Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rozan 28.04.2010 18:26

Dida i Almunia to byłby szał a jaka konkurencja w naszej bramce :D

Marcin_fan 28.04.2010 18:35

wg transfermarkt Pawełek wart 1.4 mln Euro... sporo...

WislaOnly 28.04.2010 18:43

Myślę, że w większości wycen transfermarkt trzeba brać na poprawkę z minus 15%!!! Weźmy bramkarza Jagi i wszystko. Chce więcej zdolnych Polaków w zespole. JJJBG!

TOMEK 11 28.04.2010 19:00

z naszej ligi to tylko : Onyszko , Sandomierski i Gikiewicz

Hertha na 100% spadnie , może Drobny który ma 112 meczów w Bundeslidze ?

Zieniu1906 28.04.2010 19:45

Ku*** 2-1 dla Amiki :/ Sry za oFFtOp
A tak pozatym to może byłoby warto zainteresować się Lukjanowsem z Lechii oglądam teraz mecz i ten chłopak naprawdę mógłby być wzmocnieniem . Jest bardzo szybki , przegląd pola też ma dobry no i technikę .

WislaOnly 28.04.2010 20:07

Zieniu1906 POTWIERDZAM!

JOSE 841 28.04.2010 21:07

klasowego to Wisła potrzebuje bramkarza bo Pawełkowi i Juszczykowi jeszcze daleko do tego miana , inaczej bedziemy mieli powtórkę z Talina napastników to Wisła ma wystarczająco dobrych Ba, Małecki Brożek Boguski,Christov więc jedynie zostaje tylko najsłabszy punkt Wisły jakim jest bramka mam nadziej że Wisła skorzysta z listyi jaką zapodał TOMEK 11 bo jest kilku ciekawych klasowych zawodników wartych uwagi

IncognitoTSW 28.04.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 890259)
Ku*** 2-1 dla Amiki :/ Sry za oFFtOp
A tak pozatym to może byłoby warto zainteresować się Lukjanowsem z Lechii oglądam teraz mecz i ten chłopak naprawdę mógłby być wzmocnieniem . Jest bardzo szybki , przegląd pola też ma dobry no i technikę .

Tylko jakby nie patrzeć to za dużo bramek to on tam nie strzela, dwa razy wturlał jak się nie mylę? Może i by się odblokował jak Micanski ale czy na pewno ?

Ogryzek 28.04.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 890345)
Tylko jakby nie patrzeć to za dużo bramek to on tam nie strzela, dwa razy wturlał jak się nie mylę? Może i by się odblokował jak Micanski ale czy na pewno ?

Też jestem sceptyczny co do Łotysza.

Griszka30KR 28.04.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 890114)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-klubu,1471079 pan Csaplar mógłby sie przyjrzeć temu

On pracuje jeszcze dla Wisły?Z tego co słyszałem to obaj nasi pseudoskauci starcili pracę za....poprostu jej brak z ich strony(było to czasowo, koło zwolnienia Skorży).

JOSE 841 28.04.2010 22:21

ze Skorżą odszedł Terzioti a skauting raczej funkcjonują normalnie w końcu pan Cupiał sam ich (Csaplara i tego drugiego zatrudniał) a nie na życzenie Skorży

QBAS 28.04.2010 22:22

Taka praca to marzenie ;)

emjot 28.04.2010 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 890464)
Uważam Pawełka za jednego z lepszych bramkarzy w lidze. Miał kilka baboli, ale ile potencjalnych zagrożeń wybronił, to o tym się nie mówi. Widzę, że niektórzy zamiast myśleć rozumem, nadal kierują się emocjami.

ile?
i ile meczy nam wygrał?
fakty
nie emocje bardzo proszę

Wojtas 29.04.2010 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 890202)
proponuję wszystkich co do jednego zaprosić na testy

wszyscy za słabi.....

Arturo Qr2nów 29.04.2010 00:46

Generalnie jeśli chodzi o bramkarza, to w pierwszej kolejności bym przedłużył kontrakt Pawełkowi. Jednak mimo wszystko równocześnie poszukałbym kogoś, kto przynajmniej na papierze jest wyraźnie lepszy. Wiem, wiem - tak sobie można pisać... Jednak, a nóż... Rozejrzeć się warto. Kolejne testy dwudziestu bramkarzy w okresie przygotowawczym nie mają sensu i mam wrażenie, że tylko zaburzają rytm przygotowań. Lepiej mieć gotową - przynajmniej w jak największym stopniu - kadrę w trakcie przygotowań. W najgorszym przypadku zostajemy... z nie tak wcale dramatycznym Pawełkiem. Kolejną istotną sprawą powinno być przedłużenie kontraktu z Ba. Chyba nikomu nie trzeba udowadniać, że jak ten gość solidnie przepracuje z drużyną przygotowania, to może być dla nas kimś więcej niż Stilić lub Krivets dla Lecha, a może nawet najlepszym graczem w lidze. Mimo pojawiających się sceptycznych głosów wobec Alvareza, jego też postarałbym się wykupić, jednocześnie negocjując z Regginą niższą kwotę transferu. Myślę, że 200-300 tys. euro, to rozsądna kwota. Wracając jeszcze do pozycji bramkarza, to przemyślałbym opcję (tu nie będę oryginalny) Onyszki. W zasadzie na chwilę obecną powinniśmy szukać bramkarza, napastnika i lewego skrzydłowego. Kirm i Łobodziński to prawi pomocnicy, na lewej od biedy może grać Małecki, w sumie nieźle radzi też sobie Brożek Piotrek, ale potrzebowałby konkurencji. Diaza natomiast zostawiłbym na reprezentacyjnej pozycji lewego obrońcy.

Eleusis 29.04.2010 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 890477)
Porównaj sobie jego wyjścia do piłki, a innych bramkarzy. ...ci drudzy zazwyczaj nie wychodzą, są niepewni. Myślę, że w tym sezonie - dwa, trzy mecze wygrane to zasługa Pawełka. Nie przypominam sobie za to przegranej z jego winy (lekki błąd w meczu z Legią to wyjątek, ale też błąd obrony). Lewadia? Już było po meczu.

Powyżej są wszystkie odpowiedzi na pytania.

Głupoty pleciesz. Pawełek najlepszym bramkarzem w lidze? Pffff, ja rozumiem, jesteśmy kibicami Wisły, ale trochę obiektywizmu nie zaszkodzi. Przynajmniej dwa razy w każdym meczu popełnia głupie błędy, zazwyczaj bez konsekwencji, ale gdyby udało się zakontraktować jakiegoś- chociaż DOBREGO bramkarza, to wtedy na pewno tracilibyśmy dużo mniej bramek i wyglądałoby to pewniej. Ja sobie nie przypominam ani jednego WYGRANEGO meczu przez Pawełka, chyba że źle rozumiemy definicje wybronionego meczu. Jak dla mnie, to Pawełek jest co najwyżej solidnym bramkarzem, któremu rzadko zdarzają się jakieś świetne, niesamowite interwencje, a dość często proste błędy.
PS. A z tymi wyjściami do piłki- to daj spokój, chyba na siłę szukasz u niego plusów, to musi umieć każdy bramkarz w dzisiejszym futbolu.

WislaPN 29.04.2010 14:44

Jeśli chodzi o zmiany w kadrze, to dla mnie priorytetem jest pozyskanie odpowiedniego bramkarza. Jak wielu przedmówców proponuję Onyszkę. Poza tym to do pozbycia(wypożyczenie/sprzedaż) są: Juszczyk, Pawełek, Jop, Gołoś i jeśli dalej nic nie pokaże to Hristov. Do pozyskania poza wcześniej wymienionym bramkarzem jakiś młody lewo skrzydłowy, środkowy obrońca i dobry napastnik.

TOMEK 11 29.04.2010 15:39

Pawełka można zostawić tylko trzeba mu dać jakąś konkurencję , bo kogo on ma się bać ? i tak wie że go nikt nie wygryzie

a co do ofensywy to można spróbować Tyrale na jakiś rok

tofik 29.04.2010 20:43

wg Onetu Głowackim interesuje się...Trabzonspor. What ? :D

tomasz_19 29.04.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 890847)
wg Onetu Głowackim interesuje się...Trabzonspor. What ? :D

niech spi****lają...

JOSE 841 29.04.2010 21:27

TOMEK 11 ostatnio Juszczyk w formie więc Pawełek ma konkurencje chwilową ale może sie skonczyć tak że Juszczyk zostanie a Pawełek odejdzie do Śląska

Stanlej13 29.04.2010 21:52

Lepiej paciorki zmawiaj, żeby Juszczyk nie miał poważnego sprawdzianu tej formy. Jaką jest konkurencją, jeśli przy zdrowym Pawełku murawy nawet nie powącha?

JOSE 841 29.04.2010 22:20

Wojtas James,Dida,Hildebrand,Cerny,Cudicini,Sergio są za słabi???chyba raczej poza zasięgiem Wisły chociaż zobaczymy na pewno ktoś z tej listy trafi na Reymonta obstawiam kogoś z trójki Stoikovic Pesković(ta dwójka swego czasu była wiązana z Wisłą i Wisła też wyrażała zainteresowanie nimi),Jurgen Macho

s1mone 29.04.2010 22:24

A ja tam lubię Pawełka - i tak jest najlepszym bramkarzem jakiego mieliśmy od długiego czasu (nie licząc Dolhy, który miał sezon konia a potem jeszcze gorsze babole puszczał w Lechu).

Myślę, że Pawełek mimo wszystko pasuje do Wisły, głównie stylem, bo przy naszym stylu bramkarz jest często ostatnim obrońcą a jakby nie było Pawełek ma niezły 'prediction' do dalekich wyjść.

Pozdrawiam

madenn 29.04.2010 22:41

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow

niby pisze to bułgarska prasa ale jest to mocno watpliwe

Proud 29.04.2010 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 890905)
Wojtas James,Dida,Hildebrand,Cerny,Cudicini,Sergio są za słabi???chyba raczej poza zasięgiem Wisły chociaż zobaczymy na pewno ktoś z tej listy trafi na Reymonta obstawiam kogoś z trójki Stoikovic Pesković(ta dwójka swego czasu była wiązana z Wisłą i Wisła też wyrażała zainteresowanie nimi),Jurgen Macho

ironia człowieku...ironia...

ja osobiście wszystkie pieniądze jakie będziemy mieć na transfery przeznaczyłbym na Sobiecha. Gość może zdecydowanie przeskoczyć Lewandowskiego.

Wojtas 29.04.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 890910)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow

niby pisze to bułgarska prasa ale jest to mocno watpliwe

czy ja tam dobrze widze czy tam jest suma 370 tys Euro ,jaka musimy za Hristova zaplacic....

chyba sie o jego wycene o to koncowe 0 pomylili

tomasz_19 30.04.2010 08:26

swoją drogą to bardzo dziwne posunięcie, bo jak wiadomo Bułgar u nas w ogóle nie gra, więc po co chęć jego wykupienia z Levskiego?

Maciuś 30.04.2010 08:28

A ja sie nie zdziwie jesli go wykupia. Juz samo to ze sciagneli megapadake zle o nich swiadczy.

rozan 30.04.2010 08:42

A co można o nim powiedzieć po tych kilku meczach? Pamiętajcie że Bułgar przyszedł do nas bez formy, dlatego jest taki tani...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl