęli przynajmniej na krajowym podwórku żeby im motywacji brakowało. 3 miejsce w słabej lidze, zdobycie pucharu polski i superpucharu ( w Polsce niesamowicie prestiżowe trofea) i jeden dobry występ w pucharze UEFA.
Motywacji to morze brakować Frankowskiemu w Polsce już wszystko osiągnął a rzeczywistość jest taka że to on gra jakby to były jego pierwsze występy a taki Stillic już 10 sezon rozgrywał i 7 razy mistrzostwo polski zdobył.

Co do meczu Lecha z belgami to mimo wszystko szanse mają bo rywal nie najmocniejszy. Aczkolwiek zobaczymy czy w końcu uda im się wygrać we Wronkach. Co ciekawe można wyczytać teorie że boisko we Wronkach jest zbyt małe i Lech nie może rozciągnąć gry.

wolfy 17.08.2009 22:10

Cytat:

Za chwilę mogą być poza konkurencją.

Rozwiń temat, czuję się zaintrygowany:>
Pomijam już rychłe pożegnanie z Rengifo, któremu kończy się kontrakt oraz Stilicia, któremu daję maksimum jeszcze jeden sezon w Lechu.
W czym taki Jodłowiec jest lepszy od Marcelo, Głowackiego czy Astiza?
Poza zasięgiem, to była Wisła Kasperczaka, na którą Cupiał łożył kosmiczne jak na tamte warunki pieniądze. Nikt inny nie marzył nawet o takich sumach, jakie my wydawaliśmy na piłkarzy i kontrakty. W tej chwili mamy cztery zamożne kluby, silną "klasę średnią" i budowane z głową ubogie zespoły, takie jak Lechia, Jagiellonia, Polonia Bytom, Piast czy nawet Odra. Nikt nie jest "poza zasięgiem", nawet Cracovii ( przepraszam warszawiaków, musiałem:rotfl: ).

ToTylkoJa 17.08.2009 22:21

Cytat:

Nam pozostaje trzymanie kciuków za Belgów, bo już mamy przedsmak tego jak to może wyglądać. Amica kupiła solidnego Zapotoka, sprowadziła Gancarczyka na celowniku ma Jodłowca a to jeszcze nie koniec. Na razie udało im się zatrzymać najlepszych piłkarzy - wyjątkiem był Murawski. Za chwilę mogą być poza konkurencją.

skąd wiesz, że Zapotka jest solidny? Nie patrzyłbym na ilość wystęów ligowych, bo Golik w lidze Chorwackiej miał ich sporo. Buric czy Handzic też mieli tacy być

DJ Hazel 17.08.2009 22:39

Zbliżają się decydujące mecze kwalifikacyjne a naszej Wisełki w nich brak...:(Co się stało się nie odstanie ale z naszą obecną formą sądzę że poradzilibyśmy sobie z Sofią.Teraz Polskę reprezentuje tylko Lech...Z jednej strony chciałbym aby zbierać te punkciki w rankingu ale jak pomyślę że mam trzymać kciuki za ten zespół...

!!IRIVER!! 20.08.2009 13:42

Czy jakaś tv transmituje mecz Kuchenek? W żadnym programie nic nie widać, a z chęcią bym popatrzył, czy faktycznie brak im mobilizacji na ligę ( :lol: ), czy są tak przeraźliwie słabi.

wisl@k_TS 20.08.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 781502)
Czy jakaś tv transmituje mecz Kuchenek? W żadnym programie nic nie widać, a z chęcią bym popatrzył, czy faktycznie brak im mobilizacji na ligę ( :lol: ), czy są tak przeraźliwie słabi.

Polsat.

(10 znaków)

szprotson 20.08.2009 13:50

no Bruggia, do BOJU!!!

wisl@k_TS 20.08.2009 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 781506)
no Bruggia, do BOJU!!!

Ejjj, a punkty do rankingu?

:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl