![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Większość zespołów ma mocniejszą ekipę niż w poprzednim sezonie, w ciągu tego roku zostanie oddanych do użytku kilka nowych stadionów (Legia, Wisła, Amica, Zagłębie, Korona, Pasy), zespoły wzmacniają wzmacniają też na polu scoutingu (np. Rząsa w Pasach), jak i marketingowo. Wydaje mi się, że motory napędowe naszej ligii to Legia, Wisła, Amica i może Discopolo (finansowo) pociągną za sobą inne zespołe ekstraklasy dzięki czemu będziemy świadkami nowej jakości naszej ligi. |
na facebooku jestem, i na czacie pisza ze z Chavezem jest problem gdyz nie ma paszportu unijnego i nie ma szans na gre w III, z Riosem ponoc do jutra maja zakonczyc rozmowy i podpisac roczne wypozyczenie, Rios tez ponoc nie ebdzie mogl grac w III rundzie
|
Podano również informację:
- Rios przeszedł badania medyczne. Rozmowy są bardzo zaawansowane, nie zwykliśmy wyrzucać pieniędzy na takie badania na każdego. Dziś i jutro rozmowy. Również nie ma paszportu unijnego, więc bez szans na III rundę. - - Szkoda, że z Chavezem się skomplikowało. |
Cytat:
|
Nie przesadzajmy...na III runde nie potrzebujemy wzmocnień i damy sobie radę bez Chaveza i bez Riosa.
Oni potrzebni będą na rundę IV...oczywiście podpisać z nimi trzeba jak najszybciej, żeby zgrywali sie z drużyną... |
O Wilku ani słowa?
Dzięki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Rios blisko Wisly
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/ |
A czy na IV rundę dostaną już te pozwolenie/paszport unijny?
|
Nie nie dostaną paszportów uni, to powód dlaczego chavez nie poszedł do anglii oni ne bedą mogli grac w LE ani lM
|
Jeśli załatwi sobie wizę, to będzie mógł moim zdaniem wystąpić w IV rundzie.
|
ktoś pisał że najoptymistyczniejsza wersja to chavez, rios i wilk dzisiaj.
wyszło że rios przyjdzie i nie bedzie grał w pucharach, chaveza odpuszcza a tematu wilka wogóle nie ma i nie było xD |
Cytat:
|
niby dlaczego akurat Chavez miał by z tym problem skoro inni reprezentanci grają w europie. Np. biegający jeszcze niedawno po polskich boiskach Costly ...
|
tylko powinni wczesniej ich sciagac, a nie dzien czy dwa przed mecze
to nie jest takie latwe szybko zalatwic im pozwolenie na prace. |
Niestety pozwolenie na prace to nie jest taka łatwa sprawa trzeba spełniać szereg wymagań. I nie jest powiedziane że każdy to pozwolenie dostanie, jeśli on nie dostał na grę w angli to u nas też może nie dostac
|
Cytat:
Wilson Palacios mówi Ci to coś? |
Ale przeciez bez wizy i Rios i Chavez nie moga wystepowac rowniez w polskiej lidze. To nie powinno potrwac dlugo, Marcelo i Diaz kiedys szybko dostali. A dementi Jarosz w sprawie Wilka o niczym jeszcze nie swiadczy. Nadzieja na to, ze dzisiaj ktos oprocz Pajlicia przyjdzie byla zludna, wiadome bylo, ze jak nie bylo potwierdzenia to nikogo nie podpisza. Mam nadzieje, ze nikt nie jest zawiedziony.
Cytat:
Jest juz informacja, ze Bunoza moze grac. Wiec w najgorszym razie 15 dni to trwalo. Gdyby Rios i Chavez przyszli w tym tygodniu to na ewentualna IV runde sie wyrobia z pozwoleniem. |
a już wszyscy widzieli 3 transfery..... i jest aż Pajlic ....Rios pewnie bedzie..,Chavez pewnie tez...a z Wilkiem to smierdzi brudną zagrywką menadzera Kołakowskiego by podbic Wisła cene Wilka..
|
By mieć paszport trzeba być obywatelem jednego z państw UE do gry wstarczy wiza i pozwolenie na pracę tyle
|
Czyli o Chavezu powoli można zapominać ?
|
Po stracie Marcelo ,najbardziej liczylem na transfer Chaveza , bo to w sumie byl najwazniejszy pilkarz z tej calej grupy ktora mielismy zatrudnic ,czyli dalej jestesmy bez konkretnego srodka obrony :-/
|
Cytat:
|
O Wilku pewnie nic nie mówił bo prowadzą negocjację. Przydał by się ktoś w klubie co umiał by załatwiać szybko te papierki(wizy, pozwolenia itp.)
|
Cytat:
|
Dokładnie. "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje"
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cezarym_wilku/ |
Yyy, a mi się wydawało, że chcą po prostu ściągnąć innego defensora, który mógłby zostać zgłoszony do kolejnej rundy LE, ale to chyba nie oznacza, że rezygnują z Chaveza...
|
Coś ktoś namieszał, załatwienie wizy i pozwolenia na pracę nie trwa aż tak długo, kilka dni. A z tego co tutaj wszyscy piszą wynika że w ogóle w LE nie zagrają! Bezsens... Jeśli to prawda, to ja nie mam pytań i mam nadzieję że klub ma w zanadrzu alternatywę dla tego Chaveza, bo jak nie to bez obrony to i Messi w ataku nie pomoże.
|
"Dyrektor wykonawczy dodał również, że jeśli chodzi o Cezarego Wilka, pomocnika Korony Kielce, to nie ma takiego tematu." ja mimo wszystko troche żaluje...
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak jak ktoś wcześniej pisał na grę w lidze naszej i LE, LM wystarczy wiza i pozwolenie na pracę. Więc nie snujcie tu jakiś śmiesznych powodów dla których by nie mógł grać. No chyba, że Wisła się rozmyśli z jego sprowadzenia... |
Cytat:
|
ja tam Jaroszowi nie wierze, już nasi mówili ze nie sprzedadza Marcelo, ze nie bylo zadnych ofert dla niego
teraz mowia ze nie ma zadnych ofert dla Diaza i Pieti i tak samo ze nie ma tematu Wilka to jestem ciekaw jak do konca tygodnia Wilk przyjdzie, a ktos z dwojki Pietia i Diaz odejdzie |
No to rzeczywiście problme. Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.
To jak wsadzimy do składu Jovanica, Diaza, Bunozę, to miejsca w I składzie brakuje. Wtedy rzeczywiście nie opłaca się go kupować. Ale mogę się mylić... |
Przynajmniej wiadomo, ze przyjdzie inny stoper przed Chavezem...mam nadzieje, ze dorownujacy Glowie czy Marcelo ;)(chociaz pewnie to pobozne zyczenia).
|
ciekawe co tak do końca kryje się za transferami w stylu wypożyczenie + pierwokup
jeśli tylko chęć sprawzdenia czy koleś będzie dobrze grał - to super, świetna sprawa, ale jeśli głównym kryterium ma byc przykładowo awans do LE i wtedy zarobek przeznaczony na zawodników, to kiepsko, bo Ci zawodnicy, sprowadzani w takim a nie innym czasie (czytaj późno) nie sa w stanie pomóc w awansie |
Cytat:
weź leki... ;) |
"Sprawy się komplikują, bo nie ma paszportu unijnego. Chcielibyśmy wzmocnić linię defensywną na mecze europejskie, więc niemożliwością jest załatwienie dokumentów w tak krótkim czasie."
Czyli jak widać chcieli jednego OŚ przed następną rundą, nie da się załatwić tak szybko dokumentów więc narazie z niego rezygnują. Tylko ciekawe czy mają jakąś konkretną opcję zamiast Chaveza... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl