Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

dynek.pl 29.09.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1171435)
Nie ma się co znowu jarać. Hapoel to mocno przeciętna ekipa, jak dla mnie klasy Litexu. Legioniści zagrali niezły mecz i ograli słabszego rywala, chwała im za to, bo różnie w takich meczach bywa, ale bez podniety.

przeciętna ekipa, ktora rok temu grala w LM i wygrała tam z Benficą 3:0

bofff 29.09.2011 23:53

3:2 u siebie z teoretycznie najslabszą drużyną. Kolejny mecz pokazał jak nierówno grają. Problem Skorży.
Na trybunach miazga, momentami cały stadion, nawet z lożami, jechał. W końcówce zwłaszcza.

Warszawa dzisiaj świątecznie
Zdrowie

Proud 30.09.2011 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1171476)
Trzy klasy wyżej. A dzisiejsze 3-2 to mega fuks i przypadek. Zlekceważyli nas. To samo ze Spartakiem. I tego... Apoel by pozamiatał.

P.S. A poważnie to Hapoel ma dwóch takich murzynów jakich nie widziałem na polskich boiskach. Ten Toto Tamuz świetny. Technicznie jak Ljuboja, ale zdecydowanie dynamiczniejszy. Drugi grał z nr 40.

Nie widziałeś?

Wyobraź sobie, że ten sam gościu grał z Wisłą w Beitarze Jerozolima.

Jakoś szczególnie się nie wyróżniał w tym dwumeczu. Chyba, że nagle stał się mega zawodnikiem.

Widać jaki postęp zrobiła nasza piłka kopana...masakra.

lukas74 30.09.2011 06:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1171495)
Nie widziałeś?

Wyobraź sobie, że ten sam gościu grał z Wisłą w Beitarze Jerozolima.

Jakoś szczególnie się nie wyróżniał w tym dwumeczu. Chyba, że nagle stał się mega zawodnikiem.

Widać jaki postęp zrobiła nasza piłka kopana...masakra.

Tylko ,że on miał wtedy 20 lat. Przez te 3 lata widać rozwinął się i dojrzał piłkarsko, a wczoraj rzeczywiście grał bardzo dobrze.

Darii 30.09.2011 06:56

Co by nie mówić o Legii, to trzeba mieć duże cojones aby wygrać mecz w którym nic nie wychodzi na początku. Ten Tamuz faktycznie był świetny. PS. No i już Legia załatwiła sobie bramkarza, który w najbliższym czasie pewnie zostanie najlepszym bramkarzem ligi.

Pan Jotka 30.09.2011 07:18

Ja się zastanawiam tak co ma w sobie to forum, że jak tylko Legia lub Amika wygrają to wpadają tu kibice w/w drużyn i się jarają :D
Ja na forum Amiki, Legii, Widzewa itd nawet nie byłem raz w życiu! Jak chce po pijaku coś napisać to wpadam tutaj, bo jestemm u SIEBIE....

mr_kwolf 30.09.2011 07:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1171480)
przeciętna ekipa, ktora rok temu grala w LM i wygrała tam z Benficą 3:0

Tylko, że zobacz ilu gości z tamtej drużyny odeszło między sezonami.

lizzy 30.09.2011 07:40

Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że drwale z Odense to poziom Żydków albo nawet niższy

rafal777 30.09.2011 07:42

Ku*wa nie da się tego Toto Tamuza kupić? NIe dośc, że dynamiczny to jeszcze dobry technicznie. I taki zwierzak agresywny...Zajebisty napastnik.

Jagul 30.09.2011 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1171518)
Ja się zastanawiam tak co ma w sobie to forum, że jak tylko Legia lub Amika wygrają to wpadają tu kibice w/w drużyn i się jarają :D
Ja na forum Amiki, Legii, Widzewa itd nawet nie byłem raz w życiu! Jak chce po pijaku coś napisać to wpadam tutaj, bo jestemm u SIEBIE....

Ja tu nie widzę jakiejś niesamowitej euforii ze strony sympatyków Legii, a tym bardziej Amiki. Są u nas gościnnie ale jak zwykle, to większość z nas nie potrafi się pogodzić z tym, że Wisła wtopiła mecz, a Legia wygrała. Wyszukujemy jakieś pseudo powody, że APOEL by ich rozniósł, że mają słabszą grupę, że ktoś tam kiedyś grał gdzie indziej i był słaby, że zupa była za słona i że wybuchł wulkan na Islandii...
I tak naprawdę to my się ośmieszamy przed nimi, a jesteśmy u siebie...
Mecz meczowi nierówny i nie można przewidzieć jakby Wisła spisała się z Hapoelem i Spartakiem, a Legia z APOELEM i Odense, więc skończcie te śmieszne wywody na ten temat.

Gratulacje dla Legii. Mam nadzieje, że w niedziele, to jednak Wisła będzie górą :D

Gwiaździsty 30.09.2011 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1171518)

Jakbyś przez kilkanaście lat ogladał jak Wisła (praktycznie co rok) zdobywa MP a udałoby Ci się raz czy dwa prosto kopnąć piłkę, to byś ze szczęścia tez wpadł do nich z tą wiadomością. :)

Pan Jotka 30.09.2011 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1171526)
Ja tu nie widzę jakiejś niesamowitej euforii ze strony sympatyków Legii, a tym bardziej Amiki. Są u nas gościnnie ale jak zwykle, to większość z nas nie potrafi się pogodzić z tym, że Wisła wtopiła mecz, a Legia wygrała. Wyszukujemy jakieś pseudo powody, że APOEL by ich rozniósł, że mają słabszą grupę, że ktoś tam kiedyś grał gdzie indziej i był słaby, że zupa była za słona i że wybuchł wulkan na Islandii...
I tak naprawdę to my się ośmieszamy przed nimi, a jesteśmy u siebie...
Mecz meczowi nierówny i nie można przewidzieć jakby Wisła spisała się z Hapoelem i Spartakiem, a Legia z APOELEM i Odense, więc skończcie te śmieszne wywody na ten temat.

Gratulacje dla Legii. Mam nadzieje, że w niedziele, to jednak Wisła będzie górą :D

Akurat mnie to w ogóle nie ruszyło, że Wisła przegrała a Legia wygrała i dlatego jest zła. Nie mam mentalności PiSowca... Zastanawiam się tylko ile obcych forów da się obskoczyć jak twoja drużyna wygra :P

mr_kwolf 30.09.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lizzy (Post 1171522)
Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że drwale z Odense to poziom Żydków albo nawet niższy

Ciekawe skąd taki wniosek?

Porównując wyniki pucharowe:
Hapoel:
porażka z Vaduz i Ekranasem (wygrane rewanże)
Odense:
wygrana z Panathinaikosem czy Villarreal (przegrany rewanż)

Ja osobiście mam całkiem inne spojrzenie na tę sprawę.

mitmichael 30.09.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Darii (Post 1171512)
Co by nie mówić o Legii, to trzeba mieć duże cojones aby wygrać mecz w którym nic nie wychodzi na początku. Ten Tamuz faktycznie był świetny. PS. No i już Legia załatwiła sobie bramkarza, który w najbliższym czasie pewnie zostanie najlepszym bramkarzem ligi.

Mecz trwa 90 minut a nie 45 minut. Legia pokazała charakter ale kosztowalo ja to bardzo duzo wysiłku wiec licze na słabsza dyspozycje w niedziele. Sytuacje maja podobno do Lecha

flamengista 30.09.2011 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1171418)
a mi się wydaje że brakuje białego na obronie aby dyrygować i trzymać wszystko w ryzach. tam nikt nie myśli wpada jeden na drugiego (zobaczcie powtórkę kiedy dzięki Bogu gwizdnął dla nas faul). Sergiej sam się nie upora... Widać brakuje Głowackiego.

pomoc to tylko środek skrzydła śpią zamiast atakować, zero przebojowości. dobrze że zaczął Jirsaka zaważać.

atak ech jeden zawodnik niczego nie załatwi brakuje typowego lisa pola karnego żeby dołożył dupę i piłka odbijając się wpadała do siatki.

Ale smolisz głupoty. Swego czasu graliśmy w obronie w takim zestawieniu: Alvarez (śniady)-Cleber (mulat) - Marcelo (czarny) - Diaz (czarny). I z tego co pamiętam, była to najlepsza obrona w lidze. Żadnego białasa.

Więc zrób wszystkim przyjemność i przestań wrzucać kretyńskie, rasistowskie uwagi.

A w obronie nie brakuje Głowackiego, tylko po prostu solidnego stopera. Jeśli o mnie chodzi, może to być Żyd, Eskimos, Arab, Masaj, albo nawet Indianin z puszczy Amazońskiej. Byle by wreszcie się nie denerwować, patrząc na parę Jaliens-Chavez.

flamengista 20.10.2011 22:03

Kto nie oglądał dzisiejszego meczu z Legii, niech żałuje. Naprawdę fajnie się to oglądało, obie drużyny grały bardzo ofensywnie.

Legia moim zdaniem zagrała najlepszy mecz za Skorży. Rapid to przecież niezła firma, nas ograli w sparingu a ze Śląska zrobili mielonkę. A w tym meczu byli wyraźnie gorsi.

Pytanie tylko, czy dobra forma Legionistów to chwilowy epizod, czy też ma to solidniejsze podstawy.

kreseq 20.10.2011 22:06

Dobre zawody w Krakowie i Bukareszcie. Dwie druzyny maja nadal szanse na awans, no i punkciki zdobyte do rankingu.

Co do naszej formy - mamy po prostu bramkarza, Zewlaka na obronie, w dobrej formie Radovica,Rybusa i Ljuboje. Dla mnie jednak super mecz zagral Gol, rozpedza sie chlopak :)

Oldpara 20.10.2011 22:12

Naprawdę fajny mecz Legii.

Nie tak źle z tą polską Ekstraklasą jednak - Legia miała łatwiej w pucharach niż w lidze z Wisłą, czy nawet z Ruchem.

Dobrze by było gdyby oba polskie zespoły awansowały - sporo punkcików do rankingów.

1q2 20.10.2011 22:14

Dwa dobre ale jakże inne mecze.U nas Fulham się przyczaiło czym sprowokowało 'szachy' - nawet grając 11/11 - w Rumunii otwarty futbol i wymiana ciosów gdzie Legia zasłużenie wygrała, mimo iż karny dla Rapidu był tak samo ewidentny jak ten dla Jagi;)

Na prawdę zaczynam się bać Legii jeśli chodzi o ligę
'Mają rozmach s....ysyny';)

dynek.pl 20.10.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1179288)
Kto nie oglądał dzisiejszego meczu z Legii, niech żałuje. Naprawdę fajnie się to oglądało, obie drużyny grały bardzo ofensywnie.

Legia moim zdaniem zagrała najlepszy mecz za Skorży. Rapid to przecież niezła firma, nas ograli w sparingu a ze Śląska zrobili mielonkę. A w tym meczu byli wyraźnie gorsi.

Pytanie tylko, czy dobra forma Legionistów to chwilowy epizod, czy też ma to solidniejsze podstawy.

Widzialem drugą połowę - fajny mecz i zwycięstwo Legii podobno zasłużone. Brawo. Dobry dzien dla polskiej pilki.
Po meczach Rapid-Slask wydawalo mi sie, ze Rumuni to pilkarsko inna półka, a tu proszę jak Skorża poustawia zespoł w pucharach to nie ma ch... we wsi. Warto tez podkreslić świetny doping kibiców Legii - grali u siebie.

martin_6 20.10.2011 22:19

Tabela grupy Legii kształtuje się tak, że jak warszawiacy nie przegrają u siebie z Rapidem, to awans mają raczej w kieszeni. Bo Hapoel jest słabiutki i przewidywałbym raczej komplet porażek. Mecze z PSV nie mają w tym układzie większego znaczenia, a i tak trudno liczyć na wygraną z nimi Rumunów.

arrosmay 20.10.2011 22:26

Ciekawe czy teraz Weszlo zrobi taką krucjatę na Legią jak zrobiło na Wisłę, bo przy stanie 0-0 ok. 50 minuty sędzia nie dyktując karnego dla Rapidu strasznie wypaczył wynik spotkania. Ciekawe, czy chociaż ktoś o tym wspomni, bo w końcu, to Legia, a nie Wisła, więc pewnie zrobi się z nich bohaterów.

tropik 20.10.2011 22:31

No bardziej niż wypaczenie Lyczmańskiego to się jednak nie da.
Zamiast się cieszyć że Wisła wygrała, proponuję ci napisanie donosu tam gdzie trzeba. Od razu uśmiech pojawi się na twej twarzy.

!!IRIVER!! 20.10.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1179325)
Ciekawe czy teraz Weszlo zrobi taką krucjatę na Legią jak zrobiło na Wisłę, bo przy stanie 0-0 ok. 50 minuty sędzia nie dyktując karnego dla Rapidu strasznie wypaczył wynik spotkania. Ciekawe, czy chociaż ktoś o tym wspomni, bo w końcu, to Legia, a nie Wisła, więc pewnie zrobi się z nich bohaterów.

O jakim ty karnym mówisz?

Brawo dla Legii za odważną, otwartą grę. W zasadzie już są w 1/16.

-ja123- 20.10.2011 22:33

Jak Legia wygra z Rapidem u siebie, a PSV nie przegra u siebie z Hapoelem w następnej kolejce, to Legia już awansuje.

kreseq 20.10.2011 22:34

Znowu sie zaczyna :D Weszlo po nas tez jechalo...ostatnio po IV. U Nas karny powinien byc, u Was czerwona nie do konca - takie moje zdanie :) Karny dosc klarowny, co jak co ale w pilke sie nie trafilo :D Coz, sedzia mial prawo sie pomylic, tak jak i przy czerwonej ktora hmmm mogl dac bo to byl jednak atak bez sensu i nie na pilke. Tak czy siak obie sedziowskie decyzje nie sa jakims razacym bledem.

Wygrywaja dwa polskie kluby i juz zaczyna sie szukanie problemow...to takie typowe :D

KOALIK 20.10.2011 22:40

Legia niech gromadzi te punkty z jednego powodu. Trzeba zrobić wszystko, aby Mistrz Polski od razu kwalifikował się do Ligi Mistrzów (jak w Rumunii). Więc punkty Legii, czy z zeszłego sezonu Lecha, w perspektywie dwóch-trzech lat mogą dać Wiśle bezpośredni awans do LM.

Elefant 20.10.2011 22:46

Wielki Czwartek polskich zespołów:lol:

Ktoś może pamięta, kiedy dwa polskie zespoły równocześnie wygrały w pucharach, oczywiście na porównywalnie wysokim szczeblu rozgrywek ?

Oglądałem drugą połowe Legii, bardzo przyzwoicie grali.

Lysy 20.10.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1179325)

Czasami żałuję, że na forum nie ma testów IQ przed rejestracją, oszczędziło by nam to czytania takich wypocin. Myślałem , że sprostowanie Maaskanta zamknie ten niezbyt przyjemny dla naszego klubu rozdział raz na zawsze, myliłem się - dzieciaki będą go ciągnąć w nieskończoność.

Legia gra obecnie najładniejszą piłkę w ekstraklasie, szybka, zawodnicy wiedzą jak się ustawiać, jak grac bez piłki i to są fakty. U nas za dużo jest przypadku i liczenia na indywidualne popisy naszych gwiazdek. Ciekawe gdzie są ci co pół roku temu zwalniali Skorżę? Oraz ci od "mina Maciusia bezcenna" podważający jego warsztat?

Sartre 20.10.2011 22:54

Cytat:

Ktoś może pamięta, kiedy dwa polskie zespoły równocześnie wygrały w pucharach, oczywiście na porównywalnie wysokim szczeblu rozgrywek ?
Podchwytliwe pytanie :P Odpowiedź: nigdy dwa polskie zespoły nie grały równocześnie w pucharach na porównywalnie wysokim szczeblu rozgrywek :lol:

Karherop 20.10.2011 23:13

Dzisiejszy dzień pokazuje że jeszcze polska piłka nie zgineła . O Wiśle pisze w innym temacie , natomiast Legii nalezy się przede wszystkim szacunek . Zagrali jak nie-polski zespół . Naprawde miło się to oglądało . Tym bardziej pamiętajac co Rapid zrobił ze Śląskiem .

Wygrana u siebie z Rapidem pieczętuje awans Legii . Jak najbardziej zasłużony . Jeśli kolejny mecz zremisują to i tak awans będzie wciąż otwarty . Jak w lidze życzę im jak najgorzej , tak w LE niech sobie grają , aż miło . Mocna Legia w Europie , oznacza ni mniej ni więcej że Wisła nie może być gorsza . Obawiając się konkurencji z jej strony , będziemy pieprzonymi minimalistami . Jak widać zresztą po Lechu , kasa i wygrane w Europie wcale nie powodują że w lidze odskoczy się rywalom o kilka lat świetlnych .

Niech nawet w tym roku wygrają ligę europejską *, niech nam nabiją punktów dzięki którym za dwa - trzy lata wejdziemy do LM bez eliminacji :P ( coś jak Unirea Dana ) .

* przy założeniu że my jej nie wygramy ;P

El'kabat 20.10.2011 23:19

Legii gratuluje bo zasłuzyli na ten awans ;) Dzis zagrali bardzo fajnie dla oka,do tego widac chociaż,że to Polska drużyna...
Ale jaja beda jaka dwie polskie druzyny wyjda z grupy le

KOALIK 20.10.2011 23:25

Nie zapominajcie, że właścicielem weszło jest znany kibic Legii, więc on tak o Wiśle nigdy dobrego słowa nie powie.

fialo 20.10.2011 23:27

Gratulacje dla kolegów z Warszawy, Legia z tego co widziałem w drugiej połowie, zagrała bardzo dobry mecz. Wyrastają nam na głównego konkurenta do mistrzostwa.

Zresztą.. Z Legią to tak jest, że się jej nie lubi, ale to taki wróg jak dla Pawlaka Kargul. Niby wróg, ale swój ;) Nie to co takie śmieszne wroniecko-poznańskie twory.

1q2 20.10.2011 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1179383)
Nie zapominajcie, że właścicielem weszło jest znany kibic Legii, więc on tak o Wiśle nigdy dobrego słowa nie powie.

KOALIK weź Ty się wykąp w jakiejś beczce w stylu Obeliksa i zacznij widzieć świat nie tylko czarno-biało
Weszło jest jakie jest - to dowalanie Maaskantowi jest dla mnie kiepskie ale nie rób z nich Legionistów
To jest taki Pudelek czyli żyjemy z tego że jedziemy po każdym ale jednak poziom merytoryczny jest o wiele większy.
Tak na prawdę robisz im reklamę bo tak samo wypowiadają się kibice Legii - że nigdy dobrego słowa o nich;)

KOALIK 20.10.2011 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1179389)
KOALIK weź Ty się wykąp w jakiejś beczce w stylu Obeliksa i zacznij widzieć świat nie tylko czarno-biało
Weszło jest jakie jest - to dowalanie Maaskantowi jest dla mnie kiepskie ale nie rób z nich Legionistów
To jest taki Pudelek czyli żyjemy z tego że jedziemy po każdym ale jednak poziom merytoryczny jest o wiele większy.
Tak na prawdę robisz im reklamę bo tak samo wypowiadają się kibice Legii - że nigdy dobrego słowa o nich;)

Wiśle zawsze dowalają, a zasługi jak się da umniejszają (jak Mistrzostwo). Legii lubią dowalić, ale czasem lubią ich pochwalić. Jak po tych czwartkowych meczach: Wisła i tak odpadnie, Legia blisko awansu. Wiśle już kilka razy wypomnieli, że Fulham olał Nas, ale rok temu chwalili Lecha (jak było widać, że wygrywają lub remisują dzięki grze nie na serio przeciwników). Poza tym, wbrew ich wypowiedziom, Fulham nie zagrał w bardzo rezerwowym składzie, gdyż przeprowadzili sześć zmian w podstawowym składzie, ale grali zawodnicy rezerwowi z ostatniego spotkania ze Stoke - Briggs, Duff, Etuhu, Sa, Kelly. Jedynie Gecova nie było w kadrze w sobotę w Premiership. Odpoczywali: Riise, Zamora, Dempsey, Baird + kontuzjowany Murphy.Poza tym sytuacja z ewidentnym karnym dla Rapidu - ledwo jedno krótkie zdanie. Po meczu Wisły z Jagą afera na całego.

1q2 20.10.2011 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1179391)
Wisła i tak odpadnie, Legia blisko awansu

No ale tak to wygląda.Nasz awans graniczy z cudem, Legia jest o wiele bliżej, tak jeśli chodzi o punkty jak o to z kim i gdzie będzie grała.

KOALIK 21.10.2011 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1179394)
No ale tak to wygląda.Nasz awans graniczy z cudem, Legia jest o wiele bliżej, tak jeśli chodzi o punkty jak o to z kim i gdzie będzie grała.

Jest też całkiem prawdopodobne, że Legia przegra z Rapidem i wówczas to Rumuni mogą być bliżej awansu do następnej rundy.

Kocur 21.10.2011 05:45

Jest też całkiem prawdopodobne że Ci TP SA odłączy internet i wtedy wszyscy awansują dalej http://www.ggtola.republika.pl/img6/slina.gif

Przecież tego się nie da czytać, lepsi znawcy niż Borek i spółka. Już wszyscy wiedzą kto zostanie mistrzem, kto ile bramek strzeli i w której minucie kartki się posypią.

mitmichael 21.10.2011 07:30

Legia grała bardzo ładnie i zasłuzyła na wygraną.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl