Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

PhantomRanger 07.07.2017 17:53

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/

Nowy partner Wisły + przedłużenie z Profixem.

brylant17 11.07.2017 15:57

I kolejny już partner dołącza do Wisełki-MAX-FLIZ Galerie wnętrz doskonałych

krzaq12 11.07.2017 16:05

https://zapodaj.net/images/5a5bb1b8da5dc.jpg

Wynik jest imponujący: 3 sponsorów i 11 partnerów w niespełna rok, a pojawiają się głosy że trwają zaawansowane rozmowy z kolejnym sponsorem.

Teraz już tak naprawdę bardzo wiele od nas zależy, więc po bilety, karnety, wspierać swój ukochany klub.

brylant17 11.07.2017 16:55

Cieplutki wywiad z Panią prezes:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-1,nId,2415794

Patryko 11.07.2017 17:17

Skoro rozmowy prowadzone są (wnioskując ze słów prezes Sarapaty) z najpoważniejszym jak dotąd sponsorem, zastanawiam się, jakie miejsce otrzyma on w zamian za wsparcie? Na koszulce główne miejsce jest zajęte, czyżby sponsor tytularny?

krzaq12 11.07.2017 17:21

Jeśli do tego dojdzie to pewnie jakieś miejsce w zarządzie, w kilku miejscach na strojach, na strojach drużyny CLJ. Dużo czasu reklamowego na bandach i ...... nie wiem może miejsce np. w nazwie nowego sklepu który ma powstać na stadionie.

Obawiam się że jednak nazwa tytularna tez może być grana, kiedyś byłem bardzo przeciwny temu ale teraz sam się zastanawiam.
Przede wszystkim chciałbym powrotu na szczyt, to najważniejsze.

Kilkunastokrotne zwiększenie obecnego budżetu (29-30 mln zł) to dałoby największy budżet w całej PL, większy o parę mln od budżetu Legii, ciężko w to uwierzyć, choć z drugiej strony Pani prezes wielokrotnie już pokazywała, że nie rzuca słów na wiatr.

Karherop 11.07.2017 17:25

Też się nad tym zastanawiam, miejsca na koszulkach jest mało ( na rękawkach są 2 miejsca i z tyłu koszulek). Nie wiem jak nie zostając sponsorem klubu, podnieść budżet o kilkunastokrotnie. Zmianę nazwy, jak w przypadku drużyny koszykarskiej kibice by nie wybaczyli.

lucas1906 11.07.2017 17:26

Przypuszczam, że w grę może też wchodzić wykup 20-30% udziałów w klubie + to co wymienił krzaq12

wiertar 11.07.2017 17:28

A moZe poprostu jest klauzula z LV że w przypadku znalezienia lepszego sponsora przerzucają go gdzie indziej. Oczywiście wtedy LVBet płaci automatycznie mniej za sponsoring.

Jak narazie sponsora nie ma więc nie wiem czym się przejmujecie.

brylant17 11.07.2017 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1474835)
Też się nad tym zastanawiam, miejsca na koszulkach jest mało ( na rękawkach są 2 miejsca i z tyłu koszulek). Nie wiem jak nie zostając sponsorem klubu, podnieść budżet o kilkunastokrotnie. Zmianę nazwy, jak w przypadku drużyny koszykarskiej kibice by nie wybaczyli.

Jeszcze na spodenkach na tyłku można reklamować

foxtrot_green 11.07.2017 17:32

Z drugiej strony można teoretycznie renegocjować umowę z LV Bet. Jeśli rzeczywiście Wisłę miałby wesprzeć podmiot, który znacząco zwiększy budżet to klub mógłby zaproponować LV Bet miejsce właśnie z tyłu koszulki, pod numerem, a nowego sponsora umieścić w centralnym miejscu.

serek.c2 11.07.2017 17:34

Udziały w klubie, miejsce w zarządzie - na dodatkowy człon w nazwie nikt zdrowy na umyśle się nie zgodzi.

Ps ."Kilkunastokrotnie" to raczej przejęzyczenie (tak, wiem że Pani Marzena potwierdziła w odpowiedzi na kolejne pytanie, pewnie z rozpędu :D).

ashkeczup 11.07.2017 17:40

Może jest bardzo lichy i kilkunastokrotnie to prawidłowa odpowiedź :D

PS: Tak wszyscy po Miśku jechali, a jak widać chłop ma łeb do interesów :D

krzaq12 11.07.2017 17:41

Nawet jeśli miałoby to przynieść kilkukrotne (3-4x) zwiększenie budżetu to wydźwignie nas to do TOP 3 w Polsce.

Póki co tematu nie ma, tzn może jest ale wiadomo... pieniądze lubią ciszę :D

wiertar 11.07.2017 17:46

Mi poprostu wydaje się że chodziło jej o "kilkanaście procent" czyli licząc że budżet jest 30mln to te kilkanaście procent daje sumę 4-5 mln. Czyli by się zgadzalo

krzaq12 11.07.2017 17:51

Wyraźnie powiedziała, że jeśli dojdą z tą konkretną firmą do porozumienia to spłacone zostanie wszelkie zadłużenie, a klub będzie mógł wyłącznie skupić się na walce o najwyższe sportowe cele.

Każda złotówka jest na wagę złota, oczywiście ale 5 mln od razu, z automatu nie wyprowadzi nas na zero.

crux.a 11.07.2017 17:51

Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu. Jesteśmy Wisłą Kraków i tyle. Żadnych błazeństw typu Daewoo w nazwie. Nigdy. Ufam, że zarząd ma to samo zdanie.

Kilkunastrokrotne zwiększenie budżetu??? Wywiad był autoryzowany... Idę pod zimny prysznic.

mitmichael 11.07.2017 18:07

Zmiany nazwy klubu to raczej nikt sobie nie wyobraza

c. 11.07.2017 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1474851)
Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu.

Gdzie w tym teksie o tym mowi bo chyba niewidomy jestem ? :D

Patryko 11.07.2017 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1474850)
Wyraźnie powiedziała, że jeśli dojdą z tą konkretną firmą do porozumienia to spłacone zostanie wszelkie zadłużenie, a klub będzie mógł wyłącznie skupić się na walce o najwyższe sportowe cele.

Każda złotówka jest na wagę złota, oczywiście ale 5 mln od razu, z automatu nie wyprowadzi nas na zero.

Cytat:

Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu. Jesteśmy Wisłą Kraków i tyle. Żadnych błazeństw typu Daewoo w nazwie. Nigdy. Ufam, że zarząd ma to samo zdanie.

Kilkunastrokrotne zwiększenie budżetu??? Wywiad był autoryzowany... Idę pod zimny prysznic.

Dokładnie, nie ma tu raczej mowy o zwiększeniu budżetu o kilkanaście procent, jeśli ma nam to pozwolić na spłatę wszystkich długów. Ciężko mi też uwierzyć w kilkunastokrotne zwiększenie budżetu (przy budżecie 300+ milionów PLN bylibyśmy na absolutnym topie w Polsce). Może odnosiło się to do kilkunastokrotnego wzrostu wpływów od sponsorów zewnętrznych?

PhantomRanger 11.07.2017 20:55

Cytat:

1. Dokładnie. Chociaż już to mogliśmy przerabiać 20 lat temu i zamiast Wisła Kraków mogła by w tabelach się pojawiać jako Wisła Telefonika Kraków. Na nasze szczęście do tego nie doszło.

2. Odnośnie kilkunastrokrotnego zwiększenia naszego budżetu
Cytat:

Cały czas to robimy, prowadzimy rozmowy z takimi podmiotami, które będą w stanie podnieść nasz budżet kilkunastokrotnie. To na pewno potrwa, ale jesteśmy w trakcie rozmów. Jeżeli się porozumiemy, to nie będzie już mowy o żadnych długach, a tylko o walce o najwyższe sportowe cele.

Możliwe więc, ze to nie będzie tylko jeden podmiot, a kilka.

czaro 11.07.2017 20:56

Ja myślę, że p. prezes chodziło o wpływy od sponsorów, a nie cały budżet i użyła po prostu skrótu myślowego. A i to należy traktować w kategoriach myślenia życzeniowego i robienia dobrej atmosfery wokół klubu. Bo opowiada się o rzeczach dobrych, a nie złych - jak w Ameryce!

najm 11.07.2017 21:03

Przypominam, że prawnicy nie są dobrymi matematykami. Nie przywiązywałbym zatem tak bardzo wagi do wskazania o jak wiele budżet miałby być zwiększony

Kocur 11.07.2017 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1474826)

I tak jak każdy się spodziewał, wszystkie wyliczenia forumowicza "123" , który twierdził że Marzena przejęła Wisłę bez długów można o kant dupy rozbić.

Będzie dobrze.

FraMat 11.07.2017 21:28

zawsze miło poczytać optymistyczne wypowiedzi i zapowiedzi

ArturBarlinek 11.07.2017 21:31

To raczej nie przejęzyczenie, wyraźnie to powtarza, gdy redaktor powtarza pytanie, czy na pewno chodzi o kilkunastokrotne zwiększenie budżetu. Oni wiedzą coś, czego nie wiemy my.

Jam55 11.07.2017 21:38

Nie jestem w stanie sobie wyobrazić dwukrotnego zwiększenia budżetu. Przy dwukrotnym zwiększeniu budżetu bylibyśmy gdzieś zaraz za pyrami a przed Lechią czyli czołówka ligii. Co do kilkunastokrotnego zwiększenia budżetu mój umysł tego nie ogarnia. To by musiało być w okolicach 300 milinów na sezon. Napadli jakiegoś szejka czy co?

ashkeczup 11.07.2017 21:39

Też myślę, że chodzi o budżet przeznaczony na zawodników, tj. transfery, podpisy, pensje, agentów.

serek.c2 11.07.2017 21:39

A może w końcu zadzwonili do działaczy Slavii Praga, i dowiedzieli się jak namówić Chińczyków? :D

krzysztofff 11.07.2017 21:39

Bednarz mówił o kłopotach bogactwa za rok ale Pani Marzena chyba go przebiła...kilkunastokrotne zwiększenie budżetu!!!biorac pod uwagę,ze dziś pisza,ze wyplacilismy wlasnie pensje za marzec...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl