Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

emj10 10.12.2014 14:39

Czyli piszesz w jednej linii z lewackimi środowiskami ekospoko. Porozmawiaj sobie z kimś z branży mięsnej i zapytaj się, czy bardziej cierpią kurczaki brojlery, z których 10% ginie w trakcie tuczenia zadeptując się nawzajem w walce o modyfikowaną kukurydzę, czy może bydło zabijane w sposób jaki robili to nasi ojcowie, czy dziadkowie.

Pewnie czerniny też nie jadasz, bo się brzydzisz krwi, która jest spuszczana z jeszcze żywej kaczki? :)

Pablo84 10.12.2014 14:49

Nie porównuj mnie to lewaków do chuja Pana. Jako człowiek z jakimiś tam zasadami moralnymi sprzeciwiam się temu i nie zgadzam, by przez jakieś tam widzimisię lub pieniędze skazywać inne zwierzęta na niepotrzebne cierpienie. Skoro chcecie mieć państwo świeckie i napierdalacie na kościół katolicki na prawo i lewo to to bądźcie konsekwentni co do innych religii .

emj10 10.12.2014 15:04

Kto chce mieć niby świeckie państwo? Chyba pomyliłeś adresy.

Niepotrzebne cierpienie masz przy zabijaniu karpia, a przecież jest to wpisane w naszą tradycję tak samo jak jedzenie koszernego mięsa przez żydowskie, czy islamskie społeczności, które mieszkają w Polsce od kilku stuleci.

palikot 10.12.2014 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1384712)
Nie porównuj mnie to lewaków do chuja Pana. Jako człowiek z jakimiś tam zasadami moralnymi sprzeciwiam się temu i nie zgadzam, by przez jakieś tam widzimisię lub pieniędze skazywać inne zwierzęta na niepotrzebne cierpienie. Skoro chcecie mieć państwo świeckie i napierdalacie na kościół katolicki na prawo i lewo to to bądźcie konsekwentni co do innych religii .

Postulujesz za partią która jest za rabowaniem moich pieniędzy np za przymusem ubezpieczania się a mówisz, że sprzeciwiasz się temu żeby zwierzęta nie cierpiały...
Najpierw zdobądź się na ratunek swojego gatunku a potem myśl o naprawianiu świata przyrodniczego

I znowusz to Korwin miał rację. I znowusz to był wyśmiany przez bezpiekę... pukali się w głowę że wariat, znowu mieszał w głowach młodym...
a jednak z perspektywy czasu znowu miał rację :) ironia losu

w klasyce mamy:
ZUS
Boni
Krym
teraz mamy CIA jego "terroryzm" i tortury w PL
:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1384683)
Pamiętne wystąpienie, kiedy to Giertych wytarł Pisem podłogę jak szmatą, Po też się dostało. Polecam :-)

https://www.youtube.com/watch?v=me2l6uhz5Vs
https://www.youtube.com/watch?v=lGobYPGmasU

To oni kłamiom że som socjalistami a nie som? :D Wierzyć mi się nie chce :D Giertych socja***sta cwaniak

Kurde układanka kto jest czyim agentem służb mi się posypała... :D
Gierych o majątku narodowym a to dobre heheh :D Ciekawe kto mu pralnie pieniędzy sprywatyzował... ciekaw jestem,bo taki wkurzony

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1384723)
Plikot, a co tam u Stonogi słychać ? Tak go tutaj pełno było, moze zajmie sie teraz tym ubojem zwierząt albo innym modnym tematem ? :)

Póki co walczy w dobrej wierze ;)
choć boje się że pójdzie drogą samoobrony, czyli naiwnie wierząc, że robi dobrze zalezie komuś za skórę...
ale to już jego sprawa

Gwiaździsty 10.12.2014 17:46

Plikot, a co tam u Stonogi słychać ? Tak go tutaj pełno było, moze zajmie sie teraz tym ubojem zwierząt albo innym modnym tematem ? :)
Co do przytaczanych tutaj Frasyniuka, ludzie kim wy się tutaj podpieracie ? Samymi "autorytetami oralnymi". Niech taki Frasyniuk w końcu rozliczy pieniędze dolnośląskiej Solidarności co dziwnie zaginęły a potem ni stąd ni z owąd Frasyniuk po stanie wojennym Frasyniuk założył firmę transportową i miał kasę by kupić ciężarówki Volvo.
Drugi "ałtorytrt" to Giertych, przykłąd zeszmacenia do kwadratu, ale nie daleko pada jabłko od jabłoni. Tatuś wspierał Jaruzela, synek wspiera Komora i POtuskowe popłuczyny.
Lubi też pokorespondować z głownym ideologiem Putina:
http://niezalezna.pl/62000-roman-gie...deologa-kremla

emj10 10.12.2014 18:17

Palikot, ale on nie musi iść drogą samoobrony, bo już przez prawie 10 lata szedł tą drogą działając od 1999 roku w tej partii i doradzając wraz z Tymochowiczem śp. Lepperowi :)

uposledzony_ale_kumaty 10.12.2014 19:50

Stonoga przyjaciel Tymochowicza doradcy Palikota przy zakładaniu jego partii :)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...77b53f0166d98a

Cytat:

Zbiorczo bo się zebrało trochę w nadesłanych...

1.Stonoga mówi, że nie będzie się pchał do polityki.
2.Niedługo ujawni tajne nagrania na temat postkomunistów!
3.Stonoga zapisuje się do KNP.
4.Niedługo ujawni tajne nagrania na temat postkomunistów!
5.Stonoga nie chce poważniejszego stołka w jednym z oddziałów KNP z powodów zdrowotnych.
6."Wypie*dalaj chamie za bramę!" i duży rozgłos.
7.Akcje charytatywne i wielka popularność.
8.Stonoga chce być prezydentem.
9.Niedługo ujawni tajne nagrania na temat postkomunistów!
10.Korwin nie chce go wystawić i stwierdza, że nie będzie kandydował bo mu na to prawo nie pozwoli.
11.Stonoga strzela focha, odchodzi z KNP.
12.Wipler i Korwin wstawiają film z Krzysiem i Stonogą.
13.Totalne bóldupienie, Stonoga wypina się na KNP, twierdzi, że to Korwin rozbija prawicę, zakłada własną partię.
14. Niedługo ujawni tajne nagrania na temat postkomunistów!

1) nie lubisz systemu? podaj swoje dane, wdzięczne służby
2) nie lubisz systemu? kup 1/pierdylionową część długu, nie zapomnij podać danych

1) nabijaj się z Owsiaka i jego słoika, że nie umie przyjąć na klatę niewygodnych pytań
2) banuj każdego kto ośmieli się o coś zapytać
https://www.facebook.com/zelaznalogi...e=1&permPage=1

Pablo84 10.12.2014 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1384720)
Postulujesz za partią która jest za rabowaniem moich pieniędzy np za przymusem ubezpieczania się a mówisz, że sprzeciwiasz się temu żeby zwierzęta nie cierpiały...
Najpierw zdobądź się na ratunek swojego gatunku a potem myśl o naprawianiu świata przyrodniczego

Tzn jaką partią? O czym ty piszesz?

Wcześniejszego posta emj nawet nie skomentuje, bo nie mam sił, skoro ktoś porównuje rybę do dużego ssaka.

emj10 10.12.2014 20:23

Kaczka, czy gęś też jest malutkim ptakiem? Nie znałem wcześniej takiego rozróżnienia, że cierpienie zwierzęcia jest zależne od jego wielkości. Jeśli gdzieś jest taka definicja to jest doprawdy żenująca :)

Co teraz zrobią choćby w Wielkopolsce, w której króluje od dziesiątek lat czernina i gęś marcińska, gdzie polska wersja oboju rytualnego wciąż ma miejsce jak siemasz i do tej pory nigdy nie słyszałem, aby zakazywać takiego "oboju rytualnego". Moja babcia i jej kury sprzed lat nie byłyby szczęśliwe, gdyby wtedy panowało obecne prawo.

Pablo84 10.12.2014 20:32

Wspomniałeś o rybach, więc nie rób ze mnie debila.

Cytat:

"Zwierzętom przecina się przełyk i arterie jednym cięciem przy użyciu specjalnego noża, odmawiając stosowną modlitwę. Zwierzę nie może zostać wcześniej pozbawione świadomości poprzez ogłuszenie jakąkolwiek z dostępnych metod. Zwierzęta zabite w inny sposób lub padłe nie mogą być spożywane przez ortodoksyjnego żyda.

Podczas koszernego uboju bydła we współczesnej ubojni stosuje się specjalne klatki do unieruchamiania zwierząt: Weinberg (czas w klatce: ok. 103,8 s, szamotanie się przed cięciem: ok. 11 s, liczba wokalizacji: ok. 4,6) lub ASPCA (czas w klatce: ok. 11 s, szamotanie się przed cięciem: ok. 1,2 s, liczba wokalizacji: ok. 0,3). Pierwsza z nich pozwala na obrócenie zwierzęcia na bok lub do góry nogami. W ustalonej przez klatkę pozycji następuje cięcie, po czym zwierzę jest wypuszczane, aby mogło się wykrwawić."
Nie jestem specem od zabijania zwierząt, ale wydawalo mi się, że rolnik zanim zrobi kiełbasę "dla siebie" to .......nie siekierą w łeb czy to ćwinie, lub krowe, a drobiowi u.......i od razu łeb, a my tu piszemy o ....a jakiejś paranoi.

emj10 10.12.2014 20:47

Przecież wpierw przed karpiem pisałem o czerninie, a wtedy kaczuszkę za życia trzeba naciąć na szyjce w kilku miejscach, aby krew nie zgęstniała i szybko dodać octu do butelki.

Rozumiem, że nie każdy gustuje w takich potrawach, ale nie da się tego inaczej zrobić niż po męsku. Świeżo robiłem w listopadzie na 80-tkę dziadka, więc jeszcze nie wyszedłem z wprawy ;)

sambo 10.12.2014 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1384708)
A mi jako człowiekowi przeszkadza to, że wg widzimisię karze się zwierzętom cierpieć- nie dość, że niektóre są chodowane jak pola kukurydzy na polu, to jeszcze są zabijane w barbarzyński sposób, by ktoś je mógł uznać za jakieś tam. Przecież ....a to jest kpina.

Pomijajac zupelnie jeden Swiety i apostolski Kosciol i skupiajac sie na przekazie o Chrystusie jako postaci historycznej odpowedz mi na pytanie jakie mieso jadl Jezus Chrystus?

I zupelnie nie rozumiem tego bestialstwa. Wszak popularna metoda samobojstwa w Jego czasach bylo podciecie zyl. Prawda ze zwierze wiezga. Ale wiezga dlatego ze ktos je krepuje.

Z tym wszystkim to jest paranoja porownywalna do tej z wycofania mlodych prosiat w jednym kawalku z Makro bo to nieestetyczne i niehumanitarne. Masakra. Pomijam juz zupelnie inne paranoidalne tematy jak skazywanie na wiezienie zuli bo se zabili psa i zjedli. Pies swieta krowa III RP

emj10 10.12.2014 22:49

Zabijanie zwierząt nie powinno być głównym wątkiem tematu politycznego, więc ja już zamykam ze swoje strony ten temat. Przekonać jak widzę nie przekonałem, ale wydaje mi się, że dyskusja była ciekawa.

Jeśli już jesteśmy przy szokujących informacjach to proponuję zapiąć pasy, wstrzymać oddech i na wszelki wypadek spiąć różne części ciała. Wiemy dobrze, że media nami manipulują, zarówno te w Polsce, Europie, jak też na całym świecie, ale takiej manipulacji jaką serwują nam serwisy informacyjne i gazety o upadającej gospodarce Rosji to nie było od dawna.

Polecam porównanie Polski i Rosji na blogu Szczęśniaka żeby zobaczyć jak nami manipulują na lewo i prawo:
http://szczesniak.pl/2789

Grisza1 10.12.2014 23:49

W temacie zwierząt polecam do poczytania i obejrzenia film główny i filmy, gdzie linki są w tekście https://www.facebook.com/video.php?v...66&pnref=story

sambo 11.12.2014 08:04

taaa świnie w uboju rytualnym - chyba w Kościele Latającej Pizzy z polędwicą albo Kościele wydłużonej Kiełbasy Swojskiej na Ciepło

york09 11.12.2014 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1384693)
Ale trzeba przyznać, że Frasyniuk dokładnie wie, czego się od niego oczekuje. Pełna profeska. Olejnik wystawia piłeczkę. Frasyniuk smeczuje.Dała rano napluć na Kaczora, Wałęsie. Wieczorem podstawiła spluwaczkę Frasyniukowi. Obaj spełnili swoje zadanie.

Skoro uważasz że Frasyniuk kłamał o Kaczorze to wypunktuj te kłamstwa.

AYALA 11.12.2014 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384741)
Przecież wpierw przed karpiem pisałem o czerninie, a wtedy kaczuszkę za życia trzeba naciąć na szyjce w kilku miejscach, aby krew nie zgęstniała i szybko dodać octu do butelki.

Rozumiem, że nie każdy gustuje w takich potrawach, ale nie da się tego inaczej zrobić niż po męsku. Świeżo robiłem w listopadzie na 80-tkę dziadka, więc jeszcze nie wyszedłem z wprawy ;)

a półroczne oczekiwanie na wizyte do onkologa lub kilka lat na operacje w szpitalu ,to nie jest ubój rytualny na naszym Narodzie ?

emj10 11.12.2014 10:30

Nie znam kraju, gdzie nie czeka się miesiącami w kolejkach na operacje. Sprawa jest dosyć prosta. Jak masz kasę to idzie na operację następnego dnia, a jak nie to czekasz aż się przekręcisz.

Szybko zawinął się SKOK Wołomin. Sam nie wyrobiłem się z wypłatą całości kasy, więc trzeba będzie czekać niczym przy Amber Gold :)

kerim1906 11.12.2014 10:40

http://wpolityce.pl/polityka/225477-...wa-sikorskiego

pan samochodzik dalej wymiata ,sto kilkadziesiąt osób za 14 tys

i kolejny "kwiatek http://niezalezna.pl/62264-korupcja-...zynki-nagranie

jak już kiedyś pisałem , tylko opcja zerowa

AYALA 11.12.2014 10:46

nie moge już patrzeć na te angielską małpe jak sie bawi za nasze

kerim1906 11.12.2014 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1384770)
nie moge już patrzeć na te angielską małpe jak sie bawi za nasze

jak tam ona angielska , to przecież prosty chłop z Bydgoszczu jak to mawiał vincent rostowski

Pablo84 11.12.2014 11:18

Dlatego ja jeszcze raz powtórzę. Nie jestem zwolennikiem PiS, jestem zagorzałym przeciwnikiem PO- jako parti antypolskiej, dlatego z czystą premedytacją zagłosuję właśnie na PiS, bo jestem na tyle naiwny, że gdy dojdą do władzy sporo trupów wysypie się z szafy i chodź częśc barachła zniknie ze sceny rządowej. Nic nie jest groźniejszego dla Polski jak te pijawy, które są popierane od przez cały establishment- od Oligarchów po celebrytów- widocznie mają w tym swój interes.

Dlatego uważam, że dla każdego REALNIE myślącego Polaka,priotytetem również powinno być odsunięcie od władzy wiadomo kogo. PiS już zdecydowanie nie będzie tyle rządził, bo nie ma za swoimi plecami mediów, więc można będzie później głosować (ja osobiście na Ruch Narodowy).

kerim1906 11.12.2014 11:23

zdaję sobie sprawę że Pis nie zrobi opcji zerowej we wszystkich newralgicznych dziedzinach , ale mam nadzieję że przynajmniej cokolwiek posprząta po Państwie uranoplatfusowym i okrągłostołowym , a opcja zerowa ? , to już zadanie dla " młodych"

emj10 11.12.2014 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1384775)
Dlatego ja jeszcze raz powtórzę. Nie jestem zwolennikiem PiS, jestem zagorzałym przeciwnikiem PO- jako parti antypolskiej, dlatego z czystą premedytacją zagłosuję właśnie na PiS, bo jestem na tyle naiwny, że gdy dojdą do władzy sporo trupów wysypie się z szafy i chodź częśc barachła zniknie ze sceny rządowej. Nic nie jest groźniejszego dla Polski jak te pijawy, które są popierane od przez cały establishment- od Oligarchów po celebrytów- widocznie mają w tym swój interes.

Dlatego uważam, że dla każdego REALNIE myślącego Polaka,priotytetem również powinno być odsunięcie od władzy wiadomo kogo. PiS już zdecydowanie nie będzie tyle rządził, bo nie ma za swoimi plecami mediów, więc można będzie później głosować (ja osobiście na Ruch Narodowy).

Jeden taki trup z szafy już się dzisiaj wysypał, a mianowicie SKOK Wołomin. Na Nowogrodzkiej muszą cierpieć ;)

kerim1906 11.12.2014 11:54

Pablo84 , jak masz siłę odpowiedz na kłamstwo arbuza , dodam po raz kolejny kłamstwo bezkarne , arbuz i urbanoplatfus w jednym idzie w zaparte , doskonale wie jaka jest prawda ale jak wsi24 idzie w zaparte, kłamać do końca, ktoś przeczyta i tylko to zapamięta, urbanoplatfus nigdy nie sprostuje

http://wpolityce.pl/gospodarka/22005...o-civili-i-wsi

http://niezalezna.pl/61997-zlecenie-...lujacy-prawice

i jeszcze jedno http://wpolityce.pl/gospodarka/22550...-tam-ludzi-wsi

Pablo84 11.12.2014 12:05

Emj, choćbyś nie wiem jak się starał, to nie wmówisz mi że jakieś SKOK`i to to samo co AmberGold, OFE itd. Zdaje sobie sprawę, że linia obrony "PO=PiS" jest w tej chwili najbardziej wydajna- bo przeciwnicy PO prawica lub PiS rozkładają głosy na wiele różnych mniejszych parti. Doskonale rozumiem to, że każdy głosuje, wg własnych przekonań, tyle że , czasami trzeba się poświęcić. Sytuację mamy trochę inną niż zazwyczaj, bo (nie)rząd sprawuje partia, która wygrała 2 raz wybory głównie przez to, że straszono (przede wszystkim media) PiS`em, że jak dojdzie do władzy, to podpali Polskę, wytoczy wojnę Rosji, "kibole dojdą do władzy".
Tymczasem zastanowić się należy nad tym- skoro wg wielu, PO=PiS, to dlaczego w TV i(z wyjątkiem mikro TV Republika, portalu dla PiS "niezalezna" i paru innych)tak systematycznie tą partię ludziom obrzydzają (Jak bardzo lubię Michalkiewicza słuchać, to argument trochę wyssany z palca, że rozwietka tak przygotowała wszystkie wybory- by nic się nie zmieniło), a PO popierają m.in takie tuzy jak Urban, Michnik, LiS, Olejnik,Wałęsa.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...f0475ccff7e797

uposledzony_ale_kumaty 11.12.2014 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1384761)
Skoro uważasz że Frasyniuk kłamał o Kaczorze to wypunktuj te kłamstwa.

Hehe widać szkolenia procentują u Was. Nieźle trollu odniosłeś się do tego co napisałem, to tak jakbym Ci ja zadał teraz pytanie: York, kradniesz jeszcze czy już przestałeś ?

Po stanowczej osobistej interwencji nowego prezydenta Elbląga społecznicy jednak spontanicznie wezmą się za zbiórkę pieniędzy.
Nie, to nieprawda, że cyrk Owsiaka organizują urzędnicy.
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...c8&oe=550A942E

emj10 11.12.2014 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1384782)
Emj, choćbyś nie wiem jak się starał, to nie wmówisz mi że jakieś SKOK`i to to samo co AmberGold, OFE itd. Zdaje sobie sprawę, że linia obrony "PO=PiS" jest w tej chwili najbardziej wydajna- bo przeciwnicy PO prawica lub PiS rozkładają głosy na wiele różnych mniejszych parti. Doskonale rozumiem to, że każdy głosuje, wg własnych przekonań, tyle że , czasami trzeba się poświęcić. Sytuację mamy trochę inną niż zazwyczaj, bo (nie)rząd sprawuje partia, która wygrała 2 raz wybory głównie przez to, że straszono (przede wszystkim media) PiS`em, że jak dojdzie do władzy, to podpali Polskę, wytoczy wojnę Rosji, "kibole dojdą do władzy".
Tymczasem zastanowić się należy nad tym- skoro wg wielu, PO=PiS, to dlaczego w TV i(z wyjątkiem mikro TV Republika, portalu dla PiS "niezalezna" i paru innych)tak systematycznie tą partię ludziom obrzydzają (Jak bardzo lubię Michalkiewicza słuchać, to argument trochę wyssany z palca, że rozwietka tak przygotowała wszystkie wybory- by nic się nie zmieniło), a PO popierają m.in takie tuzy jak Urban, Michnik, LiS, Olejnik,Wałęsa.

Nie wiem kto kogo popiera, bo ja mediami się nie sugeruję, a wiedzę o SKOK-u Wołomin czerpałem ze swoich źródeł i kilkukrotnie nią dzieliłem się tutaj na łamach forum, choć nie musiałem.

Powiązań SKOK-ów z PiS-em i nie tylko nie muszę rozwijać, gdyż to jest materiał dla prokuratury, a smaczki, które wcześniej podałem są tak oczywiste, że trudno z nimi dyskutować.

Najsmaczniejsze jest natomiast to, że upadek SKOK-u Wołomin odsłoni wiele skrywanych tajemnic jeśli jakakolwiek partia nie jest w tym umoczona, a dobór stałych autorów piszących dla gazety SKOK-u Wołomin "Dobry Znak" jest nader znakomity.

Lećmy tylko po nazwiskach autorów znanych w skali ogólnopolskiej:
- Rafał Ziemkiewicz (od PiS przed KNP do RN)
- Jan Maria Jackowski (PiS)
- Janusz Korwin Mikke (KNP) ;)
- Aleksandra Jakubowska (SLD)

Oczywiście zaraz pojawią się głosy, że to tylko przedruki, czy teksty z blogów, ale... no właśnie ale :)

Zobaczymy co będzie się działo jak wyjdzie osławiona lista nazwisk polityków, którzy mieli coś wspólnego ze SKOK-iem Wołomin. Wtedy dopiero moja teza, że PiS to jedna z bardziej złodziejskich partii chowająca się pod płaszczykiem patriotyzmu i praworządności będzie mogła być dobrze zweryfikowana.

AYALA 11.12.2014 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384766)
Nie znam kraju, gdzie nie czeka się miesiącami w kolejkach na operacje.

takie rzeczy dzieją sie tylko w POlandii i Ty o tym doskonale wiesz.Dopóki nasz Kraj bedzie kondominium rosyjsko-niemieckim pod żydowskim zarządem powierniczym, to dalej co trzeciego renciste i emeryta nie bedzie stać na wykupienie lekarstw i sytuacja w służbie zdrowia sie nie zmieni.

Pablo84 11.12.2014 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384784)
Gdybanie gdybanie gdybanie

Być może masz rację, ale mnie mało co PiS interesuję- ja chce by oni odsuneli AntyPolską partię z rządu. "Tylko "i "aż" tyle.

emj10 11.12.2014 12:42

Doskonale wiem, że na dentystę z Niemczech można czekać dobre pół roku jak chcesz mieć refundowaną droższą usługę. Podobnie wyglądają porody w specjalnych warunkach, za które często musisz dopłacić krocie. Chcesz więcej przykładów? :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1384787)
Być może masz rację, ale mnie mało co PiS interesuję- ja chce by oni odsuneli AntyPolską partię z rządu. "Tylko "i "aż" tyle.

Gdzie cokolwiek pisałem o gdybaniu?

Z mojej perspektywy PO i PiS są równie antypolskie, więc wolałbym żeby jedna nie zastępowała drugiej, a obie spłonęły na stosie historii.

kerim1906 11.12.2014 12:43

ha, ha urbanoplatfus warszawiaczek emj 10 Ziemkiewicza zaliczył do PIS , ha,ha gość jest zabawny , do tego dalej idzie w zaparte i pisze o "smaczkach" , mało tego jak zwykle tajemniczy " z własnych "zródeł ", czyli ? partyjnych nasiadówek

kerim1906 11.12.2014 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384788)
Doskonale wiem, że na dentystę z Niemczech można czekać dobre pół roku jak chcesz mieć refundowaną droższą usługę. Podobnie wyglądają porody w specjalnych warunkach, za które często musisz dopłacić krocie. Chcesz więcej przykładów? :)

Z mojej perspektywy PO i PiS są równie antypolskie, więc wolałbym żeby jedna nie zastępowała drugiej, a obie spłonęły na stosie historii.

a jak z twoich doświadczeń w hamburgu wygląda praca ze starszymi helmutami ? napisz własne przeżycia , przynajmniej raz nie będziesz konfabulował

york09 11.12.2014 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384766)
Szybko zawinął się SKOK Wołomin. Sam nie wyrobiłem się z wypłatą całości kasy, więc trzeba będzie czekać niczym przy Amber Gold :)

Twoja wina! czyżbyś nie wiedział że SKOKi to skarbonka pisu? . Nie martw sie twoja kasa poszła na szczytny cel między innymi na ochronę dupy Kaczyńskiego.

Pablo84 11.12.2014 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384788)

Ale ja musiałbym być idiotą, gdyby wierzyć w to, że politycy nie kradną- Kradną i to na całym świecie- wynika to choćby z biologicznej potrzeby zapewnienia sobie dobra sobie jak i rodzinie. Tu chodzi ....a o to, by nie robili tego wiadrami i jeszcze ludziom nie wmawiali, że to nie ich ręka tylko opozycji.

Nie wiem jaką ty masz wiedzę- być może wiele rzeczy nie chcesz powiedzieć, ale z tego ja pamiętam , co się działo przez te 7 lat, to PiS w aferach nawet ....a do paznokcia nie dorasta PSL`owi i PO.
Dlatego jeszcze raz- Będę głosował AntyPo, gdy opozycja dojdzie do władzy będę głosował na Ruch Narodowy- wszystko musi miec swoją kolej. Pacjenta po wypadku, najpierw trzeba wyprowadzić z "szoku" i ustabilizować, pózniej można leczyć groźne choróbska czy dolegliwości.

Ja nie wiem, jak może się jeszcze Wam nie zapalić "lampka ostrzegawcza". Skoro daną partię rządową, którą popiera całe postkomuna - od wysokich rangą dowodców WSI po Urbana- TO JAK ....A MOŻNA NAWET POMYŚLEĆ, by na nich zagłosować. Już nawet nie chce wspominać o tym, o aferach czy zwykłych kompromitacjach- typu Pendolino, czy autostrady.

Gwiaździsty 11.12.2014 12:51

Rozkręca się "Przyjazne państwo" wg. PO :

Cytat:

Przyjazne państwo” Platformy w praktyce. Resort finansów dokręca śrubę skarbówkom: albo dociśniecie przedsiębiorców, albo będą kary!

Nowe, ostrzejsze wytyczne Ministerstwa Finansów. Resort kierowany przez Mateusza Szczurka chce docisnąć urzędy skarbowe, by te jeszcze skuteczniej wykrywały nieprawidłowości w swoich kontrolach.
O sprawie pisze serwis dziennik.pl. Jak czytamy, konkluzja urzędników jest prosta - albo urzędy będą chwytać większą liczbę przestępców skarbowych, albo zostaną ukarane, na przykład utratą etatów.
Ministerstwo nie jest bowiem zadowolone z dotychczasowych kontroli podatkowych. Urzędnicy choć nie odpowiadają na to, jak wygląda dziś skuteczność tych kontroli, to wiedza, że musi ona wynieść ok. 80 procent. A że niektóre izby skarbowe mają problem z osiągnięciem takiego wyniku, to wniosek jest jeden: trzeba dokręcić śrubę.
„Dziennik Gazeta Prawna” i przepytani przez pismo eksperci boją się, że uchybień i nieprawidłowości urzędnicy będą szukać… do skutku, nawet gdy tak naprawdę ich nie będzie.
Byle tylko pojawił się domiar, najlepiej przewyższający tysiąc złotych. To graniczna kwota – jeśli udaje się ją przekroczyć, fiskus uznaje kontrolę za zakończoną pozytywnie z jego punktu widzenia
— czytamy.
Przewidywania dotyczą też interpretacji przepisów podatkowych, które - w opinii ekspertów - będą jeszcze częściej na niekorzyść przedsiębiorców. Wszystko po to, by budżet państwa dostał o wiele większe wsparcie.
Jak się to ma do przyjaznego państwa (także przedsiębiorcom) deklarowanego przez Platformę? Do przyjaznego nastawienia wobec polskich firm, do liberalnych zmian obiecywanych przez Tuska?
http://wpolityce.pl/gospodarka/22551...albo-beda-kary

No i oczywiście tzw.niezawisły wymiar sprawiedliwości:

http://niezalezna.pl/62264-korupcja-...zynki-nagranie

emj10 11.12.2014 12:52

Też od zawsze głosowałem AntyPO po drodze dwa razy głosując na PiS, ale wszystko zmieniło się w 2010 kiedy włożyłem obie partie do jednego gara, bo zdałem sobie sprawę, że te same świnie, które razem piły w 2006 roku po wyborach samorządowych dalej razem pić będą tyle, że pod płaszczykiem wielkiej narodowej wojny.

Widzimy na zewnątrz wielką wojnę PO-PiS, a pod płaszczykiem tego rozkradają Polskę na lewo i na prawo na gruncie lokalnym i centralnym.

kerim1906 11.12.2014 12:55

ha, ha , ha ............................................., głosował na PIS , ha, ha ...................., i ktoś go traktuje poważnie ?, naprawdę paradne, głosował na PIS , mówiłem że konfabulant i bajkopisarz

Pablo84 11.12.2014 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1384791)
Twoja wina! czyżbyś nie wiedział że SKOKi to skarbonka pisu? . Nie martw sie twoja kasa poszła na szczytny cel między innymi na ochronę dupy Kaczyńskiego.

https://www.facebook.com/GownoPrawda...115848/?type=1

emj10 11.12.2014 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1384791)

Nie ma co płakać, bo BFG wypłaci wszystko z odsetkami, a tak straciłbym część za zerwanie lokat. Nawet jeszcze pod koniec listopada otworzyłem jedną lokatkę ;)

Oczywiście wypłaci to z mojej i waszej kieszeni, żeby były jasność.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl