Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

mendrek 05.09.2009 18:13

właśnie Kirm gra na Wembley z Angolami, troche go Lampard staranował i nie mógł sie zebrać, ale wygląda, że nic mu nie jest

skeba 05.09.2009 18:17

Słowenia nie istnieje, zero posiadanai piłki.
Anglia stwarza sobie sytuację, słupek Terrego, Rooneya.
Bramka padła po ewidentnym błędzie sędziego.

__Cobra__ 06.09.2009 07:11

Występ Júniora Díaza przeciwko Meksykowi

Juniora widac przy bramce na 2-0 (numer na koszulce jak u nas 15 )

a tak to goooooooool ..... :D

http://www.youtube.com/watch?v=tKaHy...e=channel_page

HEDu 06.09.2009 07:53

Diaz słaby :D

elomike 06.09.2009 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez __Cobra__ (Post 789768)
Występ Júniora Díaza przeciwko Meksykowi

Juniora widac przy bramce na 2-0 (numer na koszulce jak u nas 15 )

a tak to goooooooool ..... :D

http://www.youtube.com/watch?v=tKaHy...e=channel_page

Wyobraźcie sobie Szpakowskiego z tym gooooooooooooool :)

FraMat 06.09.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 789771)
Diaz słaby :D

oczywiście, Jirsak lepszy :>

wolfy 06.09.2009 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elomike (Post 789774)

Niestety, ostatnio zostało nam już tylko wyobrażanie sobie... Bo w gole na remis lub dla przeciwników nie wkłada już tyle entuzjazmu.

wislacki 06.09.2009 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 789925)
Niestety, ostatnio zostało nam już tylko wyobrażanie sobie... Bo w gole na remis lub dla przeciwników nie wkłada już tyle entuzjazmu.

Był taki strzał Żewłakowa w drugiej połowie sprzed pola karnego, że aż podskoczyłem w fotelu.

Ryk głosu Szpaka jeszcze w nocy mi się śnił...

tofik 06.09.2009 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 789875)
oczywiście, Jirsak lepszy :>

Zależy w czym :)

wolfy 06.09.2009 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 789948)
Zależy w czym :)

Oczywiście - w haftach krzyżykowych. To przecież strona Zwoleńskiego Domu Kultury.
Duh...

Wojtas 06.09.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elomike (Post 789774)

ja mysle ze i ten wyraz byłby w stanie przekręcić :lol:

tofik 06.09.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 789972)
Oczywiście - w haftach krzyżykowych. To przecież strona Zwoleńskiego Domu Kultury.
Duh...

Aha, nie znałem go od tej strony. Ale na godziny spędzone na ławce jak znalazł zajęcie.

Arapaho 07.09.2009 10:42

Upadł mit Małeckiego,Małecki psuje sobie karierę w Wisłę- no chyba wam się coś poprzestawiało w głowach....to ze jest Wiślakiem i składa pewne deklaracje jest dla Was równoznaczne z tym że ma mało zarabiać i godzić na wszystko co mu podsuną pod nos...kwestia managera (jeśli w ogóle jest taka kwestia) jest zupełnie czymś innym nie związanym z Małeckim.Chwila myślenia jeszcze nikomu nie zaszkodziła i tego tym osobom życzę

czolg 07.09.2009 10:57

o! nasz 'Skorżyński' jedzie na staz do Liverpoolu w grudniu:)
szkoda ze tylko na tydzien:(
ale pewnie i tak 'zrobi' kontakty, moze to zaowocuje kilkoma pilkarzykami na wypozyczenia chociaz.
dobry ruch klubu - nawiazanie blizszej znajomosci z taka marka jak Liverpool

Maciuś 07.09.2009 13:10

Z Borussia tez mialy byc super kontakty. Tylko ze do dzis nie rozegralismy z nimi zaplanowanego sparingu.

amauri1990 07.09.2009 13:15

i z LFC też nie rozegramy - przynajmniej na razie (za wislakrakow.com)

amauri1990 07.09.2009 14:11

Powołanie dla Filipa Kurto

Filip Kurto został powołany na mecz reprezentacji Polski U19 z Grecją.
Żrodło: http://www.90minut.pl/news/102/news1...-z-Grecja.html

Krzysztof Mączyński zagrał 90 minut w wygranym 2:1 meczu z GKP Gorzów Wlkp.
Źrodło: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=626002

Bartłomiej Łapuszek zagrał 90 minut w wygranym 1:0 meczu z Naprzodem Jędrzejów.
Źródło: http://zksunia.tarnow.pl/

Dawid Kubowicz zagrał 90 minut w przegranym 1:0 meczu z Górnikiem Łęczna.
Źródło: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=626000

DJ Hazel 07.09.2009 16:15

Szkoda tego Liverpoolu teraz nie zagramy w ogóle sparingu z nikim..

AS82 08.09.2009 05:53

Myśle ,że zimą mozemy pożegnać Jirsaka ,skoro Garguła wraca do gry. Jirsak jak Niedzielan okazali sie slabymi transferami i nie sadze by Tomas potrafil cos wniesc do gry (juz nawet ostatnio Cantoro wiecej grywał)

cfa 08.09.2009 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 790379)
Myśle ,że zimą mozemy pożegnać Jirsaka ,skoro Garguła wraca do gry. Jirsak jak Niedzielan okazali sie slabymi transferami i nie sadze by Tomas potrafil cos wniesc do gry (juz nawet ostatnio Cantoro wiecej grywał)

I to mnie bardzo dziwi skoro ostatnio nawet Skorża mówił, że Jirsak się dobrze prezentuje na treningach, a mimo to nie daje mu pograć.

pan Dudi 08.09.2009 09:43

Bo to pewnie element gierki mającej na celu osłabić pozycję Bednarza w klubie (jak się okazało, skutecznej gierki). Nigdy nie uwierzę, że chłopak grający w U21 Czech, strzelający bramki Tottenhamowi i pewnie jeszcze kilka plusów można by wymienić, nigdy nie osiągnął odpowiedniego poziomu, żeby grać w Wiśle nawet, kiedy w środku z dobrze prezentujących się piłkarzy był tylko Sobol. Podobna sytuacja mogła mieć miejsce w przypadku Niedzielana. Jakoś w Ruchu potrafi być wiodącą postacią po zaledwie, ilu? 2 czy 3 kolejkach. W Wiśle pewnie grałby w ME mimo, że skuteczności nasi napastnicy nie mają żadnej.

uzytkownik_forum 08.09.2009 09:44

Bo to nie Jirsak jest slabym zawodnikiem, tylko Skorza malo elastycznym trenerem nie potrafiacym znalezc mu pozycji na boisku. Gramy w zestawieniu, gdzie srodek jest defensywny, a tak Jirsak po prostu nie gra, bo jest technicznym i ofensywnym graczem, gdzie walka o pilke w srodku pola a'la Sobol nie jest jego domena. Gdyny Skorza choc troche sie zastanowil, tez by to dostrzegl, i potrafil Tomasa sensownie ustawic. Dowodem na to jest to, ze Skorza mowi, ze na treningach prezentuje sie conajmniej poprawnie ocierajac sie o meczowy sklad, gdzie praktycznie nigdy nie trafia. Czyli gra dobrze, ale nie tak, jak to widzi Skorza. Pewnie ktos powie, ze to zawodnik powinien dostosowac sie do druzny, co po czesci jest prawda, ale trener tez musi wiedziec, kim dysponuje, i jego atuty wykorzystac. Niech nikt mi nie mowi, ze Wisla potrzebuje dwoch srodkowych DM, podczas gdy gramy jednym napastnikiem i podwieszony OM bylby mocno wskazany vide mecz w Lądku, gdzie Tomas pokazal o co chodzi)

tofik 08.09.2009 09:56

Teraz już Bednarza nie ma więc pewnie gdzieś Jirsaka wypożyczymy. Bo nie chce mi się wierzyć, zeby ktoś go kupił po 2 latach wycierania ławy. Ale np jakiś średniak z Grecji, kto wie, może nawet drużyna Cypryjska :)
Chętnie go wypożyczy z opcją pierwokupu. A nóż im się odbuduje i będa mieli pożytek z chłopaka,.

felipe 08.09.2009 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 790394)
Bo to pewnie element gierki mającej na celu osłabić pozycję Bednarza w klubie (jak się okazało, skutecznej gierki). Nigdy nie uwierzę, że chłopak grający w U21 Czech, strzelający bramki Tottenhamowi i pewnie jeszcze kilka plusów można by wymienić, nigdy nie osiągnął odpowiedniego poziomu, żeby grać w Wiśle nawet, kiedy w środku z dobrze prezentujących się piłkarzy był tylko Sobol. Podobna sytuacja mogła mieć miejsce w przypadku Niedzielana. Jakoś w Ruchu potrafi być wiodącą postacią po zaledwie, ilu? 2 czy 3 kolejkach. W Wiśle pewnie grałby w ME mimo, że skuteczności nasi napastnicy nie mają żadnej.

Otóż to.
Zawsze miałem identyczne odczucia.

Aczkolwiek Niedzielana mi nie żal mimo wszystko - owszem, ma talent ale to szklany piłkarz. Ma już tak zryte nogi, że może lada dzień wykluczyć się złym stanięciem czy jakimś podskokiem niefortunnym na treningu na pół roku z gry. Wystarczy, że mamy już podobnych Głowe i Gargułe, a ledwo pozbylismy się Dawida.

matti123 08.09.2009 10:01

Ciekawe to Mączyński wypożyczony? Musiałem coś przeoczyć.

PABLO88 08.09.2009 11:40

Teraz jest ogólnie taka moda by grać w ustawieniu 4-5-1, Jirsak przegrywa rywalizację z Małeckim, bo Pawełek jest bardziej ruchliwy i bądź co bądź, czasem coś strzeli. Cantoro za najlepszych czasów świetnie sobie radził w środku, odbierał i podawał, coś chyba jednak myśli o wyjeździe na emeryturę piłkarską i nie za bardzo się stara ostatnio...

Poza tym nie zawsze kiedy piłkarz gra w młodzieżówce to sprawdza się w piłce seniorskiej. Choć pamiętam, że Jirsak potrafił całkiem niezłym podaniem kogoś obsłużyć i strzałem nienajgorszym się popisać. Może to i prawda, że powinien grać więcej, ale taka rywalizacja w trójkącie Łobo, Małecki, Jirsak jest na pewno z korzyścią dla zespołu. Garguła jest ciekawym pomocnikiem, moim zdaniem super uzupełni Sobola, Diaz będzie mógł powalczyć o pozycję na lewej obronie z Brożkiem... Z resztą Sobolewski najmłodszy nie jest, przydałby się jakiś następca na horyzoncie. Ale to przy skąpstwie Cupiała chyba za szybko nie nastąpi;p

pysio 08.09.2009 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PABLO88 (Post 790420)
Teraz jest ogólnie taka moda by grać w ustawieniu 4-5-1, Jirsak przegrywa rywalizację z Małeckim, bo Pawełek jest bardziej ruchliwy i bądź co bądź, czasem coś strzeli. Cantoro za najlepszych czasów świetnie sobie radził w środku, odbierał i podawał, coś chyba jednak myśli o wyjeździe na emeryturę piłkarską i nie za bardzo się stara ostatnio...

Poza tym nie zawsze kiedy piłkarz gra w młodzieżówce to sprawdza się w piłce seniorskiej. Choć pamiętam, że Jirsak potrafił całkiem niezłym podaniem kogoś obsłużyć i strzałem nienajgorszym się popisać. Może to i prawda, że powinien grać więcej, ale taka rywalizacja w trójkącie Łobo, Małecki, Jirsak jest na pewno z korzyścią dla zespołu. Garguła jest ciekawym pomocnikiem, moim zdaniem super uzupełni Sobola, Diaz będzie mógł powalczyć o pozycję na lewej obronie z Brożkiem... Z resztą Sobolewski najmłodszy nie jest, przydałby się jakiś następca na horyzoncie. Ale to przy skąpstwie Cupiała chyba za szybko nie nastąpi;p

jak Jirsak może przegrywać rywalizację z Pawełkiem Małeckim jak takiego piłkarza w kadrze nie mamy...

MaG* 08.09.2009 14:30

Zgadzam się z uzytkownik_forum

Problem Jirsaka jest taki ,że Skorża gra 2 defensywnymi pomocnikami (co można by sobie odpuścić na polską ligę).
Myślę ,że Skorża zmarnował talent Tomasa w którym był początkowo duży potencjał.
Ciekaw jestem jak będzie ustawiał Gargułę ale nie ukrywam ,że brakuję nam rozgrywającego.
Pytanie czy w taktyce Skorży jest miejsce na klasycznego ofensywnego środkowego pomocnika który by rozgrywał piłkę.

pirat.z.karaibow 08.09.2009 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 790423)
jak Jirsak może przegrywać rywalizację z Pawełkiem Małeckim jak takiego piłkarza w kadrze nie mamy...

:lol:

Mały Pawełek.

Eleusis 08.09.2009 14:55

Może chodziło o Mariusza Pawełka?:D Bądź co bądź, raz na jakiś czas zdarza mu się strzelić...Do własnej bramki:P heh.

IncognitoTSW 08.09.2009 15:08

Zabrali mu niestety tą bramkę, zaliczono ją sprinterowi Jezierskiemu.

HEDu 08.09.2009 16:01

Też to przeoczyłem a zagrał juz w 3 meczach od 1 minuty. narazie zadnej bramy i asysty.

uzytkownik_forum 08.09.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 790464)
Myślę ,że Skorża zmarnował talent Tomasa w którym był początkowo duży potencjał.

Tez mam takie odczucia, ze Go po prostu "wysiedzial" na lawce, choc teraz widac, ze i tak Jirsak potrafi to i owo. Moze nie jestem stuprocentowo obiektywny, ale gdy Tomas jest na boisku to naprawde widac od niego dobre pilki w przod, czy tez niezle bicie stalych fragmentow. nie wiem, czemu nie mialby grac np. diamentem z Sobolem w srodku, gdzie Sobol by gral klasycznego DM, a Jirsak pilki od niego sensownie posylal w przod badz prostopadle, badz uruchamial skrzydlowych. To dla mnie zawodnik majace potencjal bycie graczem w stylu Szymkowiaka. Ciekawe, jakby potoczyla sie kariera Szymka, gdyby trenowal Wisle Skorza. Pewnie tez grzalby lawe, bo srodkiem trzeba bronic, a skrzydla napedzaja atak. Maciek jeszcze nie zauwazyle, ze na skrzydlach nie ma CR, tylko przykladowo Lobodzinskieggo, ktory z bieganiem szybko przy linii i z dryblingiem od pewnego czaasu ma problemy. Ja tam jakos nie widze, aby ta taktyka dzialala na boisku i wlasnie dzieki niej Wisla byla teraz liderem.

IncognitoTSW 08.09.2009 18:57

http://sport.onet.pl/0,1248770,2039568,wiadomosc.html
Cytat:

- Wczorajszy trening pokazał, że prawie wszyscy są zdrowi, może poza Błaszczykowskim, który nie trenował z pełnym obciążeniem. Opcją za Błaszczykowskiego jest Łobodziński. Jeśli Kuba nie będzie mógł zagrać, to o Łobodzińskiego się nie martwię, jest dobrze przygotowany – poinformował Beenhakker.
Dobre wieści, Łobo nie jest "zajebany".

HEDu 09.09.2009 05:46

mam pytanie, czemu Małecki nie grał wczoraj w U21 ? moze głupie pytanie sorry ;d

Blaszczu16 09.09.2009 05:55

Pauza za kartki.

saklak1906 09.09.2009 08:17

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Czy to kolejny wymysl naszych wspanialych dziennikarzy? czy faktycznie uraz?

Erich Zann 09.09.2009 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 790673)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Czy to kolejny wymysl naszych wspanialych dziennikarzy? czy faktycznie uraz?

Trzeci akapit o Boguskim - http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ot_maleckiego/

kolend 09.09.2009 09:34

Z Jirsakiem mam mieszane uczucia:
- z jednej strony - widzę jego dobre zagrania, uważam, że mógłby coś do druzyny wnieść dobrego, przy czym nie jest to typowy defensywny pomocnik, ani typowo ofensywny (który przepraszam za ulubione określenie komentatorów, mógłby być podwieszony pod napastnika), więc tak na prawdę miejsca na boisku za bardzo dla niego nie ma
- z drugiej strony - nie wierzę, że jakikolwiek trener, mając zawodnika lepszego od tych z pierwszej 11tki, będzie go trzymał na ławie, bo go nie lubi czy coś w tym stylu (no chyba, że co mecz wygrywa ze wszystkimi 4:0), to głównie trener co mecz gra o swoją głowę, piłkarzy nie zwalnia się od tak, więc nie wierzę, że ktoś nie wpuszcza zawodnika, by się np odgryźć na dyr. sportowym...

niemniej z perspektywy czasu, wydanie w PL warunkach kilkuset k E na zawodnika, który nigdy na dłużej nie znalazł się w 11tce, jest nietrafioną decyzją...

PABLO88 09.09.2009 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 790471)
Może chodziło o Mariusza Pawełka?:D Bądź co bądź, raz na jakiś czas zdarza mu się strzelić...Do własnej bramki:P heh.

Taaa Pawełek jest najdynamiczniejszy z nich wszystkich:) Tylko cokolwiek niestabilny,ale dynamiczny na pewno:D

Swoją drogą "kariera" Jirsaka świadczy o tym, że Wisła jest całkiem bogatym klubem. 700k za rezerwowego to kwota którą chyba słabe zespoły z Bundesligi bałyby się zapłacić;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl