Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

FraMat 09.09.2009 12:32

może wypożyczyć Jirsaka do takiej Odry... :-p
w końcu prawie czeski klub,
Tomas by się ograł w lidze, może wróciłby silnejszy, bardziej pewny siebie?

brylant17 09.09.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 790726)

No dobra,a kim go zastąpimy? fakt jest Guła jest Cantoro

FraMat 09.09.2009 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 790736)
No dobra,a kim go zastąpimy? fakt jest Guła jest Cantoro

zastąpimy Jirsaka? na ławce? ja mogę usiąść...:D

brylant17 09.09.2009 13:04

FraMat chodziło mi jak go wypożyczymy do tej Oderki xD

tylko_na_kilka_dni 09.09.2009 14:47

Przeciez on i tak nie gra, wiec po co go zastępować kimkolwiek ?

tofik 09.09.2009 14:59

Cytat:

Pisalem to samo pare miechów temu....

cfa 09.09.2009 15:16

Cytat:

A może dać mu ze trzy mecze zagrać od początku do końca co może dać podobny efekt.

HEDu 09.09.2009 15:22

ale po co dawac mu szanse jak Diaz dobrze odbiera pilki.

WHITE*STAR 09.09.2009 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 790782)
A może dać mu ze trzy mecze zagrać od początku do końca co może dać podobny efekt.

A może przeniesiecie swoją dyskusje do tematu o naszych piłkarzach?

cfa 09.09.2009 15:32

Tak o żeby się poczuł doceniony.

FraMat 09.09.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 790782)

wiesz, jak będzie grał w Odrze, to dla nas to samo: (i tak nie wchodzi na mecze), gra nie tylko trzy mecze od początku, ale jeszcze nie za nasze pieniądze.
Pieniądze robią różnicę
:p

martin_6 09.09.2009 17:10

Zasadnicze pytanie brzmi - czy Odra chciałaby go wypożyczyć :P. Od tego trzeba by zacząć...

FraMat 09.09.2009 17:31

Odra to tylko przykład.
Zresztą kto nie chciałby wypożyczyć czołowego gracza czeskiej młodzieżówki, tego, ktory strzelił gola Tottenhamowi (jak dobrze pamiętam), wartego 700 kilo euro? Nadzieję czeskiej piłki, itd?

cfa 09.09.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 790819)
wiesz, jak będzie grał w Odrze, to dla nas to samo: (i tak nie wchodzi na mecze), gra nie tylko trzy mecze od początku, ale jeszcze nie za nasze pieniądze.
Pieniądze robią różnicę
:p

Masz trochę racji, ale mimo wszystko po tych 3 meczach mógłby się okazać sporym wzmocnieniem naszej pomocy. Poza tym okienko jest zamknięte i trzeba czekać do końca rundy na taki ruch.

qchar90 09.09.2009 20:33

no Kirm ładnie dziś gra :)
asyste już ma :) tak dalej Andraz

skeba 09.09.2009 21:09

Nawet 2 asysty :)
Szkoda, że Łobo, czy Brożek nie mają ich.

qchar90 09.09.2009 21:43

Kirm bardzo dobrze zagral, widac ze partnerzy z repry mu ufaja,graja z nimi, bo u nas to nie zawsze dostaje podania.
Chociaz tez nie zbyt miarodajna jest ocena jego wystepu na tle tak beznadziejnych Polakow;(
najgorsze jak Stefek zostanie coachem.

brylant17 09.09.2009 21:46

Kirm dziękuje ci, że dobiłeś naszych Patałachów nie obrażam się na ciebie :)

gress 09.09.2009 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 790979)
ten mecz pokazuje jak słaba jest Polska pilka nożna ;/;/
nie ma zadnego systemu szkolenia ;| taki maly offtop

Dwa lata temu jeszcze był, a dziś go już nie ma ? Co mówiłeś po meczu z Portugalią ?

IncognitoTSW 09.09.2009 21:46

Łobo niestety dzisiaj był zajebany.

eMTe 09.09.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 791033)

Jak cała nasza "11" + 2 innych rezerwowych...

Wojtas 09.09.2009 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 791033)

Łobo to wiekszosci meczow ma ten stan.

Nihil novi.

dj_ibutti 09.09.2009 23:29

Przepraszam bardzo, ale Łobo był wyróżniającym się zawodnikiem na boisku.... POZYTYWNIE.

A to bardzo źle świadczy o naszej kadrze...

wislak68 09.09.2009 23:34

Żeby kurna ten Kirm choć parę meczów zagrał w Wisełce na tym poziomie co dzisiaj. Jeden mecz dwie asysty. A u nas: osiem meczów zero asyst. Opierdziela się chłop czy to MS nie potrafi odpowiednio go ustawić?
Ciekaw jestem czy po tym meczu dalej będzie uważał że przechodząc do Wisły zrobił taki wielki krok do przodu :lol: .

Zwierze 09.09.2009 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 791153)
Żeby kurna ten Kirm choć parę meczów zagrał w Wisełce na tym poziomie co dzisiaj. Jeden mecz dwie asysty. A u nas: osiem meczów zero asyst. .

Nie zastanawiając się długo pamiętam jedną ładną asystę z Bełchatowem zdaje się, co do meczów w Wisełce to też jeden z lepszych zw
zawodników a co by nie było jesteśmy nr 1 z kompletem pkt

wislak68 10.09.2009 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 791155)
Nie zastanawiając się długo pamiętam jedną ładną asystę z Bełchatowem zdaje się, co do meczów w Wisełce to też jeden z lepszych zw
zawodników a co by nie było jesteśmy nr 1 z kompletem pkt

Jeśli się pomliłem z asystami to przepraszam (szczerze mówiąc nie przypominam sobie tej asysty z Bełchatowem) ale nawet jedna asysta w ośmiu meczach to nie wygląda zbyt imponująco (szczególnie gdy chłop robi dwie asysty w meczu reprezentacji przeciwko Polsce).
W lidze Kirm nie gra źle ale jakoś tak bez błysku. Chyba zgodzisz się że w dzisiejszym meczu zagrał tak jak w żadnym z dotychczasowych meczów w Wiśle. Był bardzo dobry.
A swoją drogą to zupełnie nowe doświadczenie oglądać piłkarza Wisły grającego przeciwko reprezentacji Polski. Nie przypominam sobie aby był podobny przypadek wcześniej. Globalizacja :lol: .

dj_ibutti 10.09.2009 00:12

Po prostu tam mu cały czas ktoś się pokazywał do gry. Grali do niego z zaufaniem. Wybiegali na pozycje itp. W Wiśle tego brakuje.

1q2 10.09.2009 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 791167)
Po prostu tam mu cały czas ktoś się pokazywał do gry. Grali do niego z zaufaniem. Wybiegali na pozycje itp. W Wiśle tego brakuje.

+ wygląda na to że jednak partnerów ma lepszych niż przynajmniej na razie u nas w Wiśle.Do tego jak by to dziwnie nie zabrzmiało to może pomijając Zagłębie...mieliśmy bardziej wymagających rywali niż Słoweńcy dziś:)

Romy S. 10.09.2009 00:51

Gazeta Krakowska

Cytat:

Bartosz Karcz
2009-09-10 00:00:04

Wczoraj piłkarze Wisły Kraków mieli zagrać sparing z rezerwami Liverpoolu. Jednakże, jak informowaliśmy, Anglicy wycofali się na razie z tego spotkania, więc podopiecznym Macieja Skorży pozostał trening i gra wewnętrzna na własnych obiektach.
Wiślacy zatem najpierw normalnie trenowali, a następnie zostali podzieleni na dwie grupy. Skład jednej z nich został uzupełniony o zawodników z Młodej Ekstraklasy, a także kierownika drużyny i zarazem asystenta Macieja Skorży, Ryszarda Czerwca.

Co może cieszyć, z pełnym obciążeniem trenuje i gra już Peter Singlar. Słowak jest w pełni sił i jeśli trener Maciej Skorża uzna, że warto włączyć go do kadry na najbliższy mecz ligowy z Lechią w Gdańsku, to na pewno przyczyny zdrowotne nie staną temu na przeszkodzie.

Inny zawodnik, który dochodzi do pełnej sprawności po kontuzji, Rafał Boguski, na swój powrót na boisko będzie musiał poczekać nieco dłużej. Odezwał się bowiem jego mięsień czworogłowy i "Boguś" musi odpocząć od treningów.
Do zajęć wrócił natomiast Arkadiusz Głowacki.

Kapitan Wisły, który w czasie meczu z Jagiellonią Białystok rozciął sobie głowę z starciu z Marco Reichem, jest już w pełni sił i wystąpi w niedzielę w meczu z Lechią w Gdańsku.

Wczoraj z zespołem nie trenował jeszcze Piotr Ćwielong, który we wtorek wziął udział w pierwszym meczu nowej reprezentacji Polski do lat 23. "Biało-czerwoni" pod wodzą trenera Stefana Majewskiego zanotowali udany start, bowiem po bramkach Trytki i Paluchowskiego pokonali na wyjeździe Walię 2:1, a "Pepe" zaliczył 73 minuty na boisku. Dzisiaj Ćwielong powinien już normalnie trenować z zespołem.

Dodajmy, że z Walią pełne spotkanie rozegrał wychowanek Wisły, obecnie wypożyczony do Piasta Gliwice, Mateusz Kowalski.

Do Krakowa powinni również przyjechać dzisiaj z Mariboru Paweł Brożek, Wojciech Łobodziński i Andraż Kirm. Po długiej podróży raczej nie będą oni trenować z pełnym obciążeniem, a ich udział w zajęciach ograniczy się zapewne do lekkiego rozruchu i odnowy biologicznej.

W piątek pod Wawelem zjawić powinien się natomiast Junior Diaz, który siłą rzeczy ma najdalej do Polski, bo jego reprezentacja swój mecz rozgrywała w Salwadorze.

Skoro jesteśmy już przy reprezentacjach, to mecz jednej z nich zaliczył również trener Maciej Skorża. Szkoleniowiec "Białej Gwiazdy" we wtorek pojechał do Grodziska Wlkp., gdzie z wysokości trybun stadionu Groclinu oglądał zwycięstwo naszej młodzieżówki z Finlandią.

Tak jak informowaliśmy, w spotkaniu tym nie zagrał Patryk Małecki, który po żółtej kartce w spotkaniu z Hiszpanią, wczoraj już normalnie trenował z zespołem Wisły.

qchar90 11.09.2009 11:17

wywiad z Łukaszem Gargułą
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...ych_mysli.html

FraMat 11.09.2009 12:21

bramka, ktorą straciła Kostaryka w meczu z Salvadorem - Diaz nie przeciął prostopadlego podania do Corralesa
http://www.youtube.com/watch?v=s3KW_HOafm4
albo
http://www.youtube.com/watch?v=JtfkxkTGUg8&feature=fvw

HEDu 11.09.2009 16:41

kolejny raz zawala brame, ogolnie gra bardzo słabo od dawna, nie wiem co w nim widzi Skorża.

FraMat 11.09.2009 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 791700)
kolejny raz zawala brame, ogolnie gra bardzo słabo od dawna, nie wiem co w nim widzi Skorża.

spodziewałem się takiej właśnie odpowiedzi i własnie od Ciebie :-D
Na usprawiedliwienie Juniora: to było naprawdę badzo dobre, mocne podanie. Gdyby obrońcy likwidowali wszystkie podania, napastnicy nie strzelaliby bramek

_ukoL 11.09.2009 17:49

Cytat:

Zawsze można spróbować z Jirsakiem na lewej pomocy. Efekt będzie ten sam. :rotfl:

bieniuTS 11.09.2009 19:19

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...lechia,1366856

nieciekawie to brzmi o tym kręgosłupie...

tofik 11.09.2009 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 791710)
Na usprawiedliwienie Juniora: to było naprawdę badzo dobre, mocne podanie. Gdyby obrońcy likwidowali wszystkie podania, napastnicy nie strzelaliby bramek

Stawia na Juniora tak, jak upracie z Janasem pchali do 1 skłądu Cycusia Lewandowskiego.
Który również w początkach był totalnym drewnem. :)
Jego wybór, ja nic do decyzji trenera nie mam. Dopóki bronią go wyniki.
Co innego mieć własne zdanie, a co innego obwiniać trenera, bo wstawia zawodnika x, a nie zawodnika y.

MatMario 11.09.2009 20:02

Cytat:

Ta bramka to jego i pomocnika ktory nie dobiegl do tego z pilka tylko dal mu czas i przestrzen na takie podanie. Podzielił bym ich odpowiedzialnością solidarnie...

Jaroo1 11.09.2009 20:24

Napewno pilkarzowi nie sluzy tez to ze w reprze gra na lewej obronie a w klubie na srodku pomocy. Jednak tutaj tez nie robimy uklonu w strone Juniora bo lekko owiac utrudniamy mu kariere w reprezentacji skoro probujemy go z wlasnych potrzeb przemianowac na srodkowego pomocnika jak on sam twierdzi ze najlepiej mu na lewej obronie ;/

MatMario 11.09.2009 20:27

Jak mu reprezentacja zaczenie płacić za mieszknie prąd gaz samochód to będziemy mogli mówić że mu robimy pod górkę.

HEDu 12.09.2009 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 791710)

a ja oczekiwałem takiej riposty z Twojej strony :p nie trawie gry Diaza od pół roku, po prostu. I to nie ze względu na Jirsaka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl