![]() |
czytaj ze zrozumieniem
napisałem "wydaje mi się", tak samo jak się pisało o atmosferze w szatni Legii (nikt nie wie jak to jest naprawdę) a WYDAJE MI SIĘ bo kiedyś Sobolewski na meczu walczył za dwóch i potrafił opier**ć każdego, potrafił dać sygnał do ataku. dziś? tylko biegał. i to mało efektywnie. oczywiście to moja opinia, obserwatora z boku, a nie kibica Wisły |
No nie zauwazyłem specjalnej różnicy pomiędzy dawnymi czasami a dzisiejszym meczem to się zdziwiłem
PS Nie pouczaj mnie ziemniaku :-) |
Cytat:
Co do dwóch spotkań piątkowych, na pewno boli, że znowu Wisła traci punkty i to jeszcze u siebie. Natomiast w momentach nieprzyjemnych i niemiłych, zawsze można liczyć na Cracovię- Ci to mogą dopiero dostarczać radochy. Idę o zakład, że Ulatowski nie wyleci, a kabaret po drugiej stronie błoń będzie trwał dalej w najlepsze. |
@Kris54 nie obrażaj mnie. "pyro" jak już a nie "ziemniaku".. :P
dobra już. z perspektywy obserwatora w tv widziałem jak Sobol wrzeszczał ale na sędziego. wy pewnie widzieliście na stadionie więcej więc wycofuję się. |
Cytat:
Najpierw byłem na meczu, a od razu po powrocie oglądałem powtórkę na C+ (wiem, żałosny jestem :) ) Siedząc na meczu zapeiwajłe słyszałem rzadko i słabo, a w TV rzeczywiście wybijał się na pierwszy plan. Natomiast słyszałem ryczący młyn, więc dobrze wykonywał swoja robotę. Stadion daje radę (w przeciwnieństwie do Cracovii :) ) |
Często jest tak, że na początku sezonu ligowego to zespoły potencjalnie słabsze lepiej radzą sobie od ligowych potentatów, a pod koniec to jednak te sezonu to te najsilniejsze zespoły poprzednich sezonów walczą o mistrzostwo - mam nadzieje, że to sprawdzi się w przypadku Wisły i powalczy o mistrzostwo nasz zespół z holenderską dwójką na czele mogą osiągnąć awans do Ligi Mistrzów, jednak na to będziemy potrzebować trochę kasy na wzmocnienia i nie możemy tak jak przez ostatnie lata osłabiać się przed startem eliminacji.
|
Opieprzać to i może Sobol potrafi jak za dawnych lat, ale z grą w piłeczkę już troszkę gorzej niestety..
Craxa cudownie. |
Mecz nie był taki zły. Kolejny raz błąd defensywy i tracimy bramkę. Do końca rundy chyba będzie się trzeba do tego przyzwyczajać. Na Craxe w tym sezonie jak zwykle można liczyć i miejmy nadzieje, że i Maciuś Skorża nas nie zawiedzie :)
|
Gdybysmy nie rozsprzedali defensywy to smiem twierdzic ze dzis mielibysmy 6 zwyciestw na koncie... My tracimy bramki po samych bledach obroncow czy przez ich nieudolnosc. Wiadomo Cleber juz nie te lata, na poczatku kaszane odstawial tez Kowalski i Bunoza ktory musial zaplacic frycowe. Do tego ta lewa flanka gdzie musi grac Paljic i prawa strona na ktorej jest tylko Cikos ktory idealem nie jest ;/ Wyobrazcie sobie chociazby sklad Cikos (a moze Alvarez), Glowa, Marcelo, Diaz. No ale jak sie zle rzadzi to trzeba ponosic tego konsekwencje.
Natomiast Cracovia naprawde mi imponuje, oby tak dalej. Jeszcze chociaz z 10 kolejek. Tylko ze pozniej nie okazali sie rycerzami wiosny... |
Od kiedy Fryzjer siedzi nie ma juz jak kupic bezczelnie awansow i utrzyman.Takze pejsy sa bez szans jak nie zaczna grac sami od siebie .
|
ale za to zaprzyjaźniony wydawca licencji może załatwić utrzymanie jak 2 sezony temu:rotfl:
Górnik wiceliderem a gra tak siermiężnie, że szkoda słów |
Nie przypominam sobie kiedy jakaś drużyna zaliczyła gorszy początek sezonu w Ekstraklasie niż Craxa. Mówienie o spadku zdecydowanie przedwczesne, ale już jest pewne, że będą się bronić przed nim do ostatnich kolejek sezonu, a plany były chyba inne. Dodatkowym utrapieniem Pasów jest brak drużyn, które dołowałyby tak jak oni, stąd trudno znaleźć ofiary, które można byłoby przeskoczyć w tabeli. A potrzebują co najmniej dwóch takich drużyn.
Ciekawa jest dla mnie postawa Górnika. Wydawało się, że spośród dwóch beniaminków to Widzew jest lepszy i będzie walczył o wyższe cele niż Zabrzanie. Rzeczywistość okazuje się na razie zupełnie odmienna. |
Niby tak, ale trochę różne mecze mają za sobą Widzew i Górnik.
Górnik wygrał z Cracovią (wielkie halo ;)), z przeciętnym Ruchem u siebie i ze słabiutkim póki co Zagłębiem Lubin. Teraz dopiero sprawili niespodziankę z GKSem. Niby bardzo ładnie wypadają punktowo, ale GKS to jest ich pierwszy poważny przeciwnik, z którym wygrali. Przegrali z taką sobie Arką i z mocnym Dysco. Widzew grał dla odmiany z samą górą: remis ze średnim wprawdzie, ale jednam MP Lechem, wygrana z mocną Koroną, przegrana (ale w żaden sposób nie druzgocąca) z Wisłą, remis z Dysco i remis z taką sobie Arką. Czyli gdyby podzielić ligę na dwie części - mocnych ostatnio lub tradycyjnie (Jaga, Korona, Wisła, Lech, Bełchatów, Dysco no i niech będzie, że nadal mimo wszystko Legia ;)) oraz słabych ostatnio lub generalnie zwyczajowo niegroźnych (Cracovia, Śląsk, Zagłębie, Bytom, Ruch, Arka, Lechia), to Widzew ma za sobą 4 mecze z pierwszą grupą i jeden z drugą, a punktowo wypada na ich tle bez kompromitacji, natomiast Zabrze ma 2 mecze z grupą mocną, spośród których jeden wygrali, a jeden przegrali oraz 4 mecze z drugą grupą. Powiedziałbym więc raczej, że Zabrze idzie na średniaka, a Widzew nie traci jeszcze możliwości do walki o czołówkę ;) |
Dokładnie Widzew miał zdecydowanie cięższe mecze. Póki co Łodzianie przeważają ze Śląskiem i prowadzą po karnym z kapelusza :shock:
edit Ćwieląg 1:1 |
Cytat:
Na razie mimo wszystko Widzew jest lepszy, choć karny z kapelusza. W środku pola kiepsko, Każmierczak i Mila mnie rozczarowują... |
Moze Sobol faktycznie kiedys tak gral jak piszecie ale..
...wiek zawsze bedzie robil swoje Sobolowi zaraz uderzy 35 lat, to juz jest duzo jednak... |
|
a slask juz tostal 4 brameczki ;/
|
Jak nasza obrona jest słaba to ciekawe jak nazwać obrone Sląska
Sernasa by trzeba spróbować wyciągnąc zimą o 4, Taraś chyba poleci niedługo |
poprawka - 5
|
dowidzenia mister tarasiewicz.
|
Cytat:
|
Slask to jest jednak cienki jak siki komara. Patrze na Legie i na Slask i nie wiem co Wroclaw robi w Ekstraklasie... Takie bledy to w 2 lidze...litosci.
PS: Kogo Wy chcecie wyciagac? Spokojnie... |
Wszystkjie Ryśki to fajne chłopaki, ale czas Tarasia się skończył. Grają dramatycznie.:(
|
Cytat:
A Rosjanie to juz dawno w naszej lidze nie kupują, nie ten poziom Myśle, że jakby rzucić 500 tys E to jest do wyciagniecia |
Czy kibice Lubina sa niemi? Nie slychac nic....CWKS do boju Legia Warszawa :D
|
kreseq protestują, wyszli z młyna.
|
Wisła tak wyciągnie sernasa jak wyciągneła lisowskiego.
Za karę tysiąc razy napiszesz "Wisła Kraków" - Krissu |
Cytat:
|
Sorry tak to jest jak sie na wyjazdy nie jezdzi w wiekszosci. Wiedzialem ze tam jest problem ale nie myslalem ze tak duzy. Widze rozwinelo sie to do rozmiarow konkretnych. Jesli chodzi o to o co mysle to popieram kibicow miedziowych.
|
Mecze Zagłębia na swoim stadionie oglada sie jak Primera Division.
Nie chodzi mi o grę Lubinian ,tylko to ,że kamera transmitująca jest wyżej niż na meczach innych klubów :P |
Legia dostanie bramkę, tak jak to już często bywało i w Wiśle również...
|
Widzew - Śląsk 5:2
Robak 3x, Sernas 2x - Ćwielong, Sobota Tarasiewicz miał niby zdobyć w trzech wyjazdowych meczach (dziś z Widzewem, za tydzień z Koroną i za dwa tygodnie z Wisłą) 4 punkty. Po dzisiejszej porażce szanse spadły dosyć mocno i całkiem możliwe że na Wisłę, Śląsk pojedzie już z nowym trenejro. |
W kwestii ostatnich ligowych wydarzeń, dobrze by było, aby jutro jednak Jagiellonia nie wygrała w Gdyni. Kolejne 3 pkt spowodują, że dość solidnie się na czele tabeli umocnią...
|
No i 1:0 dla Lubinian.
Kuriozum. |
chyba carowi Maciejowi kończy się kredyt zaufania...
|
Cytat:
|
Rzadko kiedy Wisła Skorży podnosiła się po stracie bramki na wyjeździe... Więc cięzki orzech do zgryzienia ma Legia.
|
I wypada powiedzieć: "A nie mówiłem?"
Szykuje się 3 z rzędu porażka Legii...czegoś takiego nie pamiętam. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl