Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wiśnia 18.07.2010 12:27

Tak by to mniej więcej brzmiało :) Czyli wychodzi na to, że będzie nasz, tylko nie chce nic mówić do momentu złożenia podpisu :)[/QUOTE]

nigdzie nie pisze że sam zawodnik dogadał się z klubem, może być sytuacja jak z Milinkoviciem

Tarann 18.07.2010 12:29

Dorzucę trochę optymizmu.... tak dla równowagi.

1 Mamy wreszcie prezesa, nie z łapanki ale takiego który dawał się prosić samemu Bossowi i stawiał przy tym warunki.

2 Powoli budujemy struktury, które pozwolą zagospodarować nową bazę sportową( którą planujemy rozbudować).

3 Posiadamy jeśli nie świetnego to przyzwoitego trenera obdarzonego zaufaniem przez władze ( jak pokazał fakt pozostawienia na posadzie po wice mistrzostwie czy sprawnej pomocy góry w sprawie Maleckiego) co pozwala wierzyć że przy pomocy zwiększonej rywalizacji i swojego autorytetu ukróci on wszystkie patologie szatni poprzednich lat.

4 Wreszcie skład: ubytki do wybaczenia ( Głowacki to ostatni dzwonek żeby zarobić, Marcelo to raczej i tak był cud, że grał do tej pory, Alvarez nie widzę powodu żeby rozdzierać szaty po jego stracie był dobry ale tak może więcej niż 1 piłka na mecz trafi z jego pozycji w pole karne reszty nie wymieniam szrot)
transfery in : najlepsze okienko od lat!! ( Joanović - wrezcie bramkarz w klubie, Cikos - nie powinien dać mniej niż Alvarez Bunozę trzeba dopiero ocenić ale 400 tyś oiro nie płaci się za ogórka (to raczej średnia kwota sprowadzanych graczy ofensywnych do naszej ligi ) Paljic tutaj ryzyko niewielkie ( free ) a szansa na co najmniej zmiennika Kirma, Rios ( po stylu prezentacji zakładam że to raczej pewne ) też trzeba zobaczyć ale na Boga jeśli takie cv was nie przekonuje... to obawiam się że lepszego tak szybko nie zobaczycie. Żuraw chyba nie wymaga komentarza.. A to jeszcze raczej nie koniec nie bede pisał o Chavezie bo niepewny ale myślę że coś tej klasy trafi.
A do tego dołóżcie co by nie mówić najlepszy skład w Polsce ( choć popsuty przez pewnego super trenejro i silnie zdemoralizowany )

wyar 18.07.2010 12:31

Z reguły olewam plotki,zwłaszcza pisane przez nasze "media" ;-0 ale...
Poczytajcie sobie komentarze na http://www.weszlo.com/news/5245 - Weszlaki twierdzą tam,ze w Wiśle będzie grał jeszcze jeden zawodnik,podpowiadają jedynie jego miesiąc urodzenia...
Zbymak - nie piszesz na weszło aby ? ;-)

zloto 18.07.2010 12:31

Tytuł tego artykułu z tym Chavez'ą znaczy mniej więcej: ''Nie wiem nic o Krakowie'' ;)

Google tłumacz zawsze przydatny, jednak z samego artykułu można wywnioskować, że rozmowy z tym zawodnikiem faktycznie są prowadzone.

Marszałek 18.07.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukininho (Post 937485)
Marszałek, a Legia jakoś sprowadziła Mezengę i Cabrala bez udziału Marcelo?

Transfer identyczny właśnie do Mezengi. Obydwaj bardzo młodzi i rezerwowi w czołowych klubach swoich lig. Między nimi jest taka różnica, że Mezenga grał już w Europie w II lidze Tureckiej został królem strzelców.

Już się nie mogę doczekać startu ligi. Ciekawe, który będzie lepszy?

Z całym szacunkiem ale Marcelo był podstawowym zawodnikiem Santosu,nie tułał się po wioskach tureckich. A to ostatnie o czymś świadczy. Porównanie nie na miejscu. Poza tym widzieliśmy jak grał Marcelo. Klasa sama w sobie. Na takich zawodników polujemy a nie na gości co są tak dobrzy,że grają w kurdyjskich wioskach.

tomasz_19 18.07.2010 12:35

nie wydaje wam się dziwne, że nie wiemy nic o tym Brazylijczyku co jest na testach? normalnie oficjalna podawała zawsze informacje na temat w jakim klubie grał zawodnik itp, a o Eliasie nic...

lukaszsz86 18.07.2010 12:36

Witam
Forum czytam od dłuższego czasu, ale tak naprawdę dopiero ostatnie wydarzenia skłoniły mnie do podzielenia się z wami moją opinią. Uważam, że dwa ostatnie transfery mogą być dla Wisły dużym wzmocnieniem. Oczywiście to czy naprawdę tak będzie zależne jest od wielu czynników i okaże się to dopiero po kilku meczach.
Myślę że zarówno Rios jak i Paljic mają duży potencjał.

Co do Paljicia to wiem, że nie powinno się oceniać zawodników po filmikach, ale ciężko by było zmontować taki filmik Łobodzińskiemu czy Kirmowi. Na filmie widać że ma bardzo dobre przyspieszenie jak i prostopadłe podanie (mógł by się sprawdzić na pozycji playmakera). Poza tym jakoś radził sobie w 2 Bundeslidze więc myślę, że u nas też spokojnie da sobie radę, a jak nie będzie na tyle dobry żeby grać w pierwszej 11 to na pewno będzie dużym wzmocnieniem wchodząc z ławki na podmęczonego przeciwnika.

Rios natomiast może okazać się takim argentyńskim Marcelo w ataku. Zawodnik młody z dużym potencjałem. Jeśli tylko się u nas zaaklimatyzuje to na pewno będziemy mieć z niego duży pożytek. Nie zdziwię się jeśli szybko wywalczy sobie miejsce w pierwszej 11.

Ogólnie okienko transferowe można uznać za udane. Udało się uzupełnić większość luk jakie wymagały uzupełnienia od dłuższego czasu. Udało się również przewietrzyć trochę zespół, który od jakiegoś czasu był już wypalony. Szkoda rozpadu obrony, która była bardzo mocnym punktem zespołu, ale jeśli przyjdzie jeszcze jeden zawodnik wysokiej klasy (chociażby taki Chavez) to będzie bardzo dobrze. Oczywiście trzeba będzie jeszcze ten zespół zgrać, ale myślę że taki trener jak Kasperczak da sobie z tym radę, ale trzeba to zrobić jak najszybciej bo szkoda by było pucharów. Największą korzyścią z tego okienka transferowego jest przede wszystkim zwiększenie konkurencji w zespole co może spowodować poprawienie jakości gry zawodników, którzy w Wiśle grają od dłuższego czasu i to tak naprawdę to właśnie oni mogą się okazać największym wzmocnieniem.

zbymak 18.07.2010 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 937495)
Z reguły olewam plotki,zwłaszcza pisane przez nasze "media" ;-0 ale...
Poczytajcie sobie komentarze na http://www.weszlo.com/news/5245 - Weszlaki twierdzą tam,ze w Wiśle będzie grał jeszcze jeden zawodnik,podpowiadają jedynie jego miesiąc urodzenia...
Zbymak - nie piszesz na weszło aby ? ;-)

Nie pisze ale Ameryki nie odkryli bo oprocz Chaveza to nie wszystkie transfery ktore przeprowadzilismy:-)

qchar90 18.07.2010 12:41

ze jeszcze nikt sie nie doczepil ze Riosa nam pewnie jakis manager wciska ;D ze nasz scout napewno go nie obserwowal
tylko z Marcelo bylo podobnie nikt z naszych go nie obserwowal.

JarekTSW 18.07.2010 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 937503)
Nie pisze ale Ameryki nie odkryli bo oprocz Chaveza to nie wszystkie transfery ktore przeprowadzilismy:-)

jeszcze lewego obronce pozyskamy , ktory zastapi Diaza lub Piotra Brozka i koniec transferów czy jest jeszcze coś szykowane?:-P

Lukininho 18.07.2010 12:44

Tylko, że to tych kurdyjskich wiosek tak jak pisali to wyżej trafiają 2 razy lepsi piłkarze niż do naszej ligi. I nie chodzi mi tylko o czołowe kluby...

radek2323 18.07.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 937500)
nie wydaje wam się dziwne, że nie wiemy nic o tym Brazylijczyku co jest na testach? normalnie oficjalna podawała zawsze informacje na temat w jakim klubie grał zawodnik itp, a o Eliasie nic...

Tez o tym myslalem.Moze ma ktos jakies info na temat tego pilkrza???

wyar 18.07.2010 12:46

Cytat:

Nie ciągnę Cię za język ;-) ale oni sugerują,że coś jeszcze przeprowadzimy... :>

MłodePokolenie 18.07.2010 12:46

Zbymak, ujawnij może jakiś rąbek tajemnicy kiedy mamy się spodziewać jakiś informacji? :)

tofik 18.07.2010 12:47

Rios to ciekawy gracz. Ogólnie ktoś, kto przebił się do seniorskiej drużyny River Plate i coś tam strzelił, to nie może być przypadkowy ogórek. Tam kolesie jak grają w gałę to jakby tango tańczyli. Kolejny optymistyczny akcent, ale czy będzie możliwość kupienia go ? :) Może robią nam tylko smaka jak z tymi poprzednimi testami...

polska.mysl.szkoleniowa 18.07.2010 12:48

Rios brzmi obiecująco, ale po tym wszystkim, co serwował nam przez ostatnie lata klub, niestety, pesymizm jest wciąż ogromny. Byłbym ostrożny z ocenami, ale oczywiście, mam nadzieję, że to świetny zawodnik.

Fred#69 18.07.2010 12:48

może nasz klub sam nic o nim nie wie :D przyjechał jakiś gość do Polski pozwiedzać zobaczył że kopią piłkę to się zapytał czy też może :D

Proud 18.07.2010 12:48

Cytat:

jak to? Przeprowadziliśmy, czy przeprowadzimy?

czyli Rios, Paljic, Chavez...i jeszcze ktoś? Na jaką pozycję?

Zurawski, Bunoza, Czikos, Jovanic, Paljic, Rios, Chavez...no ładnie się zapowiada:>

LooNatyk 18.07.2010 12:49

moze poprostu nic wielkiego nie osiagnal, i nie ma co o nim pisac? ;]

Reiro 18.07.2010 12:50

Cytat:

Przeprowadziliśmy...? Czyli, że wszystko ustalone z tymi zawodnikami i czekamy na podpis, a może już nawet podpisane...?
No chyba, że źle sformułowałeś zdanie ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 937517)
Nie chce psuc sielankowej atmosfery, ale niedawno tez mielismy reprezentatna druzyn mlodziezowych - i to Brazylii. Beto się zwał.

Aczkolwiek, gdyby ten transfer doszedl do skutku, to zapowiada sie niezle. Ciekaw jestem czy ktos go na zywo widzial czy jutub?

Wcale nie psujesz, bo Beto prócz gry w młodzieżówce nie grał w żadnym utytułowanym klubie. A jak wiemy w Brazylii wielu cieniasów zaliczyło jakiś epizod w młodzieżowych kadrach.

Filippo123321 18.07.2010 12:51

Nie chce psuc sielankowej atmosfery, ale niedawno tez mielismy reprezentatna druzyn mlodziezowych - i to Brazylii. Beto się zwał.

Aczkolwiek, gdyby ten transfer doszedl do skutku, to zapowiada sie niezle. Ciekaw jestem czy ktos go na zywo widzial czy jutub?

LukaszK111 18.07.2010 12:53

Zbymak jak masz jakies informacje to zostaw je dla siebie, bo zaraz bedzie jedna lub dwie strony spamu dzieciaków.Jak bedzie cos wiadomo to się dowiemy w swoim czasie.

Fred#69 18.07.2010 12:54

tylko że Beto grał w jakiś słabych klubach o ile się nie mylę z tego co pamiętam był wypożyczany z jednego klubu do drugiego i nigdy nie osiągnął w tych klubach nic wielkiego...

Zienczuk8 18.07.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 937514)

Zurawski, Bunoza, Czikos, Jovanic, Paljic, Rios, Chavez...no ładnie się zapowiada:>

jesli dalej pojdziemy w tym kirunku to za 2 lata bedziemy grac 11 obcokrajowcami, bo wlasnych graczy nie szkolimy, Polakow kupic sie nie da, bo ceny kolosalne... w sumie jesli chodzi o aspekt sportowy nawet dobre transfey, tylko, ze taka mieszanka moze rozwalic zespol od srodka.

Wisoman 18.07.2010 12:59

na "Transfermarkt" Paljic jest już w składzie za 400.000 Ojro
http://www.transfermarkt.de/de/wisla...erein_422.html

klubus 18.07.2010 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 937521)
jesli dalej pojdziemy w tym kirunku to za 2 lata bedziemy grac 11 obcokrajowcami, bo wlasnych graczy nie szkolimy, Polakow kupic sie nie da, bo ceny kolosalne... w sumie jesli chodzi o aspekt sportowy nawet dobre transfey, tylko, ze taka mieszanka moze rozwalic zespol od srodka.

No ale cóż możemy zrobić? Młodzież (mam nadzieję) coś pokaże skoro Ruch za Sobiecha i Sadloka krzyczy 2 mln euro, to zawodników takiego pokroju kupimy do 500 tys euro. Po prostu u nas wystarczy jeden dwa dobre mecze przeciwko Legii Wiśle czy Lechowi i nagle cena skaka o kilkaset tysięcy euro!

Evil_ 18.07.2010 12:59

o Paljicu na oficjalnej:

Cytat:

Mogliśmy zobaczyć dzięki temu, jak uderza Dragan Paljić. Gdy tylko dostawał piłkę na lewą nogę, futbolówka ze stuprocentową skutecznością lądowała w siatce.
wygląda mi to na tani tekst, żeby trochę uspokoić kibiców co do tego transferu.

TS Girl 18.07.2010 13:00

Spokojnie, do takiej Legii wciąż nam daleko ;] Damy radę, byle tylko się nadawali i mecze wygrywali ;), a atmosfera będzie dobra.

westersyl 18.07.2010 13:00

Niejaki zbymak wczoraj sugerował, że tą niespodzianką ogłoszoną przez facebookowa Wisle Krakow jest Osman Chavez. Jak widać pomylił się i to bardzo. Także proponuje traktować jego posty z dużym dystansem.

Pawlolek 18.07.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 937521)

Ale patrz na Inter - nie musi. To samo Arsenal. Chciałbyś grać 11 Polakami? Nie żartuj, albo gwiazdorzenie, albo braki techniczne w takich elementach jak przyjęcie piłki. Oczywiście, że są wyjątki, ale w tym momencie nasza piłka razem z naszymi kopaczami to dno...

Edit: Plus to o czym Ty wspomniałeś, wygórowana cena za naszych grajków.

Blacha92 18.07.2010 13:02

Jeśli chodzi o tego Riosa, to jak myślicie w grę wchodzi wypożyczenie czy transfer?

SĘDZIA ZGRED 18.07.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 937529)
Niejaki zbymak wczoraj sugerował, że tą niespodzianką ogłoszoną przez facebookowa Wisle Krakow jest Osman Chavez. Jak widać pomylił się i to bardzo. Także proponuje traktować jego posty z dużym dystansem. Z tego co widzę swoje wczorajsze nie prawdziwe rewelacje zdążył usunąć.

Z tym że Chavez ma dojechać także możliwe że "ta niespodzianka" będzie podwójna:)

AS82 18.07.2010 13:07

Ciekawe czy Riosa załatwił Wiśle Cleber?

Reiro 18.07.2010 13:09

Cytat:

Niejaki zbymak wczoraj sugerował, że tą niespodzianką ogłoszoną przez facebookowa Wisle Krakow jest Osman Chavez. Jak widać pomylił się i to bardzo. Także proponuje traktować jego posty z dużym dystansem.

A ciężko dojść do wniosku, że Zbymak nie ma aż tak konkretnych informacji żeby wiedzieć z kim akurat udało się dopiąć transfer. Szczególnie jeśli z 2-3 zawodnikami były prowadzone kończące rozmowy...nie mówiąc już o tym, że wszystko miało miejsce ok. północy... Zbymak nie podpisuje kontraktów i nie prowadzi negocjacji(przynajmniej tak mi się wydaje), a co za tym idzie zawsze kilka kroków w tył za działaniami osób odpowiedzialnych za transfery... :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 937533)

A co ma Cleber do transferu Argentyńczyka...? Niedługo o każdy transfer podejrzewany będzie Clebi, a przecież on wyraźnie mówił, że ma kilku zawodników na oku ale ich transfery możliwe będą dopiero jak zakończy karierę czy coś w ten deseń.

zbymak 18.07.2010 13:09

Cytat:

Wiesz czlowieku co to jest emitonek:-) Nic nie poradze ,ze kazdy moj post działa na ciebie jak płachta na byka.Zapomniales tylko dodać ze jestem wymyslem Basalajowego marketingu.
Jesli chodzi o transfery to mysle ,ze narazie sa oki.Tak wszystko wyjdzie w czasie i zobaczymy jak sie beda prezentować na boisku.

SĘDZIA ZGRED 18.07.2010 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 937533)

Cleber to ma gości na oku w Brazyli a z tego co wiadomo to Rios jest z Argentyny z River Plate także to chyba raczej nie Cleber...

Mario Nh 18.07.2010 13:14

Jeśli On strzelał taką bramkę w wieku 19 lat... to ja nie mam więcej pytań co do tego zawodnika. Brać ten talent!
Opcja półrocznego wypożyczenia z klauzulą odstępnego.

arbuz 18.07.2010 13:21

Moim zdaniem osoby znane jako zbymak czy macios itp uwazajace ze wiedza duzo wiecej i majace sie za osoby blisko klubu lub nawet wspolpracujacymi to jakies brednie.

Bo jezeli jest to prawda to sa glupcami bo jak inaczej nazwac ujawnianie informacji przed oficjalnymi prezentacjami ?

Toz to jest czysta glupota i strzelanie samemu sobie w kolano (czytaj klubowi, bedac jego fanem)

Garbi 18.07.2010 13:22

Dla mnie jest początek sezonu, niestety zaczynamy go już w Lipcu i przydatnosc wszytkich piłkarzy sprowadzonych do nas zobaczymy dopiero po czasie...bo napewno filmiki na youtube itp rzeczy nic nam nie powiedza musimy czekac...a że nazwiska nie grają to chyba się już moglismy bardzo dobrze przekonać....

lazy 18.07.2010 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 937540)
Jeśli On strzelał taką bramkę w wieku 19 lat... to ja nie mam więcej pytań co do tego zawodnika. Brać ten talent!
Opcja półrocznego wypożyczenia z klauzulą odstępnego.

Ciekaw jestem co by zrobił polski napastnik z tak dośrodkowaną piłką...

Moim zdaniem trzeba podpisać umowę od razu na kilka lat. Za pół roku ktoś go nam podbierze - nie warto ryzykować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl