Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

ABGwislakABG 16.01.2015 16:17

Pisałem to już przy wątku dotyczących bękartów Korwina. "Polityczna aborcja" majaca na celu uwalenie ew. koalicji PiS-KNP. I jeszcze wcześniej przy dyskusji z Kerimem dlaczego nie widzę takiej możliwości (o casusie SO-LPR).

Jakiekolwiek łączenie się z Gowinem to jest polityczne samobójstwo.

Działania "pewnych osób" swoją drogą. Druga- jeżeli partia składa się w 10% z szumowin, to czy największa z nich zostaje przewodniczącym partii i samemu wywalam jak Francuz białą flagę i buduje po raz kolejny od nowa własną piaskownicę, czy raczej czyści się te 10% bezlitośnie pokazując- da się?

Cytat:

Chyba pierwszy pisałem,
Ja rozumiem, że ten temat cofa w rozwoju, ale żeby od razu do przedszkola?

Dobrze pamiętam, że jednym z Twoich wcieleń była robota w tvp? Jeśli tak, to zaangażuj się jako ekspert polityczny. Dodatkowy szmal. I tam po Tobie posprzątają. Tutaj moderzy niestety nie chcą.

emj10 16.01.2015 16:34

Nie wiem co ma wspólnego z cofaniem się w rozwoju pisanie latem ubiegłego roku o tym, że KNP może nie wytrwać w takim samym kształcie do kolejnych wyborów.

A z tym TVP to nie wiem co za pomysły. Znam tam tylko jedną osobę :D

york09 16.01.2015 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1387828)
Na prawdę prawa strona w Polsce jest taka głupia, że nie może dojśc do wniosku, że nie łącząc się z PiSem - casus PJN, SP i Gowina - sami gówno ugrają więc co by nie było to mają dwa wyjścia. Albo siedzieć w PiSie i robić politykę albo przestać się nią zajmować.

Co niektórzy wiedzą (bo byli z Kaczyńskim w jednej partii) że z tą osobą nie można się dogadać a co dopiero rządzić.

Jacek Kurski: - Jarosław Kaczyński co innego mówi, kiedy walczy o władzę, wtedy jest bardzo solidarnościowy i prosocjalny, a co innego robi kiedy ma władzę.
To chyba wystarczy całkowicie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1387809)
to tylko zapisy krwiopijców bankowych , tzw . niedozwolene praktyki na które wyraziły zgode różne KNF-y i nadzory zwące się dumnie bankowymi ,

Tymi krwiopijcami to nie były KNF-y , wręcz przeciwnie ograniczały kredyt we frankach.
Poczytaj sobie kto kusił kredytami, kto chciał, żeby było więcej frankowiczów
http://www.pis.org.pl/article.php?id=4415

Co do likwidacji kopalń to PiS we wrześniu 2007r ustalił zasady likwidacji kopalń.
Cytat:

51. W lipcu 2007 roku przyjęto Strategię działalności górnictwa węgla kamiennego w Polsce do 2015 roku. Najważniejsze jej elementy to zabezpieczenie bezpieczeństwa energetycznego kraju poprzez zaspokojenie krajowego zapotrzebowania na węgiel kamienny, w tym również wykorzystanie węgla do produkcji paliw płynnych i gazowych; zabiegi o utrzymanie konkurencyjności tego sektora w warunkach gospodarki wolnorynkowej; zapewnienie stabilnych dostaw węgla kamiennego o określonych właściwościach od dostawców krajowych i zagranicznych; wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań dotyczących technologii, bezpieczeństwa pracowników i ochrony środowiska. Ustalono także zasady dalszej restrukturyzacji przemysłu węglowego, chociażby poprzez przyjęcie przez Sejm we wrześniu 2007 roku ustawy określającej zasady likwidacji kopalń, wypłacania ekwiwalentu, sprawowania nadzoru właścicielskiego i źródeł finansowania.
http://pokazywarka.pl/ivrp/

Arapaho 16.01.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1387828)
Zastanawialiście się kiedyś czemu to wszystko tak wygląda? Zastanawialiście się dlaczego PiS, SO i LPR nie potrafiły się dogadać? Dlaczego w ostatnich latach od PiSu odłączają się ludzie, tworzą PJNy, SP. Zawsze kiedy jest jakaś nadzieja na wygranie wyborów to oni się osłabiają żeby później znowu się łączyć. Dlaczego przy ostatnich wyborach Gowinowcy się nie połączyli z PiSem?
A teraz KNP, wydawałoby się, że idą dobrą drogą, że mogą namieszać i siup. Jakoś tak dziwnie wychodzi, że wszystko się pieprzy przed wyborami, właśnie wtedy gdy jest szansa, jakaś nadzieja, że może tym razem będzie dobrze.
Może to wszystko nie dzieje się przypadkiem i jest to taka gierka pewnych osób czy grup osób żeby zawsze namącić i popsuć, żeby dalej pozostało tylko gadanie/komentowanie poczynań partii rządzącej a samemu być wiecznie w opozycji i się tylko mądrzyć.
Na prawdę prawa strona w Polsce jest taka głupia, że nie może dojśc do wniosku, że nie łącząc się z PiSem - casus PJN, SP i Gowina - sami gówno ugrają więc co by nie było to mają dwa wyjścia. Albo siedzieć w PiSie i robić politykę albo przestać się nią zajmować. Na prawdę ludzie z KNP nie rozumieją, że znowu dzieląc tę partię zarówno jedni jak i drudzy gówno ugrają?
Dziwne jest to wszystko, oj dziwne.

NIc nie jest dziwne - wystarczy że w każdej partii prawicowej znajdzie się kilku łasych na stanowiska lub kilku bezideowych półgówków lub kilku bardzo inteligentnych agentów wpływu i rozwalą każdą inicjatywę. Jedyna -moim zdaniem - możliwość uniknięcia tego to kontrola przez ich wyborców i to kontrola aktywna na ulicach i docelowa koalicja wartości między głównymi graczami . Jak prawica chce coś ugrać to muszą połączyć siły choćby na podstawowym poziomie wspólnego frontu przeciwko lewakom,postkomunie i ich przydupasom okrągłostołowym, PO odcięta od kroplówki budżetowej rozpadnie się w pył bo ich nic nie łączy ,a reszta bez PO nic nie będzie znaczyć, bo PSL 2 kadencje bez synekur też pójdzie do piachu ,SLD z każdym rokiem będzie słabsze- pewnie z czasem powstanie jakaś nowa partia laicka o łagodniejszej twarzy od palikociarzy ale nie daje im więcej niż 8-10 %

kerim1906 16.01.2015 17:43

lista hańby" 25 lat wolności " zdecydowanie niepełna, wyrywkowa, ale przerażająca i dająca do myślenia

http://niezalezna.pl/63304-zobacz-wy...ja-internautow

co do Korwina i nowej partii ?, w jego wykonaniu to nic nowego , jak zwykle wolta rozbijająca prawice na kanapy , zapowiadało się dobrze trzeba zniszczyć ,
Jaroo1- porównywanie PIS i Korwina to nadużycie, Korwin robi to z premedytacją, Prezes Kaczyński nie ma ręki do ludzi, zawsze przed wyborami ktoś wytnie jakiś numer,tworzy kanapę i przechodzi do urbanoplatfusów albo wraca z podkulonym ogonem, mam wrażenie że nie dzieje się to przypadkowo, u Korwina sprawa jest jasna i czytelna, zanim naprawdę coś zaistnieje zniszczyć w zarodku

york09 16.01.2015 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1387842)
Prezes Kaczyński nie ma ręki do ludzi, zawsze przed wyborami ktoś wytnie jakiś numer,tworzy kanapę i przechodzi do urbanoplatfusów albo wraca z podkulonym

To tak do końca nieprawda, po wyborach prezydenckich w 2010 r Jaruś miał dobrą kampanię, tylko o mały włos przegrał. Za to wywalił Kluzikową. Po ostatnich wygranych wyborach wywalił tą panią odpowiedzialna za kontrolę wyborów bo babsko fałszerstw się nie dopatrzyła.
Ziobro chciał co nieco zmian w partii, Jaruś uznał to za zamach na jego osobę i go wywalił.
Ale jak tu wygrać wybory skoro od czasu do czasu V-prezes nadaje.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
200 świadków ? W gęstej mgle zobaczyli dwa błyski ognia ?
Przy widoczności poniżej 100 m to musieli być bliżej niż 100 od miejsca "eksplozji".
Samolot leci z prędkością 300-400 km/h czyli ok 100m/s

Czyli 200 osób musiał patrzeć w niebo ok 700 m przed punktem katastrofy.
W tym miejscu nie było takiego skupiska ludzi gapiących się w niebo mimo mgły ...
To nierealny scenariusz... ale skoro mamy wolność słowa. Ale wierzyć w to, to już inna bajka.

kerim1906 16.01.2015 18:12

nie chce mi się prostować Twoich bzdur, ale krótko Ci odpowiem , jeżeli chodzi o 2010 i wybory prezydenckie to był kryminał a nie kampania,praktycznie wszyscy ze sztabu założyli kanapę,a kluzikowa ? błagam nie kompromituj się skompromitowaną osobą ,co do zdrajcy Ziobro , po ożenku z pati koti i kilku sukcesach uwierzył że jest półbogiem, myli się i wrócił z podkulonym ogonem ,nie znam tematu "tej baby" jak obrazowo piszesz , ale pewnie wyleciała za brak profesjonalizmu

Jaroo1 16.01.2015 18:37

Cytat:

Jaroo1- porównywanie PIS i Korwina to nadużycie, Korwin robi to z premedytacją, Prezes Kaczyński nie ma ręki do ludzi, zawsze przed wyborami ktoś wytnie jakiś numer,tworzy kanapę i przechodzi do urbanoplatfusów albo wraca z podkulonym ogonem, mam wrażenie że nie dzieje się to przypadkowo, u Korwina sprawa jest jasna i czytelna, zanim naprawdę coś zaistnieje zniszczyć w zarodku
I właśnie tu można mieć żal i pretensje do PiSu, że tych wyrzutków przyjmuje. Bo weźmy na zdrowy rozum wszystko. Odchodzi taki Gowin z PO, taki Ziobro czy Kurski z PiSu, odchodzą jacyś ludzie z KNP, tak jak wcześniej UPR się podzielił. I gdyby z powrotem tych uciekinierów (frajerów) nie przyjmować to po 4 latkach się kończy ich pajacowanie. Bo co zrobiłby taki Ziobro w tym roku po wyborach parlamentarnych? Chyba by się pochlastał. Progu wyborczego by nie przekroczył i cześć.
Rozumiem, że PiS takich ludzi przyjmuje po to, żeby te 2-3% które by te partyjki pozdobywały w wyborach ugrać ale z drugiej strony jest to dla mnie błąd przyszłościowy bo jak już raz ktoś się okazał niewiernym psem to wątpię, że to dobrze wróży w dalszej lub bliższej przyszłości.
Taki Palikot i inne oszołomy, mieli swoje pięć minut ale już się skończyli. Gdyby wszystkie partie zachowywały się z charakterem to by Palikot nie miał czego szukać z lewej strony i by został wyautowany z polityki. I taki los powinni podzielić Gowinowcy i Ziobryści. Chcieli odejść, spoko, ich wola ale jak się mówi A to trzeba powiedzieć B. Odszedłem, nie udało się zrobić furory z nową partią to trudno, albo się zwijam z polityki albo działam dla idei i z nowa partią próbuję przy kolejnych wyborach. A te wszystkie pajace to są zwykłe .....i, które dla kasy raz wychodzą z PiSu, później wracają, raz są w PO a później w PiSie lub odwrotnie itp. To jest cyrk nie polityka.

Smuga 16.01.2015 18:46

Apel do kerima i reszty!

Panowie po raz kolejny zadaję to pytanie: po co próbujecie siłować się z jakimś trollem? Gość jest nudny jak flaki z olejem jedzie w tym wątku tylko i wyłącznie na tych swoich wklejkach. Nie trzeba specjalnego wysiłku umysłowego, ażeby odgadnąć nie patrząc na jego posty, co on tutaj wypisuje. W każdym poście odnosi się tylko i wyłącznie do Kaczyńskiego i PiS. Jak na obszarach arktycznych zniknie śnieg, to też będzie to jego zdaniem wina Kaczyńskiego i tej partii? Myślicie, że yourkuś używa swojego mózgu? Nie! On tylko przekleja te „prikazy”, które dostaje w określonej centrali partyjnej. Próba dyskusji z, nim, to, jak umawianie się na ustawkę z dzieckiem. Po co Wam, to moi drodzy? A już grzechem ciężkim jest cytowanie go, bo to prowadzi tylko i wyłącznie do tego, że zmuszacie go do aktywności tutaj. Od dłuższego czasu mam gościa na liście użytkowników ignorowanych i dobrze mi z tym. Leję na niego ciepłym moczem. Nie reaguję na jego zaczepki. Wam zalecam, to samo. Na koniec wklejam coś , co już na starcie powinno go dyskwalifikować jako potencjalnego partnera do jakiejkolwiek dysputy:

http://i40.tinypic.com/p3wpf.jpg

Dziękuję za przeczytanie mojego tekstu! Pozdrawiam!

uposledzony_ale_kumaty 16.01.2015 18:49

aha, niby PiS jest winny kłopotów frankowiczów
zobaczmy ile kosztował frank na przestrzeni lat
https://pbs.twimg.com/media/B7fSYiLIQAAn6Ug.png:large

picasso 16.01.2015 19:07

w najgorszej sytuacji i tak są górnicy z Brzeszcz z kredytem we frankach :-)

kerim1906 16.01.2015 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1387846)
I właśnie tu można mieć żal i pretensje do PiSu, że tych wyrzutków przyjmuje. Bo weźmy na zdrowy rozum wszystko. Odchodzi taki Gowin z PO, taki Ziobro czy Kurski z PiSu, odchodzą jacyś ludzie z KNP, tak jak wcześniej UPR się podzielił. I gdyby z powrotem tych uciekinierów (frajerów) nie przyjmować to po 4 latkach się kończy ich pajacowanie. Bo co zrobiłby taki Ziobro w tym roku po wyborach parlamentarnych? Chyba by się pochlastał. Progu wyborczego by nie przekroczył i cześć.
Rozumiem, że PiS takich ludzi przyjmuje po to, żeby te 2-3% które by te partyjki pozdobywały w wyborach ugrać ale z drugiej strony jest to dla mnie błąd przyszłościowy bo jak już raz ktoś się okazał niewiernym psem to wątpię, że to dobrze wróży w dalszej lub bliższej przyszłości.
Taki Palikot i inne oszołomy, mieli swoje pięć minut ale już się skończyli. Gdyby wszystkie partie zachowywały się z charakterem to by Palikot nie miał czego szukać z lewej strony i by został wyautowany z polityki. I taki los powinni podzielić Gowinowcy i Ziobryści. Chcieli odejść, spoko, ich wola ale jak się mówi A to trzeba powiedzieć B. Odszedłem, nie udało się zrobić furory z nową partią to trudno, albo się zwijam z polityki albo działam dla idei i z nowa partią próbuję przy kolejnych wyborach. A te wszystkie pajace to są zwykłe .....i, które dla kasy raz wychodzą z PiSu, później wracają, raz są w PO a później w PiSie lub odwrotnie itp. To jest cyrk nie polityka.

zgadzam się z Tobą, też uważałem i uważam wchodzenie w układy ze zdrajcą Ziobrą za błąd, Gowina uważałem dawno za "dyżurnego" konserwatystę ,firmował 6 lat rząd urbanoplatfusów, wszystko potrafił gładko"wytłumaczyć", kto doradza Kaczyńskiemu takie ruchy ? V kolumna pisowska?

Smuga, pełna zgoda ale powiedz mi jak prostować bzdury yorkusia, szpenia czy innego warszawiaczka jak ich nie "widzisz"?zaśmiecą forum i co dalej ? masz pomysł ? mamy to zostawić bez odzewu ? nie zauważyłem ostatniego zdania,jeżeli to jest "twórczość " yorkusia powinien zostać zbanowany, tak informacyjnie skąd to jest ?

picasso- w sumie bardzo ponury żart, jakby się uparł to można by było go rozwinąć na praktycznie każdą dziedzinę życia w tym kraju , i jest to przerażające

Szpen 16.01.2015 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1387850)
aha, niby PiS jest winny kłopotów frankowiczów
zobaczmy ile kosztował frank na przestrzeni lat
https://pbs.twimg.com/media/B7fSYiLIQAAn6Ug.png:large

i co ten wykres pokazuje?

pamięć ludzka jest zawodna

2006
Cytat:

PiS przedstawiło propozycję dla tzw. frankowiczów, zgodnie z którą osoby zadłużone we frankach szwajcarskich mogłyby spłacać kredyt po kursie sprzed uwolnienia szwajcarskiej waluty. Posłowie wezwali rząd do pomocy zadłużonym.
http://tvn24bis.pl/wiadomosci-waluto...ym,506610.html
plus kilka innych propozycji z ostatniego półrocza odkąd Orban miał pomysł na franki

2015
Cytat:

"Klub Parlamentarny Prawo i Sprawiedliwość z niepokojem przyjmuje zalecenia Komisji Nadzoru Bankowego, tzw. Rekomendację S, wprowadzające ograniczenia w dostępności do kredytów walutowych, których głównym skutkiem będzie zmniejszenie możliwości nabywania przez obywateli (szczególnie przez młode osoby) własnych mieszkań"

"(...) Walutowe kredyty mieszkaniowe były niewątpliwe czynnikiem sprzyjającym nabywaniu mieszkań po znacznie niższych kosztach. Rekomendacja S przyjęta przez Komisję Nadzoru Bankowego będzie sprzyjała utrwaleniu ograniczenia dostępności do kredytów. (...) Niekorzystnym skutkiem "Rekomendacji S" może być sytuacja, w której znaczna część średnio zarabiających Polaków nie będzie w stanie uzyskać dostępu do kredytu z powodu gwałtownego wzrostu jego kosztów. Wprowadzanie sztucznych ograniczeń tamujących naturalny rozwój rynku kredytów nie służy polskiej gospodarce, a już na pewno nie służy obywatelom"

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,...#ixzz3P11BvrSx

sam mam kredyt we franku wypłacany po 2,85. Niech nikt mi się do niego nie wtrąca. Inna sprawa, że konsumpcja 550k rodzin spadnie, bo zamiast na zakupy w markecie odda 500 zł więcej banksterom.

kerim1906 16.01.2015 21:01

szpeniu zgłosisz votum seperatum jak ktoś "wtrąci" się do Twojego kredytu:pala: , jak znasz "zasady" kredytów frankowych to wiesz jak to wyglądało ? widziałeś jakiegoś franka ?kredyt był tylko przeliczony po kursie frankowym , dostałeś nasze polskie złotówki , tyle i aż tyle , gansterka-banksterka przy aprobacie KNF-u , widzę że zauważasz inne problemy "frankowe" , paradoksalnie temat dotyczy całej gospodarki i finansów

co pokazuje wykres,? ano pokazuje że platforma nawet franiowi dała radę , pechowa ci ona oj pechowa:help:

Szpen 16.01.2015 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1387860)
szpeniu zgłosisz votum seperatum jak ktoś "wtrąci" sę do Twojego kredytu:pala: , jak znasz "zasady" kredytów frankowych to wiesz jak to wyglądało ? widziałeś jakiegoś franka ? był tylko pusty zapis ksiegowy , tyle i aż tyle , gansterka-banksterka przy aprobacie KNF-u , widzę że zauważasz inne problemy "frankowe" , paradoksalnie temat dotyczy całej gospodarki i finansów

ja jestem zadowolony z mojego kredytu w chf i nie zmieniłbym go na PL. Oszczedziłem sporo kasy, a że teraz wyższa rata bedzie? trudno, jakbym miał w naszej walucie to miałbym takiej wysokosci rate od samego początku.

Ty kerimku za to nie zaważasz jak kłamie PiS ludziom w twarz co? Nie zgadzali sie na przykręcenie śruby kredytom w walucie a teraz wysyłają listy, żeby im pomóc. Wiesz jak to się nazywa?

kerim1906 16.01.2015 21:25

pamiętaj że banksterzy przy pomocy franka wywindowali ci wartość mieszkania , oczywiście do spłaty:lol: PIS miał g...o do gadania w sprawie franków , była polityka banksterska aby sprzedawać "frania" , poza tym tak z 80% ludzi nie miało"zdolności złotówkowej", kto to ustalał i śrubował zdolność złotówkową? banksterzy przy aprobacie KNF-U czyli wspólników

Smuga 16.01.2015 21:58

Obchody wyzwolenia Auschwitz bez Putina. Rosjanie o Polakach: Bękarty bez honoru

Jaroo1 17.01.2015 00:01

Cytat:

Dziękuję za przeczytanie mojego tekstu! Pozdrawiam!
No właśnie, przypomniałeś mi, że ta ....a - york - miał kiedyś taki avatar za co dostał bana, jak widać nie dożywotniego. Ciekawe w jakim celu taki cwel jest na tym forum trzymany.
Tak samo administracja szanuje pewne świętości i jest ideowa jak ci politycy. Tamci ciągle przycinają w uja i tu to samo. Zamiast zrobić porządek na forum to się trzyma takich śmieci, chyba tylko po to żeby kabzę nabijali adminowi. Śmieszne i żałosne.

Szpen 17.01.2015 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1387873)
No właśnie, przypomniałeś mi, że ta ....a - york - miał kiedyś taki avatar za co dostał bana, jak widać nie dożywotniego. Ciekawe w jakim celu taki cwel jest na tym forum trzymany.
Tak samo administracja szanuje pewne świętości i jest ideowa jak ci politycy. Tamci ciągle przycinają w uja i tu to samo. Zamiast zrobić porządek na forum to się trzyma takich śmieci, chyba tylko po to żeby kabzę nabijali adminowi. Śmieszne i żałosne.

Przyda się koledze odpoczynek, może 2 tygodnie wystarcza.

Ja rozumiem, że na forum kibiców przeważa opcja nacjonalistyczno-prawicowa, ale każdy tutaj jest za monitorem człowiekiem wiec odrobina szacunku dla drugiej osoby jest wskazana. To że ktoś ma inne poglądy nie oznacza ze jest cwelem czy ....a.

serek.c2 17.01.2015 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1387877)

Ja rozumiem, że na forum kibiców przeważa opcja nacjonalistyczno-prawicowa, ale każdy tutaj jest za monitorem człowiekiem wiec odrobina szacunku dla drugiej osoby jest wskazana. To że ktoś ma inne poglądy nie oznacza ze jest cwelem czy ....a.

Spójrz sobie na avatar yorka, który przypomniał Smuga a potem jeszcze raz zastanów się nad swoją wypowiedzią.

Szpen 17.01.2015 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1387878)
Spójrz sobie na avatar yorka, który przypomniał Smuga a potem jeszcze raz zastanów się nad swoją wypowiedzią.

Przeczytaj mój i daj spokój.

serek.c2 17.01.2015 10:27

Czyli pasuje Ci podeptany przez yorka herb Wisły - dobrze wiedzieć. Jeśli podciągasz to pod inne poglądy to wybacz, jesteś kretynem (w sumie - też mi odkrycie...).

kerim1906 17.01.2015 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1387881)
Czyli pasuje Ci podeptany przez yorka herb Wisły - dobrze wiedzieć. Jeśli podciągasz to pod inne poglądy to wybacz, jesteś kretynem (w sumie - też mi odkrycie...).

nie dziwi , to warszawiaczek , przynajmniej kiedyś tak pisał

IncognitoTSW 17.01.2015 11:18

dziwne, warszawiak i rzekomo górnik...

AYALA 17.01.2015 11:25

ciekawy komentarz Bronka Wildsteina http://www.radiownet.pl/#/publikacje...ennosci-polski

kerim1906 17.01.2015 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1387883)
dziwne, warszawiak i rzekomo górnik...

pisałem w odpowiedzi serek.2 że nie dziwię się że szpeniowi nie przeszkadza avatar yorkusia, bo to szpenio jest warszawiaczkiem , przynajmniej tak pisał

Jaroo1 17.01.2015 11:38

Cytat:

Właśnie specjalnie napisałem prawdę o tej ....ie i jak widać od razu w oczy kole akurat Ciebie - przypadek?
Generalnie nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie i pisze na forum, w przypadku yorka można się domyślać bo wypowiedziach, że to wynajęty s....ysyn, który ma za zadanie siać ferment lub mega leming (na 99% to pierwsze) ale to się WYDAJE bo nikt go za rękę nie złapał. A co wiadomo na pewno? Na pewno wiadomo, że to jebany prowokator i cwel, że nie ma nic wspólnego z Wisłą bo gdyby chociaż na jej meczu raz był to by nie wstawiał takich avatarów.
Stąd moje gorzkie słowa w kierunku tej ....y. Dziwne, że Ciebie, Wiślaka (?) one uraziły i jeszcze palisz głupa, że to za poglądy tak się o nim wypowiedziałem. I własnie dziwi mnie, że taki śmieć dalej tu egzystuje. Dopóki nie wstawił tego avatara to można było domniemać, że ma po prostu poglądy jakie ma - chociaż już za samo to, że w każdym poście pisze o Kaczyńskim i PiSie i że udziela się na innych forach z identycznymi wpisami powinien dostać dożywotniego bana - i trudno, trzeba jakoś z nim żyć ale któregoś razu się zdradził i ćwokowi ciśnienie nie wytrzymało. Nie mam pojęcia po co takich śmieci się trzyma na "forum Wisły".
Chociaż wiadomo, że to forum od kilku lat to ferajna pokemonów, fra matów i innych śmieci politycznych co robią zamęt więc to pisanie nawet w cudzysłowiu forum Wisły to na wyrost.

york09 17.01.2015 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1387877)

Kto nie z PiSu ten wróg!
Ale przecież to nie PISforum ...a może sie mylę?
Nie będę popierał partii w której Antkowe odjechane poglądy brane są na poważnie.
Co do poprzedniego avatara to nie myślałem że za obrazek można dostać bana. We Francji za obrazki w "Charlie Hebo" zabijali a tu dostałem rocznego bana.

serek.c2 17.01.2015 11:50

To forum kibiców Wisły Kraków - klubu z którym nie masz nic wspólnego. Za wstawienie takiego avatara powinieneś wylecieć stąd na zbity pysk pajacu.

IncognitoTSW 17.01.2015 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1387885)
pisałem w odpowiedzi serek.2 że nie dziwię się że szpeniowi nie przeszkadza avatar yorkusia, bo to szpenio jest warszawiaczkiem , przynajmniej tak pisał

Ok, źle zrozumiałem.

Szpen 17.01.2015 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1387878)

Przeczytaj mój i daj spokój.

FraMat 17.01.2015 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1387887)
Chociaż wiadomo, że to forum od kilku lat to ferajna pokemonów, fra matów i innych śmieci politycznych co robią zamęt więc to pisanie nawet w cudzysłowiu forum Wisły to na wyrost.

Odczep się kolego od framata, ktory akurat poglądy polityczne ma zupełnie przeciwne do poglądów szpena czy yorka. Kolega framat zby dobrze ze swojego osobistego doświadczenia zna komunę, żeby popierać ludzi, ktorzy walczą z polskością i wartościami prawdziwie narodowymi.
Jesli znalazłeś gdzieś w moich postach sprzymierzenie się z ludźmi, którzy tak piszą, to może mi to wykaż?

Jaroo1 17.01.2015 14:18

Cytat:

Odczep się kolego od framata, ktory akurat poglądy polityczne ma zupełnie przeciwne do poglądów szpena czy yorka. Kolega framat zby dobrze ze swojego osobistego doświadczenia zna komunę, żeby popierać ludzi, ktorzy walczą z polskością i wartościami prawdziwie narodowymi.
Jesli znalazłeś gdzieś w moich postach sprzymierzenie się z ludźmi, którzy tak piszą, to może mi to wykaż?
Nie pisałem tylko o poglądach politycznych i nie tylko o tym temacie.

Smuga 17.01.2015 17:03

@FraMat i @Jaroo1 niepotrzebnie zaczynacie drzeć koty o, byle co. Obaj wypowiadacie się tu dość długo żaden z Was nigdy nie posunął się do podobnych zagrywek jak yourkuś. Każdy z Was ma prawo do swoich poglądów. Jakaś kolizja w tych poglądach nie jest podstawą, żeby publicznie prać brudy. Następnym razem niech każdy z Was weźmie sobie do serca słowa Norwida:

Cytat:

„Umiemy się tylko kłócić albo kochać, ale nie umiemy się różnić pięknie i mocno.”
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiadomy użytkownik
Od 1968 roku mając 9 lat do 15 roku życia chodziłem na mecze Wisły i to za darmo.
Teraz ze względu na zamieszkanie chodzę na mecze Wisły jeżeli gra w Gliwicach lub Zabrzu.
Ale to nie ma nic wspólnego z miłością do PISu...tfu.

„Kibic” Wisły pozwala sobie na tak prymitywną akcję z avatarem rodem ze stron pasiastej sąsiadki. Ten sam „kibic” nie wie , co oznacza użycie słowa „policja” w kontekście Wisły i przez kogo nadmiernie jest to wykorzystywane. Nigdy nie wypowiedział się w jakichkolwiek tematach dotyczących naszego klubu. Pełno go, za to w temacie politycznym i identycznych wątkach, tylko że na innych stronach internetowych. A jak tłumaczy swoje skandaliczne zachowanie z wklejeniem profanującego herb Wisły avatara? Zamiast przeprosić tłumaczy się... niewiedzą! No ręce dosłownie opadają. Facet po czyś takim powinien udać się na banicję z wilczym biletem w ręku. No, ale widocznie nikomu, to nie przeszkadza. Tragifarsa będzie trwała dalej. http://www.freesmileys.org/smileys/s...shocked001.gif

kerim1906 17.01.2015 20:03

Smuga, tragifarsa trwa w wykonaniu "rządu" bezgłowego (copyright piotrowska) kopaczowej , porozumienie z górnikami to prawdziwa tragifarsa , a przy okazji pacyfikacja górników w Zabrzu, problem z yorkiem to temat poboczny i warty zakończenia , jeżeli przyjmiemy solidarnie ignorancję w stosunku do niego zniknie z tego forum bo jak widać na administracje nie ma co liczyć , mnie załamało jak gostek podśmiechiwał się że dostał rocznego bana , traktuje to jako dobry żart, od siebie dodam że przestaje reagować na jego posty

Gwiazdzisty ? miał racje pisząc nieco wcześniej że to ustawka ? nie wierzyłem w to ale teraz po przeczytaniu tego ? ........

http://niezalezna.pl/63336-co-jest-g...uz-we-wrzesniu

Smuga 17.01.2015 20:23

kerim, czyli sprawdzi się scenariusz, o którym mówiłem. Kilku związkowców za milczenie dostanie ciepłe posadki albo miejsca na listach wyborczych. A zwykłe „szaraki” znowu zostaną wyautowane. I dalej będą kręcić się w tym:

http://nowa.taxszkolenia.pl/userfile.../kolo_samo.png

kerim1906 17.01.2015 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1387937)
kerim, czyli sprawdzi się scenariusz, o którym mówiłem. Kilku związkowców za milczenie dostanie ciepłe posadki albo miejsca na listach wyborczych. A zwykłe „szaraki” znowu zostaną wyautowane. I dalej będą kręcić się w tym:

http://nowa.taxszkolenia.pl/userfile.../kolo_samo.png

nie wierzyłem w to ale wygląda to na regularną ustawkę , z jednym zastrzeżeniem związki górnicze wychodzą ze" starcia" z podniesionym czołem , kopacz"na metr w głąb" wychodzi na idiotkę czekam na zakończenie bo po pacyfikacji górników w zabrzu sytuacja może wymknąć się spod kontroli , podobno jak piszą ta noc zdecyduje co postanowią szeregowi górnicy

Smuga 17.01.2015 21:18

Strzeżmy życia

IncognitoTSW 17.01.2015 21:59

Ta pigułka to temat zastępczy, kogo to obchodzi tak naprawdę? dobry Katolik tego i tak nie będzie stosował a niedobry bądź ateista ma w dupie to co Kościół na ten temat mówi.

63.5 Kg 17.01.2015 22:09

Pigulka grzechem ciężkim??
A jak się ma do tego pedofilia w kościele??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl