![]() |
Cytat:
90% to "zwolnić Skorżę"... kilku się przyznało że jednak Skorża - reszta Skorża OUT. Gdzie to poparcie? Po przegranym meczu? |
morgenes - ale ktoś musi grać przecież, wiem co masz na myśli, tylko po takim meczu jak dziś nie wystawiłbym w nastepnym meczu, żadnego z nich poza Boguskim i Pawełkiem. A skąd tych 9 kolejnych brać? Problem jest w tym, że naszym grajkom brakuje ambicji, zresztą dobrze im trybuny dzisiaj śpiewały na ten temat. Powtórze jeszcze raz, że jeśli komus ambicji brak, to żaden trener nie pomoże!
|
Cytat:
|
Cytat:
I tak decyzję podejmie Cupiał a nie głosowanie kibiców. |
Co ten Skorża może zrobić?? ma 11 a nawet 13-14 piłkarzy a raczej gwiazdorków którzy są pewni tego, że bez względu na formę będą grać w każdym meczu a co jest jeszcze lepsze załapią się na kadrę i są nie do ruszenia.
Najlepiej jakby trenerem był jakiś mocarz którego będą się wszyscy bać włącznie z RN i będzie kasa na ciągłą rotację i na kadrę równorzędnych min 22 piłkarzy no ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać. Piłkarze w naszej Ekstraklasie zawsze byli na pierwszym miejscu biorąc pod uwagę rachunek klubów i to oni zwalniają trenerów i bardzo możliwe ze tak będzie i tym razem a czy to będzie dobre?? Wg mnie wątpię. |
Nie napisałem, że większość jest za Skorżą. Mam na myśli jedynie to, że jest spora grupa ludzi, która bez względu na wyniki i styl będzie wypisywać 1906% poparcia itd.
|
Przytoczę swój wpis, który dokonałem po meczu z Legią...
Cytat:
|
Cytat:
Skorża był kiedyś w Liverpoolu naoglądął sie Heskeya i Owena. reszty komentował nie będe bo obawiam, sie ten "brak styli" jest właśnie nieudaną angielską kalką |
Może zróbmy ankietę z pytaniem:
Czy wg ciebie lepiej by było aby Wisła: a) wygrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale nie zdobyła mistrzostwa b) przegrała prestiżowe mecze (Legia, Lech, Cracovia), ale zdobyła mistrzostwo Załóżmy, że wariant b) Skorża nam zapewni. Dalej będziecie chcieli go zwalniać? |
Cytat:
Patrząc na naszą formę i strzelecką niemoc, to tej chwili Wisłę jest w stanie pokonać każdy zespół w naszej lidze, który zagra agresywnie, mało tego myślę, że nawet zespoły z 1 ligi mogły by dać rade. Tak słabi nie byliśmy od lipca 2007 kiedy Skorża został trenerem, a to, że jesteśmy w tej chwili liderem rozgrywek świadczy tylko o słabości tej ligi. DNO! |
Skorża musi doprowadzić drużynę do końca sezonu. To na pewno a co potem. Chyba jednak trzeba poszukać kogoś innego.
Chyba skończył się jego czas w Wiśle. Jeśli po przegranym meczu krytykuje zawodników i na nich przerzuca całą winę to coś jest nie tak. Nikt mi nie wmówi, że Łobodziński Ćwielong, Brożki Kirm a nawet Jop przy całej ich mizerocie nie są lepsi od Mierzejewskiego, Polczaka, Wasiluka, Łukasz Derbichicha i temu tam podobnych Przegraliśmy DERBY z Cracovią, która pęta się po dole tabeli to daje do myślenia. |
Przegrywajac z cracovia - macku rozejabales mi system
|
cztery najbardziej prestiżowe i znaczące mecze na jesieni Skorża przegrał - z Levadią,Lechem,Legią i dziś derby.Wydaje mi sie że Pan Maciej po porażce z Estończykami wniosków nie wyciągnął.
|
Ładny ten Skorża, taki amerykanski. Niestety marny taktyk i motywator. Bye bye.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe czy w następną niedzielę nie dobije nas Odra Wodzisław, bo to przecież trudny rywal (tak pewnie w wypowiedzi powie Skorża) ? Im będzie się chciało zapier...ć, jestem tego pewien.
|
Ludzie Wisła ma 3 punkty przewagi nad drugim zespołem! Przecież wysoka forma zespołu musiała sie kiedyś skończyć. Pech chciał, że trafiło akurat na mecze z Legią oraz Cracovia :( Skorza to wybitny trener jak na polskie warunki i należy pamietać iż Amica juz czycha na jego zatrudnienie, a szkoda byłoby tracic takiego fachowca na rzecz najgrozniejszego rywala. Ludzie ostudzcie glowy i zrozumcie, że Skorza jest po Smudzie najbardziej utytułowanym trenerem w lidze (w bardzo młodym wieku). Ja bym z Mackiem przedłuzył kontrakt o rok by mogl sie wykazac na nowym stadionie, bo w to co osiagnal w Sosnowcu to i tak duzo wiecej niz sie spodziewalem.
Maciek 100% poparcia. |
Mówicie, że Skorża trzyma się tych samych zawodników. A kogo on ma wystawiać? W kadrze mamy 18 zawodników prezentujących poziom przynajmniej ligowy. Pech chciał, że na skutek kontuzji grają Singlar, Garguła, Głowacki a powoli po kontuzji wraca Boguski, Brożek też gra na kontuzji. wychodzi na to że zostało 13 zdrowych piłkarzy w tym 2 bramkarzy i 2 defensywnych pomocników. Z takim składem to nawet Ferguson nie zrobi wyniku...
|
Cytat:
Cieszmy się tym co mamy, bo i tego niedługo może nie być. |
stawiajcie kase na Odre Wodzisław ;]
gwarantowany zarobek |
Ostatnio bardzo krytykowałem trenera i byłem za tym żeby go wywalić i to jak najszybciej, o dziwo po dzisiejszej jego wypowiedzi dotyczącej tego że to nie jest tak że zabrakło walki ale umiejętności i że niektórzy piłkarze nie mają predyspozycji do tego żeby grać w takiej drużynie jak Wisła jestem gotów zmienić stanowisko.
W końcu powiedział wprost to co wszyscy wiemy chyba nie od dziś, jak nie ma farta to brak umiejętności grajków wychodzi. Tak sobie myślę że zmiana trenera jednak też zbyt wiele nie zmieni, gwiazdorzy dostaną kopa na parę meczów żeby się pokazać a potem znów będzie to co już dobrze zmiany. Moje stanowisko rewiduje więc do takiego aby przede wszystkim zmienić piłkarzy, z trenerem nie jest to aż tak pilne... |
Cytat:
|
Cytat:
Jeden od 2 lat zagrał może 5 dobrych meczy (kilkanaście przeciętnych) Drugi prubóje pobić "rekord" Zieńczuka w ilości marnowanych 100:) Niezły materiał... Co nie zmienia faktu że w grze kopaczy trzeba coś zmienić. Pytanie czy teraz czy dopiero w przerwie zimowej? (Trenera, piłkarzy, taktykę itd) |
Cytat:
http://sport.interia.pl/raport/derby...strach,1400496 Tak, tak to są słowa Skorży. Jak to się odwrócili ?! W którym miejscu ?! Nie byłem na meczu(grypa), ale w TV słychać było elegancki doping! Oczywiście nasz treneirio wolałby usłyszeć sakramentalne NIC SIĘ NIE STAŁO, niz "Jak nie wygracie, do domu z buta wracacie!", ale rzeczywistosć jest diametralnie inna! Przegrywamy najważniejszy mecz w sezonie, a on myśli, że co, że kibce nie mają mózgu i nie mogą wyrazić swojego zdania, ogladając taki popis żenady i nieporadności?! Niemniej jednak, jestem przeciwny zwalnianiu Skorży, chociaż już nie należę do grona jego fanów, myślę że niedorzecznością byłoby zwalnianie trenera kiedy drużyna jest na 1szym miejscu w tabeli. ŁOBODZIŃSKI, JOP -----------> OD JUTRA ME ! Tyle w temacie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ludzi która uważa,że po Skorży będzie w Wiśle jakiś bibilijny potop.Dla nich,to super trener,a tylko piłkarze to miernoty.Jest takie stare polskie przysłowie:"Dobry woźnica potrafi i drewnianym koniem ujechać".Niestety nasz trener nie umie,bo jest tak samo drewniany jak większość jego kopaczy. |
I tak Skorża nie odejdzie teraz. Nie ma na to szans. Cupiał jakby chciał, to Skorży już dawno by nie było. Ale chyba się właścicielowi znudziła karuzela z trenerami, piłkarzami itp. Ogólnie finansowanie klubu w sposób taki, który doprowadził do długu.
Wisła wróci na swoje, zobaczymy jakie wtedy będą kroki. Bo w chwili obecnej żaden szanujący się trener nie przyjdzie. Skorża jako trener przejściowy jest ok. Nie bronię go, ale tak się sprawy mają niestety. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:shock: :lol: , Wysoka forma - kiedy mieli wysoka formę bo chyba nie z Zagłębiem, bo jakby w tym meczu prowadził je Smuda to podejrzewam ze wynik bylby zgola odmienny. Wybitny trener- chyba przeciętny trener, niemówiąc słaby. Żadnej ale to żadnej myśli trenerskiej, pomysłu na gre niema on kompletnie, trenowac to sobie on może Odre Wodzisław, a najgorsze jest to że niestety na błędach też sie nie uczy. Fachowca- :rotfl: |
a miało być tak pięknie...
LM... nowy kontrakt na Skorży, wyjazd na zachód naszych gwiazdeczek... a jak się skończyło? 0:1 |
A może ta grupa ludzi dostrzega to, że większość winy ponoszą piłkarze? Czytając posty niektórych, można odnieść wrażenie, że nasi piłkarze to świete krowy, które nic nie zawiniły i najlepiej zrobić jak niejki pan Wojciechowski zmienić trenera i wszystko będzie od tego momentu jak w bajce. A ja proponuje wziąść bat i nakopać gwiazdorkom takim jak Małecki porządnie do d**y!!! Najlepszy trener tego nie ogarnie, dopuki nie będzie tego czego chciał Petrescu.
|
Cupiał powinien własnie pokazać stanowczo, że Skorża zostaje!!! Jak Alus w Lyonie
|
Albo jak Ferguson na początku w MU! Dokładnie Tasio1906 i stanowczo powinien dać gwiazdorom po kieszeni, bo chyba w dzisiejszym futbolu to na nich działa najbardziej!
|
W oczach zawodników widziałem jednak strach - powiedział Maciej Skorża.
Nosz ja pier..ole ludzie !! Gramy derby z druzyna z konca tabeli,a zawodnicy maja strach w oczach ?! To juz nie wiadomo czy sie smiac,czy po prostu płakać... To juz widze LM z tymi grajkami jak pojedziemy na wyjazd gdzies,gdzie jest fanatyczny doping. To co wtedy bedzie ? Posraja sie w autokarze ? |
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie trener jest od tego by to ogarnąć, a Skorża nigdy tego nie ogarnie bo jest zadelikatny poprostu. Ale o czym my mówimy jak on wystawia Jopa czlowieka który chyba sam się dziwi jak to jest możliwe że on gra w podstawowym składzie, nie dając ja szans młodym zawodnikom typu Burliga, wprowadzjąc młodych w 90 minucie. Kumplem to on może być dobrym ale trenerem jest bardzo słabym. |
Cytat:
|
jest złym trenerem?? No ku..a mać co Wy gadacie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl