![]() |
Tymczasem nasz talent w Primaverze doklada drugiego gola do swoich 7 asyst i jest obecnie najlepszym asystujacym Torino w tym sezonie
|
Gdzieś była podana kwota odstępnego, w przypadku ewentualnej chęci wykupu przez Torino?
|
Kolejny przykład na gangrenę toczącą ten klub i na kompletny brak pomysłu na młodych.
|
Cytat:
Żeby nie było, że to tylko problem Wisły. Nie wystarczy wybudować ośrodka szkoleniowego za kilkadziesiąt baniek i myśleć, że teraz to co roku 5 perełek będzie wychodzić z akademii. Przykład Legii pokazuje, że najlepszy ośrodek szkoleniowy w Polsce wcale nie musi się przekładać na liczbę młodych talentów promowanych z akademii. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Akademia Legii nie powstała przecież w 2020 roku. Nawet kiedyś opinię kibica Legii czytałem, że szkolenie młodzieży u nich leży i kwiczy i że potencjał nowego LTC jest marnowany.
|
Cytat:
Nie wiem czy takie liczby w primaverze są aż tak dobrą wróżbą bo w Serie A nie zagrał ani minuty i nie wiadomo czy zagra. Inna sprawa, że póki co Torino ma przewagę tylko 4 pkt nad miejscem spadkowym więc to nienajlepsza sytuacja na wprowadzanie świeżaków. Wydaje mi się, że tam może być wpisane cokolwiek (np. bańka euro albo 2), a i tak Torino może usiąść po sezonie i powiedzieć - dajemy 100 tys albo do widzenia. |
Cytat:
|
Cytat:
Możesz władować w ośrodek treningowy 100 milionów złotych, ale jeśli nie zatrudnisz odpowiedniej kadry, która wyselekcjonuje i wytrenuje piłkarzy, to nic z tego nie będzie. Przykład takiego Krzyżanowskiego pokazuje, że można coś z naszych chłopaków wystrugać, tylko to musi być profesjonalny sztab, a nie ludzie, którzy się "uczą". Zobaczymy co będzie z Kuziemki i Baniowskiego. Jakieś nadzieje dają, że w końcu nam kogoś ta nasza akademia wychowała. |
Trenerzy to jedno, ale istotniejsza jest atmosfera pracy i rywalizacji. Tam jak się opieprzasz to najpierw patrzą na ciebie jak na debila, a potem zamiast klepania po plecach jest ostracyzm. Po takim "powrocie" do obrony jak w Płocku wszyscy mieliby z niego bekę przez pół roku, a u nas ? Taki standard.
|
Cytat:
Nie tylko Torino widziało Krzyżanowskiego w Primaverze, nie kupią go oni to kupi go ktoś inny. O ile jest cokolwiek wart... Albo go wykupią, albo wróci do nas jako lepszy piłkarz. Trudno żebyśmy na tym stracili. |
Cytat:
Atmosfera zapieprzania i rywalizacji to kolejny drozdowy bon mot - jak masz odpowiednią skalę i kryteria selekcji, to naturalnie zostają ci, którym zależy najbardziej. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak Torino sie utrzyma (a powinno) to myślę ze go wykupią. Przed sezonem sprzedali zawodnikow za 57 mln euro, kupilo za 25. Dobrze im sie kreci interes |
Cytat:
Zgadzam się w pełni - tylko, że mówisz o tych, których nie nazwałbym perełkami, a talentami. Do tego jest potrzebna skala, aby mieć możliwość wyławiania perełek, a tym utalentowanym bez głowy po prostu dziękować. U nas zachwyt nad każdym młodym, który potrafi prosto biegać spowodowany jest tym, że nie mamy w czym wybierać. Nawet Hyballa jako dyrektor akademii z gówna bata nie ukręci. |
Cytat:
|
Najnowsza plotka Alexis Trouillet:
https://www.transfermarkt.pl/alexis-...spieler/482769 https://www.youtube.com/watch?v=xGg0Gl6BxPo |
175 cm - brzmi jak ktoś kim byśmy się interesowali :>
|
Nasz algorytm chyba z urzędu odrzuca kandydatury +175 cm :P
|
Ostatni mecz 03.2024...klasyk
|
Nie zapeszajcie. Bierzmy go
|
He he - na X już z niego brawoszefy piłkarza Ligue1 i Panathinaikosu zrobiły.
Tymczasem: Sezon 22/23 po powrocie z wypożyczenia z drugiej ligi w pierwszoligowym Nice ani razu nie załapał się do kadry meczowej i we wrześniu za darmo oddany do Panathinaikosu. Tamże wpuszczają go na boisko w drugim meczu i po 19 min zrywa wiązadła. Koniec sezonu. Brak goli, brak asyst. Sezon 23/24 wypożyczony do ogórkowego Volos (przedostatni po sezonie zasadniczym) gdzie w lidze rozgrywa 25 spotkań w tym 3 w pełnym wymiarze strzelając aż 1 gola i notując 0 asyst. Ostatni mecz to 45 min 27 kwietnia 2024. Koniec sezonu. Sezon 24/25 powrót z wypożyczenia i od lipca całkowicie poza kadrą (kontuzja? strajk?) Jednym słowem - będzie pasował. AI na pełnej. Drozd szczytuje. Markus też (wszak Francja to prawie Hiszpania). |
Czyli co? Piłkarz do odbudowy na zakończenie okresu przygotowawczego? xD
Dobrze, że to tylko plotka. |
A co, wyście się Kounde spodziewali?
|
Spodziewałem się Daniego Alvesa na prawą obronę. Albo chociaż Baszczyńskiego.
|
Cytat:
Ja nie obiecuję sobie ani po Królewskim, ani po Bashy, ani wreszcie po tym ewentualnym transferze Francuza niczego dobrego, choć chciałbym się mylić. Nie w naszej obecnej sytuacji. Tyle. |
Cytat:
Dali ogłoszenie na dyrektora akademii to czemu nie dali też na rekrutację piłkarzy? Może ktoś by się zgłosił? Oto mamy pełny obraz aktualnych możliwości finansowych i skautingowych Wisły jakby ktoś jeszcze się łudził. Jeszcze więcej znajomych w klubie a potem razem na dno. |
Cytat:
Wszyscy te Twoje wypociny traktują bardzo poważnie. Coley też pół roku nie gra i co? Nikt na niego nie czeka? :) Jeszcze nic nie wiadomo ale płacz zawsze wskazany :rotfl: |
Cytat:
Przy naszym budżecie nic mnie juz nie zdziwi. Myślę że sa dwie opcje: chcieliśmy go juz miec na poczatku przygotowan, ale czekal na lepsze oferty. Wlasnie sie zamykają w lepszych ligach, wiec wrocil do nas. Oczywiście jest druga opcja - wszystkie lepesze opcje nam pouciekaly. Nigdy sie nie dowiemy ktory byl na liscie "zyczen". Oby tylko ostatnie pół roku spędził "poza skladem" a nie w gabinetach lekarskich. Sama formę fizyczną powinien miec dobra - wszakże w Grecji przerwa między "rundami" to ledwo dwa tygodnie. Duarte mowil bodajze ze to jego pierwszy zimowy okres przygotowawczy. Najwieksze zagrożenie to sama adaptacja. Z kompilacji raczej potrafi grac w pilke. A juz na pewno na poziomie jakiego nie liznal Sukiennicki, Dziedzic czy Gogół. |
Piłkarz z urwanym kolanem, po prawie rocznej przerwie od piłki, u nas w zasadzie koniec przygotowań. No to się po prostu ....a nie może nie udać xD
Jak dobrze pójdzie, to będzie w stanie cokolwiek pomóc gdzieś w połowie kwietnia. Smutne jest tylko to, że my w zasadzie musimy przebierać w takich odpadach. |
Cytat:
"AAAAPiłkarza po kontuzjach zatrudnię...". Kurdupel, po ciężkiej kontuzji, przez ostatnie dwa i pół sezonu zagrał 3 pełne mecze, przyjedzie po zgrupowaniu. Po cichu liczyłem że zaliczy najwyżej dwa z czterech markerów po jakich ewidentnie szuka nasze AI, a tutaj komplecik. |
To już serio wolałbym Omraniego. Może był gruby ale kolana miał całe.
|
Omrani przynajmniej był groźny ze względu na posturę.
|
Cytat:
|
Jesteśmy hegemonami transferów w przerwie. Rozniesiemy tą ligę z buta :D
|
Cytat:
|
Karcz w GK:
Cytat:
|
A doczytałeś że jeżeli się dogadają to przyjedzie na testy medyczne? I co znaczy zdezelowany :)? Nie ma jednej nogi? To może do ampWisły go ściągamy...
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl