Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

wolfy 17.08.2016 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449177)
Wiemy jedno - zepsuć za wiele nie zepsują, bo TF nic praktycznie po sobie nie zostawiła w kwestii zarządzania, marketingu, skautingu itp.

Nie no, po prostu zgaszą światło. Ale chyba nie o to chodziło?

pomeran 17.08.2016 13:03

Wolfy - z wiekszością tez zgoda. Ale masz pewność ze Meresinski nie ma zaplecza sponsorskiego któremu obojętne jest to co o nim piszą ? Bez znaczenia z jakiego powodu, ale moze sie okazać ze ma. Z gola dupa i bez $$ do klubu nie wszedł. Bo tu nawet nie ma co sprzedać.

suikoden 17.08.2016 13:03

nesta masz racje co Wisła odziedziczyła po tf piłkarzy i mase długów 14-16 mln brak bazy brak skautingu zero marketingu

wolfy 17.08.2016 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1449179)
Wolfy - z wiekszością tez zgoda. Ale masz pewność ze Meresinski nie ma zaplecza sponsorskiego któremu obojętne jest to co o nim piszą ? Bez znaczenia z jakiego powodu, ale moze sie okazać ze ma. Z gola dupa i bez $$ do klubu nie wszedł. Bo tu nawet nie ma co sprzedać.

Jeżeli opchnąłby kilku piłkarzy i przytulił transze z Canal+ to wyjdzie niezły zysk. Poczytaj sobie jak Król zarobił na Polonii wygaszając ją. Sprawdź też sobie do jakiej wartości majątku odpowiada spółka Gmina.pl :D

suikoden 17.08.2016 13:06

wolf wiesz tyle co zjesz tak jak kazdy znas

wolfy 17.08.2016 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449182)
wolf wiesz tyle co zjesz tak jak kazdy znas

Wiem więcej. Na tyle dużo żeby nie żyć złudzeniami. Ale cieszcie się wywiadem.

domin_czyzyny 17.08.2016 13:08

to jest dramat. Na wiosnę jechaliśmy do Kielc specjałem, a latem....

suikoden 17.08.2016 13:08

Wolf śmiać mi się chce wiesz więcej co wiesz tyle co gazety doniosły tak jak każdy znasz reszta to są nasze domysły i próba dopasowania klocków

For_FuN_ 17.08.2016 13:11

Szkoda, że dziennikarz nie zapytał, jak to jest, że w 2013 roku złożył dokumenty na uczelni wyższej, a w 2014 roku cieszył się już tytułem licencjata :D. To jest mistrzostwo! Niestety dziennikarstwo leży w naszym kraju i banalne pytania.

A co do przychodów, to wystarczy poczytać na ten temat. Do wyciągnięcia z klubu na przestrzeni roku jest kilkanaście mln zł(licząc, że trzeba wypłacać część pensji co 3 miesiące).

silver03 17.08.2016 13:12

Jak można ufać gościowi co kłamie średnio w co drugim zdaniu? :D Jego wywiad to tylko i wyłącznie słodkie pier.do.lenie, wypowiada się w nim jak jakiś gimnazjalista. Gość zarżnie Wisłę, jaki normalny sponsor wejdzie teraz do klubu? Jedyni możliwi sponsorzy to jego funfle, którzy wejdą tu w wiadomym celu.

cinekw 17.08.2016 13:13

Cytat:

To miejscowy team oparty na działaczach piłkarskich, ludziach ze środowiska piłkarskiego. Również ze środowiska kibiców. Podsumowując: będą to ludzie związani z Wisłą od wielu lat.
.. hehehe :)

pomeran 17.08.2016 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1449181)
Jeżeli opchnąłby kilku piłkarzy i przytulił transze z Canal+ to wyjdzie niezły zysk. Poczytaj sobie jak Król zarobił na Polonii.

Nie widze żadnej wyprzedaży poki co. A zgodnie z twoim założeniem ze na Wisle (jako projekcie biznesowym nie jako klubie - no bo nie o kibicu od dziecka mowa) chce tylko wydoić kase to powinien to juz robić. Bo skoro nie ma zamiaru płacić to za 2 miesiące zostaną tylko boguski i uryga. Mało tego, zablokowano transfer Ryśka, ktory był zaplanowany jeszcze za rządów TF-u.najwieksza Transza za C+ plus nie jest przypadkiem wypłacana na koniec rozgrywek ?? Bez inwestycji natychmiastowej nie dogramy do konca. To sie kupy nie trzyma. Nie sadzisz ?

suikoden 17.08.2016 13:13

Wszyscy widza czarnowidztwo nie wiedzac nic

_ukoL 17.08.2016 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449185)
Wolf śmiać mi się chce wiesz więcej co wiesz tyle co gazety doniosły tak jak każdy znasz reszta to są nasze domysły i próba dopasowania klocków

Nie masz racji, serio. A co będzie po 31 sierpnia? Zdecydowanie mniej postów w godzinach 7:00 - 16:00.

suikoden 17.08.2016 13:15

dajcie czas do 31 sierpnia bo my i tak nic nie mozemy poza zaszkodzeniem klubowi

domin_czyzyny 17.08.2016 13:18

są pieniądze z transmisji tv, z piłkarzy wyprzedawanych, itp...

wolfy 17.08.2016 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1449189)
Nie widze żadnej wyprzedaży poki co. A zgodnie z twoim założeniem ze na Wisle (jako projekcie biznesowym nie jako klubie - no bo nie o kibicu od dziecka mowa) chce tylko wydoić kase to powinien to juz robić. Bo skoro nie ma zamiaru płacić to za 2 miesiące zostaną tylko boguski i uryga. Mało tego, zablokowano transfer Ryśka, ktory był zaplanowany jeszcze za rządów TF-u.najwieksza Transza za C+ plus nie jest przypadkiem wypłacana na koniec rozgrywek ?? Bez inwestycji natychmiastowej nie dogramy do konca. To sie kupy nie trzyma. Nie sadzisz ?

Po kolei - nie może nie płacić w ogóle, musi tylko płacić raz na trzy miesiące żeby piłkarze nie porozwiązywali kontraktów. Niektórzy zresztą mogą pod koniec, zaległości i tak nie będzie się regulować.

Transfer Ryśka nie został zablokowany, po prostu nie ma w klubie nikogo kto z kim można by się kontaktować i kto mógłby przeprowadzić transfer. Kapka jest na urlopie, a nowy właściciel nie ma prawa zasiadać w zarządzie :D Stad rozpaczliwe poszukiwanie kogoś na stanowisko prezesa, ale jakoś chętnych zbyt wielu nie ma :D

suikoden 17.08.2016 13:19

wolf nie raz na 3 miesiace tylko zaległości nie mogą sięgać 3 misięcy widze że sie znasz na biznesie ze hoho

LucjuszWielki 17.08.2016 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1449176)
Myślisz że czemu Tele-Fonika zeszła z koszulek w trybie natychmiastowym?! .

Wolfy to prawda co piszesz, ale ten wycinek raczej bzdurny. Skoro TF wycofała się całkowicie już miesiąc temu, to umowa zobowiązywała do usunięcia ich logo ze stadionu i koszulek (choć na biletach jeszcze jest sponsor główny:) Jakby zamiast JM pojawił się Abramwoicz to TF też by nie było jak ostatnio na meczu...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1449181)
Jeżeli opchnąłby kilku piłkarzy i przytulił transze z Canal+ to wyjdzie niezły zysk. Poczytaj sobie jak Król zarobił na Polonii wygaszając ją. Sprawdź też sobie do jakiej wartości majątku odpowiada spółka Gmina.pl :D

Ale jeśli są WAŁKI, które ściga kodeks karny to nei ma znaczenia, że odpowiada do 5 koła tylko do sum za faktyczne wały.

morganfield 17.08.2016 13:22

Widzę, że ministerstwo propagandy wywiad z lic. Jakubem Meresińskim absolwentem gimnazjum Jakubem Meresińskim, uznanym pisarzem, producentem największych pieczarek między Odrą a Bugiem, wlał spokój w serca wielu forumowiczów.
Brakuje tylko informacji, że za dziecka miał plakat Żurawia nad łóżkiem.

Niech mi ktoś wytłumaczy jak uczciwy człowiek może w jeden rok ukończyć szkołę wyższą, nie koniecznie równie ekskluzywną jak ta Częstochowska?

Skoro Borek zna się z tym panem to można założyć, że ma informacje z pierwszej ręki i albo czemuś jego rewelacje służą albo jest coś na rzeczy. Meresiński powinien zrozumieć, że jest za cienki w uszach i już za chwilę odda to komuś rzetelnemu.

pomeran 17.08.2016 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1449194)
Po kolei - nie może nie płacić w ogóle, musi tylko płacić raz na trzy miesiące żeby piłkarze nie porozwiązywali kontraktów. Niektórzy zresztą mogą pod koniec.

Transfer Ryśka nie został zablokowany, po prostu nie ma w klubie nikogo kto z kim można by się kontaktować i kto mógłby przeprowadzić transfer. Kapka jest na urlopie, a nowy właściciel nie ma prawa zasiadać w zarządzie :D

Czyli tak czy owak musi płacić. A czesc kasy ktora otrzymałby przy podtrzymywaniu klubu tego nie rekompensuje. Bo najwieksza kasa jest na koniec sezonu.

Z tego co wiem to z Ryśkiem był spory pośpiech bo miał byc sprzedany jeszcze przed zmiana właścicielską. I to za niezbyt wygórowana kwotę, w dodatku przez agenta/pośrednika ktory sam miał ' umowę' z zarządem ze szybko go sprzeda. Kapka na urlopie jest od niedawna, a w klubie wszystkie dokumenty sa na bieżąco podpisywane. Takze nie wszystko co wymyśla pismaki ma pokrycie z rzeczywistością.

pomeran 17.08.2016 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1449193)
są pieniądze z transmisji tv, z piłkarzy wyprzedawanych, itp...

Kogo sprzedano i kiedy sa te pieniadze ? Mozna go nie lubić, mozna uważać za krętacza bo sam sobie na to zapracował. Ale przynajmniej trzymajmy sie faktów. A nie klepania mitów. Bo narazie zaden hajs nie spłynął.

wolfy 17.08.2016 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449195)
wolf nie raz na 3 miesiace tylko zaległości nie mogą sięgać 3 misięcy widze że sie znasz na biznesie ze hoho

Niezupełnie. Wystarczy wpłacić cokolwiek żeby piłkarz nie miał prawa rozwiązać kontraktu. Przynajmniej tak było do tej pory, nie jestem pewny co się zmieniło w tej kwestii w ustawie z 27 marca.

Tyle z mojej strony. Ewidentnie tracę czas odpowiadając Ci.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1449196)
Ale jeśli są WAŁKI, które ściga kodeks karny to nei ma znaczenia, że odpowiada do 5 koła tylko do sum za faktyczne wały.

Tyle, że to co Król zrobił z Polonią było w 100% legalne (poprzez luki w prawie).

LucjuszWielki 17.08.2016 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1449197)
Widzę, że ministerstwo propagandy wywiad z lic. Jakubem Meresińskim absolwentem gimnazjum Jakubem Meresińskim, uznanym pisarzem, producentem największych pieczarek między Odrą a Bugiem, wlał spokój w serca wielu forumowiczów.
Brakuje tylko informacji, że za dziecka miał plakat Żurawia nad łóżkiem.
.

Swego czasu była jakaś afera dotycząca pieczarek i skośnookich tam pracujących w dramatycznych warunkach :)

El'kabat 17.08.2016 13:30

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/...ow-pl-ffffff-2

suikoden 17.08.2016 13:31

Witam nie rozumiem, tych ludzi co chcą nawoływać manifestacji, jak to tylko może zaszkodzi tylko naszemu klubowi nie pamiętacie jakie straty były spowodowane jak bojkotowano Bednarza.
Kolejna sprawa wielu nie znając nic na temat spraw z zakupem naszego klubu i to co nasz nowy prezes panuje odrazu wydało osąd na temat pana JM nie jestem jego zwolennikiem, ale jak można oceniać kogoś po 2 tygodniach dla mnie to absurd sam przejmowałem małą firme i dwa tygodnie to mało czasu na porzadki a wy cuda wymagacie. Co do przeszłości pana JM może faktycznie są to błędy młodości wielu przez to już wydało wyrok tylko ciekawe ilu świętych się tu znajdzie na forum którzy nie popełnili błędu dajmy szanse na rehabilitacje JM w naszych oczach na tą chwile poza smrodem z dawnych lat nic złego nie wykonał piłkarzy nie wyprzedał. Kochani co gazet też nie może być ze wierzycie we wszystko co gazety piszą.
Kochani nie możemy oceniac człowieka po pozorach i przeszłości czasmi ludzie którzy wychodza z więzienia dają wiele dobrego nie wszyscy ale nie mozna wszystko wrzucć do jednego wora.

A co do kolegi wolfa to pisze a nawet nie wie co do konica bo w biznesie nic sie nie robi na pstryk

wolfy 17.08.2016 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449203)
Witam. nie rozumiem, tych ludzi co chcą nawoływać manifestacji, jak to tylko może zaszkodzi tylko naszemu klubowi nie pamiętacie jakie straty były spowodowane jak bojkotowano Bednarza.
Kolejna sprawa wielu nie znając nic na temat spraw z zakupem naszego klubu i to co nasz nowy prezes panuje odrazu wydało osąd na temat pana JM nie jestem jego zwolennikiem, ale jak można oceniać kogoś po 2 tygodniach dla mnie to absurd sam przejmowałem małą firme i dwa tygodnie to mało czasu na porzadki a wy cuda wymagacie. Co do przeszłości pana JM może faktycznie są to błędy młodości wielu przez to już wydało wyrok tylko ciekawe ilu świętych się tu znajdzie na forum którzy nie popełnili błędu dajmy szanse na rehabilitacje JM w naszych oczach na tą chwile poza smrodem z dawnych lat nic złego nie wykonał piłkarzy nie wyprzedał. Kochani co gazet też nie może być ze wierzycie we wszystko co gazety piszą.
Kochani nie możemy oceniac człowieka po pozorach i przeszłości czasmi ludzie którzy wychodza z więzienia dają wiele dobrego nie wszyscy ale nie mozna wszystko wrzucć do jednego wora.

A co do kolegi wolfa to pisze a nawet nie wie co do konica bo w biznesie nic sie nie robi na pstryk

Plus interpunkcja i uparte przekręcanie mojego nicka. Mam jedno pytanie:
Meresiński, to Ty?!

suikoden 17.08.2016 13:39

wolf widzę, że prawda boli a co literówek to przez te 9

Franeklowcabramek 17.08.2016 13:42

Nudne to już się zaczyna robić.
https://eszjot.wordpress.com/2016/08...meresinskiego/

mr_kwolf 17.08.2016 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1449204)
Plus interpunkcja i uparte przekręcanie mojego nicka. Mam jedno pytanie:
Meresiński, to Ty?!

Lohoho, ale go wypunktowales. #zaorane

suikoden 17.08.2016 13:44

franek ale tam jest data 2015

haeno 17.08.2016 13:46

@suikoden zastanawiam się czasem czy nie jesteś trollem. Co kilka postów pojawia się kolejny Twój w którym treści jest dokładnie tyle samo co w poprzednich. Parafrazujesz i powtarzasz w nieskończoności "dajmy szanse", "każdy popełnia błędy"... płacą Ci za to? wszyscy zrozumieli Twoje zdanie, ale nikogo nie przekonałeś.

Zgadzam się z wolfym w całej rozciągłości. Chciałbym też zauważyć, że nikt poza "dobrymi kolegami" JM nas pewnie zasponsorować nie zechce. Zresztą Ci "dobrzy koledzy" jakby byli "dobrzy" to pewnie już by byli na koszulkach.

suikoden 17.08.2016 13:46

zaczynacie wyciagac stare tematy pan JM by przjać wisłę tą sprawe też musiał załatwić bo to by oznaczało ze społka zaciągła dług u Cupiała na zakup Wisły

wolfy 17.08.2016 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449208)
franek ale tam jest data 2015

Jakub, skup się:
Cytat:

Na poczet 5 milionów złotych, których wyłudzenie początkowo zarzucano Meresińskiemu (potem zarzuty rozszerzono do kwoty dwa razy wyższej) 17 czerwca 2015 r. sąd w Warszawie podjął decyzję o zajęciu udziałów w Projekcie-Gmina.pl przez Naczelnika Drugiego Urzędu Skarbowego w Częstochowie.

W tym czasie doszło jednak do reformy postępowania karnego w Polsce, wprowadzono zasadę kontradyktoryjności. Dla Meresińskiego miało to znaczenie o tyle, że od lipca 2015 r. prokurator nie może już zajmować majątku jako sankcji w toczącym się postępowaniu. Więc urząd skarbowy powinien się zgłosić do sądu Warszawie z wnioskiem o uchylenie zajęcia udziałów w Projekcie-Gmina.pl. I nawet się zwrócił. Ale popełnił błędy formalne, więc wniosek został zwrócony do uzupełnienia. Jednak urząd do dziś nie zareagował a udziały Meresińskiego są nadal zajęte przez Skarb Państwa.

As 17.08.2016 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1449093)
Ludzie to nie jest tak, że SKWK chciałoby źle dla Wisły, nie ma na to szans. Osobiście nie zgadzałem się z nimi milion razy, chociażby wtedy kiedy robili protest przeciwko Bednarzowi, bo co klub tym ugrał ? Natomiast oni doskonale wiedzą co dzieje się w Wiślę, po latach tez przyznaję ze często mieli racje, chociażby prezes Szymański jako pierwszy atakował Maaskanta i holenderską Wisłę, to ten obóz podnosił jako pierwszy, że coś tam jest nie tak, miał rację bo tamten projekt i polityka transferowa była beznadziejna.

Skoro oni nie podnoszą jakiś głosów sprzeciwu to być może nie jest tak źle.

Nikt nie twierdzi, ze SKWK chce zle dla Wisly, jestem pewien, ze oni chca dobrze dla Wisly. Problem w tym, ze oni chca najpierw dobrze dla siebie a dopiero w drugiej kolejnosci dla Wisly. (Przynajmniej takie wrazenie odnioslem obserwujac ich dzialania w ostatnich latach).

mr_kwolf 17.08.2016 13:49

Tak w ogóle cała ta sprawa z JM pokazuje jak nieudolny jest cały system sadowniczy w Polsce.

Siemion 17.08.2016 13:49

duplikat/do usunięcia

manson777 17.08.2016 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1449212)
Jakub, skup się:

a czasem procedura karna znowu się nie zmieniła?
tzn. nie wrócono czasem do tej poprzedniej?

Franeklowcabramek 17.08.2016 13:52

Tak w ogóle to czy Pan Szymon Jadczak z Radomia wcześniej zajmował się jakąkolwiek sprawą dotycząca Wisły Kraków na swoim blogu bo nie czytuję. Widocznie teraz Wisła Kraków i nowy właściciel dają im jakieś profity, że każdy chce coś dodać od siebie i wyciągać sprawy z przeszłości. Taka teraz moda? :)

suikoden 17.08.2016 13:54

wolf dobra już wiem, że ty się najlepiej na wszystkim znasz tak jak wystarczy płacić piłkarza co 3 miesiące zamiast napisać ze zaległości nie mogą sięgać 3 miesięcy ale dobra ty wiesz lepiej i z tobą chyba rozmowa nie ma sensu jak taki spec z ciebie od biznesu to czemu nie kupiłeś Wisły bo gówno wiesz tak naprawde

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl