Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Teqcontroller 18.07.2010 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 937947)
Dragan Paljić http://www.youtube.com/watch?v=gvMda2x7d98

bylo? a moze nie kazdy ogladal..

było ......

co do filmiku to widać że koleś ma przyśpieszenie zobaczymy jak będzie grał w wiśle ...

RAFi89 18.07.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 937941)
Z tego co piszą na różnych portalach to poszukujemy jeszcze lewego obróńcy i lewego pomocnika.
Może to oznaczać odejście Piotrka Brozka albo Diaza, natomiast kolejny lewy pomocnik moze sugerować, że Kirm zacznie grać na swojej ulubionej pozycji czyli prawym skrzydle, na zmianą z Wojtkiem...tylko co z Małym...?
Natomiast do Pajicia dojdzie kolejny lewy pomocnik mający z nim konkurować...ciekaw jestem czy Wisłę stać na taką rozrzutność względem jednej pozycji...może Pajić został sprowadzony jako rezerwowy, a w kolejce czeka wasz upragniony Milinkovic...

Oczywiście spekulacje mogą znacznie odbiegać od prawdy, pewne natomiast jest to, ze zarząd rozpoczął ofensywę transferową i wszystko jest mozliwe...nawet odejście Sobola :P

Jednak tych kontraktów zwolniło się ostatnio sporo, Jop, Alvarez, Marcelo, Głowacki, Gołoś, Issa Ba, wcześniej Cantoro czy Cwielong. Groszy nie zarabiali a wątpię że zawodnicy tacy jak Ciskos, Bunoza czy Jovanić zarabiają więcej od tych co odeszli.

Jeśli prawdą jest że chcemy lewego obrońce to raczej napewno żegnamy kogoś z dwójki Diaz, Piotr Brożek. Natomiast mało realne wydaje mi się pozyskanie kolejnego skrzydłowego. Już teraz mamy czterech, do tego dochodzi Piotrek który póki co ustawiany jest na skrzydle i Boguski który też może grać na boku.

LuKiTS89 18.07.2010 22:08

Czy ktoś wie co się stało z Arkadiuszem Onyszko bo według 90 minut odszedł z Polonii z powodu choroby??

piotrekwrd 18.07.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 937945)
Pisałem o jego sytuacji u nas, a nie w młodzieżówce. Przychodził jako napastnik i dlatego został uznany za kompletny niewypał.

toż dane pochodzą z pierwszego sezonu u nas xD Najwyższy czas spać, zad dużo dzisiaj emocji było i już mamy problemy z rozumowaniem :P

wolfy 18.07.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 937954)
Właśnie u nas strzelił kilka bramek w pierwszych swoich meczach. O czym ty prawisz ? :shock:

Trzy gole w całym sezonie 2001-2002 (OK - dorzucił jeszcze dwa w PP). W następnym całe zero.

Więc?

Cantoro to był żaden napastnik, pokazał się dopiero jako defensywny pomocnik. Jeżeli ktoś uważa inaczej - jego problem.

Pawlolek 18.07.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKiTS89 (Post 937959)
Czy ktoś wie co się stało z Arkadiuszem Onyszko bo według 90 minut odszedł z Polonii z powodu choroby??

Będzie miał transplantację nerek (nerki?).

willow 18.07.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 937961)
Trzy gole w całym sezonie 2001-2002. W następnym całe zero.

Więc?

ale on grał u nas defensywnego. Porównaj z innymi graczami na tej pozycji, np. Sobolem.

Cichy 18.07.2010 22:11

Cytat:

Pisałem o jego sytuacji u nas, a nie w młodzieżówce. Przychodził jako napastnik i dlatego został uznany za kompletny niewypał.

a mnie głupiemu wydawało się, że w tym poście:

Cytat:

Mauro Cantoro. W reprezentacji młodzieżowej Argentyny grał jako napastnik. Jako napastnik też przyszedł do Wisły. Miał tylko jeden problem - nie potrafił strzelać goli. No dobra - dwa, bo kiwał się też sam ze sobą. Dopiero Kasperczak znalazł mu miejsce na boisku.

jest coś napisane o argentyńskiej młodzieżówce i indolecji strzeleckiej :D

Może po prostu przyznaj się do błędu bo zostałeś wypunktowany.

Cytat:

Cytat:

Arkadiusz Onyszko cierpi na niewydolność nerki. Nie wiadomo czy w tym sezonie będzie mógł zagrać w barwach Polonii Warszawa.
Sprowadzony latem Arkadiusz Onyszko prawdopodobnie nie zagra w tym roku, a może już w ogóle w Polonii. Czeka go przeszczep nerki.

Informację podała wieczorem stacja Orange Sport Info. 36-letni bramkarz źle się poczuł podczas niedawnego zgrupowania w Tarnowie Podgórnym. Wyniki badań krwi okazały się na tyle fatalne, że "piłkarzowi groziła śmierć". Jeszcze w tym miesiącu Onyszko będzie miał przeszczep nerki. Dawcą będzie brat albo matka piłkarza. Według stacji piłkarz po zabiegu będzie chciał kontynuować karierę.
Czy w Polonii? Ma z nią zawarty dwuletni kontrakt. Umowa została podpisana 20 maja, tuż po zakończeniu poprzedniego sezonu. Piłkarz przyjął bez wahania ofertę klubu, nazwał ją "nie do odrzucenia". Zarabia na Konwiktorskiej 50 tys. zł miesięcznie netto. Właściciel Polonii Józef Wojciechowski uznał, że transfer tego piłkarza wzmocni konkurencję w bramce i wywrze presję na Sebastianie Przyrowskim. Pospieszył się z zawarciem umowy, bo podobno piłkarzem interesowała się też Wisła Kraków.
Polonia zapowiedziała, że wyda oświadczenie. Pytań w związku z tą sprawą jest mnóstwo. Czy przy okazji tego transferu wykonane zostały podstawowe badania lekarskie, takie jak na
zgrupowaniu w Tarnowie czyli morfologii krwi? Czy ktokolwiek spytał Onyszkę o jego problemy ze zdrowiem, a podobno chorą nerkę ma już od kilku lat? Natomiast nie ma wątpliwości, że oficjalny komunikat o tym, że na obozie w Tarnowie bramkarz odniósł kontuzję pachwiny był tylko zasłoną dymną. Bramkarz przestał trenować w związku z wydaną diagnozą.

Wątpliwości budzi też tryb zawarcia kontraktu i towarzyszący mu pośpiech. Czy Onyszko wiedział o tym, że jego stan zdrowia się pogarsza i wspólnie ze swoim menadżerem - Jarosławem Kołakowskim - nie wykorzystał tej sytuacji, rzucając na stół jako kartę przetargową ofertę z Wisły Kraków.

Co dalej? Czy Onyszko rzeczywiście będzie w stanie grać? Po przeszczepie nie zrezygnował z kariery chorwacki napastnik Ivan Klasnić, z jedną nerką urodził się lewy obrońca Polonii Tomasz Brzyski. W tym wypadku chodzi jednak o bramkarza, który przy interwencjach pada na murawę i w walkach o górne piłki bywa traktowany brutalnie i o piłkarza, który ma już swoje lata.

Nie wiadomo jak postąpi teraz właściciel klubu Józef Wojciechowski. Sprowadził Onyszkę licząc na to, że poprawi atmosferę w drużynie i przede wszystkim, że wywrze presję na Sebastianie Przyrowskim. W takiej sytuacji Polonia pozostanie z dwoma bramkarzami, pierwszym będzie Przyrowski, a drugim Michał Gliwa. Trzeciego, po zakończeniu kariery przez Radosława Majdana "Czarne Koszule" w tej chwili nie mają.
za sport.pl

Jaro1991 18.07.2010 22:11

Cytat:

Wg Orange Sport Info i Weszło Onyszkę czeka transplantację nerek/nerki. Prawdopodobnie zataił poważne problemy z nerkami przed swoim przyszłym pracodawcą. Szkoda gościa, mało brakowało a grałby u nas a wtedy to Wisła musiałaby zmierzyć się z tym dramatem piłkarza.

1q2 18.07.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 937935)
Kibice Wisły to chyba rzeczywiście największe marudy. Udowadnianie, że Rios to ogór jest bardzo zabawne, wmawianie, że Wilk to no-name jest zabawniejsze. A w sumie chłopaki to ten Chavez też jest bee bo dzikus z jakiegoś kraju co nawet nie wiem gdzie jest...

Ty natomiast jesteś gościem który w 2 zdaniach napisał same bzdury.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 937803)
Tylko Santos akurat wtedy dołował,a River Plate to mistrz z sezonu 08/09, u nich gra były gracz Ajaxu Mauro Rosales, Falcao czy Sanchez to żadną ujmą jest nie przebicie sie tam. Dlatego czysto na papierze dla mnie Marcelo i Rios wyglądają podobnie (Rios też coś grał, moze nie dużo, ale zawsze się obywał).

Tak ku przestrodze.

Santos nie dołował tylko wtedy co grał Marcelo zdobył w-mistrzostwo - Marcelo 25 meczów - 1974 minuty.
Zaczął dołować w następnym gdzie Marcelo grał do połowy sezonu - potem przeszedł do Wisły.

River Plate nie został mistrzem z sezonu 08/09 - Został mistrzem wiosny 2008(tam są 2 mistrzostwa rocznie), gdyby to po Europejsku liczyć to sezon 2007/08 - wkład Riosa w tytuł - 38 minut na 19 meczów, czyli żaden.
Rios coś tam zagrał w następnym sezonie czyli jesień 2008 - 357 minut , 2 gole ale wtedy akurat River Plate zajęło....ostatnie miejsce w lidze i na tym sezonie w zasadzie skończyła się jego kariera w River Plate bo od jesieni 2008 do wiosny 2010 zagrał jedynie w 270 minutach - na jakieś 60 spotkań które były do rozegrania.

Tak więc pomyliłeś wszystko co było do pomylenia i nie piszę tego by deprecjonować Riosa, tylko po pierwsze by uzmysłowić Tobie i podobnym żeby najpierw coś przeczytali a dopiero potem stukali i też po to że jednak jest różnica między Marcelo(podstawowym zawodnikiem Santosu jak do nas przychodził) a Riosem - głębokim rezerwowym.

Gdzie mam nadzieje że gość będzie na tyle dobry by do nas przejść

thechris 18.07.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 937933)
hmmm. Zakładając ze transfery Chaveza, Riosa i Wilka dojdą do skutku, będziemy mieli:

------------------- Jovanic ----------------------
------------------- Pawełek ---------------------

--- Singlar -- Chavez -- Bunoza --- Diaz ---
--- Cikos -- Cleber - Kowalski - P. Brożek -

-- Łobodziński -- Jirsak - Garguła -- Paljić -
-- Małecki --- Sobolewski -- Wilk --- Kirm -

----------- Żurawski -------- Rios --------------
------------ Brożek -------- Boguski -----------

Tak więc będziemy mieć 2 pełne składy, sytuacja jakiej dawno nie było.

Chavez, Rios, Wilk... czy Ty żyjesz w świecie fantasy, podpisali kontrakty? Clebera nie będzie w grudniu. Garguła po rocznej kontuzji. Żurawski to emeryt góra na sezon, być może krócej. Małecki również żyje w świecie fantasy - pomylił reala z PES-em, w którym pewnie wyrobił sobie największego skilla dla własnego avatara a poza tym... nie kuma bazy kto to trener. Sobol już ledwo ledwo... Kirm gra taki piach, teraz również w reprezentacji, że Łobo to przy nim prawdziwa gwiazda. Paljić- wielka niewiadoma. Dojdzie jakaś kontuzja i będzie ciężko 14-tkę sklecić na mecz a Ty piszesz o dwóch składach jakbyśmy byli Arsenalem.

dawiss 18.07.2010 22:14

Cantoro jako napastnik w Wisle nie spisywal sie zle, byli wtedy jednak lepsi pilkarze na tej pozycji, a ze szkoda bylo marnowac takiego zawodnika, na wieczne siedzenie na lawce, to sprobowano go na srodku, sprawdzil sie i wszyscy pamietamy jak gral, kiedy zostawal najlepszym pilkarzem ekstraklasy.

Co do Wilka, to jeden z najciekawszych pilkarzy w Koronie, pilkarz ktorego nie bylo widac na pierwszych stronach gazet, tak jak rzadko pojawia sie tam Sobolewski. Sobolewski stal sie jednym z najlepszych pilkarzy ekstraklasy, a przychodzil do Wisly jako wyrozniajacy sie pilkarz ekstraklasy, to w Wisle dorobil sie statusu gwiazdy i najlepszego polskiego defensywnego pomocnika.
Mimo, ze Wilk nie jest jeszcze pilkarzem Wisly, to mysle, ze ten pilkarz swoja dotychczasowa gra zasluzyl na to by dac mu prawdziwa szanse, a ze pare osob tu marudzi pytajac ¨kto to jest Wilk¨ to tylko wina tego, ze to zawodnik, ktorego glowne walory dotycza defensywy.

O ile nic nie wiem o Riosie, o tyle moge stwierdzic, ze przejscie Wilka do Wisly, to bardzo dobra decyzja dzialaczy.

@thechris - powiedz ile widziales meczow Korony, oprocz tego z Wisla...

wolfy 18.07.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 937966)
ale on grał u nas defensywnego. Porównaj z innymi graczami na tej pozycji, np. Sobolem.

Ale się chaos robi.

Cantoro w młodzieżówce grał jako napastnik, do nas też przychodził jako taki. Nie sprawdził się, dopiero Kasper zrobił z niego defensywnego.

Cichy - nie wiesz o czym dyskusja, to może nie zabieraj głosu. Chyba, że masz zamiar nam udowodnić jaki to z Cantoro super był napastnik. Bo moja teza to - młodzieżówka o niczym nie świadczy. W każdej grają przyszłe gwiazdy jak i zwykłe niewypały (proporcjonalnie do klasy reprezentacji oczywiście, bo u nas w lidze Cantoro był gwiazdą), na wszystkich pozycjach.

polska.mysl.szkoleniowa 18.07.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 937968)
Wg Orange Sport Info i Weszło Onyszkę czeka transplantację nerek/nerki. Prawdopodobnie zataił poważne problemy z nerkami przed swoim przyszłym pracodawcą. Szkoda gościa, mało brakowało a grałby u nas a wtedy to Wisła musiałaby zmierzyć się z tym dramatem piłkarza.

Porównaj teraz jego postawę z zachowaniem Gołosia. Pewnie, że szkoda, ale zachował się nagannie i cieszę się, że to nie Wisła będzie płaciła za jego leczenie.

Snow 18.07.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 937970)
Dojdzie jakaś kontuzja i będzie ciężko 14-tkę sklecić na mecz a Ty piszesz o dwóch składach jakbyśmy byli Arsenalem.

:rotfl: No faktycznie.
Czyli musimy jeszcze z 11 piłkarzy kupić według ciebie, żeby mieć kadrę 25 piłkarzy.
A ja głupi się martwiłem o to, że szkoda będzie takiego Małeckiego czy Boguskiego na ławce trzymać.

rozarian 18.07.2010 22:18

Co ja czytam???Czyżby boss w dwa okienka transferowe chciał pozbyć się "drużyny porażki"?Wszystko na to wskazuje.Tu pewnie nawet nie chodzi o chęć wzmocnienia składu,ale pogonienie ekipy frajerów,która przyczyniła się drugiego w hierarchi wstydu stulecia.No cóż,główny sprawca tej hańby buduje teraz"potenge"300 km stąd(a powinien jeszcze dalej,np.na Kamczatce),więc można zająć się na jego modłę stworzonymi produktami piłkarskimi.Owszem,Marcelo i Arek ze względu na klasę,oraz Sobol do końca kontraktu zasługiwali na pozostanie,ale druzyna z zaszczepionym genem pucharowej kleski,przez trenerskiego majsterklepke w swoim ogole juz nie.

Dzimi 18.07.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 937943)
Chavez, Rios, Wilk... czy Ty żyjesz w świecie fantasy, podpisali kontrakty? Clebera nie będzie w grudniu. Garguła po rocznej kontuzji. Żurawski to emeryt góra na sezon, być może krócej. Małecki również żyje w świecie fantasy - pomylił reala z PES-em, w którym pewnie wyrobił sobie największego skilla dla własnego avatara poza tym nie kuma bazy kto to trener. Sobol już ledwo ledwo... Kirm gra taki piach, teraz również w reprezentacji, że Łobo to przy nim prawdziwa gwiazda. Paljić- wielka niewiadoma. Dojdzie jakaś kontuzja i będzie ciężko 14-tkę sklecić na mecz a Ty piszesz o dwóch składach jakbyśmy byli Arsenalem.

Czytać umiesz? Napisałem "Zakładając ze transfery Chaveza, Riosa i Wilka dojdą do skutku, będziemy mieli"

To raz. A dwa, przecież napisałem, że przydatność każdego z powyższych piłkarzy zweryfikuje boisko i zimą konieczne będą dalsze wzmocnienia. Powiem łopatologicznie: nowi piłkarze w miejsce tych którzy zawiodą, nie odbudują swojej formy.

Trzy - dodałem nawet, że ten skład nawet obecnie wymaga dalszych wzmocnień

1q2 18.07.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 937978)
A ja głupi się martwiłem o to, że szkoda będzie takiego Małeckiego czy Boguskiego na ławce trzymać.

Dlatego pomysł z ME dla obydwu jest całkiem niezły. Mały by może skupił się na grze a Boguski nauczył przyjmować piłkę, choć tego to chyba trampkarzy młodszych uczą;)

wolfy 18.07.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 937979)
Co ja czytam???Czyżby boss w dwa okienka transferowe chciał pozbyć się "drużyny porażki"?Wszystko na to wskazuje.Tu pewnie nawet nie chodzi o chęć wzmocnienia składu,ale pogonienie ekipy frajerów,która przyczyniła się drugiego w hierarchi wstydu stulecia.No cóż,główny sprawca tej hańby buduje teraz"potenge"300 km stąd(a powinien jeszcze dalej,np.na Kamczatce),więc można zająć się na jego modłę stworzonymi produktami piłkarskimi.Owszem,Marcelo i Arek ze względu na klasę,oraz Sobol do końca kontraktu zasługiwali na pozostanie,ale druzyna z zaszczepionym genem pucharowej kleski,przez trenerskiego majsterklepke w swoim ogole juz nie.

Ależ fantastykę uprawiasz. Pozbyć to się możemy tylko tych w miarę działających ogniw, bo raczej nie ma siły która wykurzyłaby stąd Łobodzinskiego czy Kirma przed końcem kontraktu.

Reiro 18.07.2010 22:21

Właśnie pierwszy raz obejrzałem kompilacje Paljicia i powiem szczerze, że zastanawiam sie czemu niektórzy tak na niego narzekają. Gościu ma takie pokrętło w nogach, że obrońcy w polskiej lidze to będą sie tylko za nim oglądać, dodatkowo ma niezłe strzały, dośrodkowania, a jego niekonwencjonalne zagrnia sprawiają, że moje ręce same składały sie do oklasków. Powiem więcej...dla mnie jest to lepsza, lewonożna wersja Peszki i z całą pewnością będziemy mieli z niego pociechę. BTW. Fajna muza w tle tej kopilacji... :D

Pastor777 18.07.2010 22:22

Strasznie intensywne to okienko... Z jednej strony w końcu nadrabiamy braki, z drugiej jestem niemal pewien, że część z pozyskanych zawodników będzie mieć duży problem z odpowiednim wejściem do składu...

Kasperczak na pewno nie będzie zmieniał kręgosłupa drużyny (chyba, że zostanie do tego zmuszony poprzez transfery, kontuzje, kartki), więc można założyć, że większość nowych piłkarzy będzie wchodzić na końcówki lub ogrywać się w drugim zespole, tylko... Z tego co pamiętam, w meczach o punkty Kasperczak bardzo rzadko stosował jakąkolwiek rotację zawodników (w poprzedniej erze Kasperczaka na boisku niepodzielnie dominowała żelazna 11, a na boisko wchodził niemal zawsze jedynie Kwiek), tak więc boję się trochę, że zanim będziemy mieli okazję dokłądnie przyglądnąć się wszystkim nowym nabytkom, Ci zdążą popaść w syndrom "głębokiego rezerwowego".

Obym się mylił, ale poprzednia przygoda Kasperczaka z Wisłą, sprawia że poważnie obawiam się o realizację tego scenariusza.

A tak poza tym, to yeeee... W końcu transfery i w końcu widać w nich jakiś plan :)

MatMario 18.07.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 937952)
Słaba ta jego kompilacja - pojedyncze udane zagrania, w dodatku często kompletnie bezproduktywne ( co z tego, że założył siatę obrońcy skoro chwilę potem wbiegł w niego i było po akcji?).

Biorąc pod uwagę że Łobodziński do dziś potrafi obrońców na swój "zwód" nabrać a Błaszczykowski z jednym naprawdę dobrym odejściem robił co chciał, to to może wystarczyć. Nie chcę go bronić bo nie widziałem go w akcji ale mam nadzieję że pokaże coś ciekawego.

thechris 18.07.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 937978)
No faktycznie.
A ja głupi

Lubisz cytować wyrwany fragment z kontekstu co nie?

Ta tabelka z dwoma składami nie wygląda źle tylko na razie ma się nijak do rzeczywistości. Do 25 osobowej kadry brakuje nam lekko 6 piłkarzy... Jeśli zakontraktujemy trzech i nikt nie odejdzie to będzie dobrze. Na razie jest co najwyżej średnio. A Małemu to by się przydała nie ławka tylko Młoda E.

3żyk 18.07.2010 22:23

wolfy: Sprawdź sobie w jakiej kategorii wiekowej Cantoro grał na pozycji napastnika, a w jakiej Rios. Jeżeli uważasz, że piłkarze 17 i 20-letni są tak samo ukształtowani piłkarsko, to ja nie mam pytań.

anthony09 18.07.2010 22:25

Mówimy tutaj o tak pięknych transferach aż normalnie się ucieszyłem ale czy nasza brutalna rzeczywistość nie jest inna ? Jesteście pewni, że to wszystko jest prawdziwe ? Wisła nie transferuje w ciągu jednego okienka ponad 6 zawodników przecież! Może ten Osman Chavez to jakiś półamator, półpiłkarz-pół adwokat, może to nie ten prawdziwy rep. Hondurasu z MŚ ? Może to jest nasz Osman :D :
http://www.youtube.com/watch?v=1lcDg...eature=related
Jeżeli Osman przejdzie byłoby pięknie ;) Tak samo jakby wpadli Wilk, Rios to wydaję mi się że zakończono by transfery w tej rundzie, bo więcej to nigdy nie mieliśmy transferów chyba.
Idziemy spać weseli, miejmy nadzieję że jak wstaniemy to będzie prawdziwa okazja do wypicia lampki czegoś dobrego ;)
Lista na jutro:
Osman Chavez, Cezary Wilk, Andres Rios/Carlo Costly ;) ... zobaczymy co z tego będzie :)

<Crasch> 18.07.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 937952)
Było już kilkadziesiąt razy, nawet zapowiedziano już bany zza kolejne wklejenia:D

Słaba ta jego kompilacja - pojedyncze udane zagrania, w dodatku często kompletnie bezproduktywne ( co z tego, że założył siatę obrońcy skoro chwilę potem wbiegł w niego i było po akcji?).

to i tak lepiej niż Polacy, nasi to nawet nie umią zrobić jednego zwodu nie przewracając się,

Cichy 18.07.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 937972)
Cichy - nie wiesz o czym dyskusja, to może nie zabieraj głosu. Chyba, że masz zamiar nam udowodnić jaki to z Cantoro super był napastnik. Bo moja teza to - młodzieżówka o niczym nie świadczy. W każdej grają przyszłe gwiazdy jak i zwykłe niewypały (proporcjonalnie do klasy reprezentacji oczywiście, bo u nas w lidze Cantoro był gwiazdą), na wszystkich pozycjach.

Czytanie ze zrozumieniem mam jednak na przyzwoitym poziomie więc mniej więcej orientuję się w temacie. To po raz.
Po dwa, ciesze się, że to napisałeś bo moge się w tym w pełni zgodzić. Przyznasz jednak, że wydźwięk Twojego postu n/t Cantoro miał na celu dyskredytację Riosa z czym zgodzic się nie mogę bo jego występy w młodzieżówce sugerują, że w tym konkretnym okresie był hmm... powiedzmy w 10 argentyńskich napastników w tym przedziale wiekowym. A to jak toczą się losy młodzieżowych reprezentantów swoich krajów to temat na zupełnie inną dyskusję.

fanTS1906 18.07.2010 22:35

Arek Onyszko skonczyl kariere, szkoda chlopa ale choc ten jeden raz Wisla miala szczescie, ze go nie wziela

Wojtas 18.07.2010 22:36

Panowie wszytsko fajnie ale podstawa dobry stoper.Przy zalozeniu ze z Bunozy bedą ludzie,Chavez powinien byc na dzis naszym podstawowym celem.

Rios to bedzie cos czuje super zawodnik,mlody chlopak z Argentyny u-20 uuhuhuhu..bedzie co ogladac :)
Teraz zobaczylem ten filmik z Palijicem i musze przyznac ze prezentuje sie naprawde dobrze,szybki co w Polsce ma duze znacznie.

oglnie sprawy widzie ida w dobrym kierunku,ale jednak dopoki nie zobacze nowych w koszulkach na prezentacjii dopoty dmucham na zimne.

LukaszK111 18.07.2010 22:37

No nie wierze.Z Czarkiem razem gralem przez jakis czas w Polonii Warszawa a teraz ma szanse trafic do Wisły.Szkoda ze mi przeszkodziła kontuzja w dalszej grze w piłke.Fajnie by było gdyby kolega grał w moim ulubionym klubie!Tak czy inaczej widzialem Czarka mecze w Koronie i mozna powiedziec, ze w rolu Defensywnego Pomocnika spisywał sie bardzo dobrze.Jest to gracz bardzo dobrze grajacy ofensywnie.Ale jak widac spełnia sie i w roli gracza defensywnego.Powodzenia!Mam nadzieje ze trafisz do Wisełki!

rw88 18.07.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 937149)
Druga kwestia do brak zastępstwa dla Sobola, żywcem pasuje mi tutaj jakiś młody polski zawodnik (...) ktoś taki jak Krychowiak, Budziński, czy trochę starsi Cezary Wilk, Gol, Hanzel - sądzę, że takich zawodników typowo defensywnych warto szukać na naszym podwórku, bo akurat defensywnych pomocników na niezłym poziomie w ostatnich latach mieliśmy dosyć sporo (Murawski, Lewandowski, Sobolewski, Radomski, Zdebel, Michalski, Świerczewski, Brzęczek, Kałużny czy nawet Dudka, Kaźmierczak), a Polaków mimo wszystko w składzie fajnie też widzieć.

W wypadku kupienia dwóch niezłych środkowych obrońców (w tym najlepiej jednego perspektywicznego i jednego doświadczonego), takiego DM-a o jakim pisałem, to byłbym w 100% usatysfakcjonowany tym okienkiem transferowym.

Wykrakałem :lol: I zdanie kończące swoją wypowiedź z wczoraj podtrzymuje.

wolfy 18.07.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 937999)
Czytanie ze zrozumieniem mam jednak na przyzwoitym poziomie więc mniej więcej orientuję się w temacie. To po raz.
Po dwa, ciesze się, że to napisałeś bo moge się w tym w pełni zgodzić. Przyznasz jednak, że wydźwięk Twojego postu n/t Cantoro miał na celu dyskredytację Riosa z czym zgodzic się nie mogę bo jego występy w młodzieżówce sugerują, że w tym konkretnym okresie był hmm... powiedzmy w 10 argentyńskich napastników w tym przedziale wiekowym. A to jak toczą się losy młodzieżowych reprezentantów swoich krajów to temat na zupełnie inną dyskusję.

Chyba jednak złośliwie nadinterpretujesz moje słowa...

Mój post był odpowiedzią na post flamengisty i rozpatrywany poza nią jest pozbawiony kontekstu. Nie dyskredytuję Riosa, po prostu stwierdzam - gra w młodzieżówce nie jest jakimś szczególnie dobrym (bądź też złym :> ) prognostykiem. Grał - plusik dla niego, ale to tak naprawdę bez znaczenia.
Już ważniejsza jest szkółka, w której się wychował i zespół, w którego kadrze był i (trochę) grał. To mówi nam o nim już trochę więcej - coś tam pewnie umie.

zordon 18.07.2010 22:43

co do riosa to przypomiał mi się taki artykuł, gdzie po raz pierwszy na takim szczeblu jakiś klub (2 liga?) zafundował swoim juniorom zgrupowanie w argentynie. Chłopaki pojechali tam trenować i rozegrali tam ze 2 sparingi na koniec.Jeden z nich grali z River Plate właśnie. Dostali wysoko oba mecze - porażki rzędu 22-1 lub coś w tym stylu. Czyli po prostu manto.
I pamiętam wypowiedzi trenerów o szkoleniu tam młodzieży: jak przyjechali do ośrodka gdzie tamci trenowali to byli w szoku. 4 boiska treningowe gdzie na każdym w tym samym momencie trenowały 2-3 grupy młodzieży w tym samym roczniku. Żeby w ogóle znaleźć się w takiej grupie trzeba przejść przez kilka etapów selekcji, scoutingu, testów.
Jakby chłop miał 25 lat to można by powiedzieć, że niewypał. Ale jeśli przychodzi do nas 21 letni gość z takiej szkółki i do tego jeszcze coś tam zagrał w pierwszej jedenastce - to w porównaniu do polskich rówieśników gość prawdopodobnie ma technikę i szybkość jak z innej planety. A co za tym idzie - idealny MATERIAŁ na zrobienie z niego świetnego gracza. Jeśli podpisze - świetny transfer.

P.S. Artykuł pamiętam już trochę niedokładnie i może pare faktów przekręciłem - ale mniej więcej tak to wyglądało. Jak by ktoś znalazł oryginał to proszę mnie sprostować :)

3żyk 18.07.2010 22:46

Jeszcze odnośnie Wilka (myślę, że to bardzo ciekawy transfer, jeżeli dojdzie do skutku) to wrzucam kilka linków z jego bramkami, choć wiadomo, nie jest to kluczowy aspekt gry defensywnego pomocnika.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__2_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__1_1_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__4_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ilk__3_2_.html

Areo 18.07.2010 22:50

Onyszko ma ogromnego pecha. Żałowałem, że do nas nie przyszedł, ale jak widać mieliśmy farta, że Polonia przebiła naszą ofertę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 937943)
"O tak, o tak kupimy Wilka. No to mamy pewną grupę LE a z rok grupę LM."

Żal czytać takie posty.

---

Jak już jesteśmy przy Koronie to mnie się podobała gra Kiełba. I nie, nie tylko w meczu z Wisłą.

Kiełb miał świetny koniec sezonu. Generalnie przez resztę nie błyszczał, a bilans asyst miał cieniutki jak na skrzydłowego. Co nie znaczy, że nie ma szans być dobry, ale jest bardziej ryzykownym celem niż grający na mniej medialnej pozycji, ale pewniejszy swojej formy "czyściciel" jakim jest Wilk.

Cichy 18.07.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 938008)
Chyba jednak złośliwie nadinterpretujesz moje słowa...

Mój post był odpowiedzią na post flamengisty i rozpatrywany poza nią jest pozbawiony kontekstu. Nie dyskredytuję Riosa, po prostu stwierdzam - gra w młodzieżówce nie jest jakimś szczególnie dobrym (bądź też złym :> ) prognostykiem. Grał - plusik dla niego, ale to tak naprawdę bez znaczenia.
Już ważniejsza jest szkółka, w której się wychował i zespół, w którego kadrze był i (trochę) grał. To mówi nam o nim już trochę więcej - coś tam pewnie umie.

W takim razie mamy podobne wnioski ale inaczej je wyrażamy. EOT z mojej strony.

Tarann 18.07.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 937970)
Chavez, Rios, Wilk... czy Ty żyjesz w świecie fantasy, podpisali kontrakty? Clebera nie będzie w grudniu. Garguła po rocznej kontuzji. Żurawski to emeryt góra na sezon, być może krócej. Małecki również żyje w świecie fantasy - pomylił reala z PES-em, w którym pewnie wyrobił sobie największego skilla dla własnego avatara a poza tym... nie kuma bazy kto to trener. Sobol już ledwo ledwo... Kirm gra taki piach, teraz również w reprezentacji, że Łobo to przy nim prawdziwa gwiazda. Paljić- wielka niewiadoma. Dojdzie jakaś kontuzja i będzie ciężko 14-tkę sklecić na mecz a Ty piszesz o dwóch składach jakbyśmy byli Arsenalem.

mam nadzieje że pokajasz się jeśli:

1 Chavez, Rios, Wilk podpiszą
2 Garguła odzyska formę( powiedzmy kilka asyst i bramek na początek )
3 Żuraw strzeli więcej niż 10 bramek
4 Cleber nie będzie odgrywał pierwszych skrzypiec bo wypalą transferyna tą pozycję i uhonorowany przez klub przeniesie do działu scoutingu
5 Kirm\Paljic zabezpieczą skrzydło

Reiro 18.07.2010 23:07

Nudzi mi sie więc oglądam sobie graczy na YT i po obejrzeniu różnych kompilacji Milinkovicia jestem zszokowany tym co ten chłopak potrafi...poprostu totalny hardcore...to zupełnie inny typ piłkarza niż Paljic bo w prównaniu do Serba nie bazuje on na szybkości, a na swojej fenomenalnej technice...
Mam nadzieję, że temat Milinkovivia nie upadł i jeszcze go pozyskamy...oczywiście nie zmieni to faktu, że Paljic również jest ciekawym graczem, a ze swoją szybkościa na podmęczonego rywala może okazać się zabójczą bronią...

Proszę o nienajeżdżanie na mnie z powodu ego posta...wiem, że wszelkie zalety i wady tych graczy wyjdą w praniu, co nie przeszkadza mi w częściowej ich ocenie na podstawie kompilacji znajdujących się na YT.

Pozdrawiam i życzę miłych snów...
Mam nadzieję, że jutro na konferencji
zostaniemy miło zaskoczeni...

Kroff 18.07.2010 23:13

jakiej konferencji ? ma byc jakas konferencja ?

Reiro 18.07.2010 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kroff (Post 938022)
jakiej konferencji ? ma byc jakas konferencja ?

Słyszałem, że ma być, a czy będzie to już nie ode mnie zależy ;)
Zapewne bedzie to zależne od pozyskania graczy, z którymi zapewne jesteśmy już dogadani :D

No właściwie to już dziś...a skoro i zbymak to potwierdza to znaczy, że jutro cos sie szykuje...chyba, że chodzi tylko o zaprezentowanie Pljianicia.
Chociaż skoro godzina nie jest ustalona to pewnie wszystko zależy od tego, o której podpiszą kontrakty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl