Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

emjot 17.08.2016 12:05

ten wywiad to .......ety obliczone na lekkie uspokojenie sytuacji
zero konkretów same obietnice i mamienie tłumu...

ehhh

Lukasz 17.08.2016 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449118)
Lukasz każdy w życiu błędy popełnia a narazie trudno ocenić pana JM po dwóch tygodniach.
Ja czekam do 31 sierpnia z tego co wiem do
Prezesem ma zostać Citko
WICE WŁOCH
DYRCIEM SPORTOWYM HAJTO

ale to na razie ploty jakj większość rzeczy

Ok. Zobaczymy jak to wyjdzie. Sam jestem ciekaw czy do tego zestawu który zaproponowałeś, wstarczy dorzucić Kapkę, kolegów z SKWK i kadra zarządzająca zamknięta.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449126)
Niektórzy myślą że zarząd buduje się przed przejęciem firmy to są śmieszni zarząd buduje się już po przejęciu ludzie wy widzę wszystko chcieli byście od dupy strony

Na pewno masz rację, ale skoro tydzien temu chcieli zorganizować konferencję to chyba wtedy zarząd był kompletny. Co więcej, w poniższym cytacie zadnego konkretnego deadline nie widać, tylko grę na czas. Więc plan jaki był przewidziany przy zakupie klubu nie został zmieniony - on się posypał całkowicie.

Cytat:

Za maksymalnie tydzień zorganizujemy konferencję prasową z prawdziwego zdarzenia.

suikoden 17.08.2016 12:06

Trzeba wspierać i budować jako kibice pozytywną atmosferę. Wisłę trzeba budować od kibiców bo to oni sa motorem napędowym klubów.

Martinus 17.08.2016 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1449131)
W sumie tak ale tam pisze ze rowneiz moze trenerem:) Oby nie trenerem.

Oby nikim. Hajto to chodząca patologia. Gość ma mniej mózgu od niemrawego, nie wspominając o tym, że Wisły nigdy sympatią nie darzył. To już Tomek Kulawik jest bardziej ogarnięty. Zresztą już łączenie tego typa z Wisła jest kompromitujące.

suikoden 17.08.2016 12:07

Lukasz może i zarzad był kompletny bo wtedy prezem miał byc
JM
A DYREKTOREM CITKO
a teraz troche sie to zmieniło

mr_kwolf 17.08.2016 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1449135)
Ok. Zobaczymy jak to wyjdzie. Sam jestem ciekaw czy do tego zestawu który zaproponowałeś, wstarczy dorzucić Kapkę, kolegów z SKWK i kadra zarządzająca zamknięta.

Na pewno masz rację, ale skoro tydzien temu chcieli zorganizować konferencję to chyba wtedy zarząd był kompletny. Co więcej, w poniższym cytacie zadnego deadline nie widać, tylko grę na czas. Więc plan jaki był przewidziany przy zakupie klubu nie został zmieniony - on się posypał całkowicie.

Zapewne w zarządzie miał być sam JM a jak wiadomo nie może być. Stąd brak kompletnego zarzadu i opóźnienia. Przynajmniej taką mam nadzieję.

For_FuN_ 17.08.2016 12:09

Wiadomix bez chodzenia do szkoły średniej i bez matury zrobił w rok licencjata?? O co tu biega? Co to za uczelnia :D? Jego funfel, tzn. nasz vce prezes - kucharz chodził do tej samej :).

suikoden 17.08.2016 12:09

Tak jak pisałe ze względu na to że JM nie może pełnić funkcji prezesem zostanie Citko a funkcje Citki przejmie Hajto

suikoden 17.08.2016 12:11

A to że tak długo czekali własnie czekali na dzisiejszy wyrok jak wyrok by był inny to JM by miał czas na stołku zanim kolejne sprawy się zakończą

For_FuN_ 17.08.2016 12:17

Ten wywiad naszego gimnazjalisty jest przerażający. Facet jest upośledzony umysłowo... "Głupoty. Trwa po prostu śledztwo. Ludzie są zawistni, czasem nie potrafią sobie poradzić w życiu i składają donosy, rzucają pod nogi kłody. Niektórzy są bardziej wysportowani i je przeskakują, a inni się potykają.".

Lukasz 17.08.2016 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449138)
Lukasz może i zarzad był kompletny bo wtedy prezem miał byc
JM
A DYREKTOREM CITKO
a teraz troche sie to zmieniło

Owszem, ale w takim przypadku szybkim ruchem zamieniasz JM na zaufanego Włocha. Wizja klubu którą masz nie ulega zmianie, ludzie ktorych masz pozostają przy swoich kompetencjach, transfery które robi Citko zostają na miejscu.

Nadal dla mnie najbardziej prawdopodobna wersja jest taka że posypała się strona finansowa klubu, więc nie ma planów które mozna omówić i nie ma kadry którą można się pochwalić. Moim zdaniem gdyby dograny był jakikolwiek piłkarz, sponsor, lub kadra zarządzająca konferencja dawno by była - po to są konferencje. Można więc przyjąć ze ani nowych piłkarzy, ani sponsorów nie ma i w najbliższym tygodniu nie będzie.

domin_czyzyny 17.08.2016 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1449143)
Ten wywiad naszego gimnazjalisty jest przerażający. Facet jest upośledzony umysłowo... "Głupoty. Trwa po prostu śledztwo. Ludzie są zawistni, czasem nie potrafią sobie poradzić w życiu i składają donosy, rzucają pod nogi kłody. Niektórzy są bardziej wysportowani i je przeskakują, a inni się potykają.".

kolejny raz gnida gimnazjalna obraża porządnych, normalnych i uczciwych ludzi. Twierdzi, że KAŻDY POPEŁNIA BŁĘDY, KAŻDY POPEŁNIA W ŻYCIU PRZESTĘPSTWA, KRĘCI I OSZUKUJE.

Panie gimnazjalisto. NIE! NIE KAŻDY KRADNIE OSZUKUJE i NIE PŁACI PODATKÓW.

Większość uczciwie się uczy, nastepnie pracuje i płaci podatki.

suikoden 17.08.2016 12:24

Lukasz z drugiej strony oni zdają sobie sprawę ze jak nie przyniosą czegoś pozytywnego na konferencje to konferencja będzie atakiem na JM w postacie jego przeszłości.
Szczerze sam bym wolał zrobić konferencje jako wniosę coś co ludzi udobruchać niż iść na konferencje czyli pod topór.
Bo wiadomo ze jak nie będzie czynów to nikt w nic mu nie uwierzy.

nesta 17.08.2016 12:29

Zarządu jeszcze nie ma, bo prezesem miał być JM, ale po tym jak wytworzyła sie taka atmosfera wobec klubu, zdecydowano, ze usuwa sie w cień. I aby poprawić atmosferę i zacząć naprawiać wizerunek trzeba znaleźć nowego prezesa, najlepiej medialnego, związanego z Wisła. Stad opóznienie. Na konferencji będzie sprawdzam - zobaczymy te nazwiska.

Mało osób tez zwróciło uwagę na istotny moim zdaniem fragment "nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, ale jesli będzie taka potrzeba to całkowicie sie usunę".
Moim zdaniem on tu prawie wprost przyznaje, ze sa zainteresowani, którzy chcą od niego odkupić Wisle.

I ja właśnie o tym pisałem. To działa w dwie strony. Tak samo jak nie ma co po jednym wywiadzie we wszystko wierzyć i liczyć, ze z Wisła wszystko będzie dobrze tak samo nie można tez poddawać sie tak mediom/plotkom, ze będzie jakaś katastrofa. Trzeba po prostu zaczekać co przyniosą najbliższe tygodnie i wydać wyrok w oparciu o fakty.

fialo 17.08.2016 12:31

Ten wywiad to jakaś kopalnia absurdu i beki toczona przez wiadomixa. Fragment o uprawie pieczarek to absolutny hit. Chyba tylko Maciek z klanu lyknal by taką bujdę. Wiadomixa trzeba wyrwać jak chwasta, jedyna szansa na jakąkolwiek normalność.

"Każdy popełnia błędy w mlodosci".

No ja np nie. Skończyłem trzy szkoły (o dziwo nawet udało mi się zdać maturę, to przecież tak ciężkie zadanie), a później studia wyższe na poważnych uczelniach. I znam setki osób które poszły podobna droga. Także .......enie o "bledach mlodosci" można sobie wsadzić w dupe.

Davey777 17.08.2016 12:32

Ten wywiad z JM to czyste mydlenie oczu na uspokojenie sytuacji. Dalej same ogolniki, żadnych konkretow, na trudne pytania brak jasnych odpowiedzi. A to że JM usunie sie w cień jak zajdzie taka potrzeba, można rożnie interpretować, niekoniecznie że sprzeda klub

suikoden 17.08.2016 12:32

JM nie sprzeda Wisły bo jeszcze nie moze bo nie spłacił jeszcze Wisły BC nie wiadomo jak umowa jest sporzdzona

For_FuN_ 17.08.2016 12:34

Kto mówi o przeszłości? Wiadomix został skazany w tym roku, a zarzuty cały czas na nim ciążą i trwa postępowanie. W dodatku nie wiemy, czy to wszystko, bo przecież zajmują się tym inne prokuratury. Pytanie do dziennikarzy, bo trzeba pogrzebać.

Nie mam pojęcia, czemu dziennikarz nie zapytał w pierwszej kolejności o zaległe pensje(kiedy zostaną wypłacone) i co stało się z 4 mln złotych od Telefoniki...

Aaa i jak nie zauważyliście, to prawnik Kubusia(czyli de facto on) kłamał w oświadczeniu. Pisano coś o odwołaniu w/s matury, bo gimnazjalista przedstawi jakieś dowody(co było już kuriozalne), a tu się okazuje że facet sam się przyznał w czasie przesłuchania :D.

wolfy 17.08.2016 12:34

Ten wywiad Was uspokoił? Nie piszę o neście bo on nawet jakby mu napisali że przejmą nas Marsjanie i kupią nam statek kosmiczny to by się zastanawiał ile taki jest wart, ale reszta też to kupiła?

:rotfl:

suikoden 17.08.2016 12:36

Poczekajmy do 31 sierpnia

domin_czyzyny 17.08.2016 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1449149)
Ten wywiad to jakaś kopalnia absurdu i beki toczona przez wiadomixa. Fragment o uprawie pieczarek to absolutny hit. Chyba tylko Maciek z klanu lyknal by taką bujdę. Wiadomixa trzeba wyrwać jak chwasta, jedyna szansa na jakąkolwiek normalność.

No ja np nie. Skończyłem trzy szkoły (o dziwo nawet udało mi się zdać maturę, to przecież tak ciężkie zadanie), a później studia wyższe na poważnych uczelniach. I znam setki osób które poszły podobna droga. Także .......enie o "bledach mlodosci" można sobie wsadzić w dupe.

wg tego oszusta i cfaniaczka jesteś frajer, uczyłeś się, a teraz będziesz uczciwie pracował i płacił podatki...i jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim kupisz sobie Panamere...

Marcinkrakwoj 17.08.2016 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449156)

po co mamy czekać, na co? wypłata Ci przyjdzie i kupujesz Wisłę?

wolfy 17.08.2016 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449156)

Wtedy umorzą mu zarzuty, czy może okaże się że ma pieniądze? A może dowiemy się, że któraś z jego firm nie była wydmuszką? Czy też znajdzie się frajer który wejdzie jako sponsor do klubu gimnazjalisty i poniesie PR-owe koszty (zamiast wizerunkowo zyskać, bo po to się przecież sponsoruje)?

Wiecie, jak Król wyciągał kasę z Polonii to przelew z Wiednia do piłkarzy też szedł w nieskończoność i też pewnie byli debile którzy na niego czekali.

Lukasz 17.08.2016 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449148)
Mało osób tez zwróciło uwagę na istotny moim zdaniem fragment "nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, ale jesli będzie taka potrzeba to całkowicie sie usunę".
Moim zdaniem on tu prawie wprost przyznaje, ze sa zainteresowani, którzy chcą od niego odkupić Wisle.

Skoro przyznaje że jest kupieć to jest i chętny sprzedawca. Jest więc szansa że jakaś kropla przechyli czarę i bedąc pod presją ,pod jaką jest obecnie, sprzeda klub. Im większa owa presja tym cena będzie niższa i kupców więcej. Woda na młyn.

suikoden 17.08.2016 12:41

mówię poczekajcie do 31 sierpnia może pan JM was zaskoczy :)

wiesniak842 17.08.2016 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1449149)

I to jest wlasnie Twoj blad. Wiadomix skonczyl gimnazjum i jest wlascicielem Wisly, a Ty?:D
Jego bledem bylo, ze dal sie nakryc.

mitmichael 17.08.2016 12:42

- Jest pomysł, bym usunął się w cień, dla oczyszczenia całej atmosfery. Kompletujemy zarząd, by przekazać władze ludziom, którzy znają klub na wylot. Po to, by przywrócić Wiśle dobre imię. By pracownicy klubu złapali oddech.

Szykujcie sie, ze teraz klubem bedzie rzadził... Kapka :D nikt tak dobrze nie zna klubu jak On :rotfl:

wolfy 17.08.2016 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449162)
mówię poczekajcie do 31 sierpnia może pan JM was zaskoczy :)

Ja już mam dość zaskoczeń z jego strony, a jako że nie jestem debilem i wiem jak działa biznes to nie mam zamiaru żyć złudzeniami.

Ale niektórym wystarczy nowa zabawka w postaci jakiegoś kopacza i będzie OK.

suikoden 17.08.2016 12:43

Kapka z tego co wiem bedzie na boczny torze w klubie bedzie ale jego wpływy beda małe

suikoden 17.08.2016 12:44

wolf to widzę ze słabo znasz się na biznesie jak chcesz wszystko w 2 tygodnie mieć na tacy

YakuzaOyabun 17.08.2016 12:45

cool SKWK sprzedało Wisełkę za stołki tk bodre będzie im się dogadywać z Meresińskim bo to ten sam poziom intelektualny gimbazy...

wolfy 17.08.2016 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449167)
wolf to widzę ze słabo znasz się na biznesie jak chcesz wszystko w 2 tygodnie mieć na tacy

Podejrzewam że lepiej niż Ty, bo wiem już czego się spodziewać. Dwa czy cztery tygodnie niczego tutaj nie zmienią.

Ale nikt Ci nie zabroni żyć wiarą w JM.

radek2323 17.08.2016 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1449163)
I to jest wlasnie Twoj blad. Wiadomix skonczyl gimnazjum i jest wlascicielem Wisly, a Ty?:D

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

suikoden 17.08.2016 12:47

wolf no to widzę, że oceniasz wszystko przez pryzmat gazet nie jestem zwolennikiem JM ale nie oceniam go po dwóch tygodniach gdzie pewnie wiele rzeczy w klubie trzeba było posprawdzac

Lukasz 17.08.2016 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1449163)

Jest taki stary dowcip, pasujący jak ulał:

Cytat:

Pani w szkole pyta Jasia kim chce zostać w przyszłości.
Jasiu mówi:
- Proszę pani ja chce zostać menelem.
- Jasiu menelem? Jak to?
- Proszę pani, bo stał cym sobie pod sklepem z kolegami, a to samo w sobie jest już przyjemne. No i niech pani pomyśli zero ZUS-u, podatków, NFZ się tobą nie interesuje. W lato będę spał pod gołym niebem, w zimę w przytułku, ludzie się mną zaopiekują, bo ludzie z natury są dobrzy. Byłbym szczęśliwym, wolnym człowiekiem.
Pani pośmiała się z Jasia, że głupi.
Trzydzieści lat później Jasiu spogląda z 80 piętra swojego hotelu w Dubaju na szereg nieruchomości, patrzy na helikopter, który zabierze go za chwilę na jego wyspę, patrzy na jego jacht, który kołysze się w jego przystani i mówi.
- K***a! Gdzie popełniłem błąd!?

pomeran 17.08.2016 12:53

Poki co, sytuacja Wisły za panowania Jakuba Meresinksiego jest jak czarna komedia. Nie zmienia to jednak faktu, ze jest jej właścicielem (ścisłej mówiąc właścicielem firmy, w ktorej posiadaniu jest klub) i nie miał zbyt duzo czasu zeby pokazać co teraz bedzie.

zarzuty dotyczące jego osoby nadszarpnęły wizerunek klubu, piłkarze grają wała jakiego dawno przy R22 nie widziano. Ale...
Ma chłop czas. Do konca sierpnia bedziemy wiedzieć na czym stoimy. To nie jest tak, ze ktos jest spokojny po wywiadzie pełnym banałów. Poza kiepska prasa nic nie zepsuł ani nie naprawił. I tak, negatywny obraz medialny mozna bardzo szybko zatrzeć. Gosc musi byc pewny swoich znajomych/środków skoro chce tutaj troche posiedziec.

Jakkolwiek negatywny scenariusz i obraz namalujecie - gość nie przejął klubu po to, by 2 tyg po przejęciu zrzucić go do IV ligi. Nijak mu sie to nie opłaca. Jak bedzie na minusie to po prostu go sprzeda. A co dalej.. Nie'wiadomix'
Mimo wszystko z zainteresowaniem czekam na konferencje.

E: taki mały edit.. Wszyscy przez ostatnie miesiące opowiadali o okropnym dziadostwie w klubie, administracji, braku działu marketingu a nagle oczekują ze JM i MC przejmujac klub od TF-u zlikwidują wszystkie kłopoty. Jak dla mnie mogą byc przedstawiani negatywnie w mediach co drugi dzien, jesli tylko beda dobrze wykonywać swoja robotę i faktycznie maja sponsorskie/finansowe zaplecze. Bo 'uzdrawianiem administracji' kontraktów nie opłaca.

suikoden 17.08.2016 12:56

no własnie o tym mówie ze JM tak naprawde jeszcze nic nie s.......ił a te sprawy sa sprzed Wisły

silver03 17.08.2016 12:59

Kompletnie spier.dol.ił wizerunek Wisły.

wolfy 17.08.2016 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449171)
wolf no to widzę, że oceniasz wszystko przez pryzmat gazet nie jestem zwolennikiem JM ale nie oceniam go po dwóch tygodniach gdzie pewnie wiele rzeczy w klubie trzeba było posprawdzac

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1449173)
taki mały edit.. Wszyscy przez ostatnie miesiące opowiadali o okropnym dziadostwie w klubie, administracji, braku działu marketingu a nagle oczekują ze JM i MC przejmujac klub od TF-u zlikwidują wszystkie kłopoty. Jak dla mnie mogą byc przedstawiani negatywnie w mediach co drugi dzien, jesli tylko beda dobrze wykonywać swoja robotę i faktycznie maja sponsorskie/finansowe zaplecze. Bo 'uzdrawianiem administracji' kontraktów nie opłaca.

Widzisz, przez pryzmat gazet będą go tez oceniali potencjalni sponsorzy, a jako że chłopak jest goły i wesoły (co sam przyznaje) to nie widzę żadnych źródeł utrzymania klubu poza dniem meczowym (a tu również jest nędza). Nikt teraz nie wejdzie w Wisłę z takim właścicielem. Za duże jest ryzyko, że za pół roku go posadzą albo wyjdzie że był słupem przy czymś jeszcze gorszym, a artykuły na temat Jakuba M. będą opatrzone zdjęciem piłkarza Wisły ze - zgadnij - logiem sponsora. Myślisz że czemu Tele-Fonika zeszła z koszulek w trybie natychmiastowym?! Nie wiem w jakiej branży działa Twój biznes, ale to jest elementarz.

Nie wystarczy biznesowy know-how (którego nasz gimnazjalista najprawdopodobniej nie ma), żeby zbudować struktury potrzebne są pieniądze. Żeby płacić zawodnikom i kupić nowych zresztą też.

Bez struktur, bez marketingu czy nawet głupich kasjerek przed meczem taki wał będzie a nie frekwencja ponieważ PRL już minął i ludzie nie pozwolą traktować się jak bydło. Jak się kilka osób poskarżyło to miejscowi geniusze ich wyśmiali że "można było kupić przez internet", ale tak to działa.

Mam się jarać, bo nasza gimbaza dała głos gdzie po.......iła trochę głupot że ludzie są zawistni i zazdroszczą mu samochodu, ale będzie dobrze? Pomijając fakt, że jego oświadczenie to było kłamstwo, bo sam się podczas przesłuchania przyznał? Ale rozumiem - wtedy kłamał, ale teraz to już na bank mówi prawdę.

http://s2.quickmeme.com/img/d6/d6e81...5995176798.jpg

nesta 17.08.2016 13:02

Wiemy jedno - zepsuć za wiele nie zepsują, bo TF nic praktycznie po sobie nie zostawiła w kwestii zarządzania, marketingu, skautingu itp.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl