![]() |
Cytat:
|
dla mnie transfer pozytyw z tego względu, że nie jest to obrońca :)
już wyjaśniam: osobiście straciłem trochę wiarę, że oprócz stopera jeszcze kogoś pozyskamy (bo to, że pozyskamy przynajmniej jednego stopera to moim zdaniem pewnik). Zawodnik ciekawy, szkoda, że Milinkovic nie wypalił, bo jak się nie zna zawodnika to lepiej, żeby był młody :) Ważne, że coś się dzieje, mam nedzieję, że to przemyślany transfer i będzie z chłopa pożytek. Zwłaszcza, że za darmo A umiejętności ocenimy po paru meczach, pozdrawiam wiecznych narzekaczy :) |
Cytat:
A tak w ogóle, to już 22:30. Nie powinieneś już spać? |
nie wiadomo jak to bylo z Milinkovicem, w spekulacjach prasowych chcial duza kase
a poki co tylko pokazal sie w lidze slowackiej dziwne ze zaden klub z bundesligi go nie wyciagnal |
Cytat:
|
Wg. Weszło to nasz przedostatni transfer.
|
Dwa poprzednie transfery wedlug mnie udane... ten transfer wydaje mi sie zbyteczny gdyz jest to uzupelnienie skladu... czyli kolejny przecietny pomocnik w naszym zespole. Wolalbym jednego Milinkovicia niz trzech takich..
Nie sadze ze Milinkovic oczekiwal pieniedzy takich ktorych klub by nie sprostal.. zwlaszcza, ze powinna byc to dla nas nagroda pocieszenia za strate filarow zespolu i wyprowadzenia z klubu 5 banieczek. |
Powiem wam, że jesteście lekko porąbani i strasznie ciężko wam dogodzić. Wystarczy przykład Issy Ba, gdzie większość wyśmiewała to posunięcie, bo gość nie grał 2 lata, podobnie jak dziś nad Paljiciem. Gość z mocniejsze piłkarsko ligi, z mocnego zespołu, który na pewno nie był trzymany za zasługi i w przeciwieństwie do Ba grał w miarę regularnie. Dlaczego wspomniałem o Ba? Bo historia nieco podobna, a poza tym wszyscy go wychwalali i zastanawiali się dlaczego go nie podpisano na kolejny rok. Więc pytanie skąd wiecie jakim wzmocnieniem będzie Serb skoro go większość, o ile nie wszyscy, nigdy nie widziała na oczy. Trochę się zamieszałem, ale mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi ;)
|
Cytat:
|
no niektorzy chca fakty naginac, ze niby wyjadacz 2 bundesligi. ;)
Sam nie wiem jak bedzie sie sprawowal, moze sie okaze ze i 3 bundesliga jest mocnijesza od najszej ekstraklasy, kto wie? Ale fakty sa takie, ze chlop papierow za dobrych nie ma. Glownie gral w lidze regionalnej, ma juz te 27 lat, i jakos nie udalo mu sie wybic. I tyle. Po prostu oceniam sobie jego statystyki. I jeszcze tak subiektywnie sobie dodam, ze wyglada mi to na typowa zapchajdziure. Nie udalo sie z Milinkovicem to sprowadzono pierwszego lepszego. ;] |
Cytat:
Nie ma transferów-źle, są transfery-jeszcze gorzej. No ludzie...:shock: |
Cytat:
Z całym szacunkiem dla tych dwóch panów, ale przepraszam bardzo czy oni są oficjalną stroną Wisły Kraków, bo nie przypominam sobie aby oficjalnie Wisła zajęła jakiekolwiek stanowisku na temat Milinkovica. A teraz grają repr. : Polski, Słoweni, Kostaryki, oraz młodzieżówek Słowacji i Chorwacji czy tam Bośni i Hercegowiny. Osobiście wolałbym by wrócił Grzegorz Milecarski. Teraz to Diaz , a nie dawno to się psy na nim wieszało, sprzedawało w zimie do każdego klubu, byle by się go pozbyć. |
Cytat:
Weszlo potrafi napisac ciekawie jak i do du...jak widac. Wracajac do tematu, to transfery jakos ida...ze tak to ujme sa bo sa, bez rewelacji. Stopera i skrzydlowych robiacych "wiatr" trzeba... |
Weszlo akurat ma sprawdzone informacje. Jak chociazby te o Skorzy.
Wiec Chavez i po transferach :D |
Paulista przychodzil z 2. ligi portugalskiej. I byl bardzo solidnym zmiennikiem.
Nikt nie da gwarancji, ze Pajlic sie sprawdzi, ale z drugiej strony nie kosztowal przeciez kokosow. A to, ze nie gra calych spotkan - moze nie ma sily? Moze daje z siebie wszystko i wytrzymuje 60 minut na 100%? Nie dowiemy sie poki nie zobaczymy go w akcji. |
Cytat:
P.S. Za to wieszanie przepraszam trochę mnie poniosło po tej fali oburzenia, a że dzisiaj dostałem wykład o rangach na forum to napisałem do ciebie bo kolor czerwony powinien w tej sytuacji do czegoś zobowiązywać :) Będzie dobrze.... a jak nie to będzie jak jest :) |
Cytat:
|
Dodatkowo w Hofenhaimie on grał jako napastnik. Co ciekawe w dzisiejszym przeglądzie sportowym jest wypowiedź dziennikarza Kickera o Paljicu:
Cytat:
Cytat:
|
Ciężko się powstrzymać przed negatywnymi komentarzami dla mnie to jest po prostu skandal. Oni robią sobie jaja z kibiców. Nasza gra ofensywa wołała w tamtym sezonie o pomstę do nieba, a oni nic sobie z tego nie robią. Ściągają gościa który drybluje samego siebie, jego statystka i przebieg kariery według mnie są skandaliczne.
Nie wiem jako oni to zrobili ale Milinkovic był w Krakowie, to jest fakt. Powinni zesrać się w gacie aby nie wypuścić go z stamtąd bez podpisania kontraktu. Jak mamy nie skompromitować się w starciu z drużynami z zachodu jeśli u nas biorą ludzi którzy tam nawet nie chcą w niższej klasie rozgrywkowej. Czytamy dalej, Chavez obrońca gdzieś z dupy z Hondurasu. Tak gra w reprezentacji w drużynie która wybijała piłkę wszędzie tam byle nie wpadła do ich bramki. Koles ma problemy z kordynacją nie mowiac już o wyszkoleniu taktycznym bo biega bez żadnego ładu i składu. W najlepszym wypadku jest to poziom Michael Thwaite. |
Cytat:
|
Cytat:
Pierwszy okres po zakupie Issy - chłop nie grał 2 lata, za czarny jak na murzyna, słaby fizycznie, noł nejm Końcówka kontraktu - przedłużyć!, dobry technicznie, już nie czarny-czarny tylko czarny!!! Jazda! 4 strony i mamy 1000 stron narzekania! :rotfl: |
http://wislareymonta22.futbolowo.pl/...edzialek-.html
Z Paljicem im się sprawdziło więc ten Chavez może również :) |
ChG -- nie chodzi o sam fakt transferu, a o to by bylo to wzmocnienie. Jak chodzi o statystki, to Niemiec mnie nie przekonuje. Jezeli jednak sie myle, i okaze sie wzmocnieniem, to calkiem zwatpie w polska lige. Bo wtedy okaze sie, ze i 3 bundesliga bije nasza ekstraklase. A i o kadrze Wisly za dobrze to swiadczyc nie bedzie..
Chlop ma 27 lat, nagral sie juz w Niemczech i jak widac nei przekonal do siebie tamtejszych klubow. |
Cytat:
Zupełnie nie poradził sobie w drugiej Bundeslidze, błyszczał głównie w trzeciej i czwartej. Ma już 27 lat. Szanse, że się sprawdzi są naprawdę mizerne. Jedyne, co za nim przemawia to fakt, że futbol jest nieprzewidywalny. Innymi słowy - może stanie się cud i zacznie akurat u nas coś grać. Wbrew dotychczasowym swoim dokonaniom. Bednarz - wróć! Cytat:
|
Cytat:
To tak w wolnym tłumaczeniu. Przydałby się ktoś kto lepiej zna ten język i może na 100% potwierdzić co powiedział Milinkovic. |
Cytat:
Tak jak pisałem widziałem go nie raz w akcji.Swego czasu była w TV 2 bundesliga i Kaiserslautern był często puszczany.Akurat to był sezon 08/09 - fatalny dla tej drużyny z fatalnym trenerem.Fatalny bo mieli być murowanym kandydatem do awansu a grali aż zęby bolały. Ostatni sezon gdzie już zespół grał dobrze(zmienił się trener) nasz zawodnik prawie nie grał Dlatego ciężko skakać z radości z transferu kolesia który nie dał rady w 2 bundeslidze Ktoś dał przykład Penksy - może nietrafny ale gdyby to był podobny zawodnik to było by dobrze.Trzeba też zwrócić uwagę że u nas szczególnie boki to kopią się po czole strasznie więc nie jest wykluczone że Paljic będzie od nich po prostu lepszy. Tyle że na pewno to nie jest to na co po zaksięgowaniu 5mln euro , można było liczyć. |
Moim zdaniem, ten Paljic został ściągnięty do klubu jako uzupełnienie składu, podniesienie rywalizacji, bo nie wierze żeby wygryzł któregoś z lewych pomocników, jak już, to będzie grał ogony.
|
Cytat:
|
A mnie bardzo ciekawi, czy Wisła kupiłaby go, gdyby nie rozwiązał kontraktu z Kaiserslautern.
|
Pisałem że jeszcze zapłaczemy po Bednarzu? No to pierwsze łzy :)
|
Będzie dobrze.... a jak nie to będzie jak jest :)[/QUOTE]
wszystko fajnie tylko szkoda że 5 mln eurasów sie rozpłynęło...... |
Cytat:
Cytat:
2010 FCK II 01 0(0) No fakt, grał głównie w lidze regionalnej...:shock: Jutro podobno do Krakowa przylatuje Leo Messi, ażeby podpisać z klubem kontrakt. Nie wiem czy to dobry transfer, jego statystyki nie wyglądają najlepiej. 2003–2004 FC Barcelona B 22 (6) Jak widać strzelił tylko 6 goli w 22 meczach, więc nie jest to typ egzekutora. Nie mam informacji co do tego ile zdobył asyst, ale skoro o tym nie piszą, to na pewno mało. 2008 Argentyna u-23 5 (2) 2 gole w 5 meczach? CO TO MA BYĆ? To jakaś kpina, żart z naszego klubu. Wzrost: 169 cm Masa ciała: 67 kg CO? 169 CM? TAKI KURDUPEL W WIŚLE? KPINA, TAKI ZAWODNIK NIE MOŻE BYĆ WZMOCNIENIEM NASZEGO KLUBU, TO PEWNE. CHCEMY MILINKOVICIA!!!!1111111one |
Cytat:
Paulista był wyróżniającym się zawodnikiem drugiej ligi portugalskiej, miał epizody w pierwszej lidze, a dla naszego nowego nabytku zaplecze Bundesligi to zbyt wysokie progi. Ochalik: "Możemy zapewnić kibiców, że będzie jeszcze kilka niespodzianek". Oby następne były przyjemniejsze. |
A to jest skrzydłowy czy środkowy pomocnik?
|
Nie no nie moge z niektórych na tym forum.Wiekszość jeszcze nie widziała go w akcjii a juz płacze.Skad w ogole wiecie czy Milinkovic jest od niego lepszy.Bo błysnął w lidze słabej lidze?Hofeffhein jeszcze niedawno liczył sie w walce o lige niemiecką,Kaiseslauten to jeden z lepszych klubów niemieckich.Moze i grzał tam ławe ale 95% Wislackich piłkarzy walczyłoby tylko o ławke w tym klubie.Ochłoncie troche...
To samo sytuacja z tym zawodnikiem z Hondurasu.Rozegrał 270minut na mistrzostwach spisywał sie dobrze a tu płacz. Jesli wam sie tak podobaja transfery Legii to droga wolna iti was przywita z otwartymi rekoma!! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
No to jeszcze Costly, Milinkovic, Chevez :)!
|
Cytat:
|
ChG -- Czegos ty sie nawachal? ;]
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl