![]() |
Cóż, ktoś musiał polecieć za ostatnie wpadki zespołu.
|
rozumiem, że funkcję Adriana przejmie w ramach komasowania kompetencji i wprowadzania "modelu angielskiego" nasz trener, dyrektor sportowy - menedżer, od dzisiaj także rzecznik prasowy, Maciej Skorża?
|
Cytat:
|
Ten list to było poważne oświadczenie. Był w końcu adresowany do Prezesa Rady Ministrów i Parlamentarzystów a więc do najwyższej władzy ustawodawczej i wykonawczej. Takie coś musi być uzgadniane zawsze z szefostwem. Jeśli nie było to konsultowane to przy całej sympatii do Adriana, ale przegiął.
|
Cytat:
Ktoś podejmuje decyzje, potem się z nich wycofuje, a żeby nie było na niego, wskazuje winnych... Takie prawo prezesa i rady nadzorczej w Wiśle, bo czy to pierwszy raz mamy do czynienia z taką akcją? |
Cytat:
|
Komuś z kolegów bossa musiała się nie spodobać treść listu...
|
Cytat:
Więcej nie mogę napisać, bo to mogłoby tylko zaszkodzić. Ale kombinuj, szukaj, wcześniej czy później prawda wyjdzie na jaw... |
A ja od razu po przeczytaniu listu się zastanowiłem - na ile sensowny jest ten apel?
Niby wszystko ok - trzeba pokazać, że na nowym projekcie ustawy może ucierpieć sport zawodowy. Ale z drugiej strony Amika i Legia takich listów nie napisały. Na hazard jest taka nagonka medialna, że politycy nie słuchają racjonalnych argumentów. Mało tego, mogło to zaszkodzić Tele-fonice i interesom Bossa. Pal sześć 5 mln złotych, jak w grę wchodzą miliardy. Obawiam się, że Ochalik i spółka zostali poświęceni w podobny sposób, jak Drzewiecki i Schetyna. Ci ostatni też w sumie nie zostali złapani za rękę, ale niesmak pozostał. Więc wyrzucenie ich poprawiło atmosferę. Podobny mechanizm pewnie zadziałał i tutaj. A w samowolę Ochalika zwyczajnie nie wierzę. Facet wykazywał się profesjonalizmem, to był dobry rzecznik prasowy. A tu taki szkolny błąd... |
drogi felamengisto, a co by było, gdyby nie opublikował takiego listu? Zwolnili by go za nie wykonywanie poleceń zarządu?
Mylisz się co do Lecha- oni zrobili to już tydzień temu, a Legia nie ma podstaw aby pisać taki list, bo obecnie nie ma sponsora z tej branży. |
Czy naprawdę niektórzy z Was tak kompletnie nie orientują się w realiach naszego klubu, by sądzić że rzecznik prasowy sam z siebie wziął i napisał list otwarty do premiera? Jaja sobie chyba robicie.
Ja to odbieram jasno - znaleziono sobie doskonały pretekst, by kilku osobom dowalić i się ich pozbyć z klubu. Poziom szamba. |
Rozegrane na górze. 5mln a miliardy jest roznica. GTW moze zalatwila juz pod stołami, że inny bet-at da 5,5 i ma Wisla nie podskakiwać.
A w to, ze sami napisali chyba nikt nie uwierzy. Nie w tym klubie. |
Może ja jestem bardzo naiwny, ale dla mnie wywalenie ludzi za coś, czego nie zrobili nie mieści mi się w głowie.
Jeśli by się to wydało to chryja na całego. A niby, dlaczego Ochalik ze spuszoną głową ma przyjmować na siebie winę i potulnie przyjąć zwolnienie z pracy?? |
nie wiadomo dokładnie o co chodziło poza tym ze o pieniądze, dziwna akcja, natychmiastowe zwolnienia niewygodnych ludzi i przysłowiowy plaster dla prezesa...
Szefu - Marketing - BAH i nie wiadomo kto i co po drodze. |
Nie wiem dlaczego. My w ogóle za mało wiemy. Jest bardzo enigmatyczna wypowiedź klubu, z której wynika że Ochalik samowolnie wydał oświadczenie.
Jeśli tak, to jest to całkowicie dyskwalifikujące zachowanie i podstawa nawet do skarżenia w sądzie za działalność na niekorzyść spółki. A już na pewno do zwolnienia dyscyplinarnego. Wolę jednak poczekać na oświadczenie drugiej strony, zanim uznam że faktycznie sprawy się mają tak, jak opisał to klub (Zarząd) w swoim oświadczeniu. Niezależnie od tego, kto ma rację cała sprawa ośmiesza nasz klub. To są większe jaja od rzecznika Jurczyńskiego, który dementował sam swoje wypowiedzi. Ładnie to świadczy o profesjonaliźmie w zarządzaniu klubem. A miało być inaczej... |
Z bardzo wiarygodnego żródła wiem , że treść oswiadczenia przed publikacją była konsultowana z przezesem Wilczkiem oraz RN , nawet jeden z członków RN nanosił na owy dokument poprawki.
Jedynym który nie był poinformowany o tresci oswiadczenia był Cupiał , zrobiła sie afera i trzeba było kogoś zwolnić , wiec zwolniono rzecznika i szefa marketinu . Wiem że zwolnione osoby podadzą Wisłę do Sadu Pracy . Dziekuję za uwagę i zycze RN powodzenia w dalszym zarzadzaniu klubem , ciekaw jestem kogo nastepnego zwolnicie aby chronic swoje tyłki . |
Cytat:
|
Ale wytłumaczcie mi, dlaczego Ci ludzie byli niewygodni?? I ko, co zyskiwał na ich zwolnieniu??
Taki klub jak Wisła nie może funkcjonować bez rzecznika i bez marketingu, więc na ich miejsce przyjdą nowi. Jaki zysk?? |
Też osobiście nie wierzę w to by taki List poszedł bez wiedzy "góry". Zwłaszcza, że w klubie takim jak Wisła pracownicy się pilnują (jak się to mówi).
Niektórzy tu twierdzą, że RN i Zarząd akceptował ten list. Ja nie będę z taką stanowczością o tym mówił ale z informacji jakie docierają tak właśnie było. Kominek ludzie Ci mogli być niewygodni bo dobrze współpracowali z kibicami. To może być jeden z powodów. Aczkolwiek nie wykluczam innego ktory był głownym powodem. Dla mnie ta sytuacja to nic innego jak wykorzystanie sytuacji. |
Cytat:
PvD napisał Cytat:
Tak a klubowi najbardziej zależy żeby zepsuć dobre stosunki z kibicami po wtedy klub bardzo zyskuje Poczekajmy i nie frujmy łatwych wyroków. |
Cytat:
|
Cytat:
Pokaż mi jednego pracownika Wisły, który nie ma w umowie zastrzeżenia co do nie ujawniania informacji związanych ze swoją pracą. Taki "non-disclosure agreement" to coś normalnego, nie pozwala zwolnionemu pracownikowi drzeć łacha z byłego pracodawcy. Co do Twojej wiary, że w naszym klubie nie zwalniało się i nie zwalnia ludzi w charakterze kozłów ofiarnych - wybacz, ale chyba musiałeś przespać ostatnie kilka lat. |
Cytat:
Więc zobaczymy, jak to z Ochalikiem będzie. Moim zdaniem kluczowe jest to, czy nasz ex-rzecznik pójdzie w tej sprawie do sądu pracy + ew. wyrok sądu. |
Cytat:
|
Cytat:
No to zapowiada sie sprawa w sadzie... My i tak za malo wiemy i nie widzmy zza kulis tego spektaklu ale nawet najmniej ogarniety widz wycignie wniosek ze typowa walka o stołki i szukanie kozlow ofiarnych.... zycie.. |
Daruję sobie spiskowe teorie. Mam tylko pytanie czy zwolniony został Grzegorz F. ?
Jakkolwiek dobrze życzę Ochalikowi i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jego pracy jako rzecznika (równie dobrze wspominam Jarka Krzoskę) to zwolnieniu Flaka nawet bym przyklasnął. Chyba wszyscy chcemy aby w klubie pracowali najlepsi fachowcy (wiem, że to nierealne) ale dorobek Grzegorza nie powala. I to zarówno w Wiśle jak i w Statoilu. Chyba, że mówimy o aspektach poza boiskowych i nie merytorycznych - ale to zupełnie inna dyskusja. Na temat działu marketingu powiedziano tutaj już wiele złego. Gdyby to miało spowodować zmiany na lepsze byłbym zadowolony. Ale pewnie nie spowoduje. I nie chodzi mi o tzw. komunikację zewnętrzną internet, filmiki, wywiady itp a o prawdziwe działania marketingowe promujące klub zwłaszcza w perspektywie nowego stadionu. SpoXsteR Ale zwolniono Falka czy nie? Ja nie wiem. Zadałem tylko pytanie. |
Grześka nie szkoda, bo to co mieliśmy trudno nazwać marketingiem. Adriana szkoda bo znał się na rzeczy i jeśli rzeczywiście kolesiostwo wzięło górę to dziwi mnie że w tak dużej firmie jak Wisła przechodzi to bez echa. ot tak można zwalić winę na kogoś, bez jakichkolwiek dowodów..,,to ten Panie Cupiał, to właśnie on'', i pozamiatane, dziwne.. a jeśli rzeczywiście doszło do samowolki to pomimo mojej sympatii do Adriana bardzo dobry ruch RN..
|
Cytat:
Wiesz...znam historię pracy Grześka z innej perspektywy i czuję do Niego sympatie... Czasami mógł naprawdę niewiele... Ale to dyskusja przy piwku a nie na forum.... |
Spartan- lepiej się nie wypowiadaj w tematach o których masz blade pojęcie. Jakbyś szukał szczegółów, pisz na priv.
|
mam pytanie wie ktoś czym obecnie zajmuje sie były trener Wisły Kazimierz Moskal prawda że gra w V lidze????
|
Trenuje juniorów młodszych we Wiśle.
|
Grywa z koszulką "Kuchnia u babci Maliny" jako oldboj Wisły
|
Cytat:
I jeszcze jedno jeśli będziecie tu przedstawiać tylko wam z najpewniejszych źródeł znaną jedyna prawdę a potem okaże się to stekiem bzdur to nie patrząc na to że prawo nie działa wstecz zaaplikuję solidnego długookresowego bana. |
Cytat:
|
Ale przeciez nie będzie to proces za zmkniętymi drzwiami więc jakie to ma znaczenie ?
|
Kominek- czasem nie warto dawać przeciwnej stronie postępowania za dużo czasu na przygotowanie kontrargumentów...
|
Cytat:
Też nie sądzę, żeby był to proces za zamkniętymi drzwiami, ale nie wiem czy można to wykluczyć. |
A jeżeli zostanie zawarta ugoda i otrzymają satysfakcjonujące odszkodowanie , to się o niczym nie dowiemy.:-D
|
Radzio odpadł z TZG :( ale daleko zaszedł :D
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl