![]() |
Diaz jak dla mnie dobry grajek jak na Wisły, a co najważniejsze "chłop z jajami" jeśli któryś pomocnik ma odejśc to nie to będzie para Jirsak & Kirm.
Co do Onyszki, jeśli się to potwierdzi to będzie to bardzo dobra informacja. Ma swój wiek, ale ma też wielką charyzmę i szczególnie w szatni ktoś taki by się przydał. Taki grający trener jakby. Martwi mnie tylko te braki w porozumieniu dzisiaj w drużynie Odry, ale myślę, że jakoś by to wyglądało, bo jakoś w swojej drużynie (mimo wszystko słabszej personalnie niż Wisła) potrafilł organizowac i kierowac obroną, tak więc jestem na TAK w sprawie tego transferu. Mam nadzieje, że zatrzymamy jeszcze na sezon Marcelo i, że Ci grajkowie o których kiedyś mówił Cleber przyjdą na Reymonta i okażą się kluczowymi postaciami :) |
Cytat:
|
|
btw. kiedy sa te losowania Pucharow? chyba jakos polowa czerwca?
|
Cytat:
za kogo tym razem przepłacimy? |
Cytat:
|
K*RWA MAĆ! zamiast się cieszyć że takie newsy sie pojawiają to narzekasz
oby to była prawda i oby Cupiał się nie zniechęcił.. zakupy za 5mln euro to byłoby coś... |
bo patrząc na ostatnie płatne transfery to mam wątpliwości
wydawać jest łatwo gorzej zarobić o tu jeszcze ten nieszczęsny dług wobec telefoniki dojdzie jeżeli już to może lepiej cześć tych pieniędzy przeznaczyć na bazę treningową, szkolenie młodzieży czy skauting |
Panowie jak będzie z rozstawieniem Wisełki? Czy tylko ostatnia runda przed fazą grupową czy jak? I komu mamy kibicowac w innych ligach, żeby wyszło dla nas jak najlepiej?
|
Cytat:
I dobrze, bo jak na razie nie byłoby ich komu wydawać. Chyba, ze zdamy się w tym względzie na Kapkę i Kasperczaka. Bez jaj. Nie jest problemem "za ile?", problemem jest "kogo?". Jak pokazują przykłady Kirma, Hristova, Jirsaka czy Łobo - każde pieniądze można wywalić w błoto. A my nie mamy prezesa, jakiegoś pionu sportowego, menedżera - nic. Przydałoby się najpierw zrobić porządek w klubie, pozbyć się ze składu łamag, a dopiero później planować zakupy. Bo jak pieniądze ma wydawać Zdzisiu, to ja dziękuję za takie transfery. |
Może i masz racje.. a jeszcze ciekawe o jakiej to niespodziance mówił pare dni temu Ochalik "w razie wywalczenia mistrzostwa już we wtorek" i czy to dalej aktualne
|
raczej nie
|
Cytat:
|
Z bramkarzy ktorych pilnie potrzebujemy temat Onyszki juz chyba kiedys byla teraz kiedy odchodzi z Odry powinnismy go wziasc na rok albo i 2 lata.
Wiadac po nim ze potrafi zmotywowac ,czy wrecz wstrząsnac zespolem a takich ludzi potrzebujemy a z tymi 20 mln an transfery ,to bylo by fajnie ale co siedzi w głowie naszego bossa to tego to nie wie nikt. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wczoraj na meczu ponoć zawitał Marcin Wasilewski! :D A co do transferów - nie uwierzę, póki nie zobaczę w koszulce Wisły! |
Co do Juszczyka to uważam, że głupotą było zwalnianie go i stawianie na Pawełka. Jak miał się pokazać, skoro nie grał? Ostatnie mecz pokazały, że nie jest gorszy od Pawełka, jeśli nie lepszy. Jeśli chodzi o Onyszkę to popieram. Gościu ma charyzmę i umiejętności. Oby te 20 mln nie okazały się tylko plotką.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
My potrzebujemy jednak ludzi którzy będą potrafili wyszukać i ocenić zawodnika który będzie prawdziwym wzmocnieniem. Do tej pory było z tym różnie. Powinien być większy przesiew i jakieś zabezpieczenia przed niewypałami. Podpisujemy długotrwałe kontrakty (chyba bez jakiegoś zabezpieczenia) w przypadku nowych zawodników. Przecież ryzyko ,że gościu się nie sprawdzi jest bardzo duże a później mamy taką kule u nogi jak Dawidowski, Łobodziński itd. |
Zgadzam się. Niech w końcu Cupiał sypnie troszkę kasą, żaby chociaż w porządny scouting zainwestować. Ja kompletnie nie rozumiem dlaczego nasz najlepszy scout, Manuel Junco od nas odszedł?! Były tropy na Bałkanach - teraz połowa z nich gra w Lechu... coś tu nie gra - prawdopodobnie dlatego, że nikt się nie potrafił poznać na talentach. Scouting, scouting i jeszcze raz scouting!!!
|
Mi się śniło, że gadałem z jakimś prezesem czy kimś z Wisły i mówił, że jest bardzo prawdopodobne, że Cupiał da kase na transfery. Oby to był proroczy sen :-)
|
Cytat:
To niech lepiej wezmą 5 z kartą w ręku, za których nie trzeba płacić i gitara. Niech sie wybierze ktoś do Brazylii. Poszuka wolnych zawodnikow z karta w reku w druzybnach pokroju Santosu i sciaga mlodych. |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
hehe a jeszcze pare miesięcy temu mnie wyśmialiście :P |
To już lepiej z ligi polskiej okręgowej młodzików niż z Brazylii.
|
Cytat:
|
właśnie oglądałem cafe futbol Onyszkiem jest zainteresowana Polonia Warszawa a prezes Poloni jak wszyscy wiedzą
jest człowiekiem dość niekonwencjonalnym i jeśli będzie chciał to przebije ofertę Wisły pozostaje pytanie jak bardzo chce go Polonia i jak bardzo Arek chce grać dla Wisły |
Mnie się wydaje, że wszystko znowu pojdzie w kierunku utrzymania składu. Być może dojdzie bramkarz. Pewnie jakis napastnik i reszta zostanie. Nowe kontrakty i tyle.
|
Kolego sprawdzaj wiadomości jakie podajesz (Gergely Rudolf przechodzi po sezonie do Genoi) , zamiast podawać bezmyślnie, poza tym to nie ten temat.
Wydaje mi się, że przyjście Onyszki da nam spokój z obsadą bramki na rok-dwa. Dziwi mnie to, że Kurto i Jarosiński nie dostają szans. Tak się podniecamy Sandomierskim, ale chłopak wybił się dla tego, że dostawał szansę. Co do pozostałych pozycji to mam nadzieję, że odejdzie Pa. Brożek oraz Łobo. Niestety, ten sezon pokazał, że jeden ma już dość polskiej ligi, zaś dla drugiego ta liga to za wysokie progi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl