![]() |
Ja dalej popieram Skorże, ale drużynie przydałby się wstrząs (czyt. posadzenie kilku gwiazdorów na ławie, w kilku meczach).
|
Zaczynajac od Brożka.Mam nadzieje,ze ktorys trener w koncu mu powie,ze jak sie kolejny raz wywroci w polu karnym bez walki i zacznie narzekac,zamiast leciec i odbierac pilke to go wy.... w kosmos... To juz męczące,facet nie powalczy,nogi nie przystawi tylko zawsze to samo od lat-ręce w gore i narzekanie,ze mu piłke wzieli.
Gwiazdeczka od 7miu boleści... |
Cytat:
Skorża się non stop kompromituje już od dobrych dwóch lat... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Markowy trener to niekoniecznie gość z głośnym nazwiskiem piłkarskim...... to ktoś z wizją i minimalnym doświadczeniem - Hidddink - z mojej strony to ironia ;-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Posadzić gwiazdy na ławce? I kim chcecie grać? Burligą i Janikiem? :lol: Z całym szacunkiem ale ja wolę te zmanierowane gwiazdy. :-)
|
Cytat:
A w klubie powinien być rygor i dyscyplina a nie opier******* sie i kasowanie kosmicznych jak dla zwykłego człowieka pieniędzy... Ale to przecież polska mentalność jest i nie zmieni tego nic... |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zagranicznego trenera, to niestety, ale nie wiem, czy ten manewr by się udał. Po pierwsze, każdy szanujący się zagraniczny trener wymaga, aby piłkarze, których ma do dyspozycji, byli na określonym poziomie, wysokim poziomie technicznym. W ekstraklasie, u 20 - 25 letniego zawodnika, nie ma sensu ani czasu pracować nad podstawowymi elementami technicznymi, bo to powinno być wyuczone w trampkarzach - juniorach. Większość naszych piłkarzy ma problem z celnym podaniem na odległość większą niż 10 metrów czy przyjęciem piłki tak, aby nie odskoczyła czy balansem ciała, nie mówiąc o dryblingach jedne na jeden. Żaden szanujący się trener zachodni nie będzie miał czasu ani ochoty na przerabianie z piłkarzami elementów piłkarskiego abecadła. Po drugie obawiam się, że po zaaplikowaniu naszym piłkarzom obciążeń treningowych, które na zachodzie uchodzą za normalne, nasi albo zaczęli by strajkować i zwalaniać trenera, albo po prostu rozsypały by im się stawy i mięśnie. Po trzecie, nie sądzę, aby szanujący się zagraniczny trener z nazwiskiem miał siłę i ochotę na ciągłe przepychanki z naszą radą nadzorczą o to, czy zapłacić za zawodnika 100 tys euro, czy 80. A znając realia naszego klubu, byłoby to na porządki dziennym. Reasumując, jako znany już na tym forum przeciwnik Skorży, muszę powiedzieć szczerze, że na chwilę obecną nie mam pomysłu, kim Go zastąpić. I nie mam pomysłu, jak cokolwiek w naszej piłce naprawić, oprócz znanych i powtarzanych przez wszystkich sloganów, że należy zacząć od boisk i pracy z młodzieżą. Myślę, że daliśmy ciała zwalniając Petrescu. Bo sądzę, że w takich jak on jest nasza nadzieja - w trenerach znających realia zachodniego futbolu, ale jeszcze bez większego nazwiska, trenerach, którzy mogą owe nazwisko w naszym klubie sobie wyrobić, trenerach ambitnych, którzy będą potrafili przymknąć oczy na realia, w jakich przyjdzie im pracować. Będę wyjątkowo uważnie przyglądał się Bakero, bo kto wie, czy Polonia nie zrobiła najlepszego transferu w tym roku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mylisz sie co do Cantoro, ponieważ Cantoro tez miał okres gdy np. Kasperczak chciał sie Go pozbyć |
Cytat:
Co do Cantoro, jak nie raz dostanie szansę to pokazuje, że gra lepiej niż np. Diaz. A to, że go wielu nie lubi i krytykuje wynika z tego, że nie macha pod trybuną i nie klaszcze. Ale powiedzmy sobie szczerze, że gdyby nie był dobrym piłkarzem to nie utrzymałby się w Wiśle u tylu trenerów. |
Luk4s, jakby była większa konkurencja ale trzeba się pogodzić, że we Wiśle nie ma większej konkurencji. Może byłaby gdyby sprawni byli Boguski z Gargułą ale konkurencji nie ma. Skoro jednak mamy taką sytuację to nie lubię czytać głupot o tym, żeby na ławce posadzić Brożka, Małeckiego, etc. bo może i to są zmanierowane "gwiazdki" ( nie mnie osądzać ) ale dają możliwie najlepszą jakość na jaką OBECNIE STAĆ Wisłę Kraków.
|
Cytat:
|
Dziś dla Skorży szekspirowskie to be or not to be.Oczywiście,to "być"dotyczy zasadności jego dalszego pobytu w Wiśle.Ja nie mam żadnych wątpliwości,ale wielu się jeszcze łudzi.Na razie,do przerwy(jesień)jest 0:3,albo -3L.
|
bylibyscie trenerami to byscie rowniez tak jak skorza nie polegali na Jirsaku. Skorza odpowiada za wynik wiec nie moze wrzucic na srodek pola chimerycznego, chowajacego sie, unikajacego gry Jirsaka, co z tego ze mu wyjda 2-3 pilki, i to nie takie na 100% sytuacje, bo on takich nie daje jak nie bedzie stanowic zapory w srodku pola a przeciwnik bedzie wchodzil jak w maslo. . i nie porownujcie go z Szynkiem, Szymek zapieprzal na boisku, nie unikal gry, i dawal tez 2-3 pilki na mecz ale dawal takie pilki ze napastnik wychodzil sam na sam.
|
myślicie że pan SKORŻA czyta ten wątek?
a może ktos wie o tym na 100% |
Cytat:
|
Cytat:
Skorża by się utrzymać musi do końca roku wszystko wygrywać - dla mnie przy obecnym stanie personalnym, przygotowania fizycznego to niemożliwe... |
Cytat:
Wiec to smieszny argument. |
Cytat:
|
Cytat:
argument żaden bo to inni piłkarze inny czas tylko skoro Jirsak jest totalnie beznadziejny i nie pasuje trenerowi to po co Go trzyma w odróżnieniu od Cantoro nie będzie robił problemów z odejściem czy tez wypożyczeniem szybciej tak odzyskamy czesc kasy dając mu pograć w innym klubie (Czechy?) niż trzymając go w Wiśle a Jirsak potrafi grac dobrze w piłke nie jest na poziomie Pawła Brożka w normalnej formie ale na pewno nie odstaje od reszty a w pewnych elementach jet lepszy |
Cytat:
|
Cytat:
Kto by mu oferował nowy kontrakt 3 lata temu jakby nikt go nie potrzebował? |
Cytat:
Baszczyński tez miał rożne okresy akurat jak teraz miał koniec kontraktu i był czas podpisywania nowego w Wiśle lub gdzie indziej prezentował sie znakomicie co nie znaczy że cały czas tak grał a u Cantoro wahania formy miał jeszcze większe a co mnie w Mauro denerwuje to jest to że on gra jakby łaskę komuś robił moim zdaniem ma/miał umiejętności i potencjał żeby grac znacznie lepiej |
Cytat:
Odniose sie do tego co piszesz , najlatwiej jest kytykowac gracza jak mu nie idzie. Prawda jest taka ze Mauro rozegral duzo wiecej sezonow na wysokim poziomie w naszym Klubie niz te ktore podales, problem pojawil sie gdy za Petrescu przestalo mu sie chciec... Teraz kazdy wynosi pod niebiosa Sobola ja pamietam jak duzo osob po nim jechalo gdzy zajmowalismy 8 miejsce w lidze a jemu kompletnie nie ukladal sie gra. Wiec apeluje o wiekszy szacunek dla osob ktore dla naszego klubu zostawily duzo serca i zdrowia. Bo niewatpliwie Mauro przez wiele sezonow takim pilkarzem byl. |
Cytat:
|
Cytat:
Jirsak na pewno na dzień dzisiejszy jest/zawsze bedzie za slaby aby samemu zmienić oblicze naszej gry ale w dobrze pookładanej "maszynce" może być dobrym pożytecznym elementem który w każdym meczu dogra kilkanaście dobrych piłek tzw. otwierających drogę do bramki ale na pewno nie weźmie piły nie bedzie mijał rywali jak Uche czy Kosowski kiedyś . PS co do Mauro miał bardzo dobre momenty , sporo dobrych ale ostatnie lata to jednak sporo słabsza gra jeżeli spadek formy to rozumiem , jeżeli odstawianie pańszczyzny bo kasa pewna to... nie wszystko da sie Petrescu wytłumaczyć |
Specjalnie dla tych, którzy mówią, że Jirsak nie wystawia napastnikom piłek "na setkę" będę do końca sezonu liczył ile takowych wystawi i jaki procent tego zakończy się bramką :)
|
Cytat:
pozatym Szymek walczyl, mimo ze sie przewracal, plakal to walczyl, odbieral pilki. co do pilki kombinacyjnej to zgodze sie. ze wtedy by Jirsak moze pasowal. ale Skorza nie stosuje gry kombinacyjnej. patrze an gre z Cracovia i widze 4 lige. Skorza nie ma posluchu wsrod zawodnikow, swiadczy o tym kompletny brak zaangazowania zawodnikow. a jesli nie ma posluchu nalezy go zwolnic(w grudniu), bowiecej juz z Wisla nie osiagnie jesli pilkarze maja go gdzies. przyklad: wola do zawodnikow chodzcie czy podejdzcie. a zawodnicy maja to w dupie. to Skorza karze wybijac pilki Jopowi i Marcelo na skrzydla, to skorza nie nauczyl tych zawodnikow pressingu, a to sie da wytrenowac znacznie krocej niz w 2,5 roku. doslownie zero, dno. gorzej byc nie moze. zrobmy to anwet jak ebdziemy miec pare pktow (3-4)nad Legia, bo w czerwcu ebdzie zle. |
Jeżeli po zdobyciu złota w ubiegłym sezonie było 1906, po meczach z Levadią jakieś 50, po porażkach z Lechem i z Legią jeszcze mniej, to ile jest teraz jest procent poparcia dla Skorży po takim meczu jak ten u siebie z Cracovią??
|
Koniec Skorży stał się faktem - osobiście nie sądziłem, że stanie się to tak szybko - inna rzecz że nie ma kim grać, umiejętności naszych kopaczy aż nie wypada komentować...
|
Mniej niż zero...
|
Niestety i ja wielki obronca Skorzy musze stwierdzic ze to jego koniec, przegral wszystko co wazne w tym roku a to co sie stalo dzisiaj to hanba! Trener na pewno dobry, sympatyczny ale tego juz za duzo i za bledy trzeba placic
|
Dziękujemy za dwa Tytuły Mistrzowskie. Pomijam fakt, że na początku sezonu przegrywamy z amatorami z Estonii. Przegrywamy z lechem, przegrywamy z legią, to przynajmniej drużyny z tak zwanej czołówki ligi. Ale przegrywamy nawet z z żydami... Takiej drużynie to nie przystoi.
|
Ponoć trener Miodrag Jesić jest wolny. Trzeba brać !!! Gość z Levskiego ciekawą drużynę zrobił + inne sukcesy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl