Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

emj10 05.01.2015 20:52

Znowu mogę tylko napisać, że "a nie mówiłem", choć posądzano mnie o krakania ;)

W tym układzie negatywną rolę odegrał Wipler, który parł do koalicji z PiS-em w co nie bardzo chce mi się wierzyć mimo tego, że to Wilka popierałem wiosną patrząc na rywalizacją Wilk vs. Marusik.

Czeka nas zatem nowe rozdanie na centrowo-liberalnej niszy o zabarwieniu konserwatywno-monarchistycznym, gdzie o tort powalczy KNP, być może nowy twór JKM-Wiplera, a także przy sprzyjających wiatrach Stonoga.

uposledzony_ale_kumaty 05.01.2015 21:08

Cytat:

Quo Vadis prawico?
Ruch Narodowy od jakiegoś czasu, nieco dyskretnie zrobił "czystki" w swoich szeregach i pozbył się niepokornych "wolnorynkowców" z szeregów partii. Odchodzili jeden po drugim... Dziś czytamy oświadczenie, że "partyjny beton" KNP również postanowił stworzyć coś na wzór sekty a nie partii. Podobnie zresztą Zbigniew Stonoga, który co prawda nie ma ani struktur, ani programu (bo ciężko jedną kartkę nazwać programem) ale zdążył ogłosić się wodzem.
Bo przecież każdy chce mieć swoją sektę.
Na dowód:
- Członkowie prowadzą działalność rozpowszechniającą swe koncepcje, wierząc, że tylko oni znają wyłącznie PRAWDĘ.
- oddzielenie się od świata. Wyznawca sekty czy ruchu jest przekonany, iż całe jego otoczenie zewnętrzne jest zepsute i złe.
- FANATYZM - przekonanie o posiadaniu wyłącznej, absolutnej prawdy i racji pozbawia jakichkolwiek wątpliwości i uniemożliwia prawdziwy dialog. Dyskusja z członkiem sekty sprowadza się wyłącznie do tego, by zostać przez niego "nawróconym", nigdy zaś do tego, by zostać przez niego zrozumianym.
KNP cieszy się, że "RN nie wszedł", RN, że "KNP się rozpada"
Kto korzysta na rozłamach na prawicy? A no właśnie Ci, z którymi "prawica" walczy. Więc róbcie tak dalej.
Cieszy się też Jarosław Kaczyński, bo po stu dwudziestu sześciu próbach "nowej partii" głosować odechce się każdemu i ten biedny, skołowany, zniechęcony wyborca odda głos na Prawo i Sprawiedliwość - jako na stały punkt odniesienia we Wszechświecie.
I wspomnicie moją skromną opinię.
"O nie nie! Ja w koalicję z Panem nie mogę bo ja śpię od ściany a Pan od wyjścia". Robicie to z tak zatrważającą powtarzalnością, że trudno mieć nadzieję na jakąś realną (REALNĄ) zmianę naszej chorej codzienności. A moglibyście się czegoś nauczyć od lewicy, która czyni sobie przytyki przez całe 3 lata po to by czwartego połączyć siły i pod jednym sztandarem wejść do Sejmu.
To WY zniechęcacie ludzi do głosowania na siebie. Z pewnością nie usłyszymy Waszego głosu w Sejmie.
Kochana prawico!
Wyślij nam kartkę spod progu wyborczego!
"Pozdro 5%"
Bo przecież razem mielibyście zbyt dużo...
PS. A można byłoby tak wspólną listę i wydziergać te 8% a potem debatować, kłócić się w Sejmie?
źródło: https://www.facebook.com/Lemingopedia

Smuga 05.01.2015 21:40

To wydarzenie można okrasić jedynie tym ;):

palikot 05.01.2015 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1386531)
Znowu mogę tylko napisać, że "a nie mówiłem", choć posądzano mnie o krakania ;)

W tym układzie negatywną rolę odegrał Wipler, który parł do koalicji z PiS-em w co nie bardzo chce mi się wierzyć mimo tego, że to Wilka popierałem wiosną patrząc na rywalizacją Wilk vs. Marusik.

Czeka nas zatem nowe rozdanie na centrowo-liberalnej niszy o zabarwieniu konserwatywno-monarchistycznym, gdzie o tort powalczy KNP, być może nowy twór JKM-Wiplera, a także przy sprzyjających wiatrach Stonoga.

Serio?

Czemu miałby odchodzić? Bo wybrali jego kumpla? :)

palikot 05.01.2015 22:13

Dla sPISkowców:
Od Stonogi:
Cytat:

Kochani Polacy.
Przed kilkoma laty miałem marzenie aby mój film Sejmowe Więzienie i wielki dramat jaki przeżyłem obejrzała jak największa ilość osób.
Było to marzenie pokazania wielu ludziom, co można zrobić z Człowiekiem w demokratycznym państwie prawa.
Chciałem aby moja historia była przestrogą dla tych wszystkich, którym się wydaje, że administracja państwowa RP jest przyzwoita.
Później jak idiota pozwoliłem wkręcić się w bieżącą politykę spotykając się z Panem Wiplerem i pozwalając się zaprosić na Marsz Niepodległości.Oczywiście był to wielki zaszczyt dla mnie ale również pozwolenie na zawłaszczenie mojej popularności społecznościowej.
Później wyprowadzałem rożne wnioski na podstawie osobistych rozmów z Panem Wiplerem i JKM a także ludźmi prawicy.
Jakiś czas temu najbliższy współpracownik JKM przybył do mojego biura i zaproponował przewrót w KNP.
Z tą wiadomością natychmiast udałem się do Pana Janusza-Korwin Mikkego i na spotkaniu w obecności syna Jacka,Przemka Wiplera poinformowałem ich o tym zdarzeniu.Dwa dni później P.Wipler opublikował moje zdjęcie z Grodzkim.
Po "chwili" pojawił się kandydat na prezydenta w osobie Pana Kowalskiego.Kilka minut po obwieszczeniu tego komunikatu zrezygnowałem zgodnie z zapowiedzią ze swego kandydowania, a Pan Kowalski w niewybrednym tekście wygłosił, co o mnie myśli.Później jeszcze jakiś profesorek od ojca Rydzyka przyrównał mnie do konfidenta stanu wojennego.
Wreszcie stałem się złem wypromowanym przez Piotra Tymochowicza oraz bliżej nieokreślonym agentem nieokreślonych służb specjalnych.
Przejechałem kawał Polski by się z Państwem spotkać i poznać.
Zobaczyłem jak wielka jest potrzeba na zmiany polityczne w Polsce ale już po kilku tygodniach gdy okazało się, że bez trudu mogę założyć partię polityczną cieszącą się szerokim poparciem społecznym stałem się wrogiem narodowym ludzi, którzy początkowo mnie popierali.
Uważam, że na polskiej scenie politycznej nie ma jeszcze ludzi gotowych na kompromis w imię dekomunizacji naszego życia publicznego.
Ogłaszam przeto, że zaprzestaję jakiejkolwiek działalności politycznej w Polsce, nie startuję w wyborach prezydenckich i w najbliższy czwartek cofnę wniosek o rejestrację partii.
Macie rację pisząc,że należy podchodzić do mnie z rezerwą bo jaki byłby ze mnie polityk skoro owa polityka sprowadzała by się do złamania słowa danego mojej Żonie po tym jak wytrwała w swej niedoli gdy mną poniewierano przewożąc z więzienia do więzienia.
Przyrzekłem Jej,że już nigdy nie zbliżę się do polityki , która zabrała nam lata młodości, zamordowała moją matkę i po części mnie samego.
Mam nadzieję, że uczciwi moralnie ludzie zrozumieją to co piszę.
Wszystkim Państwu, którzy wspierali mnie w dążeniu do realizacji celów politycznych serdecznie dziękuję.
Było dla mnie zaszczytem poznanie Was podczas naszych spotkań.
Zostaję pomiędzy Wami z tym, co kocham, a bardzo kocham ludzi i mimo, że czasami boli, zawsze chcę ich wspierać i im pomagać-na tym znam się najlepiej od urodzenia.
Zawsze i wszędzie będę wspierał Polaków i Polskę.
Przypadek?

Czy ktoś proponował popełnić im "samobójstwo"? :)

Może się okazać, że dzisiejszy ruch w KNP był najrozsądniejszym z możliwych!

emj10 05.01.2015 22:14

Może odejść, gdyż jego wizja na KNP w tym momencie przegrała. Wydaje mi się, że w maju w okolicach wyborów prezydenckich będzie już jasne o co walczy KNP, bo to że RN o nic nie walczy wiadomo już od kilku miesięcy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1386543)
Czy ktoś proponował popełnić im "samobójstwo"? :)

Jakby chcieli zaproponować to zaproponowaliby wieki temu przewożąc Stonogę z więźnia do więźnia. Jako koledze Leppera i Tymochowicza w tamtym momencie nic mu nie groziło i włos nie spadł mu z głowy.

Dzideek 06.01.2015 11:10

Nowy

Korwin na pewno nie założy partii i bujda, jakoby miał stracić władzę jest zdecydowanie przesadzona. Nowy prezes jest wiernym słuchaczem Korwina i został wybrany rezultatem 13 głosów za, 1 wstrzymującym, 1 przeciw. A konwentykl to zbiór najbardziej zaufanych osób i nie zrobiliby psikusa. Jeśli mieliby to na celu, osadziliby Zółtka, Wilka, a nie Marusika. Ogólnym celem jest wypromowanie i sprawdzenie, czy taka osoba sprawdziłaby się w tej funkcji w razie niebytu Korwina oraz mająca na celu odciążyć go od spraw papierkowych. Czas pokaże, że Korwin utwierdzi resztę w słuszności tej decyzji oraz dalej będzie funkcjonował w partii

emj10 06.01.2015 12:46

Korwinowi zostało maksymalnie kilka lat na powrót do krajowej polityki, więc zrobi wszysto aby jesienią znowu dostać się do sejmu. Na ile widzę jego ruchy to wybierze wariant, który zagwarantuje mu największe szanse na taki sukces wyborczy. Nie da się ukryć, źe chciał on poszerzenia elektoratu na inne środowiska, ale wybrano przywództwo Marusika, który będzie szedł starą UPR-owską ścieżką zwierania szeregów, która może zakończyć się wynikiem 3-4% dla KNP.

Gwiaździsty 06.01.2015 15:04

Paliwo tanieje ? No to trzeba na tym zarobić, nakładając na kierowców kolejny POdatek:

http://niezalezna.pl/62970-rzad-wyko...atek-na-paliwo

Szpen 06.01.2015 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1386592)
Paliwo tanieje ? No to trzeba na tym zarobić, nakładając na kierowców kolejny POdatek:

Pokazałes tym wpisem,jakim jesteś pisowskim lemingiem :-)

Poczytaj trochę o co chodzi,kto i jak głosował i jaki to ma wpływ na producentów. Serio,daje sz się w wkręcac jak przyslowiowy leming.ryje banie ci ta niezależna, a ty lykasz wszystko jak młody pelikan ;-)

palikot 06.01.2015 16:35

Czytając dzisiejszą komunistyczną szmatę widać, że z tym Marusikiem to nie był taki zły pomysł, bo on mówi takim spokojniejszym językiem, który może trafić do ludzi którzy dają się mamić "hitlerami" i "kobietami". Do tego mówi rzeczowo i klarownie. JKM przecież nie kończy działalności, dalej będą go cytować

P.s Właśnie. Pokażcie kto głosował za podwyżką podatku na paliwo :)

Jaroo1 06.01.2015 17:13

Co kogo paliwo obchodzi... mnie tam interesują bardziej działania PiSu, SLD i Palikmiotów w sprawie sfałszowania wyborów. Tak szczekali, tak mieli obalić PO i co? I jak zawsze gówno. Bo pogadają, pogadają, pofarmazonią przed kamerami i dalej jakoś każdy ważny temat się rozmywa.
A afera taśmowa?
Co oni mieli robić w sprawie tej afery i sfałszowanych wyborów? Jakieś wnioski składać, sądzić się? Gdzie te działania? Mają tyle kasy na działalność z pieniędzy podatników i nic nie robią. Gdyby w tym PiSie i innych partiach, które przekroczyły próg wyborczy byli uczciwi ludzie to by własną bronią zniszczyli ten system. Z kasy publicznej by rozwalili koryto. No ale wiadomo o co chodzi, wszystko cyrk, żeby jeden leming na drugiego pluł a tamci jak sobie żyli - życie jak w Madrycie - tak dalej mają.
Pozdrawiam armię PO, PiS i resztę rycerzy. Oby ten rok był przełomowy i znaczna część lemingów uświadomiła sobie, że jest dymana.

PS Macie jakiś kontakt z żydami z Izraela? Ciekawe jak sobie żyją za te "dotacje" comiesięczne z Polski przegłosowane przez PO-PiSy?
PS 2 Uściskajcie ode mnie Banderowców.

felipe 06.01.2015 17:19

"Patrząc na żenujący spektakl u korwinowców, pamiętajmy: bez Kaczyńskiego i PiS cała polska prawica wyglądałaby równie żałośnie"

Karnowski w formie.

http://wpolityce.pl/polityka/228556-...ownie-zalosnie

kerim1906 06.01.2015 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1386599)
Czytając dzisiejszą komunistyczną szmatę widać, że z tym Marusikiem to nie był taki zły pomysł, bo on mówi takim spokojniejszym językiem, który może trafić do ludzi którzy dają się mamić "hitlerami" i "kobietami". Do tego mówi rzeczowo i klarownie. JKM przecież nie kończy działalności, dalej będą go cytować

P.s Właśnie. Pokażcie kto głosował za podwyżką podatku na paliwo :)

ten Marusik to "strzał" ale w stopę, od wczoraj pocieszanie się wzajemne korwinowców o słuszności wyboru a dzisjaj wylewanie żalów na PIS , no to z Marusikiem do boju korwinowcy :lol:, po te 1,5 %

york09 06.01.2015 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1386592)

Gwieździsty poczytaj sobie jak to przegłosowano w Sejmie.
Głosowało - 439 Za - 439 Przeciw - 0 Wstrzymało się - 0 Nie głosowało - 21
nawet Pan Kaczyński był obecny i zagłoswał za.
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/age...rglosowania=13
Czyżby "te niezależne " media były przeciw Kaczyńskiemu!
A to że po raz pierwszy od wielu lat rząd akcyzę obniżył, już nikt nie raczył napisać.
http://www.e-petrol.pl/notowania/ryn...y/stawki-oplat

IncognitoTSW 06.01.2015 17:51

I Jagiełło oczywiście głosował "za".

wiesniak842 06.01.2015 18:16

hahah rzad akcyze obnizyl. Pierwszy raz od 2007 o cale 25 zl na litrze. Wyrownal sobie za to oplata palliwowa, ktora podrozala o ...... 25 zl na litrze w porownaniu do zeszlego roku. Reasumujac - bez zmian + oplata zapasowa = drozej:D

kerim1906 06.01.2015 18:22

pytanie brzmi , jak się ma przyjęcie ustawy z 24.04.14 przez Sejm z rozporządzeniem ministra z 10.12.14 ?

http://niewygodne.info.pl/artykul5/0...e-zapasowa.htm

czy ktoś przeczytał całą przyjętą ustawę z 24.04.14 i jak to się ma do rozporządzenia ministra z 10.12.14?

nie jestem pewien że jest to kompatybilne ,wygląda że wprowadzono podatek po cichu i na ostatnią chwilę, jak ktoś ma inne zdanie proszę o komentarz?

york09 06.01.2015 18:46

To nie żaden cichy podatek, nawet to nie nowa ustawa.
Cytat:

Na podstawie art. 21b ust. 9 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o zapasach ropy naftowej, produktów naftowych i gazu ziemnego oraz zasadach postępowania w sytuacjach zagrożenia bezpieczeństwa paliwowego państwa i zakłóceń na rynku naftowym (Dz. U. z 2014 r. poz. 1695) zarządza się, co następuje:
http://www.eurodorex.pl/aktualnosci/...asowa,115.html
Ustawę wymyślił PIS, a PO wprowadziło w życie.

wiesniak842 06.01.2015 19:10

Mi sie wydaje, ze to bardziej chodzi o sytuacje zagrozenia wplywow do budzetu z vatu na paliwach:D Wtedy by sie zgadzalo czemu akurat teraz to wprowadzili. Ciekawe tylko ile jeszcze takich kwiatkow w kilkuletnich ustawach trzymaja w zanadrzu.

palikot 06.01.2015 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1386606)
ten Marusik to "strzał" ale w stopę, od wczoraj pocieszanie się wzajemne korwinowców o słuszności wyboru a dzisjaj wylewanie żalów na PIS , no to z Marusikiem do boju korwinowcy :lol:, po te 1,5 %

uwielbiam takich pacjentów, którzy bawią się w jasnowidzów :D
to czy to był dobry ruch czy strzał w stopę to się okażę z czasem, dzisiaj trudno na ten temat dywagować, bo przyszłości nikt nie zna

za to znamy przeszłość i twój ukochany PIS głosujący za podwyżką podatku na paliwo ;)
Powodzenia w zmienianiu Polski :lol:

p.s Błaszczak nie był strzałem w stopę u koryta ciągle wysoko się trzymacie to i Marusik też nie będzie ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1386615)
Mi sie wydaje, ze to bardziej chodzi o sytuacje zagrozenia wplywow do budzetu z vatu na paliwach:D Wtedy by sie zgadzalo czemu akurat teraz to wprowadzili. Ciekawe tylko ile jeszcze takich kwiatkow w kilkuletnich ustawach trzymaja w zanadrzu.

Jasne na wincoki i wakacje w Brazylii muszą mieć Sikorskie Hofmany i inne złodzieje

kerim1906 06.01.2015 21:12

paliwa już wyjaśniliśmy, wygląda na ukryty podatek urbanoplatfusów wprowadzony w czasie zjazdu ceny ropy. teraz zajmiemy sie Korwinem http://wiadomosci.onet.pl/kraj/co-pograzylo-korwin-mikkego-rzeczpospolita-poszlo-o-sprawy-obyczajowe/jkect :help:

teraz doktor palikot to nam wyjaśni :lol:, doktorze czekamy , najlepsze że każde wyjaśnienie będzie śmieszne :haha:

wiesniak842 06.01.2015 21:22

Zeby wyjasnic jak on w wieku 72 lat dzieci jest jeszcze w stanie robic to faktycznie moze byc potrzebny doktor.
Z Radziem Sikorskim, wyksztalconym w Oksfordzie i tymi jego tlumaczeniami to prawda jest?:D

Szpen 06.01.2015 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1386625)
paliwa już wyjaśniliśmy, wygląda na ukryty podatek urbanoplatfusów wprowadzony w czasie zjazdu ceny ropy.

Skoro wyjasnilismy to po c.huj brniesz dalej,ze to ukryty podatek?

kerim1906 06.01.2015 21:29

http://wpolityce.pl/polityka/228312-...a-rostowskiego

na radzia jest zlecenie , będą wychodzić coraz nowsze kwiatki , a koło pióra robią mu "koledzy i przyjaciele"

szpeniu, właśnie wyjaśniliśmy że to ukryty podatek i proszę grzeczniej bez nerwów , dzięki

palikot 06.01.2015 22:50

Cytat:

paliwa już wyjaśniliśmy, wygląda na ukryty podatek urbanoplatfusów wprowadzony w czasie zjazdu ceny ropy. teraz zajmiemy sie Korwinem http://wiadomosci.onet.pl/kraj/co-pograzylo-korwin-mikkego-rzeczpospolita-poszlo-o-sprawy-obyczajowe/jkect :help:

teraz doktor palikot to nam wyjaśni :lol:, doktorze czekamy , najlepsze że każde wyjaśnienie będzie śmieszne :haha:

tak wyjaśniliśmy, że 123 posłów PISu głosowało za wprowadzeniem nowego podatku. PiS robi to samo co PO głosuje za podwyżką podatków, skończ się już ośmieszać ;)

Szpen 06.01.2015 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1386630)
[URL]szpeniu, właśnie wyjaśniliśmy że to ukryty podatek i proszę grzeczniej bez nerwów , dzięki

Sprzedając polisy tez bierzesz te pigułki po których jesteś teraz? W niezle gowno pakujesz swoich klientów tak wypaczajac rzeczywistośc.

palikot 07.01.2015 02:16

Cytat:

No widzisz, Korwin ma 72 lata i rucha laski, a ty siedzisz w politycznym 24h na dobę i konia walisz :)

http://youtu.be/mz1KtdMnh9Q?t=19m46s
:D O Jeeeeebany. :shock: No spowiadać się tu któremu już nie staje! :D

york09 07.01.2015 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1386447)
kerim1906 weź zmień avatar bo się ośmieszasz chłopcze...

Piszesz o wolności, a popierasz totalnie odmienne myślenie swojego góru Jarosława...

Brak konsekwencji.

Nie czepiaj sie kerima
Skoro zgodził się na rozreklamowanie tego drugoligowego zawodnika, a sponsorzy płacą to musi oblicze Dudy pokazywać.
Trochę dziwne że prezes nie znalazł wśród znanych rasowych polityków PISu kandydata na taki urząd. (może boi się że takich Hofmanów ma więcej w bliskim otoczeniu)

A za chwilę będzie nowy temat do wałkowania
Premier Ewa Kopacz poinformuje dziś, co zrealizowała oraz nad czym obecnie pracuje rząd.
Kopacz pod koniec grudnia zapowiedziała, że 7 stycznia zda relację z realizacji swego expose.

emj10 07.01.2015 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1386642)
No widzisz, Korwin ma 72 lata i rucha laski, a ty siedzisz w politycznym 24h na dobę i konia walisz :)

Najgorsze, że robi to pod politycznego młodziana Dudę. Zrozumiałbym, gdyby to był piłkarz, aktor/aktorka, czy jakiś mąż stanu pokroju Piłsudskiego, czy Dmowskiego, a tutaj zwykły szarak.

Najciekawsze w tym całym wyborze Dudy jest to, że po 11 listopada wielu myślało, że kandydatem na prezydenta został inny Duda - ten od "Solidarności, a tu okazało się, że to trzeci z Dudów zdecydowanie mniej znany od niego, a nawet od Ondreja Dudy ;)

york09 07.01.2015 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1386656)
Najgorsze, że robi to pod politycznego młodziana Dudę. Zrozumiałbym, gdyby to był piłkarz, aktor/aktorka, czy jakiś mąż stanu pokroju Piłsudskiego, czy Dmowskiego, a tutaj zwykły szarak.

Nie chcę nic sugerować, ale może czuje jakiś fizyczny pociąg do niego :mysli: (bo żeby facet tak się przymilał innemu facetowi? za nic!)
Biedroń przyznając się do swojej "inności" został posłem, a teraz prezydentem.

kerim1906 07.01.2015 11:01

Widzę nerwowość palikot brak argumentów. Szpdniu to samo o jeszcze york i warszawiaczek inwektywy to wasz poziom gratuluję

ABGwislakABG 07.01.2015 11:27

0 retoryki, odnoszenia się do informacji zawartych na wklejanych stronach zarówno po jednej jak i drugiej stronie. Emj jak zwykle rozmywa, yorkuś tw-gw. Faktycznie wielki mi to skandal, 2 nieślubnych dzieci. Bo stary człowiek i może :haha:

Już sobie wyobrażam rozmowy niedokończone w rydz tv :D

Każdy ogarnięty mniej/więcej widzi, że po ploteczkach odnośnie ew. koalicji PiS-KNP to próba jej uwalenia już w zarodku. Taka mała polityczna aborcja.

kerim1906 07.01.2015 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1386664)
0 retoryki, odnoszenia się do informacji zawartych na wklejanych stronach zarówno po jednej jak i drugiej stronie. Emj jak zwykle rozmywa, yorkuś tw-gw. Faktycznie wielki mi to skandal, 2 nieślubnych dzieci. Bo stary człowiek i może :haha:

Już sobie wyobrażam rozmowy niedokończone w rydz tv :D

Każdy ogarnięty mniej/więcej widzi, że po ploteczkach odnośnie ew. koalicji PiS-KNP to próba jej uwalenia już w zarodku. Taka mała polityczna aborcja.

Info o Korwinie podałem jako żart czekałem na "tłumaczenie" palikota doczekałem się inwektyw ,zgadzam się z ostatnim zdaniem

AYALA 07.01.2015 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1386656)

Najciekawsze w tym całym wyborze Dudy jest to, że po 11 listopada wielu myślało, że kandydatem na prezydenta został inny Duda - ten od "Solidarności, a tu okazało się, że to trzeci z Dudów zdecydowanie mniej znany od niego, a nawet od Ondreja Dudy ;)

Jeśli wolisz Szczynukowicza, który podpisał ustawe o pracy do śmierci (67 lat), to Twój wybór.Skoro zwolennicy PO tak atakują doktora A. Dudę, to widać, że jednak Prezes PiS wyznaczył właściwego człowieka na Prezydenta Polski.

emj10 07.01.2015 11:50

Nie wolę żadnego z nich, bo przy obecnych kandydatach znowu trzeba będzie oddać nieważny głos jak 4 lata temu.

PS. Ja zamierzam żyć trochę dłużej niż do 67 roku co patrzac na srednia wieku umierajacych z mojej rodziny w ostatnich latach (przeszlo 80 lat) jest wiecej niz mozliwe, a emerytura mi zwisa i powiewa, bo nie jestem w ZUS-ie.

kerim1906 07.01.2015 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1386671)
Nie wolę żadnego z nich, bo przy obecnych kandydatach znowu trzeba będzie oddać nieważny głos jak 4 lata temu.

PS. Ja zamierzam żyć trochę dłużej niż do 67 roku co patrzac na srednia wieku umierajacych z mojej rodziny w ostatnich latach (przeszlo 80 lat) jest wiecej niz mozliwe, a emerytura mi zwisa i powiewa, bo nie jestem w ZUS-ie.

rozmywacz w akcji. nikogo nie popiera urbamoplatfus. zslowiec lub komuch w zależności od sytuacji koń by się usmiał

york09 07.01.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1386668)
Skoro zwolennicy PO tak atakują doktora A. Dudę, to widać, że jednak Prezes PiS wyznaczył właściwego człowieka na Prezydenta Polski.

Eee no ja go nie atakuję, po prostu chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tym panu,. skoro kandyduje na taki Urząd. A oprócz tego że był w ZHP żadnych jego dokonań nie znam.
No może jeszcze to że wstawił się do Prokuratora Generalnego w sprawie ułaskawienia Adama S.
Lech Kaczyński 9 czerwca 2009 roku ułaskawił Adama S., przedsiębiorcę z Kwidzyna. Trzy tygodnie wcześniej mężczyzna ten założył spółkę z Marcinem Dubienieckim, mężem Marty Kaczyńskiej.

Cytat:

Adam S. przez blisko osiem lat oszukiwał urząd skarbowy i Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. Wyłudził z PFRON ponad 120 tys. zł, a Skarb Państwa stracił co najmniej 30 tys. zł.
Uwagę mediów przykuło ekspresowe tempo rozpatrzenia wniosku o ułaskawienie. Zaskakujące było także to, że przestępca został ułaskawiony mimo negatywnej opinii prokuratury.
No może jeszcze z tego też go znam:
Sąd Apelacyjny: A. Duda musi przeprosić R. Ciepielę
Ale nie wiem czy przeprosił.
Bo np. ta szczujnia grzecznie przeprosiła za różne kłamstwa.
Tu: http://niezalezna.pl/62985-oswiadcze...prawie-ruch-sa
Drugi raz tu:
http://niezalezna.pl/62986-oswiadcze...igora-chalupca
Oraz przeprosiny GZ
http://www.gazetapolska.pl/32064-osw...prawie-ruch-sa
http://www.gazetapolska.pl/32065-​os...igora-chalupca

kerim1906 07.01.2015 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1386636)
Sprzedając polisy tez bierzesz te pigułki po których jesteś teraz? W niezle gowno pakujesz swoich klientów tak wypaczajac rzeczywistośc.

szpeniu ty dalej robisz na kasie czy właśnie cię zwolnili, kompleksy masz jakieś czy co ?

a teraz cytat z palikota
"No widzisz, Korwin ma 72 lata i rucha laski, a ty siedzisz w politycznym 24h na dobę i konia walisz :)"
janusz to ty ? nazwisko to samo i poziom ten sam

i na koniec popis yorkusia" Nie chcę nic sugerować, ale może czuje jakiś fizyczny pociąg do niego :mysli: (bo żeby facet tak się przymilał innemu facetowi? za nic!)
Biedroń przyznając się do swojej "inności" został posłem, a teraz prezydentem."

yorkuś tak po ludzku , nie wstyd ci ?

i na deser warszawiaczek urbanoplatfus , zslowiec czy komuch( niepotrzebne w zależności od sytuacji skreślić)
"Najgorsze, że robi to pod politycznego młodziana Dudę. Zrozumiałbym, gdyby to był piłkarz, aktor/aktorka, czy jakiś mąż stanu pokroju Piłsudskiego, czy Dmowskiego, a tutaj zwykły szarak."
polecam dla ciebie avatar , dody, koseckiego i jeszcze mąż stanu ? myslę że jako czasami zeteseelowiec pasuje piechociński, we wcieleniu urbanoplatfusa wybierz tuska, a jako komuch ?dawaj spawacza

sambo 07.01.2015 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1386673)
rozmywacz w akcji. nikogo nie popiera urbamoplatfus. zslowiec lub komuch w zależności od sytuacji koń by się usmiał

Generalnie nie reaguje na takie posty ale w stosunku do emjota robisz to tak czesto ze juz nie wytrzymuje. Chlopie! Zrozum, ze ktos moze miec inne widzenie swiata niz Ty. Zaakceptuj to. Wyzywasz goscia, ktory ma rowniez inne widzenie swiata niz moje ale tak go wychowali, taka ma percepcje rzeczywistosci jest innym czlowiekiem niz ja czy Ty. Po prostu. Docen to ze jest kulturalny, rzeczowy i ciekawie toczy sie z nim dyskutuje. Wolisz poziom yorka? Bylo tu juz naprawde paru adwersarzy na poziomie i juz ich nie ma. Zostala garstka. Zupelnie nie potrzebne sa te epitety, czemu maja sluzyc ataki ad personam?. Szanujmy sie. To tak tylko pisze bez urazy kerim

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl