![]() |
|
I kolejny już partner dołącza do Wisełki-MAX-FLIZ Galerie wnętrz doskonałych
|
https://zapodaj.net/images/5a5bb1b8da5dc.jpg
Wynik jest imponujący: 3 sponsorów i 11 partnerów w niespełna rok, a pojawiają się głosy że trwają zaawansowane rozmowy z kolejnym sponsorem. Teraz już tak naprawdę bardzo wiele od nas zależy, więc po bilety, karnety, wspierać swój ukochany klub. |
|
Skoro rozmowy prowadzone są (wnioskując ze słów prezes Sarapaty) z najpoważniejszym jak dotąd sponsorem, zastanawiam się, jakie miejsce otrzyma on w zamian za wsparcie? Na koszulce główne miejsce jest zajęte, czyżby sponsor tytularny?
|
Jeśli do tego dojdzie to pewnie jakieś miejsce w zarządzie, w kilku miejscach na strojach, na strojach drużyny CLJ. Dużo czasu reklamowego na bandach i ...... nie wiem może miejsce np. w nazwie nowego sklepu który ma powstać na stadionie.
Obawiam się że jednak nazwa tytularna tez może być grana, kiedyś byłem bardzo przeciwny temu ale teraz sam się zastanawiam. Przede wszystkim chciałbym powrotu na szczyt, to najważniejsze. Kilkunastokrotne zwiększenie obecnego budżetu (29-30 mln zł) to dałoby największy budżet w całej PL, większy o parę mln od budżetu Legii, ciężko w to uwierzyć, choć z drugiej strony Pani prezes wielokrotnie już pokazywała, że nie rzuca słów na wiatr. |
Też się nad tym zastanawiam, miejsca na koszulkach jest mało ( na rękawkach są 2 miejsca i z tyłu koszulek). Nie wiem jak nie zostając sponsorem klubu, podnieść budżet o kilkunastokrotnie. Zmianę nazwy, jak w przypadku drużyny koszykarskiej kibice by nie wybaczyli.
|
Przypuszczam, że w grę może też wchodzić wykup 20-30% udziałów w klubie + to co wymienił krzaq12
|
A moZe poprostu jest klauzula z LV że w przypadku znalezienia lepszego sponsora przerzucają go gdzie indziej. Oczywiście wtedy LVBet płaci automatycznie mniej za sponsoring.
Jak narazie sponsora nie ma więc nie wiem czym się przejmujecie. |
Cytat:
|
Z drugiej strony można teoretycznie renegocjować umowę z LV Bet. Jeśli rzeczywiście Wisłę miałby wesprzeć podmiot, który znacząco zwiększy budżet to klub mógłby zaproponować LV Bet miejsce właśnie z tyłu koszulki, pod numerem, a nowego sponsora umieścić w centralnym miejscu.
|
Udziały w klubie, miejsce w zarządzie - na dodatkowy człon w nazwie nikt zdrowy na umyśle się nie zgodzi.
Ps ."Kilkunastokrotnie" to raczej przejęzyczenie (tak, wiem że Pani Marzena potwierdziła w odpowiedzi na kolejne pytanie, pewnie z rozpędu :D). |
Może jest bardzo lichy i kilkunastokrotnie to prawidłowa odpowiedź :D
PS: Tak wszyscy po Miśku jechali, a jak widać chłop ma łeb do interesów :D |
Nawet jeśli miałoby to przynieść kilkukrotne (3-4x) zwiększenie budżetu to wydźwignie nas to do TOP 3 w Polsce.
Póki co tematu nie ma, tzn może jest ale wiadomo... pieniądze lubią ciszę :D |
Mi poprostu wydaje się że chodziło jej o "kilkanaście procent" czyli licząc że budżet jest 30mln to te kilkanaście procent daje sumę 4-5 mln. Czyli by się zgadzalo
|
Wyraźnie powiedziała, że jeśli dojdą z tą konkretną firmą do porozumienia to spłacone zostanie wszelkie zadłużenie, a klub będzie mógł wyłącznie skupić się na walce o najwyższe sportowe cele.
Każda złotówka jest na wagę złota, oczywiście ale 5 mln od razu, z automatu nie wyprowadzi nas na zero. |
Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu. Jesteśmy Wisłą Kraków i tyle. Żadnych błazeństw typu Daewoo w nazwie. Nigdy. Ufam, że zarząd ma to samo zdanie.
Kilkunastrokrotne zwiększenie budżetu??? Wywiad był autoryzowany... Idę pod zimny prysznic. |
Zmiany nazwy klubu to raczej nikt sobie nie wyobraza
|
Cytat:
Gdzie w tym teksie o tym mowi bo chyba niewidomy jestem ? :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
2. Odnośnie kilkunastrokrotnego zwiększenia naszego budżetu Cytat:
Możliwe więc, ze to nie będzie tylko jeden podmiot, a kilka. |
Ja myślę, że p. prezes chodziło o wpływy od sponsorów, a nie cały budżet i użyła po prostu skrótu myślowego. A i to należy traktować w kategoriach myślenia życzeniowego i robienia dobrej atmosfery wokół klubu. Bo opowiada się o rzeczach dobrych, a nie złych - jak w Ameryce!
|
Przypominam, że prawnicy nie są dobrymi matematykami. Nie przywiązywałbym zatem tak bardzo wagi do wskazania o jak wiele budżet miałby być zwiększony
|
Cytat:
I tak jak każdy się spodziewał, wszystkie wyliczenia forumowicza "123" , który twierdził że Marzena przejęła Wisłę bez długów można o kant dupy rozbić. Będzie dobrze. |
zawsze miło poczytać optymistyczne wypowiedzi i zapowiedzi
|
To raczej nie przejęzyczenie, wyraźnie to powtarza, gdy redaktor powtarza pytanie, czy na pewno chodzi o kilkunastokrotne zwiększenie budżetu. Oni wiedzą coś, czego nie wiemy my.
|
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić dwukrotnego zwiększenia budżetu. Przy dwukrotnym zwiększeniu budżetu bylibyśmy gdzieś zaraz za pyrami a przed Lechią czyli czołówka ligii. Co do kilkunastokrotnego zwiększenia budżetu mój umysł tego nie ogarnia. To by musiało być w okolicach 300 milinów na sezon. Napadli jakiegoś szejka czy co?
|
Też myślę, że chodzi o budżet przeznaczony na zawodników, tj. transfery, podpisy, pensje, agentów.
|
A może w końcu zadzwonili do działaczy Slavii Praga, i dowiedzieli się jak namówić Chińczyków? :D
|
Bednarz mówił o kłopotach bogactwa za rok ale Pani Marzena chyba go przebiła...kilkunastokrotne zwiększenie budżetu!!!biorac pod uwagę,ze dziś pisza,ze wyplacilismy wlasnie pensje za marzec...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl