![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja niektóych nie rozumiem nie ma transferów jest żle są transfery też jest żle.Panowie dajmy się nowym pokazać a nie już biadolić
|
Cantoro który przez lata grał w piierwszej 11-ce też był Reprezentantem młodzieżówki Argentyny jak Rios.
|
nie wiem czy było, jak tak to sory za spam
http://www.youtube.com/watch?v=yBTCQbpRctA http://www.youtube.com/watch?v=LIjDiiY3FZY http://www.youtube.com/watch?v=CVatTpWfPvI |
Cytat:
co do samego grajka, dobry ruch |
tomasz_19 - to nie ten Rios, tylko inny :)
|
Cytat:
|
malkonenci... wieczni...
koleś ma CV prawie identyczne jak Marcelo, gdy do nas przyjeżdżał: w młodym wieku występy w jednym z czołowych i znanych klubów swojego kraju. Ktoś napisze, że mało bramek -> gdyby strzelił ich więcej, nie byłby w zasięgu Wisły. A przypomnijcie mi jeszcze, gdy przychodził Marcelo -> kto wg. brazylijskich serwisów plasował się na samym końcu prawie jeśli chodzi o oceny meczowe stoperów? No kto? zawodnik z potencjałem, młody, pewnie też chce zrobić karierę w Europie. Takich Wiśle potrzeba! |
na mniej znanych stronach o Wiśle wyczytałem że możliwe odejście Pieti albo Diaza, nie wiem czy to prawda, ale koleś ktory tam sie udziala zazwyczaj ma dobre informacje.
|
Co do ostatnich transferów:
Parafrazując przysłowie: Lepszy Paljic w garści niż Milinkovic na dachu ;P Dobre jest też to że jak nie wyszły nam negocjacje z jednym grajkiem to w krótkim odstępie czasu potrafiliśmy się porozumieć z innym na tą samą pozycje. Co do poziomu sportowego samego zawodnika się nie wypowiadam bo nie widziałem jeszcze na oczy jak On gra..co potrafi. Jednym słowem kadra będzie szersza, Paljic może coś strzeli od czasu do czasu i wszyscy będziemy szczęśliwi. Co do Argentyńczyka Riosa: Uważam że zawodnik który w tak młodym wieku ( jak na polskie realia ) zaczyna odgrywać znaczącą role w dużym klubie z tradycjami, grający w reprezentacji młodzieżowej Argentyny jest skazany na sukces. Do tego gra w bardzo silnej lidze. To jest czysta promocja dla Wisły.. zdziwiłem się taki gość jest zainteresowany grą w Wiśle i że nikt inny nam go wcześniej nie podkupił. Ogólnie zawodnicy chyba raczej na + |
Cytat:
|
Moze RIos zobaczyl jak sie wypromowal Marcel w Wiselce i chce podazac ta sama droga:)
No ciekawy transfer mlodziezowka Argentyny to juz cos a i gral w Copa Lipertadores a to juz cos znaczy!!!!!!! |
Cytat:
Piłkarz do wszystkiego i i do niczego. |
Na tą chwilę:
------------------------------------------------Milan Jovanic---------------------------------------------------------- -----------------------------------------------(Mariusz Pawełek)------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------Erik Cikos-------------Osman Chavez?----------Gordan Bunoza-------Piotr Brożek------------ -------(Peter Singlar)---------(Mateusz Kowalski)-------------(Cleber)--------------(Junior Diaz)-------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ -----Patryk Małecki-----Radosław Sobolewski-----Tomas Jirsak---------Andraż Kirm----------- --(Wojciech Łobodziński)----------(?---?---?)-------------(Łukasz Garguła)-------(Dragan Paljic)---------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------Paweł Brożek------------Maciej Żurawski------------------------------------ -------------------------------------(Andres Rios?)---------------(Rafał Boguski)------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gdyby w puste miejsce zajmowane przez przymierzanego do Wisły Chaveza wsadzić Głowackiego i dołożyć Sobolowi zmiennika, skład byłby naprawdę w pełni satysfakcjonujący... |
A wiadomo juz cos wiecej o tych dwoch testowanych zawodnikach w sparingu z Kolejarzem?
|
ci testowani niczym sie nie wykazali czyli bedzie pewnie tak jak z poprzednikami!!
|
Pewnie podążą drogą Pinto i innych testowanych
|
Na tę chwilę.
Po co tutaj robisz jakies malowanki, ani Chavez ani Rios nie jest jeszcze piłkarzami Wisły. Z takimi pomysłami zalecam się kierować do tematu transferowe s-f. Co do ewentualnego pozyskania Riosa- byłbym ogromnie zadowolony gdyby do nas trafił. Młody, perspektywiczny, wychowanek klubu o świetnej renomie i młodzieżowy reprezentant Argentyny. Moim skromnym zdaniem wygląda to na najlepszy ruch transferowy w tym okienku. Że nie wspomnę o tym, że dzięki przyjście Riosa skazałoby Patryczka na ławke ;] |
to w razie zakontraktowania Riosa i Chaveza (ponoc jutro ma byc w Polsce)
to trzeba jeszcze zastepce Sobola znalezc i moze jeszcze jednego obronce ( stoper lub lewy obronca, bo Diaz zupelnie nie radzi sobie na lewej stronie) |
Kiedys w niebie spotkaja sie ci wszyscy testowani zawodnicy i sobie powspominaja.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://www.bayern.munchen.pl/artykul...-deloitte,5724 http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...148?source=rss ale przede wszystkim polecam to: http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...42f00aRCRD.htm A najlepiej sprawdzić wyniki finansowe spółek w KRS Nie wiem dlaczego Ty i jeszcze kilka (co najmniej) osób wyobrażacie sobie klub piłkarski jako organizację charytatywną, której przyświeca idea sportu, a zbożnym celem jej funkcjonowania jest chwała i sława barw klubowych. Przykro mi rozczarować, ale to jest spółka prawa handlowego tu chodzi o pieniądze i o wyniki finansowe. A co do tematu: Brakowało nam w tym sezonie Jaśka Paulisty - takiego jokera, który wchodząc z ławki jest w stanie zrobić dużo wiatru i zamieszania w obronie rywala. Mam nadzieję że co najmniej takim piłkarzem będzie Pajlić. Osobiście nawet wydaje mi się że może posadzić na ławce paru naszych super zawodników. Z kolei Rios może być bardzo ciekawym wzmocnieniem. Jeżeli się zaaklimatyzuje i przyzwyczai do bardziej fizycznej walki to na pewno sprawi nam sporo radości. |
Cytat:
Dla jednych Paljic miał posadzić Małeckiego na ławkę, ale później się zreflektowali, że prędzej Kirma posadzi bo gra na lewej pomocy tak jak Andraż:) Teraz Rios miałby znowu Patryka sadzać ba ławkę - tylko że to napastnik, a u Kasperczaka Małecki gra na prawej pomocy a nie w ataku i rywalizuje z Łobo:) Prędzej Rios posadzi na ławkę Boguskiego, Żurawskiego czy nawet Brożka Niechęć do Małeckiego niektórym zabiera racjonalne myślenie i zdrowy rozsądek. I co gorsza to jakaś zaraza:) (Oddzielcie aspekt sportowy - grę piłkarza od jego osoby i i zachowania) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Problem w tym że go już nawet gra nie broni. Bo niby kiedy zagrał ostatnio jakiś dobry mecz? Nie mówiąc już że nigdy nie zagrał meczu na poziomie o której można by powiedzieć że "sam wygrał nam mecz". |
Cytat:
Przecież każdy wie że Małecki jest teraz w słabej formie i dlatego Henry stawia na Wojtka. Tak powinno być. Ale nie każdy jest tak zawzięty na Patryka, że nawet jak sprowadzą (przykład) Chaveza to napisze jak co po niektórzy "dobrze, posadzi Małego na ławce" - nie wiesz o co mi chodzi czy udajesz? Patryk jest bez formy - ławka. Ale mało prawdopodobne że akurat Rios czy Paljić go tam posadzą bo grają na innych pozycjach. Na razie robi to Łobo (pomijam przeziębienie które miał) PS A czy Kirm albo kilku innych było wiosną lepszych od Małeckiego? Owszem jeden gol ale miał też kilka asyst. |
Cytat:
Od razu fobia, po prostu nie lubie prostaczka. Wbrew temu co mówisz, tam gdzie jest to niezbędne oddzielam aspekt sportowy od osobistego. Niestety w tym wypadku te dwie sfery są ze sobą związane, osobowość Małeckiego wpływa na jakość gry jeżeli nie Wisły, to na pewno kilku jej graczy. Nie widze powodu żeby nie dać szansy pograć Boguskiemu na prawym skrzydle. @rw88 Nie zalicza się, bo uzupełniasz skład Wisły nazwiskami piłkarzy, których jeszcze w klubie nie ma. Jak już chcesz to robić, to idź na całość i dopisz Milinkovica, Messiego i Ville będzie ładniej wyglądało. |
tak się zastanawiam... czemu Sobol nie ma jeszcze zmiennika (bo wszyscy wiemy, że wieczny nie będzie) w postaci młodego utalentowanego zawodnika, który mógłby się przy nim uczyć i ogrywać... nie rozumiem tego... młody miałby szansę podglądać jednego z najlepszych defensywnych pomocników w kraju... przeraża mnie nasza polityka kadrowa...
|
spokojnie tomasz_19 nasi pracuja nad transferem nastepcy Sobola, bo kazdy wie ze on wiecznie grac nie bedzie
|
snyrting: też mi się wydaje że Boguś na prawej mógłby zrobić dużo dobrego ;)
|
Cytat:
A co do Małego - słaba forma - ławka. Tak być powinno i tak jest u Kasperczaka. (Pomijam wypadki losowe jak choroba Łobo). Skoro posadził świętą krowę Kirma na ławkę (miał zawsze u Skorży abonament na grę bez względu na formę) to również Patryk musi zapracować na 11. To oczywiste:) Ja też nie lubię Małeckiego jako człowieka, tacy ludzie mnie drażnią, ale co to ma wspólnego z jego grą? Nikt nie każe ci iść na piwo z gościem:) |
Wystarczy ze rzucimy haslo "szukamy nastepcy Sobola" i juz na testy zjedzie sie chmara robactwa z calego swiata.
|
Cytat:
A czy ja odnosiłem się do tego Rios ma go posadzić na lawie? Pisałeś żeby oddzielić aspekt sportowy od osoby nie moja wina że oby dwie sprawi są na takim samym poziomie czyli żenującym. |
Należy zwrócić uwagę, na konkurencje jaka nam się robi w ataku. Wiadomo, miejsca są dwa, a kandydatów do gry jest (zakładając oczywiście, że kontrakt z Riosem zostanie podpisany), pięciu, a nawet sześciu bo Paljic też może grać w ataku. Także trzech z piątki Brożek, Zurawski, Boguski, Małecki, Rios będzie siedzieć. I o to właśnie chodzi! Musi być konkurencja, może zdopinguje ona przykładowo lenia Brożka do trochę większej pracy w meczach, na treningach i przyczyni się do poprawy naszej gry. Teraz każdy piłkarz formacji ofensywnej będzie wiedział, że musi zapi*****ć, bo jak nie to już jest kolejny na jego miejsce, a wiadomo wejściówki małe nie są. Bardzo dobry ruch zarządu, mimo wszystko myślę, że to już koniec wzmocnień w ataku, bo w sumie nie są już one niepotrzebne, jest on zdecydowanie naszą najsilniejszą formacją, z wieloma klasowymi piłkarzami:)
|
Cytat:
Natomiast Ty używasz jednego wyciętego zdania z kontekstu (całej mojej wypowiedzi) jako narzędzia żeby kogoś (mnie) przykąsać - nie wiem po co? Chcesz o czymś popisać do mnie. Pisz na priw a nie zaśmiecaj:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl