Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

master17 17.12.2019 07:35

Chyba kpisz. Do szanujących się lokalów w Polsce nie wejdziesz tak ubrany niezależnie od sympatii klubowych. Ba nawet, niektóre wiejskie dyskoteki nie przyjmują takiego zachowania.

maciekkk 17.12.2019 07:40

I to jest patologia, z którą jeszcze dłuuugo sobie niestety nie poradzimy.

KOALIK 17.12.2019 08:10

Bo normalnością wg tych jest ludzi okradanie własnego klubu.

A ten ,,nienormalny" spłaca wielomilionowe dlugi po tych ,,normalnych" i to jest kuriozalne, bo 80-90% realnego długu do spłacenia, to powstało w latach 16-18.

GonzoNS 17.12.2019 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1548288)
Bo normalnością wg tych jest ludzi okradanie własnego klubu.

A ten ,,nienormalny" spłaca wielomilionowe dlugi po tych ,,normalnych" i to jest kuriozalne, bo 80-90% realnego długu do spłacenia, to powstało w latach 16-18.

Znowu lekarstw zapomniałeś zażyć?

pchelas 17.12.2019 15:34

@Gonzo - typa mam w ignorowanych od dawna, gorąco polecam.
A co do Obidzińskiego- troszkę się wypuścił, ale skoro koszulki nie stracił, to akcja na plus ;-)

rdunia87 18.12.2019 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1548284)
W normalnych miastach to nie jest zadnen problem. Tylko niestety Krakow nie jest normalny.

Domyślam się że poza zofipolem/proszowicami nie wiele widziałeś w pl.

ricenb 18.12.2019 00:29

niech sobie w koszulce Polonii po warszawce sprobuje poskakać po klubach i potem nazywa Kraków nienormalnym

rafalek 18.12.2019 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rdunia87 (Post 1548307)
Domyślam się że poza zofipolem/proszowicami nie wiele widziałeś w pl.

A czy ktokolwiek mowi, ze jakiekolwiek inne miasto w PL jest normalne?

master17 18.12.2019 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1548309)
A czy ktokolwiek mowi, ze jakiekolwiek inne miasto w PL jest normalne?

Przecież sam napisałeś, że "tylko niestety Kraków nie jest normalny". Masz rację cała Polska jest nienormalna, nie to co wspaniały zachód.

rafalek 18.12.2019 09:36

No na to wyglada, bo wiele razy bedac w innych krajach Unii widzialem ludzi w koszulkach klubowych w knajpach, restauracjach, pubach itp.

I nie wyskakujcie mi z tekstem, ze "zaden szanujacy sie klub nie wpusci nikogo w koszulkach pilkarskich". Z tego co wiem z doswiadczenia, to na Dolnych Mlynow nie ma zadnych ekskluzywnych klubow, tylko raczej pijalnie piwa kraftowego...

Mozna sie spierac, czy, biorac pod uwage krakowski kontekst, to co zrobil prezes bylo rozwazne - pewnie nie. Natomiast niestety wszyscy musimy przyznac, ze nasz krakowski kontekst znaczaco sie rozni, in minus, od normy, i tyle.

TSWojtas 18.12.2019 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ricenb (Post 1548308)
niech sobie w koszulce Polonii po warszawce sprobuje poskakać po klubach i potem nazywa Kraków nienormalnym

ale nie porównujesz Nas do Polonii nie?

sevenheaven 18.12.2019 11:32

Nie chce oceniać nikogo, rozumiem, że próbują zaprowadzić "normalność"i w pewien sposób nasz prezes jest "nietykalny", ale właśnie.. nie każdy "kibic" sąsiadki musi wiedzieć jak wygląda nasz prezes ;) ciekaw jestem co by się działo jakby doszło do gorszego incydentu

Krisu 18.12.2019 11:41

Byłem ostatnio w Mediolanie na derbach Milanu z Interem. Było mi żal, że u nas nie ma takiej atmosfery jeśli chodzi o barwy. Ludzie w ciągu dnia chodzili normalnie w koszulkach jednych lub drugich, oglądali wspólnie inne mecze w pubach, na stadionie jedni siedzieli z drugimi, po meczu wspólnie wszyscy ubrani w swoje barwy wracali metrem i nie było żadnych problemów. To smutne, że młody chłopak u nas musi chować szalik jak jedzie na mecz bo może w....... dostać albo nie może potrenować na świeżym powietrzu w koszulce swojego ukochanego klubu bo się musi zastanawiać czy przypadkiem z wszystkimi zębami wróci do domu.

Qadou 18.12.2019 12:42

Jesteśmy pod tym względem zacofani w skali europy, co gorsza nie tylko zęby można stracić przez chodzenie w barwach po mieście ale i życie.. fanatyzm patologii tutaj działa nic wiecej

maciekkk 18.12.2019 12:49

To jest patologia, z którą można poradzić sobie tylko systemowo, poprzez odpowiednie działania rządu. Ale jak wiadomo od lat rząd (czy to jednych czy drugich) tematów około sportowych unika by się tej patologi właśnie nie narażać (potencjalny elektorat)... I tak trwamy w głębokiej patologicznej dupie od lat.

Stelio 18.12.2019 13:05

Tak to niestety jest, dziwna zależność ze im bardziej biedacka i chujowa liga tym fanatyzm i agresja większe. W GB Thatcher sobie z patusami poradziła, ogromne kary, zakazy stadionowe itd. Ale na pewno o wiele więcej zrobiły sukcesy. Sukcesy przyciągają te mityczne rodziny z dziećmi, a jak nie ma sukcesów tylko bieda z nędza od lat to siła rzeczy trzeba sobie zbudować tozsamosc i wyróżniać się czym innym..

master17 18.12.2019 14:57

Szkoda, że na zachodzie dochodzi częściej na stadionach do patologicznych zjawisk niż u nas, ale tak wiem poradzili sobie.

czaro 18.12.2019 16:44

No ba. Wszystkim wiadomo, że Polska jest tolerancyjna i bezpieczna, po prostu otwarta. A jak się nie podoba, to precz.

To chciałeś powiedzieć?

Jaroo1 18.12.2019 16:52

Tak samo sobie na zchodozie pradzili jak i u nas. Wszędzie sa mniejsze lub większe akcje a wy tu pitu pitu ze tam jest cacy. Niejednej kibic dostal nozem na tym zajebistym zachodzie i juz nie żyje. Po prostu każdy kraj ma swoj odlam fanatyzmu, u nas jest ultrasowo, kibice maja uklady w klubach w Anglii piro itp raczej nie uswidczy ale dac sobie po mordach lubią, w Niemczech z kolei utras stoi dobrze a i wjazdy na murawe im nie obce, a we Wloszech Napoli czy Lazio lubi dac komus nozem w cialpo,szczególnie w europejskich pucharach i tez trzesa klubami i tez piłkarze potrafią dostac kare w postaci oddawania koszulek za slaba gre. Takze nie pieprzcie głupot. U nas po prostu jest jeszcze ten czynnik ze kibice stali sie gangami plus to ze u nas jest duzy fanatyzm, w kraju troche biedy itd i to wszystko wplywa na otoczke pilki jaka jest w Polsce. Ale zeby pieprzyc ze na zachodzie sobie poradzili to trzeba mieć tupet. Moze i pikniki pija razem i siedzą na jednej trybunie ale jakby to wszystko tam umarlo to by Sevilla nie ojebala z flag Ślaska, w Niemczech by nie bylo piro i wjazdów na murawe i nikt by nie byl bity i cięty co jakis czas.

Lvcas 18.12.2019 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krisu (Post 1548314)
Byłem ostatnio w Mediolanie na derbach Milanu z Interem. Było mi żal, że u nas nie ma takiej atmosfery jeśli chodzi o barwy. Ludzie w ciągu dnia chodzili normalnie w koszulkach jednych lub drugich, oglądali wspólnie inne mecze w pubach, na stadionie jedni siedzieli z drugimi, po meczu wspólnie wszyscy ubrani w swoje barwy wracali metrem i nie było żadnych problemów. To smutne, że młody chłopak u nas musi chować szalik jak jedzie na mecz bo może w....... dostać albo nie może potrenować na świeżym powietrzu w koszulce swojego ukochanego klubu bo się musi zastanawiać czy przypadkiem z wszystkimi zębami wróci do domu.

A ja bylem w Rzymie i było zupełnie odwrotnie.

Co więcej podejrzewam, że na derbach Górnik vs GKS byłoby podobnie jak piszesz a zagraniczni goście z Neapolu, Rzymu, czy północnego Londynu mogliby stwierdzić, że czemu u nich nie jest tak dobrze jak w Polsce ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1548328)
Tak samo sobie na zchodozie pradzili jak i u nas. Wszędzie sa mniejsze lub większe akcje a wy tu pitu pitu ze tam jest cacy. Niejednej kibic dostal nozem na tym zajebistym zachodzie i juz nie żyje. Po prostu każdy kraj ma swoj odlam fanatyzmu, u nas jest ultrasowo, kibice maja uklady w klubach w Anglii piro itp raczej nie uswidczy ale dac sobie po mordach lubią, w Niemczech z kolei utras stoi dobrze a i wjazdy na murawe im nie obce, a we Wloszech Napoli czy Lazio lubi dac komus nozem w cialpo,szczególnie w europejskich pucharach i tez trzesa klubami i tez piłkarze potrafią dostac kare w postaci oddawania koszulek za slaba gre. Takze nie pieprzcie głupot. U nas po prostu jest jeszcze ten czynnik ze kibice stali sie gangami plus to ze u nas jest duzy fanatyzm, w kraju troche biedy itd i to wszystko wplywa na otoczke pilki jaka jest w Polsce. Ale zeby pieprzyc ze na zachodzie sobie poradzili to trzeba mieć tupet. Moze i pikniki pija razem i siedzą na jednej trybunie ale jakby to wszystko tam umarlo to by Sevilla nie ojebala z flag Ślaska, w Niemczech by nie bylo piro i wjazdów na murawe i nikt by nie byl bity i cięty co jakis czas.

Każdy kraj ma swoją specyfike. Nawet pewne regiony i kluby mają swoją. Nie można tak generalizować, że ktoś coś gdzieś widział, to znaczy, że tak jest w całym kraju. albo we wszystkich ligach na zachodzie.
We Włoszech jest jeszcze gorsza patologia niż u nas, w sensie większa skala. Tak samo są zadymy przed meczami na mieście jak i na stadionach. Ja u nas nie pamiętam zadym na mieście lub na stadionie... bardzo dawno to było. A na zachodzie zwłaszcza we Włoszech to jest standard

ital 18.12.2019 17:52

Mieszkałem we włoszech kilka lat , na derbach Milano rzeczywiście jest tak jak opisano wyżej (sam byłem ) ale jak Juve przyjeżdża już tak sielankowo nie jest podobnie jak do Turynu Fiorentina zajeżdza, Atalanta w Rzymie też stawia policje w gotowości (to wszystko widziałem na własne oczy) a jak wygląda dzień derbowy w Rzymie to nie trudno znależć na you tube. pamiętam jak kilka lat temu opisane było że podczas jakichś dymów z górnych trybun lądował skuter na murawie ale to na san siro chyba było

master17 18.12.2019 20:47

czaro zacznij jeździć po świecie, to zobaczysz obraz wspaniałego zachodu (nie tego w mediach), a później możesz pisać głupoty. Z mojej strony tyle na ten temat, bo i tak już właściwy został rozwalony.

czaro 18.12.2019 21:24

Dziękuję, może kiedyś się uda wyjechać.

Wojtator 18.12.2019 23:39

jakieś podsumowanie walnego z dzisiaj? Cokolwiek o SA?

Clanowy 19.12.2019 20:52

Cytat:

No ba. Wszystkim wiadomo, że Polska jest tolerancyjna i bezpieczna, po prostu otwarta. A jak się nie podoba, to precz.

To chciałeś powiedzieć?

A co Ty na farmie pracujesz? Chyba tak. Bez odboiru.

Cycu 19.12.2019 22:30

W 2020 roku znowu będzie głośno o Wiśle Kraków, była już książka Jadczaka, teraz przyszedł czas na film Vegi:

https://www.youtube.com/watch?v=KYwSvUEY-5I

Karherop 19.12.2019 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1548389)
W 2020 roku znowu będzie głośno o Wiśle Kraków, była już książka Jadczaka, teraz przyszedł czas na film Vegi:

https://www.youtube.com/watch?v=KYwSvUEY-5I

A czy o filmach vegi jest głośno? To są kicze a nie poważne produkcje.

xiondz77 20.12.2019 00:19

Pierwszy dostanie Nagrode Pulitzera a drugi Oscara :D

Arkadiusz.Czerepach 22.12.2019 10:32

mamy tu jakiegoś insidera ?

niby tydzień do rozstrzygnięcia losów klubu...

brylant17 22.12.2019 19:15

Ale co ma się rozstrzygać ? dogadają się z TS'em wszystko na to wskazuje....trzeba wzmocnić drużynę i walczyć na boisku

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl