![]() |
up
Sygnał normalności, sygnał o próbie uzdrowienia finansów, sygnał o wydawaniu na tyle na ile Nas stać. Nikt do Nas teraz nie przyjdzie? Przyjdą, ale tylko tacy którzy będą chcieli się wypromować. A nie tylko udawać, że walczą i zgarnąć kasę. Czy nie mamy już marki? Oczywiście, że nie takiej jak parę lat temu. Ale teraz niech każdy sobie odpowie ile potrzeba, żeby odbudować markę Wisły w tej lidze? W lidze w której gramy dobry mecz raz na miesiąc, a i tak ciągle kręcimy się w czołówce. W lidze w której bardziej musieliśmy się starać, żeby nie zagrać w pucharach niż zagrać, a i tak dopiero w 100% udało Nam się to w przedostatnim meczu. Czy mamy swoje problemy? Oczywiście i każdy o tym wie, ale jeśli ciągle będziemy płacić więcej niż możemy to nigdy z nich nie wyjdziemy. Już stawiliśmy wszystko na jedna kartę i skończyło się jak się skończyło. Teraz będzie, że powinniśmy budować drużynę wokół Stilica, bo to szansa na puchary i dochody. Ale czy taka mentalność Stilica predysponuje go do bycia liderem tej drużyny? Na ile wycenia awans do II, III, IV rudny LE? Czy awans do grupy Bośniak daje jako bonus już? Ja wiem, że liczy się kasa i w pełni to rozumiem, ale w sporcie trzeba mieć mentalność zwycięzcy, żeby osiągać sukcesy większe niż Plus kolejki w C+. Młodzi maja płacone na czas, a starszyzna musi czekać. Starszyzna odejdzie sama, młodzi zostaną w tym klubie. Może choć jeden z nich będzie wdzięczny klubowi i powie, ze odejdzie za godna kasę dla klubu, a nie poczeka na koniec kontraktu... Mimo tego, że ciągle liczy się kasa to zawsze ktoś taki się znajdzie kto będzie zawdzięczał Wiśle wszystko i będzie o tym pamiętał. Potrzebujemy dwóch rzeczy, zdrowych finansów u podstaw. Nie dochodów itp., ale wydawania tyle na ile Nas stać i to mam nadzieje właśnie dzieje. A do tego potrzebujemy trochę szczęścia Naszego scoutingu i trafionych zawodników. Takich którzy powalczą w 100% w Lidze i PP (celowo dodaje PP - nie może być przyzwolenia na odpuszczanie czegokolwiek, nawet meczów z okazji 80 leci jakiegoś małego klubu który Nas zaprosił) . Żeby skończyć 3-4 miejsce nie potrzeba aż tak wiele. A jeśli uda się to to dochody do klubu naprawia się same. Bo tylko dobra gra i 100% zaangażowanie zawodników oraz brak ciągłego gadania o tym jak jest źle z finansami klubu przyciągnie ludzi na trybuny. |
Cytat:
Widzę że są na tym forum osoby ze zdrowym podejściem. Mimo że jestem wielki fanem Stilicia to chyba nie będę specjalnie płakał po zawodniku który nie trafia do (prawie) pustej bramki w dwóch meczach z rzędu. I chyba nawet nie jestem pewien czy to było do końca przypadkowe... |
Dwa cytaty z twittera na poprawę humoru:
Cytat:
Cytat:
|
Oglądał ktoś rezerwy w meczu z Połańcem? Jak się spisuje ten bramkarz Kais Al-Ani? Coś wiadomo o tych jego testach w Hiszpanii? był w końcu czy nie był?
|
Tomasz Zając strzelił bramke dla Chrobrego, grał 33 minuty a Chrobry wygrał 3:1 z Miedzią.
|
Cytat:
Ale moim zdaniem w następnym sezonie powinien wraz z Kościelniakiem grać w drugich połowach, a nie siedzieć na wypożyczeniu. Bo i tak ze skrzydłowych to mamy tylko DG77 i Sarkiego (no chyba, że przedłużą Barientosa). |
Barrientosa już przedłużyli
|
Barrientos będzie grał zapewne na środku pola. Wskazuje na to testowanie Cywki na skrzydle.
|
Cytat:
PS. Wybacz Ajax ;) |
"@WyrwaMichal: Łukasz Garguła odchodzi z Wisły. "Klub nie będzie ze mną rozmawiał w sprawie przedłużenia kontraktu"."
"@jaceksta: Po meczu do szatni wszedł prezes Gaszynski i powiedział Gargule, że nie przedłuża z nim kontraktu." O ile o wchodzeniu do szatni to pewnie bajka, o tyle jednak kontrakt nie zostanie przedłużony. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/news/251/news2...i-z-Wisly.html |
Cytat:
|
Cytat:
Tymczasem: "@jaceksta: Ostoja Stjepanović też odchodzi z Wisły. On akurat dowiedział się.o tym parę dni temu." |
Cytat:
|
Powiedzmy sobie szczerze, że odchodzi 4 ludzi ze środka pola (Dudka, Ostoja, Stilic i Guła) muszą mieć kogoś nagranego skoro hurtem pozbywają się tylu gości, bo nie wierze że Gaszyński jest naiwny. ;) Choć jak na razie jego rządy są przeciętne.
|
Cytat:
Ciekawy jestem jeśli przed obozem nie pojawi się w klubie 4 nowych zawodników to będzie powtórka z poprzednich sezonów... |
Mam nieodparte wrażenie, że przy rozmowach kontraktowych aspekt sportowy ma drugorzędne znaczenie, a liczy się tylko cięcie kosztów.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
trzech bo Dudi dalej u nas raczej
|
Mi żal tylko Stilica. Wokól niego można by cos budowac.
|
Meczety chyba.
|
Cytat:
Zachwycaliśmy się asystami Macieja Makuszewskiego, inteligencją piłkarską Sebastiana Mili i młodzieńczą fantazją Adama Buksy. Coś nam podpowiada, że ten ostatni – jeśli tylko w wakacje nie pójdzie w tango – może być pozytywnym akcentem w przyszłym sezonie. Zero tremy na boisku i – co chyba jeszcze bardziej zaskakujące – totalny luz przed kamerą. Do pełni satysfakcji brakowało mu tylko trafienia. był tu puściliśmy go lekką ręką.. |
Napisałem jak przyszedł, powtórzę jak odchodzi: Stilić gra jak zajebisty oldboy na orliku: technika i przegląd ok, zero obrony, zero biegania, przy twardszym przeciwniku znika. Jak widać w naszej lidze taki gość może mieć status gwiazdy.
|
A mi szkoda tylko Ostoji no ale jak Dudka zostanie to nie bedziemy sie meczyc z samym Uryga chociaz moim zdaniem macedonczyk w srodku pola dawał wiekszy spokoj. W ostatecznosci do tyłu cofniety zostanie Boguski ale jego jako rozgrywajacego zawodnika tym bardziej nie widze.
|
Dudka i Uryga to para rezerwowych jak dla mnie, bez przynajmniej jednego nowego DP nie ma co liczyć na dobrą grę.
|
Cytat:
Potem w Lechii też chyba rok przesiedział na ławce albo trybunach. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl