![]() |
Cytat:
Ogólnie, takie porównania nie mają większego sensu, bo to nie są zawodnicy o podobnych stylach gry. Jeden bazuje na dryblingu i akcjach indywidualnych, a drugi na bardziej klasycznym rozgrywaniu. To jak porównywanie Ronaldinho z Zidanem. |
Cytat:
A pisanie, że za taka kase Porto sprowadzało Falcao jest smieszne. takiego zawodnika jak Falcao można kupic za taka cene raz na pare lat i tyle. Nie ma co porownywac :) |
Ogórek nie ogórek, pieniądz jest ładny. Wojciechowski za tą kasę kupi jakiś kolesi i znając życie dołoży coś ekstra. Może się zrobić niezła ekipa. Chociaż znając Wojciechowskiego, zaraz się pokłóci,obrazi i dupa z interesu. Niby Mila w jego miejsce, JW pod szczęśliwą gwiazdą chyba jest urodzony. Sprzedaje gorszego za masakryczne pieniądze aby taniej kupić lepszego. Ładnie Sebuś sobie zaśpiewa:)
On tego Andreu już lubi czy dalej jest na niego wkurzony? |
Panowie, kłócicie się tutaj o klasę piłkarza, a nie widzicie najmądrzejszych dwóch postów z poprzedniej strony.
Co łączy Janczyka, Gorawskiego, Matusiaka, a teraz Mierzejewskiego? Wszyscy poszli do klubów, gdzie ligi kontrolowane są w dużym stopniu przez różnego rodzaju mafie - to żadna teoria spiskowa, tylko szczera prawda. Nie dziwnym są więc kwoty, za które zostali oni sprzedani. Mierzejewski został przepłacony i to dwa lub trzykrotnie. |
Cytat:
+ Piotr Brożek + Arkadiusz Głowacki + Mariusz Jop + Cały Szachtar Donieck Dziwne ze jak Nasi odchodzili to kazdy płakał ze za tak małe pieniadze, a okazuje sie ze byli przepłaceni. Tak samo Szymkowiak. |
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Za...wiadomosc.html
Jeżeli info się potwierdzi i Zagłębie weźmie Małkowskiego za 400 tyś €, to jest to wielka kompromitacja Lecha, który podobno był nim zainteresowany ale z powodów finansowych wybrał Radzewicza. Ogólnie Małkowski jest w moim przekonaniu jednym z najbardziej utalentowanych Bocznych Pomocników w lidze. Na tę chwile w formie jest bardziej konkreny niż np. Kupisz, bo przyynajmniej umie świetnie wrzucać. Gdy trafi do silnego klubu z ambicjami (a nie piknik jak w Bełchatowie) to bedzie świetny. Dlatego szkoda go w Zagłebiu. Szkoda że w Wiśle Polaków nie zobaczymy. Żeby nie było - nie trzeba być geniuszem zeby widzieć że Kupisz ma potencjał zdecydowanie od Małkowskiego wyższy, po prostu na chwile dzisiejszą nie do końca z niego korzysta, fajnie się porusza, ale brakuje mu precyzji w zagraniach, a wrzutki ma właściwie słabe, w ogóle uważam że prawa pomoc to nie jest jego optymalna pozycja, bardziej pasuje mi on na takiego Box to Box midfileder - coś al'la Wilshare w Arsenalu. |
Cytat:
|
Cytat:
jest jeszcze opcja że weszlo robi sobie jaja , pare dni temiu ostrzegało że po newsie o Klichu w Bundeslidze gdzie żadne media nie pisały o nich jako źródle , bądą chcieli puścic raz totalną fame |
Cytat:
ps. Karherop dla kopaczy ważna jest tylko kasa. W końcu kariera jest krótka... a Wojciechowski płaci ... za dobrze w porównaniu do tego co kopacze prezentują.. |
Cytat:
Ta wersja jest najbardziej prawdopodobna. Mysle, ze Mila nie jest az tak głupi zeby opuszczac druzyne przed pucharami, tym bardziej, ze Śląskowi duzo zawdziędza. |
Cytat:
|
Inaczej, Mila nie jest głupi i zostanie w Śląsku. Koniec i kropka
|
tez niestety mysle ze pazernosc wezmie gore nad madroscia w przypadku Mili :P
Szkoda bo jest to filar Slaska, do tego puchary, nowy ladny obiekt, klub ktory ma kibicow. A w takiej Polonii? Jedynie kase bedzie mial. Mierzejewski czy jest takim ogorem to nie wiem. Jak mozna tak pisac o jednym z najlepszych pilkarzy w Ekstraklasie... Wiadomo ze Turcy przeplacaja stad az tak wysoka kwota ale zapewne te 2,5-3 mln Euro to chlopak jest warty realnie. Chociaz z ta wartoscia to wiadomo jak jest, tyle jest wart ile ktos da. Jakby zdaniem Turasow im sie ten transfer nie oplacal to by po prostu nigdy w zyciu nie dali za Adriana 5 mln E. |
Cytat:
1. Bo puchary? Już grał, nie musi i raczej nie chce (sądząc po jego wcześniejszych doświadczeniach w grze po za krajem) się promować do wyjazdu za granicę przez grę w pucharach. 2. Bo może Solorz sypnie kasą? Może jest kluczowym słowem, a JW na pewno sypnie kasą - Mila nie młodnieje, trzeba odkładać na emeryturkę:P 3. Bo atmosfera w zespole i w ogóle? Owszem, Wrocław to zajebiste miasto (mieszkałem tam to wiem:D), ale patrz punkt 2 - czas ucieka, pojawiają się inne priorytety. Ale oczywiście to moje zdanie i nie wymagam od nikogo, żeby się ze mną zgadzał - co więcej całe info może być zwykłą kaczką dziennikarską, wtedy cały mój wywód nie ma sensu:P |
Cytat:
Po co ktoś miałby przepłacać Mierzejewskiego? No chyba że sugerujesz że Polonia też coś kręci. Na czym polega ten mega mafijny deal z przepłaceniem piłkarza? Jak działa ten mechanizm? Mógłbyś wytłumaczyć? Przesyłam do Polski 5 milionów euro i co dalej? Dostaję "przepłaconego" Mierzejewskiego i dalej zgłupiałem, co mam w zamian? |
Cytat:
To w końcu chcieli "uprać" 3 mln € czy 5,3 mln € ?? |
No ludzie nie przesadzajcie. Mila ma szansę na świetny ostatni kontrakt przed emeryturą za który dostanie w okolicach 1,5 mln zł rocznie (400 tys. euro) o czym w Śląsku mógłby tylko pomarzyć. Poza tym wróci na stare śmiecie do Groclinu gdzie może stworzyć dobry duet z Jezem (oby nie), który może być najlepszą parą środkowych pomocników w ekstraklasie.
Mila to tylko zwykły wyrobnik, który czas na europejskie puchary ma już za sobą, a za chwilę 30-stka na karku. |
Tak odnośnie Mierzejewskiego - JW zrobił piękny biznes, a czy jest przepłacony to okaże się po tym co pokaże w Trabzonie. Turcy z kasą się nie rachują - podobnie jest jak przyjdą porażki. Wtedy nie płacą.
Mila jak przejdzie do Dyskopoli zrobi jedną z najgłupszych rzeczy w swojej karierze. Finansowo najprawdopodobniej straci, bo po roku dobrych zarobków u JW znowu zmieni klub a u tego typa dużo zawodników traci formę sportową. |
Też mnie ciekawi czy Mila wróci na stare śmieci.
|
według mnie zostanie w Śląsku bo ten dał mu szanse, szanse której nie dostał by w każdym klubie. Zostanie też dla kibiców, dla stabililizacji(rodziny), dla nowego stadionu. Ot moje zdanie
|
Maly cytacik : "Jak informuje "Olomoucký Deník", Michal Hubnik najbliższy rok spędzi w warszawskiej Legii. Co prawda klub z Łazienkowskiej nie zdecydował się na wykupienie Czecha, ale zamiast tego wypożyczył go na kolejny rok. "Cieszę się, że w Warszawie mi ufają. Trochę żałuję, że Legia mnie nie wykupiła, ale z drugiej strony dobrze, że zostaję przy Łazienkowskiej" - mówi zawodnik.
W składzie Legii Hubnik chce pokazać się w Europie. "Awans do europejskich pucharów jest dla mnie bardzo motywujący. To bardzo dobra okazja, żeby zaprezentować się z dobrej strony" - mówi Czech. Z ruchu Legii cieszą się także włodarze Sigmy Ołomuniec. "Wojskowi" musieli bowiem wyłożyć pieniądze, by Hubnik w najbliższym sezonie grał przy Łazienkowskiej. "To bardzo dobre rozwiązanie dla nas. Dostaliśmy za Michala prawie taką kwotę, jaką chcieliśmy za jego transfer, a dodatkowo cały czas jest naszym graczem. Wiem jednak, że jego szanse na powrót do nas są bardzo małe" - uważa prezes Sigmy Josef Lébr." Nie wiem jak z jego kontraktem, ale jesli nie konczy sie za rok a nawet jesli sie skonczy i nie podpisza z nim wtedy umowy to bedzie to najwieksze frajerstwo na swiecie. To juz jest frajerstwo i kpina... |
Hubnik ma z Legią kontrakt jeszcze na 2 lata.
|
|
Oby się Amice Wronki trafił ten Tonew tak jak nam Jirsak.
|
W Legii mogą mieć ciekawie:
Cytat:
|
http://legionisci.com/news/43319_Leg...kowskiego.html
Niedawno kilka osób wspominało o tym zawodniku w kontekście przejścia do Wisły... zobaczymy, kto rzeczywiście go weźmie. Swoją drogą jeżeli jest tylu chętnych to albo jest faktycznie niezły, albo ma sprytnego managera;D |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ciekawe wzmocnienie scyzorow:D
|
Jan Kozak i Noel Mendy w Górniku Zabrze
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jan...504,1,716.html Pamiętam że dwa lata temu Kozak był przymierzany do Wisły |
@AYALA - Kozak dobry, o drugim za bardzo nie słyszałem.
Co do Mili jadącego do Grodziska - latka lecą, a konto lubi być tłuste. Na miejscu Sebastiana szedłbym do Warszawy choćby siedzieć na trybunach. Bo i kasa większa, i do Krakowa wygodniej i szybciej, i miasto jakieś takie bardziej znośne. (znaczy Warszawa, w Grodzisku nie byłem) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kozak rok temu był przymierzany do Wisły.
Szkoda ruchu Sebka,ciekawe czy dalej bedzie Wiśle kibicował. |
Mila podobno ma iść do Polonii za milion euro
info: facebook ekstraklasy.tv |
Mila to juz kazdemu kibicowal, kazdego koszulke nosil pod ta meczowa itp itd :)
Jak mu JW zwinie 20%+mama da tylko 50% to bedzie miec ciezko :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl