![]() |
Cytat:
|
Ponieważ okazuje się że modem przestał być ten który wydawał się nieusuwalny, dlatego jest mi niezmiernie przyjemnie przywitać się po dłuższej nieobecności. A jak widzę sporo się zmieniło. I trudno powiedzieć czy na lepsze. Gdy widzę takie wypociny: "No widzisz, Korwin ma 72 lata i rucha laski, a ty siedzisz w politycznym 24h na dobę i konia walisz" to myślę sobie że niedaleko pada palikot od Palikota. Jeszcze tylko jakiś gumowy penis, jakiś świński ryj i samozwańczy "prawicowiec" powróci do korzeni. I jeszcze ta klaka ze strony sołtysa i trollotutki (jeśli ktoś woli może być prostytrolla). Normalnie triumwirat :).
Ale w sumie fajnie że wiślacy mogą zobaczyć "korwinowca w akcji". Człowiek od razu pozbywa się wszelkich złudzeń. |
Okazuje się, że te nowo narodzone dzieci to... jedno ma rok a drugie 4 lata (źródło - Wipler).
|
Zapewne jest to wewnątrz partyjna rozgrywka chłopaków, którzy poczuli bliski smak koryta. Obsadzili kilka stołków w europarlamencie i mając na horyzoncie wybory do Sejmu, skoczyli sobie do gardeł. Tam to dopiero się zacznie przy ustalaniu list wyborczych. Na pewno będzie się działo.
|
Nie rozumiem, czy wy zazdrościcie Mikusiowi tej gromadki dzieci albo go za to potępiacie.
Przecież gościa stać płacić alimenty i nie wypiera się dzieci. Cytat:
Dzisiaj znalazłem taki wpis: (na jakimś blogu) Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę miłego pisania :) Cytat:
Od razu podsumowałem to w ten sposób. Cytat:
Cytat:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...45#post1357445 Jakoś brakuje mi tam kilku wcześniejszych postów, ale trzeba byłoby zapytać adminów, czy nic nie zostało pokasowane w późniejszym czasie ;) |
płaczku warszawski , dalej kłamiesz , znajdz moją wypowiedz o wyimaginowanych "sołtysach" czy " miłośnikach elki" , kłamałeś cały czas o multikontach , insynuowałeś o koncie Drozda , do momentu aż admin publicznie to zdementował , jak widać wcześniej też na tobie się poznali , napisz jeszcze bo dawno nie pisałeś niedoszły radny jak to PIS cie wydymał w tym twoim mitycznym wołominie , , dobrze że to wkleiłeś warszawiaczku , już w pierwszym poście kłamałeś i insynuowałeś , sambo poczytaj a potem wcielaj się w obrońcę koniunkturalistyhttp://wislakrakow.com/forum/showthr...45#post1357445,
|
5.5tys. ludzi (golrnicy) zasili grono bezrobotnych.Pewnie polowa wyjedzie za granice.Sytuacja naprawde jest nie ciekawa.Np.taka Sosnica dzielnica Gliwic cala praktycznie cala ta dzielnica pracuje w KWK Makoszowy lub Sosnica i z dnia na dzien wszyscy taraca prace...w tym jedyni zywicele rodzin,mlodzi z kredytami... co za parszywy rzad. Plakac sie chce. Za pare lat z Polski zostanie park Narodowy bo mlodzi wyjada a starzy wygina bo nie bedzie skad emerytur odzyskac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jeden z przykładów a jest ich więcej http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...ycji,id,t.html
|
Widocznie uznano (w Moskwie via Pałac) , że Polacy mają oprócz ropy i gazu rosyjskiego , kupować także rosyjski wegiel ku chwale Rosji i Władimira Władimirowicza, który ostatnio cienko przędzie. A tak troche kosztem Polski podreperuje sobie budzet. A my jeszcze bardziej uzaleznimy się od surowców z Rosji zamiast się uniezależniać, jakoś to coraz gorzej idzie a lata lecą.
|
Ciekawa zdarzenie we Wrocławiu, ilustrujące sytuację w kondominium:
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...z-mojego-kraju |
Józef Oleksy nie żyje
Mimo, że Oleksy pochodził z tak skompromitowanego środowiska jakim jest SLD, to zawsze ceniłem go za trzeźwy ogląd rzeczywistości i umiejętność kulturalnego, merytorycznego dyskutowania z oponentami politycznymi. Świeć, Panie, nad jego duszą. [*] |
Dokładnie, Panie szatanie świeć nad jego duszą, niech codziennie w piekle czeka go umęczanie. ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY!
|
Wiadomość o śmierci † Józefa jakoś mi łzy nie wycisnęła.
|
Cytat:
|
SLD jest partią poskomunistyczną w europejskim wydaniu, ale opartą na typowych czerwonych komunistach wyjętych rodem z KC PZPR.
Ja tam Oleksego zapamiętam takiego jak widziałem, czyli klapiącego niczym mój dziadek po korytarzach uczelni. W odróżnieniu od Balcerowicza, który śmigał w tempie króliczka Duracella. Oleksy do tego był zagorzałym discopolowcem, więc na pewno nie była to postać z mojej bajki, mimo tego, że wykłady miał całkiem ciekawe. Okres sentymentalny, więc niech będzie wspominkowo :) http://wislakrakow.com/forum/showthr...go#post1041636 Cytat:
|
Cytat:
Brawo - "zabłysłeś"! Przyjaciele ojczyzny też umierają - tak tylko przypomnę. |
Cytat:
Jeżeli jakieś firmie zakażą importu z Rosji, to może zaczną Chiński węgiel importować i co wtedy? |
Cytat:
|
Magdalena Ogórek kandydatem na prezydenta SLD, więc Komorowski poszedl na układ z lewicą. W tej sytuacji wystawienie Jarubasa przez PSL nie robi już takiego oszałamającego wrażenia.
|
Cytat:
|
Jako, że o zmarłych powinno się mówić dobrze albo wcale, napiszę więc : dobrze, że umarł.
|
20 lat temu Kazik nagrał wielki przebój o Oleksym jak jechał do Moskwy https://www.youtube.com/watch?v=NJHJOmlSQkg
|
Wipler przed chwilą ;)
"Chcemy zmienić statut partii i przywrócić do władzy Janusza Korwin-Mikkego, do czego potrzebne jest 4/5 poparcia" |
@kerimku temu twojemu kandydatowi wyrosła konkurentka Magdalena Ogórek
Tak jak Duda ma doktorat, pracowała w Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, taj jak i Andrzej jest młoda i tak jak i on w polityce nie mają znaczących dokonań. Ciekawe czy ona będzie za Millerem chodzić tak jak Duda za prezesem krok w krok. |
yorkuś, pani Ogórek polansuje sie w mediach , dostanie 2% i gratulacje za odwagę , a taki zeteselowiec piechociński nie chce potwierdzić w wyborach 24% które otrzymali ostatnio , tchórz, zwykły tchórz, boi się przegranej z Panią Ogórkową ? , pewnie skończył by z jednym procentem
|
Cytat:
|
Ogórek, Jarubas....kto to w ogóle jest? Duda też nieznany. trzecie miejsce JKM nie będzie żadnym zaskoczeniem.
|
Cytat:
|
W skali PSL Jarubas to anonim.
Porównywanie tych wyników ma mały sens, bo ludzie głosują na kandydata z listy. Pierwsze skojarzenie z Duda - polityk, to ten z Solidarności. |
Cytat:
|
Jarubas to nie anonim w PSL-u, a jego szara eminencja i przyszły lider ;)
|
Cytat:
|
[QUOTE=emj10;1386798]Cieszymy się niezmiernie, a ja przyznam uczciwie, że naprawdę raduję się z tego powrotu, bo pomimo wielu utarczek uważam, że podniesie to znacząco poziom tego wątku.
Pozdrawiam i życzę miłego pisania :) Po takich życzeniach nie pozostaje mi nic innego niż zadeklarować że będę w pocie czoła pracował nad tym, aby "podnieść znacząco poziom tego wątku", tak pracowicie obniżany przez Ciebie i różnych takich kamikaze, yorków czy innych szpeniów. Howgh |
Cytat:
"Ile warci są niektórzy "drudzy za Jarkiem" w PiS'ie może świadczyć przykład Kamińskiego i Marcinkiewicza. Giertych też niedawno pierwszy patriota Polski - MW, do tego jeszcze maszerował ramię w ramię z Rydzykiem, a gdzie jest teraz?" Czyżby wół zapomniał jak cielęciem był? |
Dwa ciekawe tematy polityczne "na dziś" to:
1. Przyszłość polityczna Korwina. I moim zdaniem tej przyszłości już nie ma. Albo dziadek zdecyduje się na spokojne dożywanie swoich dni w Brukseli albo zdecyduje się wejść do Sejmu jako "sojusznik" którejś z "dużych" partii (PiS, PO, PSL). Wygląda na to ze Wipler mocno pracuje na to aby był to PiS, ale mam bardzo duże wątpliwości czy po ostatniej aferze JK zdecyduje się, aby dać wiplerowco-korwinowcom ze trzy "biorące" miejsca (bo na więcej liczyć nie mogą), w zamian za 1-2% poparcia. Cena Korwina bardzo mocno spada. A swoją drogą ciekawe jest to że dziadek w muszce tak długo służył salonowi jako straszak przed PiS, a skandal (jeden z bardzo licznych które można wyciągnąć) w który umoczony jest Krul wypływa akurat wtedy, gdy w miarę realna staje się, za sprawą Wiplera, jakaś forma sojuszu wyborczego KNP z PiS. Dżin zrobił swoje a teraz można wpuścić go z powrotem do butelki. 2. "Restrukturyzacja" górnictwa. Zastanawiające jest że baba w kitlu decyduje się na konfrontację z lobby węglowym, której bał się nawet Tusk (pamiętacie jak przed wyborami europejskimi rozprawiał o tym jak to "Polska na węglu stoi" :)). Oczywiście z góry odrzucam cały ten bełkot o "reformowaniu" (dziesięć lat było potrzeba aby ruszyć z "reformami" :)). A w takim razie o co chodzi? Myślę że pewną przesłanką jest to, co stało się gdy Donio po raz pierwszy próbował ruszyć lobby zajmujące się importem węgla. Pamiętacie aferę taśmową? Czy trzeba cytować płemieła mówiącego o lobby importerów węgla które chciało obalić rząd (to w wersji 2.0 bo wersja 1.0 była o "obcym alfabecie")? Jeśli przypomnimy sobie że do tej pory ujawniono niewielką liczbę taśm, a ostatnio jeden z ministrów wypowiedział się na temat tego że "nie opłaca" się blokować importu węgla z Rosji (nawiasem mówiąc jakim trzeba być kretynem żeby zamykać własne kopalnie i jednocześnie importować węgiel z Rosji, gdy jednocześnie ten sam rząd wydaje kupę kasy na infrastrukturę, która ma uniezależnić nas od sowieckiego gazu:), mówienie o braku jakiejkolwiek strategi to w tym wypadku daleko idący eufemizm) to zaczyna być jasne o co chodzi doktórce. Baba jest tak zdeterminowana aby chronić swoich przed kolejnymi taśmami, że gotowa jest zadrzeć nawet z lobby górniczym. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl