Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Kaan 20.10.2008 14:03

Mam zadanie:

Obliczyć wysokośc słupa wody w pierscieniu o średnicy 100 mm tak aby uzyskać ciśnienie wywierane na powierzchnię: 150 kPa oraz 1,5 kPa.

Jaki stary jestem taki głupi...

Kamson 20.10.2008 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 617344)
potrzebuje przyjaznego programu do obrobki filmow, taki, bym mogl polaczyc w calosc film, muzyke oraz tekst
polecacie cos dobrego dla zwyklego uzytkownika?
nie polecajcie VirtualDub'a

Pytałem o to wcześniej, nikt nie odpowiedzał, zaopatrzyłem sie więc w "Pinnacle Studio 12" i nie narzekam. (oczywiście masz też systemowy windows movie maker. bardzo łatwy w obsłudze)

Czym myjecie monitory LCD?

Nowohucianin^^ 20.10.2008 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 617463)
Instalujesz system po formacie czy robisz "nakładkę"?

Nakładkę ;)

WzT 20.10.2008 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 617503)
Czym myjecie monitory LCD?

Ja zwykle pryskam go płynem do mycia szyb i potem wycieram jakąś jedwabną szmatką :)
Ale są do kupienia w sklepach komputerowych specjalne szmatki do monitorów LCD zarówno do wielokrotnego użytku jak i jednorazowe.

Opętany 20.10.2008 15:19

jak dojechać do Huty na Centrum E. z pod Bagateli np. ?

aluszka,wierny- dzięki

michu-k 20.10.2008 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 617515)
Nakładkę ;)

Wyczyść rejestr RegCleaner'em. Może pamiętać wprowadzone klucz, jeżeli robiłeś kilka już nakładek. Powinno pomóc.

aluszkaa 20.10.2008 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Opętany (Post 617528)

Pod Bagatelą wsiadasz w tramwaj 4 i dojedziesz do Placu Centralnego, a reszta (niewielka) spacerek.
Możesz też placu podjechać tramwajem (15, 20) lub autobusem (174) ten 1 przystanek.

Jak się mylę to poprawcie dawno z MPK w tamtych rejonach nie korzystałam.

wierny 20.10.2008 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Opętany (Post 617528)

najlepiej 502 do końca i wysiadasz na centrum.

wislak_92 20.10.2008 17:11

Gdzie kupię polarowe rękawiczki(Nike, Adidas, Umbro itd)? Wiem, że są w byłym Athleticsie Foodsie, ale tylko 2 do wyboru.

WILU TS 20.10.2008 17:15

Ja kupiłem miesiac temu beżowe nike w Nike'u na zakopiance - 39.90

MicK 20.10.2008 18:23

Jako że mało kto zagląda stronę wstecz ponowię swoje pytanie,
Czy wie ktoś gdzie w Krakowie można kupić żetony do pokera oraz pożądną talię kart?

impreza 20.10.2008 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MicK (Post 617604)
Jako że mało kto zagląda stronę wstecz ponowię swoje pytanie,
Czy wie ktoś gdzie w Krakowie można kupić żetony do pokera oraz pożądną talię kart?

nie wiem czy o takie Ci chodzi ale może to bedzie ok?
http://mariolafruwa.pl/product-pol-1...-szt-115g.html

WiślakNH 20.10.2008 20:18

Gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnie DVD?

Ok dzięki,a gdzieś w hucie?

mic 20.10.2008 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 617670)
Gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnie DVD?

np Beverly Hills (na Pilotow albo na Czarnowiejskiej)

shad 20.10.2008 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 617155)
Od kilku dni mój Fajerfox lubi takie cóś robić, że się strony długo ładują, ewentualnie w ogóle się nie ładują wyświetlając informacje o przekroczeniu limitu połączenia.

Na IE działa miód, ale ja nie chce IE bo lubię Foxa :P

Rady?

Zainstalowałem fasterfoxa, pierdzieli sie tak samo a od dziś nawet jest pewna nowość, połczenie resetuje się w trakcie wczytywania, gg samo sie tez rozlaczalo, takze jedna wiela bryndza, pomocy :P

maciek777 20.10.2008 21:20

Mam dwa pytanka:
jedzie jakis bus z okolic Ikei w strone Szyc ?;/
Jaka trasa dojechac najszybciej z Ikei samochodem do Gal. Kazimierz w godz. szczytu ?

ByQ 20.10.2008 21:58

Pytanko o firmie w Krakowie, która na zamówienie zrobi 10-20 koszulek z danym napisem - i tak za rozsądna cenę? Zna ktoś może?

michu-k 20.10.2008 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 617708)
Zainstalowałem fasterfoxa, pierdzieli sie tak samo a od dziś nawet jest pewna nowość, połczenie resetuje się w trakcie wczytywania, gg samo sie tez rozlaczalo, takze jedna wiela bryndza, pomocy :P

Zerknij na konfigurację adresów IP na kompie, może coś się przestawiło. Albo ktoś podkrada Ci transmisję. A jak nic z tych rzeczy to formacik, dobry na wszystko :-)

shad 20.10.2008 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 617743)
Zerknij na konfigurację adresów IP na kompie, może coś się przestawiło. Albo ktoś podkrada Ci transmisję. A jak nic z tych rzeczy to formacik, dobry na wszystko :-)

No formacik to ja i w boeingu 747 zrobię, ale to jest Vista na laptopie z instalatorem na ukrytej partycji, psi chj wie jak to zrobić :D nie no, chyba tak to sie skończy :P
dzięki!

South 20.10.2008 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciek777 (Post 617710)
Mam dwa pytanka:
jedzie jakis bus z okolic Ikei w strone Szyc ?;/

przystanek przy McDonaldzie(obok Ikei) co 15 minut ,wszystkie które na Olkusz jada

WzT 21.10.2008 10:50

Ma ktoś może linka do jakiegoś dobrego wzoru życiorysu który można składać ubiegając się o prace.
Niby wydaje się że jest tego dużo na necie a nie można nic konkretnego odszukać.

Krzyma 21.10.2008 13:49

Mam pytanie jak sie nazywa utwór (własciwie melodia) jak zawodnicy Wisly wychodza na mecz?? Utwór puszczany przed hymnem.

michu-k 21.10.2008 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzyma (Post 617876)
Mam pytanie jak sie nazywa utwór (własciwie melodia) jak zawodnicy Wisly wychodza na mecz?? Utwór puszczany przed hymnem.

Vangelis - Conquests of paradise

WislakWloszczowa 21.10.2008 14:34

Wiecie skąd mozna pobrac pytania do dzisiejszego gimnazjalnego egzaminu probnego z j angielskiego? Bo na stronie CKE sa tylko odpowiedz

puchaty1906 21.10.2008 15:57

Po jakim okresie przedawnia się mandat za picie w miejscu publicznym?

Dzieki ByQ!!!

ByQ 21.10.2008 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puhatek1906 (Post 617930)
Po jakim okresie przedawnia się mandat za picie w miejscu publicznym?

Art. 45. § 1. Karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu.

§ 2. W razie uchylenia prawomocnego rozstrzygnięcia, przedawnienie biegnie od daty uchylenia rozstrzygnięcia.

§ 3. Orzeczona kara lub środek karny nie podlega wykonaniu, jeżeli od daty uprawomocnienia się rozstrzygnięcia upłynęły 3 lata.

czyli w/g § 3., 3 lata

Co ciekawe szukając odpowiedzi na to pytanie znalazłem ciekawa opinię ze picie w miejscu publicznym nie jest zakazane, ponieważ Ustawa o tym nie mówi.

Ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi:
Art. 14.
6)
2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w
parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w
punktach sprzedaży tych napojów.

Nie wolno pić na ulicy, placach i w parkach, czyli na trawniku obok chodnika można? ( licząc sie z problemami o niszczenie zieleni?)

Patka 21.10.2008 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakWloszczowa (Post 617889)
Wiecie skąd mozna pobrac pytania do dzisiejszego gimnazjalnego egzaminu probnego z j angielskiego? Bo na stronie CKE sa tylko odpowiedz

http://portalwiedzy.onet.pl/7136,126...ematyczne.html

Arkas 21.10.2008 16:56

Może mi ktoś jasno wyjaśnic:
Chce kupic jakis dekoder gdzie bedzie Canal +, i z tego co widze to on jest tylko w Cyfrze +.
I ile najtańszy abonament kosztuje aby miec Canal+?? I o co biega z tą promocją i ile lat trwa umowa.
Bo jakoś strasznie zamotane na tych ich stronie. Z góry dzięki za pomoc.

Westmoreland 21.10.2008 17:10

Pytanie do grających na bet-at-home.
1. Czy podczas wypłaty wygranych na własne konto bankowe wpisujecie IBAN i BIC w okienku gdzie wpisuje się numer konta? Pytam bo jeszcze nie przelewałem wygranej.
2. Wpłacając np 50 zł (bez stosowania bonusów) muszę obrócić całą kwotą (np 3 razy) przed wypłatą wygranej?
3. Czy komuś trafiło się, że bank zakwestionował taki przelew (podobno zakłady bukmacherskie w naszym kraju bez podatku są nielegalne)?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Konrad. 21.10.2008 17:29

BARDZO WAŻNE I PILNE!

czy ktoś sie orientuje jakie konsekwencje mogą być za przejazd bez odpowiedniego prawo jazdy, po niemczech? Czy tylko mandat, czy jakaś grubsza sprawa?

Chodzi o przejazd z lawetą (konieczne B+E), z prawkiem na samo B...

Aha, i czy ew. przeszło by twierdzenie, że w polsce wystarczy samo B, czy to ich nie obchodzi?

Z góry dzięki za pomoc.

Bieluu 21.10.2008 18:04

Telefon stacjonarny w UPC. Ktoś ma? Jakieś opinie na ten temat? Nie chodzi mi o kasę bo to już wiem. Raczej chciałbym opinię na temat jakości itd.

Pablooo 21.10.2008 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Westmoreland (Post 617958)
Pytanie do grających na bet-at-home.
1. Czy podczas wypłaty wygranych na własne konto bankowe wpisujecie IBAN i BIC w okienku gdzie wpisuje się numer konta? Pytam bo jeszcze nie przelewałem wygranej.
2. Wpłacając np 50 zł (bez stosowania bonusów) muszę obrócić całą kwotą (np 3 razy) przed wypłatą wygranej?
3. Czy komuś trafiło się, że bank zakwestionował taki przelew (podobno zakłady bukmacherskie w naszym kraju bez podatku są nielegalne)?

Z góry dziękuję za odpowiedź

1. Nie pamiętam teraz tych wszystkich numerków, ale masz na BAH live-support w postaci czatu i wszystko Ci wytłumaczą, ewentualnie są fora gdzie o tym piszą.
2. Zgodnie z regulaminem wszystko. Jeśli piszą, że 3 - to znaczy że 3. (nie mam czasu się zagłębiać jak teraz tam jest).
3. Nie martw się o to.

vote-for-mikey 21.10.2008 18:27

Wie ktoś gdzie w Krakowie (lub w necie) można kupić flagę Wielkiej Brytanii/Irlandii w rozmiarach 150cm*90cm? albo podobnych?

d.j 21.10.2008 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 618003)
1. Nie pamiętam teraz tych wszystkich numerków, ale masz na BAH live-support w postaci czatu i wszystko Ci wytłumaczą, ewentualnie są fora gdzie o tym piszą.
2. Zgodnie z regulaminem wszystko. Jeśli piszą, że 3 - to znaczy że 3. (nie mam czasu się zagłębiać jak teraz tam jest).
3. Nie martw się o to.

O bank nie masz się co martwić... to się zgadza... Ale jeżeli będziesz za dobry to nie zdziw się jak nagle zniknie twoje konto z twoimi pieniędzmi....

PauL 21.10.2008 19:06

Jakieś dzieła, publikacje, artykuły dotyczące Rydlówki ? Zna ktoś jakieś tytuły, albo księgarnie gdzie mogę ów materiały nabyć ?

Zwitter 21.10.2008 19:10

Nie wiecie jak pobrać pliki ze strony http://ifolder.ru??
Wiem, że trzeba się zalogować, więc się zalogowałem, ale nadal nic :(

Kondipr 21.10.2008 19:54

Robiłem atualizacje i wyskoczyłomi "użytkownik mógł paść ofiarą fałszywego oprogramowania" ...
Co zrobić, żeby to znikło bo cały czas mam na pulpicie itp.

gigant 21.10.2008 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kondipr (Post 618040)
Robiłem atualizacje i wyskoczyłomi "użytkownik mógł paść ofiarą fałszywego oprogramowania" ...
Co zrobić, żeby to znikło bo cały czas mam na pulpicie itp.

Może wyłącz komputer, przeważnie wszystko z pulpitu znika.

Kup legalnego windowsa, lub cofnij ustawienia systemu na czas przed aktualizacją. Powinno zadziałać.

Krzyma 21.10.2008 21:51

Mam pytanie, zamówiłem dziś cyfre plus (pakiet z samymi canalami +) dostalem dekoder, dostalem karte abonanecką i nie moge tego podlaczyc. Brak sygnalu itp. Babka pytala sie czy chce antene, powiedzialem ze nie, ale moze ja musze miec do odbioru sygnalu ?? Ale babka mi nic nie mowila ze antena jest potrzebna . Błagam was o pomoc !!

rafiABG 21.10.2008 21:53

Czy dostane gdzieś w Krakowie ten model air maxów ? http://www.hetera.com/images/Large/DSCN5493.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl