Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

wolfy 12.11.2009 15:36

Cóż, ktoś musiał polecieć za ostatnie wpadki zespołu.

FraMat 12.11.2009 15:43

rozumiem, że funkcję Adriana przejmie w ramach komasowania kompetencji i wprowadzania "modelu angielskiego" nasz trener, dyrektor sportowy - menedżer, od dzisiaj także rzecznik prasowy, Maciej Skorża?

spirit 12.11.2009 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 815889)
rozumiem, że funkcję Adriana przejmie w ramach komasowania kompetencji i wprowadzania "modelu angielskiego" nasz trener, dyrektor sportowy - menedżer, od dzisiaj także rzecznik prasowy, Maciej Skorża?

Ha ha. Boki zrywać.

KOMINEK 12.11.2009 16:00

Ten list to było poważne oświadczenie. Był w końcu adresowany do Prezesa Rady Ministrów i Parlamentarzystów a więc do najwyższej władzy ustawodawczej i wykonawczej. Takie coś musi być uzgadniane zawsze z szefostwem. Jeśli nie było to konsultowane to przy całej sympatii do Adriana, ale przegiął.

salek 12.11.2009 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 815882)
Przypuszczam, że jakbyś był prezesem dużej firmy i ktoś opublikował coś, co nawet jest zgodne z Twoimi poglądami, ale nie skonsultowane z Tobą, a podpisał to Twoim nazwiskiem to też byś nie bł zbyt wesoły z tego powodu...

Dzis podpisał to, jutro podpisze co innego... A być może zdanie klubu jest nieco inne... Temat nie jest zbyt wygodny, więc jakikolwiek lobbing w jedną, czy w druga stronę powinien się raczej odbywac poza opinią publiczną, bardziej kuluarowo....

Taka medialna nagonka nie do końca służy takim działaniom...

Na prawdę wierzysz w to co napisałeś? Że ktokolwiek opublikował coś takiego bez porozumienia z Zarządem i Radą Nadzorczą? Uwierz mi, sprawa nie jest tak oczywista i prosta.

Ktoś podejmuje decyzje, potem się z nich wycofuje, a żeby nie było na niego, wskazuje winnych...

Takie prawo prezesa i rady nadzorczej w Wiśle, bo czy to pierwszy raz mamy do czynienia z taką akcją?

salek 12.11.2009 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 815897)
Ten list to było poważne oświadczenie. Był w końcu adresowany do Prezesa Rady Ministrów i Parlamentarzystów a więc do najwyższej władzy ustawodawczej i wykonawczej. Takie coś musi być uzgadniane zawsze z szefostwem. Jeśli nie było to konsultowane to przy całej sympatii do Adriana, ale przegiął.

Kominek- to co w poście powyższym. Osoby zwolnione nie pracowały w Wiśle od wczoraj, za dobrze wiedzą na czym to polega i jak należy postępować, żeby sobie pozwolić na samowolkę.

dj_ibutti 12.11.2009 16:12

Komuś z kolegów bossa musiała się nie spodobać treść listu...

salek 12.11.2009 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 815903)
Komuś z kolegów bossa musiała się nie spodobać treść listu...

Dobrze kombinujesz... :-)

Więcej nie mogę napisać, bo to mogłoby tylko zaszkodzić. Ale kombinuj, szukaj, wcześniej czy później prawda wyjdzie na jaw...

flamengista 12.11.2009 16:48

A ja od razu po przeczytaniu listu się zastanowiłem - na ile sensowny jest ten apel?

Niby wszystko ok - trzeba pokazać, że na nowym projekcie ustawy może ucierpieć sport zawodowy. Ale z drugiej strony Amika i Legia takich listów nie napisały.

Na hazard jest taka nagonka medialna, że politycy nie słuchają racjonalnych argumentów. Mało tego, mogło to zaszkodzić Tele-fonice i interesom Bossa.

Pal sześć 5 mln złotych, jak w grę wchodzą miliardy.

Obawiam się, że Ochalik i spółka zostali poświęceni w podobny sposób, jak Drzewiecki i Schetyna. Ci ostatni też w sumie nie zostali złapani za rękę, ale niesmak pozostał. Więc wyrzucenie ich poprawiło atmosferę. Podobny mechanizm pewnie zadziałał i tutaj.

A w samowolę Ochalika zwyczajnie nie wierzę. Facet wykazywał się profesjonalizmem, to był dobry rzecznik prasowy. A tu taki szkolny błąd...

salek 12.11.2009 16:51

drogi felamengisto, a co by było, gdyby nie opublikował takiego listu? Zwolnili by go za nie wykonywanie poleceń zarządu?

Mylisz się co do Lecha- oni zrobili to już tydzień temu, a Legia nie ma podstaw aby pisać taki list, bo obecnie nie ma sponsora z tej branży.

hunter 12.11.2009 17:05

Czy naprawdę niektórzy z Was tak kompletnie nie orientują się w realiach naszego klubu, by sądzić że rzecznik prasowy sam z siebie wziął i napisał list otwarty do premiera? Jaja sobie chyba robicie.

Ja to odbieram jasno - znaleziono sobie doskonały pretekst, by kilku osobom dowalić i się ich pozbyć z klubu. Poziom szamba.

andalemono 12.11.2009 17:12

Rozegrane na górze. 5mln a miliardy jest roznica. GTW moze zalatwila juz pod stołami, że inny bet-at da 5,5 i ma Wisla nie podskakiwać.
A w to, ze sami napisali chyba nikt nie uwierzy. Nie w tym klubie.

KOMINEK 12.11.2009 17:29

Może ja jestem bardzo naiwny, ale dla mnie wywalenie ludzi za coś, czego nie zrobili nie mieści mi się w głowie.
Jeśli by się to wydało to chryja na całego. A niby, dlaczego Ochalik ze spuszoną głową ma przyjmować na siebie winę i potulnie przyjąć zwolnienie z pracy??

AstarothDM 12.11.2009 17:51

nie wiadomo dokładnie o co chodziło poza tym ze o pieniądze, dziwna akcja, natychmiastowe zwolnienia niewygodnych ludzi i przysłowiowy plaster dla prezesa...

Szefu - Marketing - BAH i nie wiadomo kto i co po drodze.

flamengista 12.11.2009 17:52

Nie wiem dlaczego. My w ogóle za mało wiemy. Jest bardzo enigmatyczna wypowiedź klubu, z której wynika że Ochalik samowolnie wydał oświadczenie.

Jeśli tak, to jest to całkowicie dyskwalifikujące zachowanie i podstawa nawet do skarżenia w sądzie za działalność na niekorzyść spółki. A już na pewno do zwolnienia dyscyplinarnego.

Wolę jednak poczekać na oświadczenie drugiej strony, zanim uznam że faktycznie sprawy się mają tak, jak opisał to klub (Zarząd) w swoim oświadczeniu.

Niezależnie od tego, kto ma rację cała sprawa ośmiesza nasz klub. To są większe jaja od rzecznika Jurczyńskiego, który dementował sam swoje wypowiedzi. Ładnie to świadczy o profesjonaliźmie w zarządzaniu klubem.

A miało być inaczej...

Gin 12.11.2009 17:54

Z bardzo wiarygodnego żródła wiem , że treść oswiadczenia przed publikacją była konsultowana z przezesem Wilczkiem oraz RN , nawet jeden z członków RN nanosił na owy dokument poprawki.
Jedynym który nie był poinformowany o tresci oswiadczenia był Cupiał , zrobiła sie afera i trzeba było kogoś zwolnić , wiec zwolniono rzecznika i szefa marketinu . Wiem że zwolnione osoby podadzą Wisłę do Sadu Pracy .
Dziekuję za uwagę i zycze RN powodzenia w dalszym zarzadzaniu klubem , ciekaw jestem kogo nastepnego zwolnicie aby chronic swoje tyłki .

Romy S. 12.11.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 815939)
A niby, dlaczego Ochalik ze spuszoną głową ma przyjmować na siebie winę i potulnie przyjąć zwolnienie z pracy??

Z tego samego powodu z jakiego o pewnych sprawach, również dopiero po opuszczeniu Wisły, mówią inni jej byli pracownicy vide nasz ulubieniec Tomasz Dawidowski po debiucie w Lechii.

KOMINEK 12.11.2009 17:55

Ale wytłumaczcie mi, dlaczego Ci ludzie byli niewygodni?? I ko, co zyskiwał na ich zwolnieniu??
Taki klub jak Wisła nie może funkcjonować bez rzecznika i bez marketingu, więc na ich miejsce przyjdą nowi. Jaki zysk??

PvD 12.11.2009 17:55

Też osobiście nie wierzę w to by taki List poszedł bez wiedzy "góry". Zwłaszcza, że w klubie takim jak Wisła pracownicy się pilnują (jak się to mówi).

Niektórzy tu twierdzą, że RN i Zarząd akceptował ten list. Ja nie będę z taką stanowczością o tym mówił ale z informacji jakie docierają tak właśnie było.

Kominek ludzie Ci mogli być niewygodni bo dobrze współpracowali z kibicami. To może być jeden z powodów. Aczkolwiek nie wykluczam innego ktory był głownym powodem.

Dla mnie ta sytuacja to nic innego jak wykorzystanie sytuacji.

KOMINEK 12.11.2009 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 815960)
Z tego samego powodu z jakiego o pewnych sprawach, również dopiero po opuszczeniu Wisły, mówią inni jej byli pracownicy vide nasz ulubieniec Tomasz Dawidowski po debiucie w Lechii.

No właśnie ale Ochalik nie jest już pracownikiem Wisły i może mówić ile dusza zapragnie

PvD napisał
Cytat:

Kominek ludzie Ci mogli być niewygodni bo dobrze współpracowali z kibicami. To może być jeden z powodów
.

Tak a klubowi najbardziej zależy żeby zepsuć dobre stosunki z kibicami po wtedy klub bardzo zyskuje

Poczekajmy i nie frujmy łatwych wyroków.

PvD 12.11.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 815964)
No właśnie ale Ochalik nie jest już pracownikiem Wisły i może mówić ile dusza zapragnie

PvD napisał .

Tak a klubowi najbardziej zależy żeby zepsuć dobre stosunki z kibicami po wtedy klub bardzo zyskuje

Poczekajmy i nie frujmy łatwych wyroków.

rozróżnijmy klub od ludzi nim zarządzającymi bo w nim są tacy i tacy. Czasami się zastanawiam na czym tak naprawdę decydentom zalezy.

wolfy 12.11.2009 18:28

Cytat:

Chyba kpisz.
Pokaż mi jednego pracownika Wisły, który nie ma w umowie zastrzeżenia co do nie ujawniania informacji związanych ze swoją pracą. Taki "non-disclosure agreement" to coś normalnego, nie pozwala zwolnionemu pracownikowi drzeć łacha z byłego pracodawcy.

Co do Twojej wiary, że w naszym klubie nie zwalniało się i nie zwalnia ludzi w charakterze kozłów ofiarnych - wybacz, ale chyba musiałeś przespać ostatnie kilka lat.

flamengista 12.11.2009 18:29

Cytat:

Nie wiem jak jest w przypadku zwolnienia dyscyplinarnego, ale nawet w przypadku rozwiązania umowy o pracę może być zapis, że nie wolno ujawniać szczegółów swojej pracy w ciągu jakiegoś okresu czasu. Często takie zapisy obowiązują w przypadku umów o pracę w dużych korporacjach.

Więc zobaczymy, jak to z Ochalikiem będzie. Moim zdaniem kluczowe jest to, czy nasz ex-rzecznik pójdzie w tej sprawie do sądu pracy + ew. wyrok sądu.

saklak1906 12.11.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 815961)
Ale wytłumaczcie mi, dlaczego Ci ludzie byli niewygodni?? I ko, co zyskiwał na ich zwolnieniu??
Taki klub jak Wisła nie może funkcjonować bez rzecznika i bez marketingu, więc na ich miejsce przyjdą nowi. Jaki zysk??

Akurat co chodzi o marketing to moze wyjsc na dobre. Mi sie poprostu wydaje ze to jest najzwyklejsza walka o stanowiska, tak jak w karzedej firmie szuka sie cos na kogo zeby cos komu lub sobie zalatwic. Zwykly wyscik szczorow, a ze na tym moze klub ucierpiec to dla takich osob nie istotne byle byc wyzej i na koncie sie zgadzalo.

Wojtas 12.11.2009 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 815958)
Z bardzo wiarygodnego żródła wiem , że treść oswiadczenia przed publikacją była konsultowana z przezesem Wilczkiem oraz RN , nawet jeden z członków RN nanosił na owy dokument poprawki.
Jedynym który nie był poinformowany o tresci oswiadczenia był Cupiał , zrobiła sie afera i trzeba było kogoś zwolnić , wiec zwolniono rzecznika i szefa marketinu . Wiem że zwolnione osoby podadzą Wisłę do Sadu Pracy .
Dziekuję za uwagę i zycze RN powodzenia w dalszym zarzadzaniu klubem , ciekaw jestem kogo nastepnego zwolnicie aby chronic swoje tyłki .

No to zapowiada sie sprawa w sadzie...

My i tak za malo wiemy i nie widzmy zza kulis tego spektaklu ale nawet najmniej ogarniety widz wycignie wniosek ze typowa walka o stołki i szukanie kozlow ofiarnych....

zycie..

spartan 12.11.2009 21:08

Daruję sobie spiskowe teorie. Mam tylko pytanie czy zwolniony został Grzegorz F. ?
Jakkolwiek dobrze życzę Ochalikowi i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jego pracy jako rzecznika (równie dobrze wspominam Jarka Krzoskę) to zwolnieniu Flaka nawet bym przyklasnął. Chyba wszyscy chcemy aby w klubie pracowali najlepsi fachowcy (wiem, że to nierealne) ale dorobek Grzegorza nie powala. I to zarówno w Wiśle jak i w Statoilu. Chyba, że mówimy o aspektach poza boiskowych i nie merytorycznych - ale to zupełnie inna dyskusja. Na temat działu marketingu powiedziano tutaj już wiele złego. Gdyby to miało spowodować zmiany na lepsze byłbym zadowolony. Ale pewnie nie spowoduje. I nie chodzi mi o tzw. komunikację zewnętrzną internet, filmiki, wywiady itp a o prawdziwe działania marketingowe promujące klub zwłaszcza w perspektywie nowego stadionu.

SpoXsteR

Ale zwolniono Falka czy nie? Ja nie wiem. Zadałem tylko pytanie.

SpoXsteR 12.11.2009 21:40

Grześka nie szkoda, bo to co mieliśmy trudno nazwać marketingiem. Adriana szkoda bo znał się na rzeczy i jeśli rzeczywiście kolesiostwo wzięło górę to dziwi mnie że w tak dużej firmie jak Wisła przechodzi to bez echa. ot tak można zwalić winę na kogoś, bez jakichkolwiek dowodów..,,to ten Panie Cupiał, to właśnie on'', i pozamiatane, dziwne.. a jeśli rzeczywiście doszło do samowolki to pomimo mojej sympatii do Adriana bardzo dobry ruch RN..

siara 12.11.2009 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 816078)
Daruję sobie spiskowe teorie. Mam tylko pytanie czy zwolniony został Grzegorz F. ?
Jakkolwiek dobrze życzę Ochalikowi i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jego pracy jako rzecznika (równie dobrze wspominam Jarka Krzoskę) to zwolnieniu Flaka (nota bene kiedy on zmienił nazwisko?) nawet bym przyklasnął. Chyba wszyscy chcemy aby w klubie pracowali najlepsi fachowcy (wiem, że to nierealne) ale dorobek Grzegorza nie powala. I to zarówno w Wiśle jak i w Statoilu. Chyba, że mówimy o aspektach poza boiskowych i nie merytorycznych - ale to zupełnie inna dyskusja. Na temat działu marketingu powiedziano tutaj już wiele złego. Gdyby to miało spowodować zmiany na lepsze byłbym zadowolony. Ale pewnie nie spowoduje. I nie chodzi mi o tzw. komunikację zewnętrzną internet, filmiki, wywiady itp a o prawdziwe działania marketingowe i promujące klub zwłaszcza w perspektywie nowego stadionu.

Wiesz...znam historię pracy Grześka z innej perspektywy i czuję do Niego sympatie...
Czasami mógł naprawdę niewiele...
Ale to dyskusja przy piwku a nie na forum....

salek 12.11.2009 21:47

Spartan- lepiej się nie wypowiadaj w tematach o których masz blade pojęcie. Jakbyś szukał szczegółów, pisz na priv.

JOSE 841 12.11.2009 22:20

mam pytanie wie ktoś czym obecnie zajmuje sie były trener Wisły Kazimierz Moskal prawda że gra w V lidze????

pirat.z.karaibow 12.11.2009 22:23

Trenuje juniorów młodszych we Wiśle.

IncognitoTSW 12.11.2009 22:25

Grywa z koszulką "Kuchnia u babci Maliny" jako oldboj Wisły

KOMINEK 12.11.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 815980)
Chyba kpisz.
Pokaż mi jednego pracownika Wisły, który nie ma w umowie zastrzeżenia co do nie ujawniania informacji związanych ze swoją pracą. Taki "non-disclosure agreement" to coś normalnego, nie pozwala zwolnionemu pracownikowi drzeć łacha z byłego pracodawcy.

Co do Twojej wiary, że w naszym klubie nie zwalniało się i nie zwalnia ludzi w charakterze kozłów ofiarnych - wybacz, ale chyba musiałeś przespać ostatnie kilka lat.

Co innego jest "non-disclosure agreement" który dotyczy funkcjonowania firmy a co innego sprawa bezprawnego wyrzucenia z pracy. Jeśli Ochalika wyrzucili za coś czego nie zrobił albo inaczej za coś co kazano mu zrobić to gościu ma prawo dochodzić swego w sądzie i żadna tajemnica go nie obowiązuje.

I jeszcze jedno jeśli będziecie tu przedstawiać tylko wam z najpewniejszych źródeł znaną jedyna prawdę a potem okaże się to stekiem bzdur to nie patrząc na to że prawo nie działa wstecz zaaplikuję solidnego długookresowego bana.

wolfy 12.11.2009 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 816132)
Co innego jest "non-disclosure agreement" który dotyczy funkcjonowania firmy a co innego sprawa bezprawnego wyrzucenia z pracy. Jeśli Ochalika wyrzucili za coś czego nie zrobił albo inaczej za coś co kazano mu zrobić to gościu ma prawo dochodzić swego w sądzie i żadna tajemnica go nie obowiązuje.

W sądzie - tak. W mediach - nie. Tak więc nawet jeśli planuje złożyć pozew, to i tak będzie siedział cicho poza salą sądową.

KOMINEK 12.11.2009 22:39

Ale przeciez nie będzie to proces za zmkniętymi drzwiami więc jakie to ma znaczenie ?

salek 12.11.2009 22:56

Kominek- czasem nie warto dawać przeciwnej stronie postępowania za dużo czasu na przygotowanie kontrargumentów...

wolfy 12.11.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 816137)
Ale przeciez nie będzie to proces za zmkniętymi drzwiami więc jakie to ma znaczenie ?

Takie, że do jego rozpoczęcia nie poznamy wersji zwolnionych. A do tego czasu 99% mniej zorientowanych zapomni o co w ogóle chodziło. Zaś sam prawomocny wyrok w naszym kraju jest perspektywą tak odległą, że nie wiadomo czy do jego ogłoszenia nie będziemy mieli jeszcze kilku trzęsień ziemi w klubie.

Też nie sądzę, żeby był to proces za zamkniętymi drzwiami, ale nie wiem czy można to wykluczyć.

Silvestro 12.11.2009 23:15

A jeżeli zostanie zawarta ugoda i otrzymają satysfakcjonujące odszkodowanie , to się o niczym nie dowiemy.:-D

brylant17 15.11.2009 21:51

Radzio odpadł z TZG :( ale daleko zaszedł :D

kieu 15.11.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 817200)
Radzio odpadł z TZG :( ale daleko zaszedł :D

Ale jakie przemówienie walnął. :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl