Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

dynek.pl 26.07.2011 19:18

1:1 - zasłużona bramka dla Liteksu, klepią nas jak chcą
jestesmy beznadziejni - jak jakies nonamy potrafia wymienic 3 podania po ziemii to nasi obroncy są jak dzieci we mgle
Liteks chyba miał z 20 dośrodkowań, ulubiona parada Jovanića to pad na kolana :)

Iliev nie zagra w rewanzu, tak ? 2 inteligentne kartki, nie ma co

Wojtas 26.07.2011 19:18

Ehh dziwnie to sie na razie uklada.

Moglo byc 2;0 dla Litexu ,albo dla nas.

a jest remis

choc w obronie to jest poprostu czarna rozpacz

HEDu 26.07.2011 19:18

Diaz to w ogóle, ciągle mnie irytował, co akcja jego stroną to faul albo wybicie na rzut rożny stąd bardzo dużo stałych fragmentów dla Litexu. Ale ogólnie nasze wzmocnienia zajebiste. Genkov znowu słabo, powinien zostać zmieniony.

laurence 26.07.2011 19:18

boki obrony nie istnieją. W chodzonego grają. Objeżdżają ich jak chcą.

River 26.07.2011 19:19

Ta bramka moze byc brzemienna w skutkach:/ Mielismy swietny wynik przy naszej dennej grze, teraz mamy dobry wynik przy naszej dennej grze. Litex lepszy, potrafia grac pilka, niezle kombinuja, skrzydla szybkie.
My gramy slabo, przejmiemy pilke i strata, wykop na srodek i Litex od nowa buduje akcje.
Z taka gra w drugiej polowie na pewno cos stracimy:/
Za szybko pozbywamy sie pilki, musimy wiecej nia klepac. Narazie wynik lepszy niz gra, mamy gola na wyjezdzie ale przy takiej grze w drugiej polowie to obawiam sie, ze tego remisu nie wyciagniemy. Musimy znacznie poprawic wymiane podac i opanowac sytuacje na boisku bo narazie to Bulgarzy dyktuja warunki.

adas123 26.07.2011 19:20

Remis sprawiedliwy ok ale sędzia to przecież nieporozumienie.Tym razem Iliev nie symulował

WhiteStarDvisionTheBest 26.07.2011 19:20

Nie można sie bronić cały mecz bo na 40 akcji rywali w końcu coś wpadnie,jak Wisła sie nastawiła w tym meczu na kontry to niech te kontry będą raz na jakiś czas a nie dwie na jedną połowe :/

Ogólnie 1-1 po tym co widziałem w pierwszej połowie to i tak jestem zadowolony,ale tylko z wyniku bo gramy padake straszną,nie było żadnej składnej akcji,sytuacje jak były to po przebitkach na srodku boiska.

Tak jak już pisałem,jeśli taktyka na ten mecz jest taka,że ogólnie się bronimy 6 obrońców bo Sobol i Wilk nie wychodzą dalej niż 40 metr od bramki własnej i nastawiamy sie na kontry,to niech te kontry jakieś bedą!..

Nunez niewidoczny,ale bałbym sie wprowadzać Gargułe bo on nie walczy w odbiorze,a już wystarczy,że jeden sie nie wraca[Melikson] i bez wsparcia Diaz nie radzi sobie z Tomem,ogólnie Diaz słaby,taki sam jak przed wyjazdem.

Melikson powinien wejść do srodka a na lewą pomoc może Kirm który też sie wraca do obrony i pomoże zaasekurować Diaza

Lechista69 26.07.2011 19:21

ogarnijcie się.... jak narazie wykonany plan Maaskanta czyli 1:1 a mamy jeszcze 45 minut :)!

Nunez na plus, Lamey z meczu na mecz lepiej, ten cały Tom litexu to taki Melikson Wisły... z przebiegu 45 minut bramka im się należała szkoda tylko że dalismy im wbic...

Obrona nie zgrana z Jovanicem i tym sobie tlumacze taka postawe w pierwszej polowie, Wilk do zmiany moim zdaniem.

wikink1 26.07.2011 19:21

Co ja to miałem napisac zeby nie dostac ban ........mmmmm .mamy wspaniałych obronców .WWWWWWIELE SZCZENSCIA. tacy szybcy młodzi i zdolni.

Bronex 26.07.2011 19:21

Gerwazy ma całkiem dobrze ułożoną stopę/dobry strzał z dystansu. Widać w nim wojownika .

Mario Nh 26.07.2011 19:21

Nie jest źle.

Więcej trochę w przodzie, od Meliksona oczekuje się więcej. Iliev póki co b. dobre zawody.
Dobra decyzja Roberta o wycofaniu dwóch środkowych pomocników.

Walczyć Wisła walczyć!

Markus 26.07.2011 19:22

Wisła nigdy nie umiała i nadal nie umie sie bronić. Są w tym szalenie pasywni, za wolni w doskoku, źle przekazują sobie rywali i jeszcze Diaz ogrywany raz za razem... Na razie nieskuteczności Bułgarów zawdzięczamy utratę tylko jednego gola.

Nie ma drugiej linii i utrzymania się przy piłce, bo pomocnicy grają niemal we własnym polu karnym. Melikson sam nie wyprowadzi i nie wykończy kontry.

Trzeba odsunąć grę od własnego pola karnego, zrobić coś z Diazem i nie robić tak wielu idiotycznych zagrań, jak żółta kartka Ilieva.

Obrona naprawdę nie polega na tym, by ustawić się w strefie, stanąć jak słupy soli i czekać, co się stanie.

cartoo 26.07.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kk23 (Post 1133684)
Remis póki co sprawiedliwy, gorzej z sędzią:evil:

Remis sprawiedliwy? Ciekawe co byś powiedział będąc kibicem Litexu. Jak na moje oko to mogliśmy dostać w papę jakieś 3-4 bramki i przegrywać 4-1. Ciężko się z tym pogodzić ale nasza gra jest irytująca. Wynik 1-1 to jest dla nas naprawdę nagroda.

Kibic1928 26.07.2011 19:23

Diaz tragedia, w ogóle obrona to jest śmiech na sali DNO. Sprawiedliwy wynik to 3:1 po 1 połowie a karnego nie było - Iliev sam "podłożył " nogę. Jadą nas jak chcą, tego sie nie da oglądać.

silver03 26.07.2011 19:23

Brakuje Melexa w środku, Iliev - kombinator. Tyle co piłek można było zagrać za linię obrony Litexu to szok, ale zawsze "czegoś" brakowało.

A Diaz nic się nie zmienił.

Wojtas 26.07.2011 19:24

Teraz mamy remis.

Niech nasi pograja cos tą pilką bo jak beda tak sie dac robic jak dzieci tym z Litexu to ten mecz przegramy.

Litex za to klepie nas niemilosiernie,a kazda ich wrzutka to poploch w naszej obronie.I my z tym do LM??

CH. 26.07.2011 19:24

Małecki , where ar u ????

mamy 1-1 czyli w rozumowaniu Maaskanta bronimy wyniku :D zle to widzę.. irytuje mnie ta nonszalancja i bronienie wyniku przy zdobytym golu, co mecz to samo, ja nie wiem czy Maaskant to celowo robi czy nie przetlumaczy im ze do meczu daleka droga..

jarecki 26.07.2011 19:24

sedzia z norwegii znowu sprzedal mecz,jasno widac .
norwegia to plugawy narod sprzedawczykow

Martinus 26.07.2011 19:24

Gra Diaza to piłkarski kryminał.Gość w przeciągu 45 minut zaliczył jedną udaną interwencję.
Zaskakuje in minus środek pola - jak można dopuścić grając dwóją defensywnych pomocników do tego, aby przeciwnik wjeżdżał nieatakowany środkiem do 35 metra?
Wynik póki co dużo lepszy od gry, chociaż straconą bramkę do szatni zawsze szkoda...

Mario Nh 26.07.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1133707)
Diaz tragedia, w ogóle obrona to jest śmiech na sali DNO. Sprawiedliwy wynik to 3:1 po 1 połowie a karnego nie było - Iliev sam "podłożył " nogę. Jadą nas jak chcą, tego sie nie da oglądać.

Widać że narodziłes się w erze Schalke i Parmy :rotfl:

kacpaw91 26.07.2011 19:24

Lamey gra fajnie, to nie przypadek, że ma najlepsze statystyki w eliminacjach (gol i asysta). Z kolei po drugiej stronie Diaz jak na razie gorzej od Dragana. Iliev dostaje druga bezsensowna kartke w eliminacjach i chyba nie zagra w rewanżu (?). Genkov bez formy. Biton pewnie też, więc tu jest problem bo pozostajemy bez napastnika.

Trochę za dużo chaosu w naszych poczynaniach, ale ważne, aby strzelić bramkę i wygrać 2:1, albo zremisować 2:2. Mam nadzieję, że za tydzień zagramy z Małeckim i Pareiko w składzie. Ktoś może zweryfikować, czy Iliev pauzuje za tydzień?

stalsanok1946 26.07.2011 19:25

Milan Jovanic ten zawodnik to jakieś nieporozumienie. Strzał Toma szedł grubo obok słupka, więc jakim cudem on po rykoszecie nawet nie zdołał ten piłki złapać, pomimo tego, że leciała bliżej niego? Mówiłem to sobie, mówiłem to znajomym, że gdyby więcej strzałów minimalnie groźniejszych szło w naszą bramkę, mielibyśmy 2-3 bramki już w pałe. Na plus wg. mnie cała obrona, dodatkowe pochwały dla Diaza. Minus dla Wilka (mała widoczność, jakby przeszedł obok tej pierwszej połowy), Genkova i bezmyślna żółta kartka Ilieva.

masada 26.07.2011 19:25

Niepokoi mnie wcześnie złapana żółta dla Chaveza.

PS. Rozpocząć transmisję minutę po rozpoczęciu meczu, to tylko .......ony Polsat potrafi.

Bronex 26.07.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1133705)
Wisła nigdy nie umiała i nadal nie umie sie bronić. Są w tym szalenie pasywni, za wolni w doskoku, źle przekazują sobie rywali i jeszcze Diaz ogrywany raz za razem... Na razie nieskuteczności Bułgarów zawdzięczamy utratę tylko jednego gola.

Nie ma drugiej linii i utrzymania się przy piłce, bo pomocnicy grają niemal we własnym polu karnym. Melikson sam nie wyprowadzi i nie wykończy kontry.

Trzeba odsunąć grę od własnego pola karnego, zrobić coś z Diazem i nie robić tak wielu idiotycznych zagrań, jak żółta kartka Ilieva.

Obrona naprawdę nie polega na tym, by ustawić się w strefie, stanąć jak słupy soli i czekać, co się stanie.

zasadniczo dwaj defensywni pomocnicy Sobolewski /Wilk śpią jak susły...
Diaza trzeba "wy.......ić dyscyplinarnie"
przecież ten gol Toma to przez Diaza . Ten Bułgarzyn wali dośrodkowanie, Diaz stoi ,....a patrzy się...

Daro&Mysłowice 26.07.2011 19:26

gramy żle ale co sie dziwić...paradoks jest jeden najlepszym zawodnikiem litexu jest....Diaz
gramy kaszane Litex gra przyzwoicie wydjae m isie ze w obronie sa słabsi od skonto wiec w krakowie bedzie szanasa...

Kibic1928 26.07.2011 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1133714)
Widać że narodziłes się w erze Schalke i Parmy :rotfl:

A Ty w erze kamienia łupanego.

Slepy jesteś? To co gramy to nie piłka nozna tylko kopana - kopiemy sie po czole.

dynek.pl 26.07.2011 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1133704)
Nie jest źle.
Dobra decyzja Roberta o wycofaniu dwóch środkowych pomocników.

No zajebista decyzja - przez to nie mamy w ogole pomocy, a nasi stoperzy sa spychani we wlasne pole karne.

Szarny 26.07.2011 19:29

Wszystkie akcje i wrzutki ze stałych fragmentów po stronie, na której gra nasz kostarykański anorektyk. Super zmiana panie Maaskant. Chłop daje się ogrywać identycznie jak Renuszowi z Jagiellonią 3 lata temu w pucharze ekstraklasy, ciągle prowokuje debilne faule (poprzeczka z wolnego po bezmyślnym faulu przed polem karnym) ... Paljic jest jaki jest, ale Junior na lewej obronie to jakiś sabotaż.

Wynik dobry, bo zdecydowanie odstajemy motorycznie od tej bandy Bułgarów, no i oczywiście bawimy się w jakąś durną taktykę. Zero presingu tylko czekanie na kontry. Tego się właśnie bałem, że nasz trener zamiast nakazać chłopakom grać swoją piłkę, bez przesadnego respektu dla rywala, zacznie mieszać żeby pokazać taktyczny geniusz... Z naszą defensywą kończy się to na razie fartownie, bo Liteks miał znacznie więcej okazji.

Mecz do złudzenia podobny do tego Maaskantowego 1-4 w Poznaniu. Tam też była zabawa w młodocianego taktyka i brązowe gacie przed meczem.

dragon 26.07.2011 19:33

Nieźle Diaz i Lamey.
Słabo bramkarz, chyba trema go zjada.
Głupia kartka Ilieva.

Obysmy wygrali 3:1 :) To będzie dobry wynik.

milosz 26.07.2011 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1133707)

BZDURA na resorach, równie dobrze Wisła mogła by prowadzić 4-1, obie druzyny miały po kilka sytuacji. Wynik do przerwy sprawiedliwy.

For_FuN_ 26.07.2011 19:38

Z taka taktyka, to my sie poprostu prosimy o kolejne bramki. Wiadomo, ze nasza formacja obronna jest slabiutka...to zamiast odsunac gre od wlasnego pola karnego, to my stoimy na 20 m przed wlasna bramka. Nunez jest natychmiast do zmiany. O grze 2 def. pomocnikow nawet nie chce mowic, bo to nie pojete zeby druzyna przeciwna tworzyla sobie tyle sytuacjia przy 2 dodatkowych pilkarzach praktycznie w linii obrony.

WhiteStarDvisionTheBest 26.07.2011 19:48

Diaz jest objeżdżany jak junior..ptfu nie chce juniora obrazac..zmiana zmiana!!!!!!!!!!!!!1

szczepek19 26.07.2011 19:48

tragedia... Tom minął 4 Wiślaków... wystarczy taki komentarz...

WhiteStarDvisionTheBest 26.07.2011 19:50

Dragan sie rozgrzewa,Kirm wchodzi...jak ja sie ciesze Diaz nareszcie zejdzie

cieszyłem sie tak ostatni raz jak bociane nogi odchodziły z Wisly

Ja_Kibic 26.07.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 1133732)
No Iliev wypierdalaj..

Ktoś tu się chyba zagalopował :|

Co Ty nie masz kolegów aby z nimi ogaladać mecz tylko wszystkie smuty na forum musisz pisać ?

Co do meczu to jak bedzie 2-1 to mozna uznac za meega fart :D

dragon 26.07.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 1133732)
No Iliev wypierdalaj..

Komu Ty kibicujesz człowieku? Tak wyrażasz szacunek do zawodników Twojej drużyny?

szczepek19 26.07.2011 19:59

moim zdaniem sędziowanie pod Litex jest... sorki ale ja mam takie wrażenie nie wiem jak wy

milosz 26.07.2011 20:01

gooooooooooool i 2-1

dragon 26.07.2011 20:01

Maor Meliskon !!!! :) ... robi różnicę :)

Bronex 26.07.2011 20:01

Taaaa k Boże ..... Boże tak ....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl