![]() |
hmmm... to chyba nie będzie zwolnienie w dosłownym tego słowa znaczeniu...
po prostu Leoś pewnie będzie miał coś w stylu przymusowego urlopu... kontrakt będzie obowiązywał jeszcze przez te 2 (?) mecze, ale Leoś będzie mógł sobie oglądać Feyenord w Holandi tak bodajże, było w Interze M. że mieli na raz zakontraktowanych kilku trenerów, bo nie opłacało im się płacić jednorazowo odszkodowań |
Ja tak czułem ,że Grzesiek dzisiaj rano na potężnym kacu spojrzy w poranną gazetę i z wielkim zdziwieniem stwierdzi , "****a co ja zrobiłem". Już Jacek Gmoch powiedział ,że Lato to jest człowiek piekielnie prymitywny wręcz przygłupi. Ledwo pisze i czyta po polsku. Do tego widać ,że mocno gazuje. Odszkodowanie dla PZPN-u to jest koszmarny sen. Leon dobrze zabezpieczył sobie fronty , negocjując z bandą prymitywów. Leona na pewno nie zwolnią. Zobaczycie ,że w meczu z Czechami i Słowacją będzie nas prowadził.
|
Cytat:
z drugiej strony czy płacić odszkodowanie czy na *****i dla działaczy to jeden c... :-/ |
Jedynym wyjściem byłoby zrobienie na portalach ankiety pt "Wybierz Piłkarzy Których Leoś Ma Powołać"
i przed meczem "Wybierz Ustawienie I Wyjściową Jedenastkę", a w trakcie meczu konkurs "I Ty Możesz Zostać Selekcjonerem" (Wyślij SMS pod numer7777, w treści wpisz zawodnika na zmianę) I w trakcie meczu były by 3 zmiany z największą ilością głosów :D Trochę mnie fantazja poniosła, ale jedynie taki sposób z Leosiem na ławce dał by nam szanse na nie skompromitowanie się. |
Od jakiegoś czasu nie oglądam meczów reprezentacji.
Ale po Waszych wpisach nie mogłem sobie odmówić, żeby tego nie posłuchać: http://www.sport.pl/sport/1,65025,70...kowskiego.html |
Cytat:
hahahahahahaha:lol: jakość sportu w TVN, czy Ajtiaj |
Monolog Szpaka: http://je.pl/esy8
|
Cytat:
"dobrze że nie zadzwonili do szymona majewskiego" |
Ide sie pomodlic do Peruna gromowładnego zeby ktos znalazl pomysl, jak ta pzpr'owska (przepraszam pzpn'owska) flegme odksztusic.
Lato pomalu sie konczy - idzie jesien, wiec najlepiej by bylo dla wszystkich, zeby przyszla zadyma i stracila pare listkow z drzew... Z niczym gamonie nie potrafia sobie sami poradzic, ani z Reprezentacją nie wspominajac o normalnym sportowym stracie ligi czy szkoleniu mlodych chlopakow. Czy znajdzie sie jakis drwal i u.......i to drzewo ? Najlepiej z korzeniami! |
Cytat:
Co do meczu, dno i tyle. Wszyscy wiedzą, gdzie leżą bolączki naszej piłki, ale leśne dziadki z PZPN są moim zdaniem do EURO2012 nie do ruszenia... |
Cytat:
Jedyne co mozna zrobic to poczekac do Euro2012( jak nam nie zabiora) i godzine po finale rozpier.. dziadostwo. Niech nas nawet na 10 lat wyklucza to sie nic nie stanie, reprezentacja to dno a kluby w Europejskich pucharach nie istnieja. Wczorajszego meczu nawet nie bede kometowal bo na sama mysl to mi cisnienie skacze a po co sie denerwowac w tak piekny dzien. Jedyna mila zecza z wczorajszego wieczoru to dwie asysty Kirma i nic po zatym. |
Jak dla mnie to trenerem I tutaj nie żartuję tylko pisze mega poważnie, będzie Stefan Majewski. Wmiksowują go w reprezentacje jak się da zrobili mu U-23 teraz niby awaryjnie dwa mecze a później dobrze rokuje niech zostanie. A teraz czemu tak będzie? Powiedział to dziś Zarzeczny w TVN. Poszukiwania trenera będą bardzo trudne gdyż intelektualnie nie może przewyższać intelektualnie prezesa Grzegorza. I tu pozostał już tylko Majewski!
|
Cytat:
Tak to jest jak bedziemy grali sparingi z Grekami, którzy w dupie mecz taki maja, a my wygrywamy i sie jaramy, jacy to zajebisci nie jesteśmy. A teraz to już jkesteśmy w czarnej dupie. Dla nas zaczyna sie już etap 2012 czyli - nie bedziemy przez 3 lata grali ŻADNEGO meczu o stawkę, jedyne co to takie SUPER mecze sparingowe z Grekami, Cyprem tudzież Czechy. Dlaczego Słoweńcy potrafili dograć mecz z Anglikami,a nasze maksimum to jest drugi garnitur Usa, tudzież wyjazd gdzieś gdzie naszych działaczy nie było czytaj Tajlandia, Gabon, Surinam. I tak o to przez te 3 następne lata będziemy w sparingach kopać sie po czołach. Wyszlifuje sie 11-nastka? Może i tak, ale tylko mega baty w sparingach i cisnienie kibiców mogą nam pomóc. W przeciwnym razie, po 3,4 do zera skończy sie nasza przygoda w organizowanych przez nas mistrzostwach. Naturalnie, na lewej stronie napewno będzie Jacek Krzynówek a Mariusz Cyc Lewandowski, dalej będzie naszym denfensywnym pomocnikiem. Czy Franek Smuda, a nóż się uda.... |
Jesli w tabeli będziemy miec tyle samo punktów co rywale to liczą się mecze bezpośrednie czy też bilans bramkowy??
|
najpierw mecze, potem bilans
źródło : info tel. W większości lig, liczy sie najpierw spotkanie pomiedzy drużynami, a potem bilans. Jeśli jest inaczej, mój błąd |
Cytat:
|
|
To by było zajebiste. Dostać odszkodowanie za zerwanie kontraktu, jak sie spartoliło robotę i tak czy inaczej kontrakt wygaśnie za miesiąc.
Przecież Leonek może dostać jeszcze dolę za wrzesień i październik, byle by trzymał się od naszych kopaczy z daleka. Jeśli o mnie chodzi, może sobie urządzić całodobowe konferencje z Martą Alf i Jankiem de Zeuwem w Marioccie. Przez następne 2 miesiące. Jednak przerażające, że na czele PZPN stoi człowiek tak ograniczony umysłowo. nie wróży to najlepiej na przyszłość. Wyobraźmy sobie, że podpisuje kontrakt ze Stefanem. I poniosła go fantazja - kontrakt na 10 lat, a odszkodowanie za jego zerwanie 20 mln dolarów. U każdego prezesa byłoby to niemożliwe. Ale nie u Grzesia Laty. |
Kontrakt podpisaly lesne dziadki wiec to ich wina :) Mozemy rotowac trenerami ale to nie zmieni faktu, ze ryba psuje sie od glowy.
PZPN powinien wiecej przykladac wagi do szkolenia mlodych, kluby do scoutingu,trenerzy do taktyki i podejscia do gry, pilkarze do gry i do swiadomosci tego ze sa naprawde slabi,kibice do realnej oceny itp itd... Majewski to cienias i kazdy kto widzial jego wyczyny wie o czym mowa, Skorza za cienki na dzien dzisiejszy, pozostaje Smuda. Franz niczego wielkiego nie osiagnie ale na dzien dzisiejszy to jedyna mozliwa nominacja. Leo dal ciala, dupy dali pilkarze bez wyjatku. Amen. |
Nie wiem w jakim temacie ten artykuł pasuje, ale jego tytuł wpisuje się we wczorajszy mecz.
http://wiadomosci.onet.pl/2040782,11,item.html Trudno ocenić ile w tym wszystkim chęci naprawy naszej piłki i czy przypadkiem nie jest to początek plitycznej walki o przejęcie biznesu piłkarskiego. Niemniej jednak plany są ambitne a moją uwagę zwróciła chęć ułatwień podatkowych. No i to wrażenie potraktowania piłki, jako czegoś w państwie strategicznego wręcz :> Ps. ciekawe czy wniosek w Sejmie przepadnie w ramach walki politycznej o piłkarski biznes, czy też rozpocznie się wskazana debata nad naszą piłką ?? W końcu nie po to inwestuje się tak ogromne obywatelskie pieniądze w nowe stadiony, aby oglądać na nich polską tragikomedie zamiast piłki europejskiej. |
Smuda na selekcjonera!!! Nie chce widzieć już w kadrze Bosackiego, Żewłakowa (brakuje mu szybkości), Krzynówka, M.Lewandowskiego (drwal), Sosina, Saganowskiego, a z młodszych zawodników Łobodzińskiego. Następny selekcjoner musi szybko wyselekcjonować grupę piłkarzy, którzy mogą reprezentować Polskę na EURO 2012.
Moim zdaniem powinni to być: Bramkarze: Boruc, Kuszczak, Fabiański, Szczęsny Obrońcy: Wasilewski, Golański, Rzeźniczak, Gancarczyk, Brożek, M.Kowalczyk, Głowacki, Kuś, Dudka, Jodłowiec, Glik, Sadlok Pomocnicy: Błaszczykowski, Peszko, Grośicki, Boguski, R.Grzelak, J. Gancarczyk, Małkowski, Rybus, Obraniak, Murawski, Bandrowski, Wilczek, Garguła, Majewski, Cetnarski, Salomon Napastnicy Smolarek, Jeleń, Brożek, Janczyk, Lewandowski, Małecki, Janota |
Jeśli trener z Polski to nie wyobrażam sobie Majewskiego jako selekcjonera innego niż tymczasowy awaryjny...
A po nim to jeśli już to albo wreszcie Smuda, albo Heniek. Jeśli z Polski. |
Zewlakow ma klopoty z szybkoscia? To dlaczego tego nie widac w spotkaniach ligi greckiej czy LM :D? Przy Arku Glowackim(ktorym Robert Lewandowski krecil, az milo), to jest tytanem szybkosci :).
Kuszczak w kadrze? Na jakiej podstawie III bramkarz(mam klopoty z zaakceptowaniem II) Man Utd ma byc powolany do kadry? Warto wspomniec, ze Kuszczak w calej swojej dotychczasowej karierze(a ma 27 lat) rozegral jedynie 1 pelny sezon w klubie. Rzezniczaka, Rybusa, Bandrowskiego(omg!) czy Gancarczyka nie wypada nawet komentowac. O przydatnosci do kadry w zadnym wypadku nie moze decydowac wiek, ale aktualna dyspozycja(gra i forma w klubie). |
Cytat:
P.S. Nie spiewamy czegos takiego. |
@For_FuN_
w ktorym meczu Lewandowski 'krecil Glowackim az milo" ? |
A co? to jest piosenka przechodnia, że co roku może ją sobie śpiewać kto chce? ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit: No to dobrze na szczescie myslalem ze najpierw bramki :] |
W tym wypadku, wczoraj mówili, że liczą się wpierw bramki. Więc w dupie nie jesteśmy. Gdyby tak było, to nawet matematycznych szans nie mielibyśmy, a przecież o takich jeszcze cały czas gadają.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem o co chodzi w tym całym rozpaczaniu nad przegranym awansem. Uwazam ze skoro nadal jest szansa to powinno sie zrobic wszystko co mozna zeby tam pojechac. Ten układ z wygrana Słowacji ze Słowenią wcale nie jest tak malo prawdopodobny, zeby nie moc powiedziec ze mamy szanse. Przeciez jak Słowacja przegra ze Słowencami a pozniej z nami to jeszcze sie moze okazac, ze na mistrzostwa nie pojedzie.. wiec grać będa na serio. Ja bym brał teraz Franciszka Smude i ratowal te baraże - bo wiem ze dopoki pilka w grze itd.
Jasne ze to co nasi zaprezentowali nie nastraja optymistycznie, ale mozna chociaz sprobowac a nie plakac ze koniec szans. Slowacja wygrywa ze Słowenia, my z Czechami i potem gramy ze Słowakami mecz o baraze w momencie kiedy oni będą juz po imprezie z okazji awansu. Wiadomo - Słowenia moze w takim wypadku nastrzelac San Marino i 20 bramek i bedzie po sprawie, ale nie chcialbym tego, ze nagle potem obudzimy sie z reką w nocniku i powiemy ze byla szansa, ale ja stracilismy przez takie wlasnie narzekania... |
Witam,
Rozwiązanie z tymczasowym zatrudnieniem na dwa mecze "doktora" Stefana Majewskiego jest wielkim błędem. To juz lepiej by było zostawić na te dwa mecze jako p.o. selekcjonera reprezentacji Polski Rafała Ulatowskiego. Niech chłopak dokończy te eliminacje. Potem zatrudnić nowego trenera mającego czystą kartę. Widać ,że leśne dziady z mędrcem Lato na czele już wykluczyły poszukiwania selekcjonera za granicą. Jak to powiedział Zbygnew Koźmiński "po Beenhakkerze z 500 lat nie zatrudnimy trenera z zagranicy". Po zawężeniu pola do rodzimych trenerów to najlepszym kadydatem byłby albo Kasperczak albo Lenczyk. Kasperczak mógłby swobodnie gadać z Obraniakiem. Tego typu zrozumienie na pewno Ludovicowi by pomogło. Smuda czy inne wynalazki zdecydowanie nie. Ale znając życie to jak to na Miodowej bywa Grzechu między jedną libacją a drugą już namaścił na selekcjonera doktora Majewskiego. Przy okazji nasunęła mi się tak myśl. Jeżeli byśmy jakimś fuksem awansowali na te mistrzostwa świata w RPA to byłaby chyba trzecia pod rząd impreza na której komentatorzy z wielu państw zadawali by sobie pytanie jak swego czasu Alan Shearer "Na Boga jak reprezentacja grająca tak prymitywny football mogła awansować na jakiekolwiek mistrzostwa?" |
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...sie_z_Leo.html
- Jakby ktoś przegapił MONOLOG SZPAKA ;) Mam dziwne wrażenie, że Majewski "tymczasowy" stanie się po dwóch wygranych meczach (bo nagle piłkarze sobie przypomną jak się gra) Majewski "selekcjoner"... Mam dziwne wrażenie, że nasi piłkarze grali na "zwolnienie trenera".... Mam dziwne wrażenie, że naszym się nie chciało grać w RPA. Bo gorąco, bo niebezpiecznie, bo daleko itp... Przypominam o cyrku z powołaniami na sparing z RPA... |
dj_ibutti, rzeczywiscie masz bardzo dziwne wrażenie. Nigdy w życiu nie uwierzę w takie teorie.
|
Cytat:
:D |
Cytat:
Za 20 lat, to tylko po koszulkach będzie można rozpoznać którzy "nasi"... |
Cytat:
Boruc- on akurat mógł spartolić sytuację bez dodatkowej motywacji, ale prawda taka, że u większości trenerów i tak będzie numero uno. Żewłakow- jeden z niewielu rozsądnych gości w reprezentacji, umie sklecić zdania wielokrotnie złożone. To, że głośno nie krytykuje trenera, nie oznacza, że się z nim zgadza. Podobnie jak Boruc miejsce w kadrze będzie dalej miał, no chyba, że ktoś zdecydowanie postawi na młodych( ale takie rzeczy nie w Polsce, nie w kraju, wktórym Jacek Bąk dalej dostawałby powołania). Bosacki- powołany dlatego, że Leo nie lubi się z Głowackim i dlatego, że nie mamy żadnych innych rozsądnych opcji. W lidze mamy, co najmniej kilku lepszych stoperów, ale prawie wszyscy z "niewłaściwymi" paszportami. Raczej zagrał na miarę swoich możliwości. Dudka- jaki Dudka jest, każdy widzi, dość powiedzieć, że na forum płaczą za Paulistą i Dudu, ale nie za Dudką. Najśmieszniejsze jest to, że pomimo swojej słabości Dudka mógł też działać w "konspiracji", pasowałoby do jego fochów upadków w polu karnym i zagrań ręką. Gancarczyk- niezgrany z kadrą, nie w temacie, ale pod naciskiem grupy mógł w tym uczestniczyć. Błaszczykowski- na euro miał na pieńku z Benhałerem. Jego bardzo, bardzo słaba postawa to na pewno mocny argument za teorią spisku. Lewandowski- też za Benhałerem nie przepada, na początku pracy Holender ściągnął go jeszcze przed przerwą. Raczej nie inicjator, ale po propozycji kolegów z pewnością przypomniał sobie tamten moment. Roger- dziecko Benhałera, mogli go nie wtajemniczyć. Fakt jest taki, że Roger na tą chwilę gra fatalnie. Krzynówek- u niego to też raczej nieumiejętność i wiek. To nie przypadek, że jeśli gra w bundeslidze to zbiera fatalne noty, z akcentem na "jeśli". Raczej nie ma dla niego miejsca w kadrze, także zmiana selekcjonera nie jest mu na rękę. Obraniak- raczej nie wie o co chodzi, jest kompletnie niezgrany z drużyną i tyle. Brożek- oj Paweł miłośnikiem Leo raczej nie jest. Motyw z Zahorskim, to tak jakby Cię na podwórku celowo wybierali w ostatniej kolejności. Łobo- on akurat zagrał na miarę swoich możliwości. Smolarek- j.w. Lewandowski- młody jest, powołania i tak będzie dostawał. Lepiej zadrzeć z trenerem, którego chce zwolnić pół Polski, niż ze starszyzną reprezentacji. Jak widać najlepsi zagrali poniżej możliwości i mieli powody by grać przeciwko trenerowi. Ale z drugiej strony w drużynie było dwóch nowicjuszy, jeden człowiek z konieczności i kilku zwykłych cieniasów. |
Cytat:
mówili że Obraniak ma być zbawienien kadry...i co? jest? to samo Roger(choć dobrze grał moim zdaniem) ? jakoś bez nich awansowalismy na M Ś06, ME 08... nie mówię że brak awansu to ich wina, absolutnie...po prostu nie robią tej różnicy ktorą to niby mieli robić. I tyle. Z nimi, jak i bez nich, byloby to samo. to ja już wole jakiegoś Kowalskiego zamiast przyszywanych Polaków. |
Cytat:
Lato ma cel-utrzymać się jak najdłużej przy żłobie i nachapać się jak najwięcej. Więc z tego pkt widzenia - przyznacie - idzie mu jak dotąd zgodnie z planem. A że z piłą coraz gorzej, że liczba zatrzymanych we Wrocku, że wszyscy plują na niego bo widzą ogrom syfu i brak działań zaradczych, że warcholstwo i wieśniactwo w pzpn rośnie w siłę to oczywiscie ch.. Mam zresztą naiwną nadzieję, że i Lato tam (do Wrocka) trafi któregoś dnia bo mu się należy - za pobyt w Amice w okresie m.in. finału PP - Amica-Konin i za sprzedaż praw na 10 lat bez żadnego przetargu. Szprotson - sparingi możemy grać z każdym, nikt nam nie broni Brazylii czy Hiszpanii jak im zapłacimy (Estonia mogła miesiąc temu to i my możemy). Tylko co z tego - tacy goście przyjadą - pójdą na *****i i disco, nastepnego dnia przetruchtają z nami połówkę, będzie tylko 0-1 (vide np. wspomniany mecz Est-Bra), podniecimy się jak zwykle "dzielną " postawą naszych, a to tak naprawdę nie bedzie w żaden sposób miarodajne. Chu.nia... potrzeba bomby zrzuconej na pzpn, mądrych, rzutkich gości z wizją chcących działać dla dobra piłki, a nie żeby się nażreć w korycie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl