![]() |
A czego można było się spodziewać po chłopie z taką bogatą historią kontuzji?
|
Cytat:
|
Sobczak ty j e bany boiskowy bandyto. Oby karma wróciła do ciebie szmaciarzu
|
Cytat:
A dzis (wczoraj) Raczkowski powinien zrobic to samo co Marciniak - "przekrecil Jage poszedł" na odpoczynek, dzisiaj nas przekrecil Raczkowski. Nie da sie grac przeciwko PZPN - szacsun dla chlopakow za remins, bramki wyrownowujacej nie dalo sie nie uznac ... |
Dajcie wideło z tego brutalnego faulu.
|
Cytat:
To że to bydle Sobczak nie zobaczył nawet żółtej kartki to najlepszy komentarz do postawy Raczkowskiego. |
No oczywiście, że każdy może doznać kontuzji po kontakcie z przeciwnikiem. Wydawało mi się, że to był zwykły wjazd w przeciwnika jakich wiele w meczu, poczekam aż ktoś wrzuci dobry urywek gdzie to będzie wszystko ładnie widać.
|
Dokładnie, nie wiadomo znowu jakiego brutalnego wejścia tam nie było. Nie róbmy od razu z Sobczaka jakiegoś rzeźnika. Pech i tyle
|
pójdziemy drogą Katowic najpierw marzenia o szybkim awansie a potem 19 lat kiszenia sie w 1 lidze i totalna apatia
|
Tak czułem, że kontraktowanie Poletanovicia jest ryzykowne.
Nie dość, że po 30tce, na krzywej znoszącej to w dodatku podatny na urazy. No i się rozjechał. Też mi zaskoczenie. Niestety w takich sytuacjach wolałbym się mylić niż mieć rację.... |
Cytat:
|
Nie rozjechał się tylko Sobczak go rozjechał. Równie dobrze mógł wjebac się w nogi Rodado i wtedy byś pisał że to wina Jopa bo go za bardzo eksploatuje.
|
Obwinianie Poletanovicia za tą kontuzję to jest jakieś kuriozum.
Miał mu jeszcze drugą nogę nadstawić? Albo przeprosić, że był na linii lotu jego kopyt? |
Cytat:
Generalnie każdy atak powodujący skręcenie nogi podstawnej może zerwać więzadła a nawet panewkę. Jak nazwa wskazuje - w danym momencie znajduje się na niej ciężar ciała. Dlatego Sobczak to bydlak. Na szybko z jakiejś strony MMA: Cytat:
@s1mone - zapewniam Cię że gdyby Twojego ulubieńca Dudę też tak potraktowano, to z dużym prawdopodobieństwem skończyłby z kontuzją, mimo młodego wieku i małej ilości urazów. Jest niższy i lżejszy niż Poletanovič, ale i tak by to odczuł. To jest uraz mechaniczny w wyniku faulu. |
Cytat:
|
Cytat:
S1moniczek sugeruje, że przewidywał, iż tak się stanie, że Poletanovic się po prostu "rozjedzie". :lol: To prawdziwy Nostradamus, który zawczasu widział co się stanie w Gdyni! Już 3 tygodnie temu mu się to cudownie objawiło! I patrzcie, spełniło się, "rozjechał", bo po prostu jest za stary i w ogóle, S1moniczek może sobie przyznać rację! Gdyby na jego miejscu był jakiś inny piłkarz, to by po tym wyjściu Sobczaka nie ucierpiał! Geniusz! :evil: Taki sam jak wtedy kiedy dowodził, że to temperatura powietrza decyduje o podejściu do meczu i o jakości gry Dudy czy Rodado. :rotfl: Co post to coraz głupiej S1moniczek pisze. Skala tej degrengolady jest tak ogromna, że aż zaczynam się martwić o niego... :evil: |
Cytat:
|
Cytat:
Dodanie tego zdrobnienia sprawia tylko, że i osobę używającą tego środka wyrazu z konieczności traktujemy z przymrużeniem oka. A wolelibyśmy pewnie traktować go poważnie. I on też by wolał. Prawda? |
Cytat:
K... jakim trzeba być debilem... Cytat:
Wiadomo już coś konkretnego o urazie? Cytat:
Ktoś kto szkaluje własnego zawodnika po brutalnym chamskim faulu przeciwnika jest debilem i nie jest to żadna inwektywa. Niektórym coś się chyba w łebkach pimieszało... |
Cytat:
I dla całej świni. Grali jak ostatni rzeźnicy. Niestety, czarni nie reagowali. A wystarczyło na początku świnię utemperować kilkoma kartkami. Potem już było po ptokach. Czarnym też życzenia wszystkiego dobrego: żeby karma do nich wróciła. W dowolnej formie. Jak najszybciej i spektakularnie. |
Cytat:
Znamienne, że gdy on sięga po zdrobnienia, co zrobił w ogóle jako pierwszy już dawno temu i epatuje tym od miesięcy, to już nie reagujesz tego typu uwagami. A właściwie nie znamienne, tylko typowe dla Ciebie. Gdybyś to robił może rzeczywiście miałoby to pozór dbania o poziom dyskusji i byłoby warte choć grama uwagi. Ale nie, Tobie nie o to chodzi, tylko o to, by przenieść dyskusję nad głupotą, którą znów popisał się S1monik, po raz kolejny dyskredytując siebie i swoje poglądy, na dyskusję o tym, w jakiej formie inni mu tą głupotę wytykają. Ale atakuj sobie dalej mnie zamiast niego, mnie to jak to mówią, "rybka". :-D |
Rozumiem, że skoro jemu, twoim zdaniem, brakuje kultury, to jest to usprawiedliwienie dla twojego braku?
Nie dasz rady być ponad to i wykazać się wyższym poziomem? |
Po najnowszym komunikacie medycznym to będzie taktycznie mały cud jesli Marko sie nie połamał na cala rundę. Oby ominął tylko 1-2 spotkania i byl do gry po przerwie na kadrę.
|
Cytat:
|
Z jednej strony super info, z drugiej znając nasz sztab medyczny to również dobrze może wrócić za 2 tygodnie albo we wrześniu xd ale vale szczęście więzadła w całości
|
Cytat:
Ja się nie dziwię że kilku osobom tutaj puściły nerwy. Sobczak wszedł jak bydle z zamiarem zrobienia krzywdy Poletanoviciowi, a nie że ten krzywo stanął albo kontuzja mu się odnowiła. Nie jemu pierwszemu kolano poszło po takim ataku na boisku. Na początku też życzyłem bydlakowi Sobczakowi tego samego, ale nie będę się zniżał do tego poziomu. Opinię na jego temat już wyraziłem. Na temat sędziego zresztą też. |
ja sądzę, że tan akurat ".....k" nie wyrażał radości z kontuzji Marko, ale po prostu szydził z umiejętności sprowadzania zdrowych następców przez Królewskiego i Bashę.
Wyszło, że Poletanovic może jednak nie został połamany, ani, że zejście z boiska nie zostało spowodowane jego szklankowatością, ale chamstwem Sobczaka, ale co do pierwszego wrażenia i oceny zdrowia graczy przez nasz sztab i właściciela też mam podobną opinię. |
I na potwierdzenie tych waszych opinii wybieracie jak zwykle zdarzenia, które mogą je potwierdzać tylko zdaniem debili. Raz, że powodem urazu było chamskie wejście które mogło się skończyć poważnym urazem dla każdego piłkarza, a dwa, że ten waszym zdaniem przykład słabych "umiejętności sprowadzania zdrowych następców przez Królewskiego i Bashę." To chamskie wejście przetrwał.
Jak to można komentować? |
Może tak, że ten komentarz powstał w parę minut po zajściu? Kiedy można było odnieść wrażenie, że świeżo sprowadzony zawodnik nie przetrwał agresywnego i chamskiego wejścia Sobczaka?
Dlatego wtedy autor tej opinii szydził ze starań naszego działu sportowego. Owszem mógł poczekać do raportu medycznego, ale w tamtych okolicznościach szydera podszyta z pewnością zmartwieniem sama się narzucała. |
Ale pojmij, że takie wejście mogło się skończyć ciężką kontuzją dla każdego. Więc jakakolwiek szydera w takich okolicznościach była nie na miejscu i tyle, jeżeli tego nie potrafisz zrozumieć to szkoda dyskutować.
|
Ale pojmij, że ta szydera była wyraźnie nie z możliwości groźnej kontuzji, ale z tego jak nasz sztab zabezpieczył w okienku transferowym środek pola.
Moglo się okazać że nie mamy żadnego pola manewru. |
Czyli powinniśmy mieć 8 środkowych pomocników żeby się zabezpieczyć przed debilem Sobczakiem? Wtedy by szydery nie było? Nie ma kasy na kupowanie dobrych grajków do siedzenia na ławie, może wyjaśnisz jak by to zabezpieczenie miało wyglądać zakładając, że Poletanovic nie łapie kontuzji i za pare meczów gotowy jest Carbo. Duda na wypożyczenie? Czy do rezerw?
|
Cytat:
Krytyka byłaby zasłużona jakby Poletanović rozsypał się na treningu. Grał świetnie aż Sobczak zaatakował jego kolano. Wcześniej grał dużo w szóstym zespole ligi Serbskiej, tam jak widać też nikt się w niego odpowiednio nie wrąbał. Autor ma od dawna oklejkę na punkcie polskich piłkarzy, a do Poletanovicia ma pretensje o spadek. Zrobił z siebie idiotę, bo ani Poletanović się nie rozsypał ani sztab nie sprowadził inwalidy. |
Cytat:
Teraz startujemy do rundy z para Poletanovic - Igbekeme, w obwodzie majac Dude, Sukiennickiego i Carbo (powiedzmy ze wroci w polowie wiosny). Ze statystycznego obowiązku wspomne jeszcze o Gogóle. Jak dla mnie akurat środek pola mamy duzo lepiej obstawiony niz pol roku czy rok temu. Raczej to kwestia pecha ze w jednym momencie wypadl nam i Carbo i Poletanovic, dwa kontrakty w top10 naszego budzetu. Kogo my tu mieliśmy jeszcze sciagnac do środka? Nawet w esa nikt nie ma tak zabezpieczonego środka pola, tylko w sytuacjach taka jak nasza przesuwaja graczy z innych pozycji. |
Cytat:
A ponieważ Ty czy ja często obnażamy jego absurdalne poglądy i potworną skalę odklejenia, a Fra Mata boli, gdy to my mamy rację, a nie on, oczywiście postanowił go wesprzeć i przekierować rozmowę na inne tory niż sięgnięcie S1monika do dna kompromitacji. No i urodził pouczenia, że mówiąc obrazowo, w rozmowie z neandertalczykiem powinno się cały czas stosować język dżentelmena z Oxfordu, by nie schodzić na jego poziom i w żadnym razie nie mówić do niego językiem, którym on sam się posługuje. A także, że trzeba mimo wszystko odpowiadać szacunkiem na pogardę.:lol: Oczywiście wyszło Fra Matowi to tak błyskotliwie (szczególnie gdy skręcił w stronę mówienia o "szyderze"), jak S1monikowi pisanie o "rozjechaniu się" Poletanovica. Ale przynajmniej jest trochę zabawy.:rotfl: :evil: |
@Markus, pamietam (nie wiem czy Ciebie), ale na pewno Twój nick ze "starego forum" . Analizy , które były robione, zresztą bardzo dobre., po meczach Wisły. I czasami zastanawiam się co się stało, bo "tamtym" Markus, który nie dawał się prowokować i skupiał się na merytoryce , a nie na prywatnych wycieczkach. Jeżeli to nadal Ty, to może warto wrócić, do dawnej retoryki, a nie skupiać się na personalnych potyczkach?
PS. Dla "nowych" użytkowników wyjaśniam: "Stare forum" to forum, które istniało na serwerze, zarządzanym przez użytkownika/administratora RAV,a (o ile dobrze pamietam nick). Gdzie żeby forum przetrwało, robiliśmy zrzutkę na serwer, bo stary nie wydalał. Stąd część użykowników, ma datę dołączenia - 11.2002 - bo to jest data migracji, a nie data dołączenia do forum... Wtedy to był okres Wisły miodem i mlekiem płynący, i forum było naprawdę istotnym medium wiedzy o Białej Gwieździe. Często się zdarzało, że użytkownicy dostawali propozycję "odstąpienia konta" czasami nawet za odpłatą (sam miałem nawet parę takich propozycji). Dlatego właśnie w sumie nie wiem, czy ten "Markus" , to tamten "Markus"..... Bo analizy, tamtego Markusa, to było naprawdę coś..... |
Cytat:
|
Markus publikował jeszcze na starym TWSD, kiedy cała strona była "przyklejona" do lewej części ekranu, a po prawej było menu Liga.net ;P
|
Cytat:
Taki przykładowy Framat nie raz podważał wiarygodność statystyk podawanych przez Skuchę czy analiz publikowanych przez Surdka. Oczywiście jednocześnie sam publikował jako wiarygodne wpisy anonimów z rumuńskich mediów społecznościowych. Głosy tamtych anonimów dla niego były już okej, głosy wiślaków, które nie pasowały mu do narracji już nie. W tą stronę zmieniło się forum. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl