Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

dobra_bestia 05.08.2011 12:52

no to Śląsk trafiłem :D Rapido :D

Lechista69 05.08.2011 12:53

Slask ma szanse, tylko niech Lenczyk nauczy ich strzelac, codziennie 2 h treningow strzeleckich im potrzeba :P

kreseq 05.08.2011 12:55

Statystyki Spartaka z tego sezonu :

Miejsce 7 8 zwycięstw, 4 remisy, 6 porażek; bramki 20/20

Jaroo1 05.08.2011 12:57

No i co mamy szczescie. Slask trafil najlepiej jak mogl, super. Legia trafila chyba na taki Gaziantespor bis, moze wymecza awans ale wiadomo, ch.j z nimi :)
Maja polskie zespoly farta w tej edycji Europejskich Pucharow. A jak sie ma farta czyli np wygrywa z loweczem na wyjezdzie, broni sie przed Turkami czy przechodiz na karne Lokomotiw Sofia to nie pozostaje nic innego jak dalej grac solidnie i liczyc na dalsze szczescie. A wtedy moze by był cud i 3 kluby w grupach LM/LE co nie jest niemozliwe

HEDu 05.08.2011 12:57

Spartak cienizne gra od ponad roku i Legia doprowadzi do karnych i wygra je ; ) A Rapid to cienka druzyna. Slask 1:0 u siebie i 0:0 na wyjezdzie hehe.

!!IRIVER!! 05.08.2011 12:59

Legia ma super wyjazd, Śląsk nie bez szans. Naprawdę, choć raz panowie z UEFA "umyli ręce" przed losowaniem i dobrali naszym klubom przystępnych rywali!

AYALA 05.08.2011 13:01

Spartak już taki mocny jak kiedyś nie jest ale pamiętam jak Legia kilka lat temu nie dała rady FK Moskwa z Jopem.No ale pożyjemy zobaczymy....

funkykoval 05.08.2011 13:01

Może przypomnę lipiec 2011 Wisła Rapid Bukareszt 0:2 ?????????????

Wygląda na najłatwiejszego, ale przy skuteczności chłopaków z WKS-u w skali 9,8 Ćwielongów (na 10 możliwych) to raczej nie stawiałbym na ich awans....

Legia trafiła podobnie, tylko, że Spartak to klub z możliwościami a bez większych szans na wielkie zyski .....
W sumie też nie jest faworytem.

Najlepiej trafiliśmy my - APoel jest w naszym zasięgu o wiele bardziej niż Rapid dla Śląska czy Spartak dla Legii.

hawkins 05.08.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1140859)
Spartak cienizne gra od ponad roku i Legia doprowadzi do karnych i wygra je ; ) A Rapid to cienka druzyna. Slask 1:0 u siebie i 0:0 na wyjezdzie hehe.

Rapid to cienka drużyna? Gładko przegraliśmy z nią 2:0 niecały miesiąc temu...

Squirtle88 05.08.2011 13:08

Jeśli chodzi o aspekt kibicowski , to Legia będzie grała klasyk , mam nadzieję że świetnie się pokażą w Moskwie . Piłkarsko też nie są bez szans , zależy jak ułoży się pierwszy mecz .

Eternit 05.08.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 1140867)
Rapid to cienka drużyna? Gładko przegraliśmy z nią 2:0 niecały miesiąc temu...

Tak samo jak ostatnio ze Śląskiem. Nie ma co porównywać tych meczy.

hawkins 05.08.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1140879)
Tak samo jak ostatnio ze Śląskiem. Nie ma co porównywać tych meczy.

Celne spostrzeżenie. Mimo wszystko nie wypada nam nazywać ich cienkimi ;)

El'kabat 05.08.2011 13:27

Slabi to oni na pewno nie sa,ale przy odrobinie szczescia,spieciu sie Sląska to szanse maja ;)

Legia z kolei ma bardzo trudne zadanie i jak dla mnie to 15 % szans. Ale nie takie cuda sie zdarzaja

Angmir 05.08.2011 13:28

Moje szczere kondolencje dla kibiców Legii:

- Spartak Moskwa to jest najgorsza drużyna świata do grania w tej fazie. Poziomem nie odstają od drużyn pokroju Tottenhamu Liverpoolu Valencji Romy czy Borrusi Dortmund, marketingowo nikt nie będzie chciał takiego meczu oglądać.
Polsat na 100% nie dogada sie z ruskimi co do praw do transmisji i mecz wyjazdowy obejrzymy w języku RasPutina .

Już lepiej było by grać z Realem Madryt (*tak wiem że nie mogli ich wylosować) - w....... pewny tak samo a przynajmniej można było by zobaczyć fajną piłkę i pokazać się na całym świecie ...

A Śląsk jedzie na dzikim farcie debiutanta. Rapid Bukareszt to nie ogórasy z Lokomoitivu, ale to maxymalnie poziom Litexu Łowecz. W takiej formie jak wczoraj to pewne odpadnięcie, ale może za 2 tygodnie Śląsk wróci do dobrego grania.

Na koniec Wisła -APOEL - jak nie teraz to kiedy ? łatwiej nie będzie nigdy. I choć nie można przeciwnika lekceważyć to jak nie jesteśmy w stanie pokonać takiego rywala to nie ma sensu wogóle występować w grupie czy to LM czy LE.

Widzę że znwcy oceniają Spartak jako "przystępną drużynę" hahhahah - normalnie turlam sie ze śmiechu. Ten Spartak wygrał z Marsylią na ich stadionie w LM a Ajax Amsterdam wyeliminował w 1/8 LE w bilansie 4-0. Ogólnie jest to w tej chwili drużyna z najlepszymi wynikami w Europie z megamocnej ligi Rosyjskiej (6 albo 7 liga Świata - finansowe pewnie 3 albo 4). To drużyna która powalczyć może z właściwie każdym z Realem i Barcą włącznie - wiadomo ze nie była by wtedy faworytem ale swoje szanse by miała.
Ale pewnie laicy i małyszomaniacy wiedzą lepiej. To samo było jak Legia odpadła z Szachtarem ze 4 lata temu - narzekania że byle Ukrasińcy nas leją - Buhahahaha

Niektórzy pisza o 15 % szans na awans Legi - !! 2% szans !! - i o tylko czysto matematcznych.

Zbychu 05.08.2011 13:43

Wisła - przed losowaniem zakladalem że Apoel będzie najlepszym mozliwym wyborem,ale nie mozna go lekkcewazyc.

Śląsk - kupa szczęścia w losowniu.Licze na awans

Legia - chyba nawet współczuje Walterowi - nie dość że tyle kasy pompuje(największy budżet w lidze polskiej),nie dość że kibice L go nie szanują, to jeszcze w losowaniu trafia kiepsko.Żeby awansować chyba trzeba z 5:0 wygrać w Warszawie i liczyć na "minimalną" porażke 0:4 w Moskwie...

Sartre 05.08.2011 13:46

No jak Śląsk przejdzie Rapida, to ja mam nadzieję, że tej zaliczki nie spieprzą i w lidze zajmą miejsce dające awans do pucharów. Ktoś tu wcześniej pisał - tu trzeba stabilizacji, a nie że Amika sobie nabija punktów do rankingu klubowego, a potem nie występuje w pucharach ;)

Bialix 05.08.2011 13:47

Albo zabetonować bramkę i czekać na karne ;)

Sartre 05.08.2011 13:51

Cytat:

Albo zabetonować bramkę i czekać na karne ;)
Jakby bronili tak jak z Gaziantepsporem na wyjeździe + jeszcze trochę lepiej, to jest to do zrobienia. Ale Spartak już takimi frajerami nie będą, żeby takie prezenty jak dawaliśmy Turkom u siebie pod bramką przepuszczać koło nosa.

Zobaczymy, ja tam rąk nie załamuję, mogło być lepiej, mogło być gorzej. W tej rundzie i tak do wyboru mieliśmy głównie tego typu drużyny, więc należało się z tym liczyć, a i należy po prostu nauczyć się z takimi drużynami grać. Słabsze drużyny od Legii przechodziły mocniejszych przeciwników niż Spartak, zdarza się, choć oczywiście nikt normalny nie będzie mówił, że można w ogóle porównywać Legię do Spartaka.

Bialix 05.08.2011 13:53

Sartre, Maciej ma 2 tygodnie żeby zrobić z Waszych grajków umocnienia i barykady. Jak się spręży, to kto wie ;)

kreseq 05.08.2011 13:55

Zebyscie Wy nie musieli barykady postawic jak przeciwnik zepnie sie i nie bedzie takim "ogorkiem" i "najlatwiejszym z mozliwych wyborow" :lol:

Kazda druzyna z Polski grajaca z druzyna pokroju Spartaka by postawila autobus, taka liga i taka roznica.

ManiekTS 05.08.2011 14:00

Maciej S . Powinien dobrac odpowiednia taktyke na mecz z Ruskimi grajac w Twierdze ;)

Czyli,bronimy,bronimy,bronimy !

wściekłe pięści węża 05.08.2011 14:08

Orientuje się ktoś kogo wylosował Lech?

.... a no tak, zapomniałem... :lol: :D

funkykoval 05.08.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1140967)
Orientuje się ktoś kogo wylosował Lech?

.... a no tak, zapomniałem... :lol: :D

Jak to kogo ??? Ruch Zdzieszowice w II rundzie pucharu Polski, i nie są bez szans w tym dwumeczu, wszak to nie Stal Stalowa Wola:rotfl:

For_FuN_ 05.08.2011 14:30

Slask trafil bardzo dobrze i jesli Wroclawianie sie spreza, to moga Rumunow wyeliminowac. Cale szczescie, ze Lenczyk bedzie mogl zagrac w tym dwumeczu swoja defensywna taktyka...moze z kontr pilkarze Slaska beda strzelac gole, bo przy ataku pozycyjnym zmarnowali tyle setek, ze szok ;).
Co do Legii, to tragedii nie ma, choc zespol bardzo silny i lepszy od Turkow. Dla mnie gra ekipy z Warszawy, to dalej niewiadoma. Moze zdarzy sie cud i awansuja? Napewno wstydu nie bedzie, jesli odpadna z taka druzyna.

dobra_bestia 05.08.2011 14:32

http://www.youtube.com/watch?v=spmE64Q10A8

Legia musi walczyć co najmniej tak :D

Bronex 05.08.2011 14:48

Ale jakie te losowania fartowne. Ja .......ę. Przecież to są drużyny do przejścia w dwumeczu. Śląsk i Legia jak się dobrze sprężą i odpowiedniej dozie szczęścia mogą przejść . Zwłaszcza Legia. ....a fartowne to losowanie jak cholera.

Bialix 05.08.2011 15:04

@kreseq, kto mówi, że APOEL to ogórki ;) No w porównaniu ze Spartakiem to ogórami są ;)

szprotson 05.08.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bialix (Post 1141031)
@kreseq, kto mówi, że APOEL to ogórki ;) No w porównaniu ze Spartakiem to ogórami są ;)

oczywiście jest to porównanie zrobimy na papierze a nie na boisku.

wściekłe pięści węża 05.08.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1141008)
Ale jakie te losowania fartowne. Ja .......ę. Przecież to są drużyny do przejścia w dwumeczu. Śląsk i Legia jak się dobrze sprężą i odpowiedniej dozie szczęścia mogą przejść . Zwłaszcza Legia. ....a fartowne to losowanie jak cholera.

:shock:

Czy Ty wiesz o czym mówisz? Zdajesz sobie sprawę jakiego pokroju drużyną jest Spartak Moskwa? Żeby Legia miała ich przejść, to musiałaby mieć naprawdę nieziemskiego farta! Ja wiem, że to piłka i nigdy nikt nie jest bez szans, ale tutaj Legii będzie bardzo trudno i nawet autobusy w bramce mogą nie pomóc. Już większe szanse na awans dawałbym Śląskowi, ale i oni nie będą mieli łatwo.

Baala 05.08.2011 15:28

Jako ciekawostke podam, że Rumuni piszą, ze łatwiej nie mogli wylosować:

Cytat:

Slask Wroclaw-Rapid Bucuresti (lucky lucky)
Cytat:

Dinamo is 65-35
Steaua is 50-50
Rapid is 85-15
Vaslui is 25-75
Gaz Metan is 40-60
Cytat:

Dinamo 70-30
Steaua 55-45
Rapid 70-30
Vaslui 25-75
Gaz 50-50
Cytat:

Rapid 70 - 30 (Rapid has a good squad and an experienced coach, but the Poles are not a walk in the park either for a team that didn't play in Europe for years)
Cytat:

Polish football is in a situation similar to ours, but Rapid has better players IMO and has home turf advantage. Hopefully Razvan can coach a club decently still.
Generalnie żaden z rumunów nie dał dla Śląska więcej niż 30% szans

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl