![]() |
Czekam na to, by to dymisji podali się: pan Głowacki, pan Boguski, pan Frederiksen oraz pan Wilk, któremu chwilowa dymisja dobrze zrobi. Cóż, i tak lepiej nie będzie. Nie wiem, z czego się tutaj cieszyć.
|
Cytat:
|
Panowie , co tu dużo mówić : jak burdel nie przynosi zysków to się nie przestawia łóżek tylko zmienia panienki .
Ja bym Probierza zostawił , bo pewnie dostaniemy słabego trenera , w zimie odejdzie Melikson i może być ciężko nawet o środek tabeli . Tylko głowy do góry chłopaki bo widzę załamanie ! Wszystko przetrwamy , bo jest nas bardzo dużo i mamy zbyt wielką markę by popaść w marazm na lata . Będzie dobrze :) ps. szacunek dla Probierza |
Chyba Smuda.
tak na marginesie wolał się podać dzisiaj do dymisji niż po w.......u w piątek 8-0 |
Cytat:
Dymisja Probierza musi zostać teraz zaakceptowana przez zarząd. Umowa obowiązuje w obie strony, zarówno trenera jak i klub i jeśli nie ma obopólnej zgody co do rozstania to będzie ona obowiązywać dalej. Co do Probierza, to chyba tak będzie najlepiej. Ja go uważam za niezłego trenera i inteligentnego faceta. Niestety najwyraźniej nie było mu po drodze z naszymi kopaczami, jego koncepcja gry do nich nie pasowała. Do tego najsłabszy skład od długiego czasu i Wisła grała piach. Zawsze życzyłem mu jak najlepiej, szkoda, że mu nie wyszło - teraz znowu będzie kabaret z poszukiwaniem trenejro. Co do wcześniejszej rozmowy, ja nigdy nie dopisywałem 3 punktów przed meczem; zwracałem jedynie uwagę, że między wychwalaną pod niebiosa Legią, a krytykowaną za wszystko Wisłą jest tylko parę punktów różnicy w tabeli. Zgadzam się, że Wisła grała słabo i poza pierwszym meczu w każdym kolejnym zawodziła. Jednak dziwi mnie optymizm i euforia niektórych, którzy wskazują na Legię jako niedościgniony wzór, podczas gdy też gra gównianie. Lepiej od nas ale nadal za słabo, by się wybić ponad resztę stawki. No ale tak to już jest, że Legię się wychwala pod niebiosa jak walczy o podium, a Wisłę krytykuje nawet jak zdobywa tytuł :) Ciekaw jestem kto teraz? Oby nie Dyzma. |
Jesli juz zaczynamy żebrać to jest w klubie tani pracownik, trener(?) który zrobił wynik bez pieniędzy i z miernotami. Adam Musiał się nazywa i niech jakaś niedojda spróbuje mu się postawić.
|
Cytat:
|
Klub w trudnej sytuacji finansowej i sportowej.
Pokazał że ma jaja podając sie do dymisji. Kazdy to powie, nie chcemy Smudy w Krakowie! |
Szacunek za dzisiejszą decyzję.
Ale gramy może poza Bełchatowem najgorszą piłkę w lidze Nawet nie chodzi o to że Wisła przegrywa chodzi o to w jakim stylu Zamknięte treningi miały dać nową jakość w ataku i co i jak to wyglądało dzida do przodu strata i obrona naszej bramki Nie mamy składu na MP ani na puchary ale my ledwo wygraliśmy z Bełchatowem który nie ma zupełnie drużyny zremisowaliśmy Bielskiem które dostaje ciągle oklep i cudem i fuksem wygraliśmy z Lechią Ludzie to jest dno na pewno taki skład jaki mamy nie odpowiada tej bucuwie co gramy przecież dziś mogło być i 5:0 |
No cóż, waść wreszcie skończył...
Mam nadzieję, że Cupiał w końcu podejmie rozsądną decyzję personalną. Niepokoi mnie jedna rzecz. Posłuchajcie sobie ostatnie 30-40 sekund z czwartej części Magazynu Ekstraklasy http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...ajto_moze.html. Zieliński potwierdził, że lada chwila będzie pracował w Ekstraklasie?! Przecież z kolegą Bednarzem bez problemu się dogadają... A może jako asystenta Franza, jak w kadrze?? Po cichu liczę, że od nastu lat zwycięży wreszcie rozsądna opcja z zachodniej Europy. |
Cytat:
PS Guardiola jest chyba do wzięcia. |
To było do przewidzenia, ze w koncu poda sie do dymisji. Teraz dopiero zobaczymy w czym twkił problem. Jezeli nadal po przyjsciu nowego trenera bedziemy tak do dupy grac to pozostanie tylko wywalic pilkarzy na zbity pysk bo w Wisle maja grac a nie ją hańbic.
|
Skoro Moskala nie ma to w meczu z Legią szykuje się kolejne 90minutowe taktyczne show wykonaniu Kulawika.Ciekawe czy w ogóle C przyjmie dymisje jedyny taki przypadek w Wiśle żeby trener przyznał się że zawiódł C i podać się do dymisji.Warto mieć nadzieje że C okaże łaske i da czas Probierzowi na odzyskanie zaufania do końca sezonu.
|
chłop ma jaja ???? toż to zwykły tchórz!! Gdyby nie był mientki to podałby się do dymisji po Groclinie. A teraz boi się wpierdzielu z poległą i zdezerterował cykor jeden. To co ten facio zrobił z Wisłą nie da się opisać. Po nim choćby pożoga to będzie lepiej. papa frajerze i niedowidzenia
|
http://www.weszlo.com/news/12104-Juz...ko_za_wczesnie dobrze napisane.
Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz zobaczcie na wyniki Niecieczy pod wodzą Moskala.
A teraz poł forum broni gościa, który poza pięknymi słowami dla Wisły nie zrobił nic dobrego.Miłośnicy stabilizacji, gdzie byliście jak zwalniano Kazia Moskala? A już jechanie po Arku Głowackim czy Sobolewskim w kontekście obrony notesiarza i gwizdajły to szczyt. Jak Głowacki dawał z siebie wszystko w barwach Wisły to większość tego forum na gówno papu wołało. Albo ma tak krótką pamięć. Mega to wszystko przykre jest. Dodam tylko, że dziś u Wiślaków mecz oglądali byli zawodnicy Wisły. Marek Motyka wielokrotnie powtarzał, że Wisła jest fatalna motorycznie...są wolniejsi i słabsi fizycznie od wszystkich drużyn z którymi grali. Kowalik też tak mówił. Ale najłatwiej mówić, że piłkarzykom się nie chce. |
W świetle wypowiedzi pewnych decydentów Wisły ( po rozpoczęciu sezonu, nie przed), zakładana była obecna sytuacja w tabeli. Podobno trzeba naprawić sytuację fiansową naszego klubu... Czy wobec tego, bez rzeczywistych (nie mylić z pozornymi) wzmocnień jesteśmy w stanie osiągnąć coś więcej niż 11-ste m-ce w tabeli? Nie ma znaczenia czy mamy na myśli poziom sportowy, czy mentalny zawodników grających obecnie w Wiśle. Trzeba brać jedno i drugie pod uwagę przy transferach, w jedną i drugą stronę...
|
Probierz miał resztki odwagi cywilnej i samokrytyki podał się do dymisji. Bardzo dobrze zrobił. Teraz powinien podać się do dymisji ten ,który go zatrudnił. Moim zdaniem czas od 1 marca br do teraz to czas zmarnowany. Uważam ,że Probierz jest pozerem nie trenerem. Kreuje się na wielkiego fachowca ,który pozjadał wszystkie rozumy ale tak naprawdę musi jeszcze sporo wody Wiśle upłynąć nim coś sobą będzie prezentował. Jego wypowiedzi po żenującej porażce Jagiellonii z jakimiś kazachskimi kelnerami w stylu "bo w Białymstoku nie ma lotniska" wiele o nim mówiły zanim jeszcze trafił do Wisły. Zresztą zastanawia mnie kto był tak nieodpowiedzialny w klubie , który z decydentów, że przy tak tragicznej sytuacji finansowej ,z głupia frant zatrudnił kogoś takiego jak Probierz. W obecnej sytuacji to właśnie trener powinien być najlepiej opłacaną osobą w klubie. Najlepiej trener ,który swoim dorobkiem ,doświadczeniem pokazał ,że jest w stanie w funkcji czasu systematyczną pracą podnieść poziom drużyny jak i piłkarzy. W postępowaniu Bednarza widać ogrom niekonsekwencji i on również musi odejść. Już o samej grze zespołu nie ma sensu pisać, bo to widać. Wszyscy spodziewali się ,że może być nie za wesoło ale to co obserwujemy od 5 kolejek to wyrżnięcie z całej siły twarzą o chodnik. W żartach pisałem tutaj ,że będziemy się bili o utrzymanie. W żartach! Okazuje się ,że realia są takie ,że przerosły moje wyobrażenia. Probierz powinien raczej pomyśleć o zmianie zawodu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przy tym co teraz jest to za Moskala była absolutna poezja. Piłkarze są jacy są ale ktoś sprawił, że grają jeszcze słabiej niż potrafią. Melikson, Iliev, Genkov, Wilk... oni wszyscy są w takim dole, że szok. Za Moskala ta drużyna potrafiła gra naprawdę ładną piłkę nie mieli problemu aby wymienić 5 podań. Z mocną belgijską drużną otrzymywaliśmy się przy piłce potrafiąc stworzy przy tym kilka dogodnych sytuacji grając w 10. Jak to pewien ożywiony aktualnie forumowicz określił bronlismy 0:0 ?
Probierz sprawiał wrażenia chłopa, który naprawdę bardzo chciał ale nie potrafił tego zrealizować, nerwowość trenera przelewała się na drużynę która dodatkowo jest źle przygotowana. Najgorsze jest że mecze z silniejszymi drużynami dopiero się zaczynają. To będzie ciężki sezon a może być bardzo ciężki jeśli ktoś teraz dokona złego wyboru jeśli chodzi o trenera. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Probierza, jak dla mnie uniósł się honorem, chociaż nie wiem czy dobrze, że stało się to teraz. Już w tej pierwszej pomeczowej wypowiedzi dla C+ dało się wyczuć, że złoży rezygnację, a chwilę później się to ziściło. Po ludzku, gościa mi żal, bo odpowiedzialność za takie, a nie inne wybryki kopaczy zawsze spada na trenera, a że Probierz charakterny gość, to na pewno były konflikty w zespole, o czym gdzieś tam dało się usłyszeć w wypowiedziach 'weteranów' czyli Głowy i Sobola. Martwi mnie ta decyzja teraz, przed Legią, z jednej przyczyny - mamy naprawdę istotny mecz, drużyna jest 'roz.......ona' emocjonalnie, pod każdym względem jest wszystko źle, a na Legię i tak wszyscy się powinni spiąć, bez względu czy na ławie będzie Probierz czy Iksiński. Coś czuję, że jednak zarząd nie przyjmie dymisji... |
Jakie wyp*dalaj stąd?? Gramy do końca rundy tym składem i trenerem. Bednarz i Probierz naważyli piwa to niech teraz je wypiją. Probierz ma słabą psychę, widać to było np. po meczu Jagieloni z ekipą Maaskanta gdzie na kilka kolejek przed końcem rundy, po przegranym meczu coś w nim pękło i gratulował Wiśle zwycięstwa i mistrzostwa. Teraz odchodzi ? Niech teraz ma odwagę pchać dalej ta kulkę z g..na do końca rundy.
Paranoja. Probierz się zwalnia (sam !) a nie zwalnia go Bednarz (sic!) czy Cupiał. Ktoś może mi wytłumaczyć ten fenomen? Coś czuje ze Bednarz zostaje w ciemnej du* i nota bene jest tam już sam, bez swojego asa (który się własnie na niego wypiął). |
Cytat:
Takie zespłoy jak Nieciecza, nie mając zagwarantowanego stadionu i bazy w ekstraklasie, wcale się do nie nie śpieszą. To dziwaczne przegrywanie pod koniec rozgrywek jest przeciez oczywiste |
o jakich jajach wyszczekanego Probierza wy piszecie ? jakim honorze ?? jakby mial koles jaja i honor to by odszedl z tego cyrku na poczatku sezonu - a nie poprzez swoja nieudolnosc rozpoczal przygotowania do sezonu , przygotowanie motoryczne i wprowadzal swoja wizje i taktyke ktorej nikt oprocz niego nie widzial przez tyle meczow . Ale nie, wolal byc kolejnym klakierem pana BC i Lysego Syndyka Wisly i powtarzaal za nimi o sile Wisly i mydlil wiekszosci kibicow oczy - koles stal i patrzyl jak mu Lysy Waz wyprzedaje druzyne i w obawie przed strata pracy powtarzal w kolko co mu kazali BC i Lysol - czyli brednie o MP i i tym wszystkim co sie dzieje dookola ...... jesli po tym wszystkim myslicie ze koles ma jaja i honor- to sory- macie troche inne pojecie na temat tych slow .......dla mnie Probierz by blysnal jakby na poczatku sezonu powiedzial : odchodze bo po tym co sie dzieje w klubie i przy takiej polityce wyprzedazy nie widze swojej roli w byciu klakierem .....niestety - teraz dopiero to zrobil - co oznacza ze ten sezon jest juz praktycznie skonczony - oprocz walki o utrzymanie i ewentualnej grze w PP
|
Cytat:
|
Niech mi ktoś przypomni, który z ostatnio prowadzących Wisłę trenerów sam z siebie podał się do dymisji?
|
Ktokolwiek przyjdzie i tak będzie pomagierem łysej pały. Nie zdziwię się jak na wiosnę po wyprzedaży, skład będzie jeszcze gorszy i to co rok temu było katastrofą za niedługo może być marzeniem...
|
Cytat:
Probierz swoją dzisiejsza decyzją potwierdził kolejny raz, że jest dyletantem, w każdym calu i w kazdym wymiarze. Nie, żebym go żałował. Powinien był w ogole do Wisły nie przychodzić Mój avatar (który pojawił sie chwile po zwolnieniu Maaskanta) powinien zostac jeszcze pogłębiony w żałobne kolory. Podejrzewam, że długo jeszcze nie nabierze kolorów i innego wyrazu |
Cytat:
|
Po tu sprowadzil lysego. Kasa ma sie zgadzac.
|
Cytat:
niech mi ktos przypomnie ktory z ostatnio prowadzacych Wisle trenerow mial tak kompromitujace wyniki i styl wlasnego zespolu zaraz po przepracowanym okresie przygotowawczym ???? :-/ |
Cytat:
|
Probierz Jesteś zerem dobrze wiesz,
I raczej zostanie Tobie tak, Jesteś zerem dobrze wiesz, Dlatego sorry ale teraz bardzo proszę Cię: Wypierdalaj stąd! Wypierdalaj stąd! Wypierdalaj stąd! Wypierdalaj stąd! Wypierdalaj stąd! Wypierdalaj stąd! Wypierdalaj stąd! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl