![]() |
Maorrrrrrrrrrrrrrrrrr! Meliksooooon! uffff! :D
|
eh nie wieże..,nie wieże ze po takiej grze wygrywamy [puki co] 2-1.
Diaz niech juz zejdzie bo znow moze cos spieprzyć. |
Prezent ! Co prawda Litex trochę spuchł w drugiej połowie , ale i tak są zdecydowanie lepsi od nas.
|
Z TEJ BRAMKI SIĘ UCIESZYŁEM JAK DZIECKO Z NOWEJ ZABAWKI.. musimy ich przycisnąć!
|
kocham Meliksona <3
|
Przyjęcie, spokój, precyzyjny strzał, po tym poznaje się profesjonalite, a nim jest bez wątpienia Melikson.
Nunez na + , biegał, walczył, nie uciekał od piłki. |
On jest niesamowity :shock:
|
Cytat:
Pewnie też nie wierzysz że Wisła jest Mistrzem Polski, co za żenada. |
Co teraz powiecie o sędziowaniu ? :)
|
Cytat:
|
to nie jest odpowiedni temat, ale na meczu u nas musimy im zrobić piekło! trzeba pokazać im kto jest lepszy na boisku i na trybunach - mnie osobiście mobilizują te gwizdy i ich cwaniactwo.
|
PÓKI co (tak to się pisze) prowadzimy na obcym terenie 2-1 i mieliśmy sporo sytuacji aby strzelic kolejne bramki, ogarnij sie . Rywale mieli sytuacje i my też, mecz otwarty bez dobrej gry obronnej z obu stron.
|
moim zdaniem baaaaaardzo widać brak Pareiki i Małego..
|
Jovanović chyba na slickach jest :D cały czas się ślizga :D
|
Cytat:
|
no to co Panie Turek kończ pan to spotkanie :D
|
Osman, Michael, Kew i Junior najwyżej posądzą ich o rasizm :D
|
In plus: Lamey - Widać jakość Stana, nawet jeżeli gracz wgląda jak ogór, który nie łapie się w kadrze zespołu z drugiej ligi angielskiej to jest w stanie wypatrzyć jakość.
Meliskon - Mimo, że w przekroju całego meczu niewidoczny, doskonale pokryty to w tym jednym momencie zgubił krycie i strzelił na 2:1. Gracz robiący róznicę. In minus: Diaz - objeżdżany niemiłosiernie, lepiej byłoby wystawić kawałek drewna na bosku Jaliens - Zostawił Bułgara bez krycia przy golu a potem wsadził nogę tak, że piłka zrykoszetowała pozbawiając Jovanicia jakichkolwiek szans na obronę strzału. Przypadek? Może. Ale nie zmienia to faktu, że przyczynił się do utraty gola. Poza tą jedną akcją bez poważniejszych błędów. Sobol & Wilk - Spali. Chociaz Sobol nieźle w obronie pod koniec drugiej połowy. Genkov - Znowu zniknął na cały mecz. Gośc jest ewidentnie bez formy i potrzebuje czasu żeby się rozkręcić...ale najlepiej, żeby to zrobił w lidze a w drugim meczu z Litexem dać szanse Bitonowi. Jovanić - Niepewny. Jeżeli piłka nie idzie mu prosto w ręce to znajdzie się w bramce. Ogólnie mieliśmy dużo szczęścia w tym meczu. Ratowały nas poprzeczki i niemożność trafienia w bramkę rywali, ale wyniku lepszego nie można sobie było wymarzyć i tylko wybitna indolencja naszych graczy może nas pozbawić przejścia do czwartej rundy eliminacji LM. PS. Z Bułgarów widziałbym u nas Zaneva (co wcześniej pisałem w transferowym sf) bo Janev i Todorov za starzy :P Cytat:
|
wynik cudowny , nie można tego zmarnować u siebie ! natomiast martwi słaba gra, braku lewego obrońcy i środka pola..
|
Cytat:
A co do meritum to gramy na wyjeździe i skutecznie czyli dobrze i ...żal mi tych co ciągle gęgają że nie tak. Merytorycznie piszesz głupoty ale dobrze że chociaż potrafisz poprawić ortografię. Kiedyś zremisowaliśmy na Wembley 1-1 jako reprezentacja Polski, och jak to dobrze że niebyło wtedy internetu i tych wiecznych płaczków. Pojechaliśmy tam po zwycięstwo i wygraliśmy, reszta jest mało ważna. Na analizy przyjdzie czas. Krok po kroku potrafimy coraz więcej i tylko to się liczy. |
Cytat:
Litex ma dziś swoja Levadie a nam pozostaje jutro isć do kościoła i dać na msze. Wynik ZNAKOMITY. |
Panowie! Dobry wynik! Gra nieważna ważne, że mamy dużą zaliczkę i drużyna w odpowiednim momencie miała kogo (Lamey, Malikson) aby tą piłkę wbić do bramki :D .
Na minus moim zdaniem Kirm i niestety Junior. Ale wynik jest tylko to się liczy! |
Cytat:
|
Cytat:
Btw- Litex po tym meczu może sie czuc jak .....a po gang-bangu. Wisła 2 strzaly - 2 gole. Ten mecz mecz przypomina mi do bólu mecz Śląsk-Wisła, tylko tym razem to my byliśmy "Śląskiem". |
No widzicie remis bralibyście w ciemno, a tu wygrana! Trzeba wierzyć w swoją drużynę a nie ciągle psioczyć!
|
Co taki bramkarz, jak Jovanic robi w Wisle, to ja nie wiem ;). Slabiutko tez Wilk i Sobolewski. Diaz moze byc, ale widac braki kondycyjne, bo od 60 minut oddychal juz rekawami...szkoda, ze nie ma wsparcia kolegow.
A ten caly Tom, to powinien byc cel transferowy nr 1 dla nas :D. |
Tak grać ambiwalentnie i wygrać ....a.. Los oddaje za Ateny. Mogłoby być 2-2. Ale Norweg nie uznał gola...
|
Cytat:
Najgorzej Diaz - DNO. Paljic przy nim to profesor. |
Trochę mi się przypomniały mecze Interu z Barcą w 2009...
fajna ta chwila pressingu przy 2 bramce dla Wisły; dużo szczęścia i jest naprawdę nieźle. Wygląda, że Lamey wyrasta nam na bohatera kwalifikacji :->. Jovanić czasem przyprawiał mnie o palpitację ala Pawełek czasem, ale czy on by bronił, czy Sergei, ta bramka i tak by wpadła. |
Naszym problemem w tym meczu był Jovanic. To był najsłabszy zawodnik Wisły. Zero gry na przedpolu nie wychodził z bramki, zachowywał się jak Majdan w pamiętnym meczu z Panathinaikosem.
Cytat:
|
Sobolewski w pewnych momentach ładnie ruszył do walki ja bym nie wystawiał mu słabej oceny. Swój wiek ma więc sił do biegania już tyle nie ma.
|
Nie pamiętam, kiedy ostatnio mieliśmy tyle szczęścia - chyba z Barceloną ;) Junior w pierwszej połowie sporo tych piłek przeciął, ale druga to tragedia.
Coś pięknego, wypunktowaliśmy ich, jest ok. |
fantastyczny wynik !! miodzio z takiego trudnego terenu ! teraz nie można odpuścić ! co nie zmienia faktu że karny dla Wisły powinien być :)
Rangers - Malmo 0:1 na tą godzinę |
I bardzo dobrze.. w rundach kwalifikacyjnych nie liczy się piękno gry ale wypunktowanie przeciwnika. Wisła zrobiła swoje, zrobiła duży krok w zapewnieniu sobie możliwości grania w w europejskich pucharach do końca roku. Postawić jeszcze kropkę nad "i" w Krakowie i bez żadnych obciążeń przystąpić do 4 rundy. Nie będę oceniał graczy bo wg mnie to jeszcze nie czas. Dopiero zagrali 4 oficjalne mecze i trudno ich oceniać po takim czasie.
|
Cytat:
Prawda jest taka,że mieliśmy sporo szczęścia,nie wiem ile Litex miał poprzeczek czy słupków przynajmniej ze 3,do tego stwarzali sobie dużo lepsze sytuacje niż My,z jednym co się zgodzę to,że zagraliśmy skutecznie - nic poza tym. |
Mecz otwarty, mieliśmy trochę szczęścia, mogliśmy stracić jeszcze ze dwie bramki spokojnie i strzelić jedną.
Co do poprzeczek to pamiętajmy że z Levadią taki Kirm zaliczył słupek więc szczęście i pech się zapewne bilansują na przestrzeni lat :) |
Byłem bliski zawału przez ostatnie 10 minut meczu...
Wynik przed rewanżem świetny. Co nie zmienia faktu, że mecz w naszym wykonaniu słaby (albo i bardzo słaby). Dawno nam tak szczęście nie sprzyjało :) |
Jeżeli chodzi o Diaza to ostatni raz widziałem tak DRAMATYCZNEGO zawodnika w 2008 roku - był nim Jop w meczu Polska-Austria.Po prostu koszmar...
Wynik dużooo lepszy od gry.Chyba nie możemy już odpuścić u siebie :) |
Ci co mówią, że Sobol beznadziejnie grał, to powinni się puknąć w głowę. Jak już coś to Wilka objeżdżali niemiłosiernie, jest wolny jak diabli.
|
To jest Nowa Wisła! Ale było widać duuuże zaangażowanie i mimo, że środek pola wyglądał dosyć blado to i tak wyróżniłbym Sobola - dawno tego nie robiłem. Nunez nie rozumie zbytnio sie z partnerami ale fajnie pogrywa, jest kreatywny i zagrywa zaskakujące piłki. Wilk słabo, Diaz TRAGEDIA. Lamey nasz nowy napastnik hehe, ale w sumie dobrze. 80% ataków szło prawą stroną niestety gdzie był Diaz. Na lewej radził Lamey sobie poprawnie. Melikson duży czas niewidoczny ale brawa też za bramke. Iliev słabiej dziś i te jego kartki... no cóż, Genkov też bardzo słabo. Chavez mi sie podobał, bardzo solidny.
Ja takiej Wisły dawno nie widziałem. Maaskant skleił to pięknie. I do riva - to piłka odbiła się od Sobolewskiego przy golu a nie Jaliensa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl