Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

reperandt 17.07.2010 21:05

Ja czekam na wypowiedź Bohdana Krzyżanowskiego, na pewno wleje w nasze serca trochę nadziei, że ten Paljić jest ultra wzmocnieniem :)

Ciekawe jakie będą następne transfery... Nie widziałem chłopa więc nie oceniam, ale chyba wszyscy spodziewali się kogoś innego.

cinekw 17.07.2010 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 936943)
mogę trochę ponarzekać? ok dzięki... czyli nici z zatrudnienia młodego perspektywicznego dobrego piłkarza jakim jest Milinkovic? Wielki Żal!

Pewnie chciał gwiazdki z nieba i gwarancji ze nie musi sie starac zeby duzo zarabiac skoro nie chcial motywayjnego ;]

JrQ- 17.07.2010 21:07

Cytat:

Zaklad ze gosc bedzie duzo lepszy, niz Małecki i Łobokop razem wzieci?
Stawiam stówę na stół, że tak.
Na pewno Maly w tej formie to dno, a Łobo... to Łobo.:rotfl:

Koleś jest szybki, niezły drybling, mam nadzieje, że będziemy wreszcie mieli przyzwoitego skrzydłowego...

To pewnie oznacza koniec Milko, aczkolwiek może Ci co wiedzą więcej, coś napiszą.

pcpcpc 17.07.2010 21:08

czy was naprawde co niektórych popilło oczywiscie mamy stawaiać na mlodziez ale nie możemy zapoimnac o gracza doswiadczonych bo innaczej młodzi zawodnicy moga spasci z ligi sami modzi uczas sie przysstarszych rykład Marcelo uczył sie od Głowy i Cleberea i ich przerusł

ChG 17.07.2010 21:09

A, jeszcze co do "wielkiego serbskiego talentu" Milinkovicia. Widzieliście go na żywo czy twierdzicie, że jest on wielkim talentem tylko na podstawie Youtube? Gdyby był on taki super ekstra hiper wielkim joł talentem, to już dawno wziąłby go jakiś klub z Holandii czy np. Niemiec. Więc wyluzujcie, nie narzekajcie od razu na Paljicia, dajcie mu się pokazać i wtedy dopiero (jeśli będzie zawodził) krytykujcie ten transfer.

sqallpl 17.07.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 936969)
Stawiam stówę na stół, że tak.
Na pewno Maly w tej formie to dno, a Łobo... to Łobo.:rotfl:

Koleś jest szybki, niezły drybling, mam nadzieje, że będziemy wreszcie mieli przyzwoitego skrzydłowego...

To pewnie oznacza koniec Milko, aczkolwiek może Ci co wiedzą więcej, coś napiszą.

Wiec jesli nie zlapie kontuzji i dostanie szanse gry, bedziemy sie mogli wymienic stowkami po tej rundzie albo na koniec sezonu :)

wolfy 17.07.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 936956)
Ano ogórek(widziałem jego popisy w Kaiserslautern)ale liga też ogórkowa więc może się wpasuje;)

Ale dzieciakom nadziei narobili. Ciekawe, kogo mają zamiar sprzedać - wychodzi na to, że Pietię:lol:

Wstydzili by się szum wokół takiego ogóra robić - to chyba nie chodzi o to, żeby nakupować szrotu na kilogramy:-/ Testują jakieś kompletne ofiary, gości z lig półamatorskich, z nadwagą, z przerabianymi papierami, ściągają odrzuty z drugiej Bundesligi ( odrzuty, nie zawodników którzy cokolwiek by tam pograli ).

"Wisła nie śpi, Wisła czuwa".
Śmiech na sali...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc (Post 936970)
czy was naprawde co niektórych popilło oczywiscie mamy stawaiać na mlodziez ale nie możemy zapoimnac o gracza doswiadczonych bo innaczej młodzi zawodnicy moga spasci z ligi sami modzi uczas sie przysstarszych rykład Marcelo uczył sie od Głowy i Cleberea i ich przerusł

Mistrzu - jedna sprawa. Sprawdź jakie ten gość ma "doświadczenie". A później przestań się żołądkować, bo to ogór, podobny do tych testowanych.

Filippo123321 17.07.2010 21:11

Jedynym pocieszeniem jest fakt, ze kontrakt na 2 lata, a nie na pol roku jak bylo czesto w przypadku takich wynalazkow. Byc moze dzialacze wiedza co robia i go wczesniej widzieli ;> Bo cos pachnie jutubem.

Karherop 17.07.2010 21:11

Ludzie... pamiętacie takiego ogóra , odpada , starucha jak po podpisaniu kontraktu nazywano Marka Penkse ? Nie oceniajcie ludzi , nie widząc ich nigdy na oczy , 2 bundesliga jest na poziomie naszej ligi kopanej , juz nie wspomne o tym że stadiony w 90% klubów są lepsze , a same kluby lepiej zorganizowane . Zastanówcie się jeden z drugim zanim zaczniecie obrażać nowego zawodnika Wisły Kraków

LooNatyk 17.07.2010 21:12

dobra na twsd pojawily sie staty. Niestety, ale kolorowo to nie wyglada. Wiem ze 2 liga niemiecka od naszej mocniejsza, ale chlop na prawde nie gral za duzo ;)

Zobaczy jak bedzie, ale jakos tak sceptycznie jestem nastawiony.

W Kaiser rozegral jedynie 6 spotkan w pelnym wymiarze.. do tego kilka meczy z poprzednim zespolem. Ciezko wiec pisac ze jest ograny w 2 lidze niemieckiej ;]

KarLOL 17.07.2010 21:12

Nie narzekajcie, gwarantuje, że koleś będzie wzmocnieniem. Jest ograny w drugiej, bo w drugiej Bundeslidze, ale bądźmy szczerzy, druga liga niemiecka, bije nas na głowę. Więc to na pewno będzie wzmocnienie.

Wam widzę nie dogodzi. Poczytajcie książkę, oglądnijcie film, a nie wylewajcie ciągłych żali i narzekań.

Mówicie, że miało być odmładzanie kadry. Owszem, ale samymi 20-latkami Europy nie zwojujemy, kluczem do sukcesu jest połączenie doświadczenia i młodości. A że zawodnik wydaje się być ciekawy, a w dodatku nie musimy płacić odstępnego, to dobra opcja. Zmusi Kirma do większej pracy. Może to oznaczać także, że Piotrek wróci na obronę, czego mu życzę, bo skrzydłowy z niego żaden niestety.

Ogryzek 17.07.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 936959)
Zaklad ze gosc bedzie duzo lepszy, niz Małecki i Łobokop razem wzieci?

A jak nie będzie to za karę napiszesz 1000 razy - "Jak zwykle przypierdalam się do Małeckiego bez powodu":)

A na poważnie

To nie będzie konkurent dla Małcekiego czy Łobo ale głównie dla Kirma na lewą pomoc, która kuleje. Może rywalizacja na tej pozycji przyniesie dobre efekty? Albo sam Paljić coś pokarze albo zdopinguje Kirma do dużo lepszej gry niż teraz.

RAFi89 17.07.2010 21:14

Jak ktoś zna dobrze niemiecki to mógłby przetłumaczyć wypowiedzi kibiców Kaiserslautern:

Ich denke man kann ihm keinen Vorwurf machen er hat immer geackert und einige sehr gute Spiele für uns absolviert. Hoffe nur das beste für ihn.

Finds schade, denn ich fand Paljic immer in Ordnung und als Joker in der 1. Liga kann ich ihn mir besser vorstellen als etwa Fuchs, der aus welchen Gründen auch immer nach wie vor im Kader steht.

Cytat:

Ale on w tej lidze praktycznie nie grał, tylko siedział na ławie! I dwa kluby kolejno mu podziękowały za usługi. Tak więc to nie jest poziom drugiej, tylko maks trzeciej Bundesligi!
Biorąc pod uwagę że przegraliśmy z trzecioligowcem niemieckim w sparingu to pasuje jak ulał.

wolfy 17.07.2010 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 936976)
Ludzie... pamiętacie takiego ogóra , odpada , starucha jak po podpisaniu kontraktu nazywano Marka Penkse ? Nie oceniajcie ludzi , nie widząc ich nigdy na oczy , 2 bundesliga jest na poziomie naszej ligi kopanej , juz nie wspomne o tym że stadiony w 90% klubów są lepsze , a same kluby lepiej zorganizowane . Zastanówcie się jeden z drugim zanim zaczniecie obrażać nowego zawodnika Wisły Kraków

Ale on w tej lidze praktycznie nie grał, tylko siedział na ławie! I dwa kluby kolejno mu podziękowały za usługi. Tak więc to nie jest poziom drugiej, tylko maks trzeciej Bundesligi!

LooNatyk 17.07.2010 21:16

no wlasnie, wolfy ma racje. Nie wiem skad ludzie biora info, ze on jest ograny w 2 lidze

ChG 17.07.2010 21:17

http://brodzicki.blox.pl/resource/chaves.jpg

Cytat:

Reprezentant Hondurasu - Osman Chavez uzgodnił warunki kontraktu z Wisła Kraków. W poniedziałek piłkarz spodziewany jest w Krakowie, wtedy też oficialnie podpisze wszystkie dokumenty. Osman Chavez zostanie wypożyczony na 6 miesiący z opcją pierwokupu.
Za: http://brodzicki.blox.pl/html

brylant17 17.07.2010 21:17

Jeszcze klasowy obrońca środkowy oraz napastnik i będzie świetnie.Miła niespodzianka wieczorna :P

yogul 17.07.2010 21:19

Lepszy Paljic w garści niz Milinkovic na dachu

wolfy 17.07.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 936989)

Podobne teksty leciały przy transferze Łobodzińskiego.

anthony09 17.07.2010 21:21

Aż mnie coś strzeliło ... pier***ąć w łeb takich zbymaków, maci0siów to mało ... po co mówią, że Milinkovic ma do nas przyjść skoro nie przyjdzie, normalnie przez nich się najarałem na Milinkovicia, bo po prostu myślałem, że będziemy szli do góry, będziemy super europejskim klubem jak za dawnych lat kiedy grali u nas rep. polski, młodzieżowi Serbi czy Nigerii, nie rozumiem Bogusława Cupiała jeśli się zgodził na ten transfer, gość jest przeciętny zapewne chociaż na youtube się prezentuje przyzwoicie, może będzie z niego dobry rezerwowy ;]
Z rokiem na rok jest coraz gorzej, mam nadzieję, że przynajmniej w tym sezonie dopiszę nam szczęście i dostaniemy się do grupy LE i zdobędziemy mistrza ;/
Osobiście chciałbym powrót Jacka Bednarza!! Jacuś wróć! Marcelo, Diaz, prawie David Braz i inni ... to można powiedzieć że są transfery a nie Cikos, Paljic ... to nie tylko ograniczenie naszej kadry, bo będziemy mieć kolejnego przeciętniaka ;/
Zna ktoś słowacki język ?
Mógłby ktoś przetłumaczyć ten wywiad video z Milinkoviciem ?
http://brodzicki.blox.pl/html

mic1992 17.07.2010 21:22

Paljic wygląda solidnie, może być wzmocnieniem ,mimo wszystko liczyłem na transfer Milinkovica. Jeszcze tylko Chavez w poniedziałek i będziemy mieli kadre uzupełnioną (no prawie:))

ChG 17.07.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 936983)
no wlasnie, wolfy ma racje. Nie wiem skad ludzie biora info, ze on jest ograny w 2 lidze

Sranie w banie.

2004–2008 Hoffenheim 96 (13)
2008–2010 1. FCK 46 0(3)

Jak to nie jest ogranie, to w takim razie co oznacza dla Ciebie termin "ograny"? Naprawdę, dajcie spokój, bo to już się robi nudne. Jaki zawodnik by nie przyszedł, to narzekacie. Nawet jakby przyszedł ten wasz "wielki talent" Milinković, to i tak pewnie nie podobałoby wam się to, że przyszedł za x tyś euro, że grał tylko w Koszycach, które byłby przedostatnie w tabeli itp itd. Poczekajmy na mecze i wtedy narzekajmy na transfery Wisły. Tylko jak będziemy w tabeli przed Legią, to nie piszcie: "A, wiedziałem że tak będzie! Legia wydała miliony Euro, a nasz klub świetnie znalazł zawodników za dużo mniejsze pieniądze! Od początku wierzyłem w tych zawodników i wiedziałem, że będą wzmocnieniami!"...

Teqcontroller 17.07.2010 21:23

"Wiśle odmówił natomiast Milinković, w związku z tym Wisła podpisała kontrakt Draganem Paljiciem."

W końcu sie skończy temat tego serba :D

sqallpl 17.07.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 936979)
A jak nie będzie to za karę napiszesz 1000 razy - "Jak zwykle przypierdalam się do Małeckiego bez powodu":)

Przypierdalam sie jak zwykle ale na pewno nie bez powodu :D

Zeby byla jakas rownowaga to przypomne, ze nie jeden raz zdarzylo mi sie go pochwalic :)

cinekw 17.07.2010 21:24

A kto wam powiedział że nie jest ograny? Grał tam w najlepszych klubach 2 Bundesligi, ale wy wolicie płakać to płaczccie dalej i wołajcie jak to jest źle

arrosmay 17.07.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic1992 (Post 936994)
Paljic wygląda solidnie, może być wzmocnieniem ,mimo wszystko liczyłem na transfer Milinkovica. Jeszcze tylko Chavez w poniedziałek i będziemy mieli kadre uzupełnioną (no prawie:))

Tylko już było kilku zawodników, którzy już byli w samolotach do Krakowa ;)

lazy 17.07.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 936985)

Zgodnie z oryginalnym tekstem "przyleciał wczoraj w nocy(...) do Polski"

LooNatyk 17.07.2010 21:25

ChG -- bralem info stad: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23511

Te 96 meczy w Hoffenheim to lacznie z 3 liga(77meczy). W Kaiser rozegral jedynie 6 meczy(sic!) po 90 minut. Info za twsd.

wolfy 17.07.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 937001)
Tylko już było kilku zawodników, którzy już byli w samolotach do Krakowa ;)

Ja właśnie nie wiem, czy te samoloty przez trójkąt Bermudzki przelatują, czy co? Bo wszystkie wylatują, a nie dociera żaden:lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 936995)
Sranie w banie.

2008–2010 1. FCK 46 0(3)

Jak to nie jest ogranie, to w takim razie co oznacza dla Ciebie termin "ograny"?

Mistrzu - wejdź sobie na główną stronę TWSD, tam masz wszystko ładnie wytłumaczone:-) Sprawdź sobie ile meczy w drugiej, a ile w trzeciej i czwartej lidze. Ile od pierwszej minuty, a ile jako końcówki.

szlaQ 17.07.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 936995)
Sranie w banie.

2008–2010 1. FCK 46 0(3)

Jak to nie jest ogranie, to w takim razie co oznacza dla Ciebie termin "ograny"? Naprawdę, dajcie spokój, bo to już się robi nudne. Jaki zawodnik by nie przyszedł, to narzekacie. Nawet jakby przyszedł ten wasz "wielki talent" Milinković, to i tak pewnie nie podobałoby wam się to, że przyszedł za x tyś euro, że grał tylko w Koszycach, które byłby przedostatnie w tabeli itp itd. Poczekajmy na mecze i wtedy narzekajmy na transfery Wisły. Tylko jak będziemy w tabeli przed Legią, to nie piszcie: "A, wiedziałem że tak będzie! Legia wydała miliony Euro, a nasz klub świetnie znalazł zawodników za dużo mniejsze pieniądze! Od początku wierzyłem w tych zawodników i wiedziałem, że będą wzmocnieniami!"...

54 spotkania w Hoffenheim zagrał gdy ta drużyna była w niższych ligach niż 2 ;) tak dlaścisłości bez napinki :]

Tarann 17.07.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 936991)
Podobne teksty leciały przy transferze Łobodzińskiego.

Opcji widzę kilka skoro tak narzekasz że Wisła przeprowadziła piąty transfer w tym okienku i najprawdopodobniej nie będzie ostatnim:

1 Powieś się.
2 Wyłóż kasę i kup Ronaldo
3 Poczekaj z oceną aż zobaczysz zawodnika i daj się pocieszyć tym którzy doceniają że coś się dzieje

Donki 17.07.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 936993)
Aż mnie coś strzeliło ... pier***ąć w łeb takich zbymaków, maci0siów to mało ... po co mówią, że Milinkovic ma do nas przyjść skoro nie przyjdzie, normalnie przez nich się najarałem na Milinkovicia, bo po prostu myślałem, że będziemy szli do góry, będziemy super europejskim klubem jak za dawnych lat kiedy grali u nas rep. polski, młodzieżowi Serbi czy Nigerii, nie rozumiem Bogusława Cupiała jeśli się zgodził na ten transfer, gość jest przeciętny zapewne chociaż na youtube się prezentuje przyzwoicie, może będzie z niego dobry rezerwowy ;]
Z rokiem na rok jest coraz gorzej, mam nadzieję, że przynajmniej w tym sezonie dopiszę nam szczęście i dostaniemy się do grupy LE i zdobędziemy mistrza ;/
Osobiście chciałbym powrót Jacka Bednarza!! Jacuś wróć! Marcelo, Diaz, prawie David Braz i inni ... to można powiedzieć że są transfery a nie Cikos, Paljic ... to nie tylko ograniczenie naszej kadry, bo będziemy mieć kolejnego przeciętniaka ;/

A kto Ci kaze słuchać Zbymaka i Maci0sa, nie chcesz nie czytaj proste, inni chca czytają :-)
poza tym to nie ich wina że Milinkovic odrzucił naszą oferte :-/

Jagul 17.07.2010 21:26

Cytat:

Ja to lekko podrasuje :D

Lepszy Paljić na boisku, niż Milinković na krakowskim lotnisku :P

jova 17.07.2010 21:27

Załamać się można. Naprawdę nie dało się sprowadzić zawodnika, który wyróżniałby się w niższej lidze jakiegoś mocnego piłkarsko kraju? Naprawdę warto marnować miejsce w składzie na gości, których największą zaletą jest to, że są darmowi?
Oczywiście zawsze jest szansa, że taki transfer wypali, ale wypadałoby pomóc szczęściu i zainwestować w zawodnika, który miałby lepsze predyspozycje do gry na wysokim poziomie.

murray 17.07.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 936981)
Jak ktoś zna dobrze niemiecki to mógłby przetłumaczyć wypowiedzi kibiców Kaiserslautern:

Ich denke man kann ihm keinen Vorwurf machen er hat immer geackert und einige sehr gute Spiele für uns absolviert. Hoffe nur das beste für ihn.

Finds schade, denn ich fand Paljic immer in Ordnung und als Joker in der 1. Liga kann ich ihn mir besser vorstellen als etwa Fuchs, der aus welchen Gründen auch immer nach wie vor im Kader steht.

Biorąc pod uwagę że przegraliśmy z trzecioligowcem niemieckim w sparingu to pasuje jak ulał.

Uważam, że nie można mu robić żadnych wyrzutów, zagrał u nas kilka dobrych spotkań. Życzę mu najlepszego u was.

Szkoda, ponieważ uważałem Paljica całkiem w porządku i jako Jokera w 1. lidze. Mogę go określić jako coś więcej niż przypadek. Z jakiś powodów był w końcu w kadrze zespołu.

Jak ktoś znalazł jakiś błąd, to proszę poprawić. Mój niemiecki nie jest jakiś super, ale myślę, że oddałem to, co chcieli powiedzieć kibice K'lautern.

_barszczu 17.07.2010 21:28

als etwa Fuchs

ee to jakiś idiom z tym "jako coś więcej niż przypadek"?

blackluk 17.07.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 936993)

Jeden z głupszych komentarzy jaki czytałem, czy zbymak lub macos załatwiaja transfery? NIE !! Milinkovic wypił się na Wisłe to co mieli go błagać na kolanach? Gówniarz myśli że jest nie wiadomo jaką gwiazda, a de fakto jest nikim nic nie osiągnął a chce zarabiać 400 tyś euro. Porosze cie kolego obudz sie wreszcie, bo to jest polska i 70 % pilkaży globu ma w nosie polską lige.

PL 17.07.2010 21:29

Może ktoś przetłumaczyć co powiedział Milinkovic?

http://noviny.joj.sk/videa/futbal/mi...kom-becku.html

Przemoo 17.07.2010 21:29

http://brodzicki.blox.pl/html na tym blogu jest filmik z wywiadem z milinkoviciem o Wisle zna ktos slowacki i moglby to am przetlumaczyc?

Markus 17.07.2010 21:30

Cytat:

To teraz zaczynamy erę budowania polityki kadrowej w oparciu o przsłowia?

Odkrywcze i jakże profesjonalne! :evil: :rotfl:

Jest bardzo wiele watpliwości wobec tego transferu. Nie spodziewam się, że odmieni grę Wisły. Raczej nie na takiego zawodnika czekaliśmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl