Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Matura//Po maturze...?? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2848)

Garbaż1906 07.05.2012 17:28

Jak już ochłoniecie po maturach i pomyślicie o wyborze Uczelni Wyższej, to tych, którzy planują pójść na WSZiB zapraszam na PRIV ;)

WiślakMyślenice 07.05.2012 19:30

Czyli ja mam najwcześniej bo 9.05 ;)

Poinformuje Was ;)

wislak93 07.05.2012 19:55

ja dzisiaj miałem ustny angielski, 26 pkt na 30 także jestem całkiem zadowolony. Te wstępne pytania są banalne typu czy lubisz jadać poza domem, kim chcesz być w przyszłości. Ogólnie egzamin przyjemny trzeba dużo gadać, czasem pościemnać i jakoś idzie :)

Dzideek 07.05.2012 20:23

Ja mam polski i angielski ustny za 2 tyg. Ogólnie pisemne matury mi się kończą w piątek więc będę musiał skończyć prezentację z polaka i poćwiczyć mowę na anglika :p Trzecie pytanie jest chyba najtrudniejsze

LanceTS 07.05.2012 21:36

Ja mam za tydzień w pon ustny polski, potem za 2tygodnie we wtorek angielski. Tylko angielski jeszcze mnie może zaskoczyć, ten ustny, bo jakoś nigdy nie byłem mocny z języków.

wislak93 08.05.2012 11:04

i jak po matmie? Moim zdaniem była masakrycznie łatwa, liczę na wynik w granicach 90%. Oby jutro rozszerzenie było równie łatwe ;)

LanceTS 08.05.2012 11:11

Jak ktoś nie zdobędzie dzisiaj tych 30 procent to naprawdę nie zasługuje na zdanie matury. Rozumieć, mozna mieć problem zdobyć 60-70 procent, ale 30?

Ja osobiście czekam na jakieś pierwsze wyniki, ale błedu narazie nie znalazłem.

thomasson 08.05.2012 11:35

Proste to było, 90% jak nic, jeśli ta matura ma do końca tak wyglądać to nie mam nic przeciwko :D tylko że teraz najgorsze, zabrać się za prezentację na jutro...

wislak_92 08.05.2012 12:06

http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1...dpowiedzi.html

Dzideek 08.05.2012 13:44

Mi wychodzi, że będzie 98%. Zapomniałem wpisać przeciwny współczynnik kierunkowy do równania symetralnej (chyba).
Jeszcze zdać angielski i ustne (to już nie powinno być chyba problemu) i już mam energetykę na PK gwarantowaną :p teraz pozostaje walczyć o AGH. Jutro matma, a w piątek fizyka, na którą najbardziej liczę :p
Podąża ktoś podobną drogą?

arrosmay 08.05.2012 14:01

Moja opinia jest tak, iż trzeba być debilem, żeby nie zdać matury na takim poziomie xD
Żeby tylko rozszerzona była taka sama...dream xD

gypsy 08.05.2012 15:31

Dokładnie, jeśli ktoś nie był w stanie przez trzy lata liceum opanować tak prostego materiału, to nie zasługuje na posiadanie matury...
Naprawdę uważam, że zdobycie tego świstka zwanego świadectwem dojrzałości nie powinno nikomu sprawić problemów ^^

bercik860 08.05.2012 17:44

poległem na udowodnij że ... : // także 4pkt w plecy. ....a! :D

gdzie jutro kupie cyrkiel o 8 rano? :)

Dzideek 08.05.2012 18:27

Jeśli nie weźmiesz cyrkla nic się nie stanie. Do wszystkiego będziesz musiał i tak dojść algebraicznie :P

comek 08.05.2012 18:54

ku.wa! Teraz z waszych postów można wywnioskować, że matura była łatwa, to za rok gdy będę JA się trudził, będzie pewnie znacznie trudniejsza...

WiślakMyślenice 08.05.2012 18:58

Tak jest. Na 100% za rok będzie trudniejsza.

Jak wprowadzali była łatwa. Uznali, że za łatwa, więc zrobili taką, że dużo ludzi nie zdało. Teraz znowuż dali banalną.

Mam nadzieję, że Wam zbytnio poziomu nie podniosą. CKE popada w skrajność jak zarząd Wisły niestety...

bercik860 08.05.2012 19:35

typ dziś u mnie w szkole :)

http://kwejk.pl/obrazek/1149779/matura.html

"zapomniało mi się że eleganckie miałem ubrać":shock::shock:

scofield 08.05.2012 19:38

Matematyka banalna. Byłem w klasie humanistycznej, ale liczę na wynik w granicach 60-75 % ;)

Dean 08.05.2012 20:15

Wyniki koniec czerwca?

arrosmay 08.05.2012 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1247997)
Wyniki koniec czerwca?

Trzydziestego bodaj :)

WiślakMyślenice 08.05.2012 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bercik860 (Post 1247987)
typ dziś u mnie w szkole :)

http://kwejk.pl/obrazek/1149779/matura.html

"zapomniało mi się że eleganckie miałem ubrać":shock::shock:

Ja obstawiałem, że ktoś z łączności :)

martin_6 08.05.2012 21:31

Jeśli ktoś się boi matury, to ja chyba czegoś nie rozumiem.

Matematyka jest w większości NA POZIOMIE GIMNAZJUM! Nie jest to ani trochę przesada. Średnio rozgarnięty gimnazjalista spokojnie by te 30% uciułał. Paru zadań by oczywiście nie zrobił, ale na zdanie powinno wystarczyć. Mówię to z pełną odpowiedzialnością - jeśli nie zdasz matmy, to jesteś debilem na poziomie początku gimnazjum i nie nadajesz się na jakiekolwiek studia.

Może ewentualnie polski może sprawiać jakąkolwiek trudność, bo jak masz pecha, to możesz trafić na same lektury, o których nie masz żadnego pojęcia. Ale ja pamiętam, że pisałem dwa lata temu na temat książki, o której słyszałem właściwie tyle, że była o obozie koncentracyjnym i to mi wystarczyło do napisania matury na prawie 70% (po mat-fizie to całkiem ładny wynik). A nie uważam tego za jakiś wielki wyczyn. Jak napiszesz kilku próbnych matur, to powinieneś już mniej więcej wiedzieć, z czym to się je, a jest to do bólu wręcz schematyczne. Jak rozumiesz co chcą od Ciebie w poleceniu, to według mnie nie ma szans, by nie zdać.

comek 08.05.2012 22:21

powiedzmy sobie szczerze, że bardzo wiele zależy od nauczyciela. W gimnazjum miałem zajebistą nauczycielkę, wszystko kumałem, dobry wynik z kompetencji, a teraz babka totalnie nie umie uczyć i muszę sam pracować w domu, żeby uzupełnić wiedzę, bo jak nie to za rok na maturze, nie mam szans na dobry wynik, godzinę temu robiłem maturę tą co dzisiaj pisali i miałem około 40-50%, może dlatego tak mało, że kilku rzeczy jeszcze nie braliśmy.

LanceTS 08.05.2012 22:24

Ja wam powiem że matematyki uczyłem się na poważnie pół roku w 3gimnazjum. Nie uczyłem się rozwiązywać takie i takie zadania, tylko myśleć. Nauczycielka nauczyła mnie szukania kilku sposobów rozwiązania. Dzięki temu dzisiaj powinno być 100, jutro.... zobaczymy :)

Najgorzej pojutrze niestety, potem polski ustny to można się nauczyć, i znowu angielski...

Watts 08.05.2012 22:30

Mi w zasadzie został angielski rozszerzony, z którego celuję w przedział 95-100 i nie mogę dać dupska. W piątek WOS rozszerzony, który w zasadzie wziąłem na doczepkę i sam nie wiem, po co, nic na razie nie umiem :D Angielski ustny 15.05, też powinna być pestka - kończę polskim ustnym 23.05. W sumie dobrze, bo przez tydzień po ustnej z angola zamknę się w pokoju z książkami do prezentacji i jakoś to ogarnę. Gdybym miał między pisemnymi, to chyba bym się nie wyrobił ze swoim leniem :D

thomasson 08.05.2012 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1248052)
Mi w zasadzie został angielski rozszerzony, z którego celuję w przedział 95-100 i nie mogę dać dupska. W piątek WOS rozszerzony, który w zasadzie wziąłem na doczepkę i sam nie wiem, po co, nic na razie nie umiem :D Angielski ustny 15.05, też powinna być pestka - kończę polskim ustnym 23.05. W sumie dobrze, bo przez tydzień po ustnej z angola zamknę się w pokoju z książkami do prezentacji i jakoś to ogarnę. Gdybym miał między pisemnymi, to chyba bym się nie wyrobił ze swoim leniem :D

na początku śmiałem się z kolegów którzy mają ustny polski na 23-ego, ale teraz to im tak tego zazdroszczę... mogą spokojnie zabrać się za to jak będa już po wszystkich pisemnych, a jako że ja mam jutro to juz drugi dzień siedzę (wcześniej trzeba było lektury doczytać :p) i nie mogę się skupić na tym co jest mi naprawdę potrzebne, no i jeszcze ten mój leń, zabójczy :mysli: ale za to 16.05 będę już wolny po ustnym angolu
no ale co do jutrzejszej prezentacji to:alleluja:

PS wybaczcie jeśli piszę bez sensu ale 10 godzin robienia prezentacji robi swoje

Dzideek 09.05.2012 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thomasson (Post 1248055)
na początku śmiałem się z kolegów którzy mają ustny polski na 23-ego, ale teraz to im tak tego zazdroszczę...

Pozdrawiam. Ja w piątek kończę matury pisemne i ustny polskie mam dopiero 23 :D

LanceTS 09.05.2012 12:49

Jak tam dzisiaj matma rozszerzona? Pisał ktoś? Ja myśle że 80 powinno spokojnie być, zobaczymy jak jakieś wyniki będą.

arrosmay 09.05.2012 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1248176)
Jak tam dzisiaj matma rozszerzona? Pisał ktoś? Ja myśle że 80 powinno spokojnie być, zobaczymy jak jakieś wyniki będą.

Jak zobaczyłem pierwsze 3 zadania to myślałem, że poziom będzie taki jak wczoraj xD
Potem się trochę ogarnęli.
Bez nauki byłem, ale liczę, że to 40-50% będzie, w sumie więcej mi nie potrzeba xD

bercik860 09.05.2012 13:31

pierwsze 3 zadania easy. W sumie reszta nie wydawała mi się trudna, na lekcji robiliśmy zadania z Pazdry to były dużo trudniejsze. No ale zjebałem po kolei coś w każdym co jest równoznaczne z tym że bardziej mi się będzie liczyć chyba podstawa.. :D

arrosmay 09.05.2012 13:55

Ja do teraz nie wiem jakim sposobem w 3 wyszło mi x1=1,a x2 = -2? xD No, ale spoko xD

neq. 09.05.2012 13:57

a miał ktoś dzisiaj ustny angielski już ?

Dzideek 09.05.2012 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1248177)
Jak zobaczyłem pierwsze 3 zadania to myślałem, że poziom będzie taki jak wczoraj xD
Potem się trochę ogarnęli.
Bez nauki byłem, ale liczę, że to 40-50% będzie, w sumie więcej mi nie potrzeba xD

Ja podobnie, bez nauki (no może wczorajszy dzień :D), po ponownym przeglądnięciu zadań i niektórych odpowiedzi obstawiam 50%-60%.
Na fizykę uczyłem się relatywnie dużo, więc liczę na 80+%. Poniżej 60% nie biorę nawet pod uwagę :kursor:

scofield 09.05.2012 18:52

@neq. : ja dzisiaj właśnie miałem. Tak się zestresowałem, że na początku nic nie mówiłem, ale potem jakoś poszło. Nie trafiłem też na zbyt dobry temat, jednak 30 % mam :). Jutro ang pisemny więc powinno być lepiej. Polski ustny mam 15 i wtedy też kończę matury.

Damianek_ABG 09.05.2012 19:38

Jak ktoś zdawał już angielski ustny to możecie podać na priv albo ogólnie jak tam chcecie jakieś informacje co było :D Chętnie mi się to przyda :)

wojteks 09.05.2012 19:59

Zdaje ktoś chemię rozszerzoną?

neq. 09.05.2012 20:02

no to jest dobry pomysł, jak ktoś zdawał ustny angielski to mógłby być tak miły i napisać miej więcej jaki temat i co opisywał ;) myślę że pomoże w ten sposób reszcie Wiślaków maturzystów

wislak93 09.05.2012 20:09

0. czy lubię jadać poza domem, jak pomagam rodzicom w domu, kim chce być w przyszłości i jeszcze chyba z dwa jakieś banalne pytania miałem ale nie pamiętam
1. miałem zachęcić do robienia zakupów online: powiedzieć jak można odebrać zakupy, czy jest to bezpieczne, co ja kupuję, co z reklamacjami
2. Na obrazku miałem uczniów z nauczycielem w klasie, opisać, potem pytanie co nauczyciel może im mówić, jaki jest mój ulubiony przedmiot i opowiedzieć nietypową historyjkę która mi się ostatnio przytrafiła w szkole
3. na 1 obrazku kobieta a wokół niej rysunki z zakupami, środki do sprzątania, dziecko, zegarek, na 2 - kobieta idąca z dzieckiem. i powiedzieć który z tych obrazków bardziej pokazuje rolę kobiet w życiu. Następniee pytanie - czy kobiety mają większy problem w znalezieniu pracy od mężczyzn i dlaczego i ostatnie czy kobiety lepiej wykonują prace domowe(sprzątanie gotowanie itp) od mężczyzn i dlaczego :)

Nic strasznego, trzeba dużo gadać, czasem pościemniać i będzie dobrze :)

LanceTS 09.05.2012 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez scofield (Post 1248268)
@neq. : ja dzisiaj właśnie miałem. Tak się zestresowałem, że na początku nic nie mówiłem, ale potem jakoś poszło. Nie trafiłem też na zbyt dobry temat, jednak 30 % mam :). Jutro ang pisemny więc powinno być lepiej. Polski ustny mam 15 i wtedy też kończę matury.

Jak możesz to napisz jaki miałeś temat.

A i słyszałem, że podobno jest dużo tematów związanych z przyrodą, nie wiem ile w tym prawdy.

Damianek_ABG 10.05.2012 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteks (Post 1248286)
Zdaje ktoś chemię rozszerzoną?

No ja zdaję ale co z tego będzie to nie wiem :D

A jak dzisiejszy angielski Wam poszedł ? :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl